Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Ceyl_an negatife bazen dusuyorum ama eskiden kendimi iyice dibe batirirdim. Pozitif dusunmeye alisinca eskiden cogu seyin zihnimin oyunlari oldugunu fark ettim. Simdi modum dusmeye basladigini hissedince kendimi akintiya birakmiyorum. Hemen ipleri elime aliyorum. Beni ney iyilestirecekse, o an ruhumun, bedenimin neye ihtiyaci varsa onlari yapiyorum. Kendimle, en cok 5 yasindaki kiz cocugu halimle surekli irtibat halindeyim.
Ozgu Namal in oynadigi Merhamet dizisi vardi. Orada, icindeki cocukls dialog sahneleri cok guzeldi.

Aa bulursam internette izleyim bakayım o sahneleri belki daha ii yapabilirim böylece teşekkür ederim

Çok sağolun baştan başladım okumaya ilaçlarla tek başıma yenemeyeceğimi anladım ben çok karamsar geleceğe dair hep kaygı duyan anın zevkini çıkaramayan her an başıma bir felaket gelecekmiş modunda bekleyen bu yüzden sürekli depresyonda olan biriyim ilk sayfalarda okudum bu akşam çok mutsuzum düşüncesi geldiği anda hemen içimden hayır mutluyum mutluyum sağlıklıyım dedim durdum ve fayda etti inşallah kızlar inanın artık gözyaşlarım ağlamaktan kuruyacak o kadar çok içim akıyor ki inanın bunca zamandır döktüğüm gözyaşları litreler olmuştur. Beni de aranıza aldığınız için çok teşekkür ederim Allah herkese iyilik versin bize de inşallah

Niloyatospikk canim bende lohusalik depresyonunu dibine kadar yasamisim. Simdi geri donup bakinca anliyorum.
Senin ne yasadigini bilmiyorum, illaki agir bir sey yasamissindir ama biz bakis acimizi degistirecegiz. Ben en cok kendi cirpinmalarimla, kendimi duzlugecikardim.
Simdiki aklim olsa daha farkli davranirdim diyorum ama hic bir sey ogrenemezdim, gelisemezdim.
O zaman cikisi nasil buldum; arkadaslarimin kafasini cok sisirdim.Allah razi olsun, sonuna kadar dinlediler ama bir sure sonra ben sikayet eden mizmizlanan halimle can dostum bile olsa, rahatsiz etmekten utanmaya basladim. Ayni seyleri konusup, ayni cozumsuzluklerin icinde debelenmekten bana gina gelmisti. Karsimdakilerde hepsinin kendine gore sikintilari vardi zaten. Simdi olsa yine destek olurlar ama sikayet edip, sunulan her cozume amayla baslayan yanitlar veren bir insanla ben o kadar zaman harcamak istemem acikcasi.
Sonra internete sardim. Gec saatlerde falan herkesle tlf.da konusulmuyor. Bebekle disarida cikilmiyo. O zaman bloglar vardi. Ordan psikolojime iyi gelen bloglari takip ettim, yazistim.Kadinlar kulubune uye oldum.
Araya araya pozitif dusunceye cikti yolum. Google yonlendiriyor zaten.
Bitti mi , bitmedi.
Yasam tarzi haline getirmeye calisiyorum. Dua, zikir, meditasyon, sukur, gozumun onundeki olumlu minicik birseyi farketme cabasi, yavaslama, tez canliliktan sakinlige gecme gayreti gunluk rituellerim.
Bu sabah esime sinirlendim; eskiden olsa sesim, beden dilim gerilirdi. Simdi farkettigim anda, icimden kendime surekli " sakinim, rahatim, relaxim... Her sey yolunda.."diyorum.
2018 mottom CANIM KENDIM.
Bu konuyla ilgili cok yazilar okudum en onemlisi icsellestirdim.
Aslinda izlenecek yollari hepimiz biliyoruz ama uygulamak , hayata gecirmek onemli.
Eskiden ya hep ya hic kafasindaydim mesela. Simdi merdiven ciksam, oturdugum yerde( su an mesela)karin kalca kaslarimi sikip dayanabildigim kadar dursam hareket etmis oldum , hicyoktan iyidir diyorum. Bende biliyorum ideali haftada bilmem kac dakika spor yapmak ama bilmek yetmiyor.
Diyette, insan iliskilerinde, isyerinde, aile iliskilerinde her alandaboyle aslinda.

Hemen olmasi da sizin elinizde. Zamani kisitlamayin

Ah canım benim İşte bu noktada alışkanlık devreye giriyor , olduğun durumu bir anda değiştirmek ve yeni bir düzene alışmak kolay olmayabiliyor. Heleki bu düşünce biçimi ile alakalıysa. Çünkü düşünce çok karmaşık bir yapı ya

Burdan devam edeyim. Niloyatospikk imkanin varsa psikologa gitmen cok iyi olur. Ben ozaman bir iki gittim sonra devam etmedim. En yakinimdaki esim bile durumumu fark etmedi, ustelik bu adam ailesinde psikoljik tedavi olan yakinlariyla birebir ilgilenmis,konuya hakim,40 yasinda olgun bir insan ama; gozunun onundeki insani fark etmedi. Annem sehir disinda, surekli yanima gelirdi canim benim yaaa. Annelerimiz bize baktilar cocuklarimiza bakmak zorunda degiller. Bakmayanlara da hic kizmam, herkesi kosullari farkli.
O zaman psikologa gitseydim iyilesme surecim kisalir miydi bilmem ama geldigim noktada mutluyum.
Sunu ogrendim; mutluluk bir secim. Mutluolmayi secersen ona gore davranirsun. Birileri gelsede, ..... Durum olsa mutlu olurum demezsin. Mutluyum ne var ki dersin olur biter. " Hi hi soylemesi kolay " demeyin bende derdim hep ama su an mutsuz olmayi secsem bir ton sey siralarim.
MUTLUGU SECTIM.
RABBIME SONSUZ KERE SUKURLER OLSUN.
Bu aksam soyle bir uygulama yapabilirsin. Beyaz kagidi ikiye bol.
Bir tarafa hayatindaki olumlu seyleri yaz aklina her ne gelirse. Diger tarafa kafana taktigin ne varsa yaz.icine attigin,birine soylemek isteyipte soyleyemedigin ne varsa yaz. Git gel oku. Hepsiyle yuzles. Bir seferde degil tabi. Kendin tatmin olana kadar, icin soguyana kadar.
Bunu bana universitedeki rehberlik hocasi tavsiye etmisti.Uyguladim mi , hayir. Uygularken bile kendimi kandirdim, isime gelmeyen gerceklerden kactim.. Kaca kaca Ine oldu, ufacik bir tetikleyicide negatife kaydim. Birike birikae 31 yasinda nurtopu gibi bir lohusalik depresyonumuz oldu.
Cocuk yetistirirken cocukluk yaralarin zihnini silik kareler olarak yokluyor , algilarin o tarafa daha acik oluyor. Cocuklarim beni buyutuyor aslinda.
Senden en buyuk istegim lutfen kendini birakma. Ucaklardaki OKSIJEN MASKESINI ONCE KENDINIZE TAKIN yazisini bilmiyorsan bir arastir.
Depresyondayken insan once kendinden vazgeciyor. Ozbakimini lutfen ihmal etme.
Psikojide once hareket, sonra motivasyon gelir.
Kendini iyi hissettiren seyleri yapmak icin kendini zorla.
Icinden surekli olmak istedigin halini soyle. Ben, sakinim , rahatim enerji doluyum diyorum.

Benle arkadasim suan sayfalari okudukta :)
bizde merakliyiz bu konuya cokta inaniyoruz
Mesela hoslandigimiz kisiyi kendimize cekmek icin nasil bir olumlama yapmamiz lazim?

Yüreğine kalemine sağlık Canim ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim Bende almam gereken mesajları aldim içinden...
Iyiki varsınız kizlar iyiki bu topik var

Çok güzel yazmışsın canım çok iyi geldi evet kızım 2 yaşında lohusa depresyonu 6 ay öncesi çok iyiyim artık diyerek Dr kontrolü olmadan birden kendi başıma kesmekle nüksetti ve 6 aydır düzelemedim annem babam ailem dışında dilde üzülen eşim ve ailesi oldu ama Dr a giderken yanımda hep annem ve babam vardı eşim gelse de sövdü durdu hastaneleri sevmiyormuş beni bu hale getiren de kendisi oysa şimdi üzülmeseydin ağlamasaydın ben napayım diyor evet pişmanım dedim olan bana oldu dediğin gibi nurtopu gibi bir hastalığım oldu ilaçlara bağımlı oldum ama hayattan çok da şey öğrendim bu süreçte olgunlaştım dostumu düşmanımı öğrendim en yakın arkadaşım liseden kendisi boşanma davası sürecindeyken aradım teselli ettim saatlerce tlf da konuştum ama ben hasta olunca 1 2 kez tlfda dinledi bir daha da tlfnumu açmadı çok şaşırdım bense salak gibi teselli ettim hastaysan ailenden başkası üzülmüyor burayı son konulara göz atarken denk geldi okudum bu akşam etki etti bile diyebilirim kötü düşünce geldiğinde mutluyum sağlıklıyım dedim durdum ve pozitif enerji yayıldı ruhuma bedenime çok güzel yazmışsın o kadar hoşuma gitti ki Allah razı olsun depresyonu dibine kadar yaşadım ben de ölsem de kurtulsam bile dedim içimden Rabbimin vardır bir bildiği iyi yönden bakacak olursak iştahım kesildi 15 kilo fazla olan kilomdan 5 kilosu gitti ama iyi olsaydım da yeseydim dedim kuru ekmek kırtıklaya kırtıklaya gezdim Rabbimin vardır bir bildiği hikmette sual olunmaz hayırlı geceler sen de hakkını helal et yazın için içtenliğin için

Bunlarla gecmis olsun biraz kelimeleri de duzenleyelim. Gecmisi anlatirken de olumlu olmayan kelimeleri olumluya cevirelim inanin sonra kendiliginden oluyor hep olumlu kelimeler kullanmak. Daha da iyi olma yollarini bilmedigimiz icin baska seylerr ihtiyac duyuyoruz. Burda kendi kendinizi iyilestirmeyi ogreneceksiniz bol bol meditasyon yapin. Mistik yol kanalini tavsiye ederim
Geven sene psikologuma sizce ilac kullanmali miyim dedigimde buna karar verecek kisi ben degilim ama bir psikiyatriste gitmenizi oneririm dedi bu ne demek? bana o kadar agir geldi ki. Simdi olsa amaaab der giderdim. Ben o kadar gucsuz muyum diye sacma bir dusuncem vardi.
6 ay once ailemle yasadigim, konusmadan ustunu orttugum sorunlarim baska boyutlarda yine karsima cikti. Hic tahmin etmezdim boyle bir surec yasayacagimi. 6 ay once sorsunlar derdimi soyleyeyim diyordum ve sormadilar ben de konusmadim. Simdi de ayni seyleri yapiyorum. Resmen konusmuyoruz ve ben yine soylemiyorum. Geldigimiz noktada kime soylesem sen halledersin, sen yaparsin diyor. Yani kisaca guclusun diyor gecen sene ben bu kadar gucsuz muyum diye sorarken bu kadar guclu olmak iyi mi diye dusunme asamasina geldim ben de ne yapacagimi bilmiyorum. Konusmak icimden gelmiyor ama ailemle boyle olmak da beni uzuyor. Hakli miyim? Evet hakliyim ama ben hakli degil mutlu olmak istiyorum. Bu arada biliyorum konus diyeceksiniz ama o zaman kadar gelen surecte hep konustum isteklerimi dile getirdim. En son olayda konusmamayi sectim
Ayyyyy sabah sabah yine icinizi pek acmadim

Hemenn toparliyorum

Gunaydiiiiiin
Bu haftanın Olumlaması

Kendimi Seviyorum. Kendime Güveniyorum . Ben Değerliyim. Ben Yeterliyim.
O kadar şanslıyım ki kısmetler hep ayağıma gelir.

öyledir Amin

NOT : Gün içinde ve akşam olmak üzere 7 kere okuyoruz şifa olsun hepimize

( Meditasyon ve nefes egzersizi ile desteklemeyi unutmayalım)
Akliniza takilan sorulari da soralim. Sessiz okuyucu olmayalim

HayallerimGercekOldu Aynen bilisimi oyle bi carpitmisim ki. Bu kavrami ne zaman ogrendim sizce, gecen yil yariyil tatilinde iyi hissetmek kitabini okurken. Oysa ben liseden beri cocuk gelisimi okudum, lise derslerinden bu yana psikolojik sorunlara kulak dolgunlugum var. Az once yazdigim gibi esimin tecrubesi cok cok fazla ama uygulama safhasina gecince isler degisiyor. Psikologlarin cogu terapi aliyor.
Herkesin sinavi, yasam yolu farkli.
Ben kuantumla tanistiktan sonra kendimi tanimam gerektigini, kendimi hic tanimadigimi, onemsemedigimi fark ettim. Burda ilk sorum, buttrfly a, nerden baslayacagim, nasil bir yol izleyecegim olmustu. KENDIMDEN BASLADIM.
Kendimi oldugum gibi seviyorum.
Kendimi oldugum gibi kabul ediyorum.
Ben cok degerliyim.
Ilk olumlama cumlelerimdi.
Sonradan bunlara
Fistik gibisin, tas gibi hatunsun( etim lop lop ama olsundu)
Kimse sevmese bile ben seni hep severim
Ben hep yanindayim
Seninle zaman gecirmek cok keyifli valla seni kaciranlar kendi derdine yansin.
Gel kiz beraber kahve icelim vs. O zamanki ihtiyacim neyse, disardan neyi duymakistiyorsam ben kendime soyluyorum.
Bazi zamanlar Icimdeki 5 yasindaki kizi , 3-5 yaslarindaki cocuk nasil sevilirse oyle seviyorum.
Telefonumun takvimi olumlama cumleleri dolu, her gun okumus oluyorum.
Favorim, en cok ihtiyacim olan KENDIMI EN IYI SEKILDE IFADE EDIYORUM.
Bir seyi uygun bir dille soylemek cok fark yaratiyor.Uslup cok onemli.
Fevri bagirmalarim var, bazen o ses benden nasil cikti ben bile sasiriyorum, genetik kaynakli diyelim.
Cocuklarla konustum, ben bagirinca bana "Nefes al anne." diyorlar. Nefes alip tutup yavasca 10 a kadar sayiyoruz. Bagirmaya baslarlarsa bende onlara hatirlatiyorum.
Bunu dun gece yazdim ama sarj bitti, simdi gonderiyorum.

Her şeyin başı kendini sevmek,kendine değer vermekÇünkü her şey içeride, dışarıda aramaya gerek yok. Ne demiş Mevlana sen yürüyen bir evrensin ve daha neler der;

1. Kendini küçük görmeyi bırak. Sen yürüyen evrensin.

Büyük bir potansiyelle doğdun. İdeallerin, hayallerin, gerçekleştirmek istediklerin var. Kanatların var. Sürünmek için değil, uçmak ve yaşamak için doğdun. Elinde ipin var olduğunu bilirken ne diye kuyunun dibinde durmaya devam edersin? Evren senin dışında değil, evren senin içinde.

2. Yapman gereken şey, senin için anlamlı olan bir hayat sürmektir, başkalarına değil.

İnsanların ne düşündüğünün gerçekten bir önemi yok. Sadece, kalbine ve aklına yatan hayatı yaşamakla sorumlusun.

3. Kendine dair umutlarından asla vazgeçme.

Zor bir zaman geçiriyor olabilirsin. Herşey sana karşıymış gibi gözükebilir. Bir dakika bile sabrın kalmamış olabilir. İşte o nokta, herşeyin değişeceği noktadır. Hüzünler, sevince hazırlanman içindir. Hüzün, evini temizler, yeniye ve sevince yer açar. Hüzün, kalbindeki sararmış yaprakları temizler. Böylece artık yeni yeşil otlar açabilir. Hüzün kalbini kapladığı zaman rahat ol, yakında çok feraha ereceksin demektir.

4. Cehalet hapishanedir.

Cehalet seni hapishaneye sokar. Bilmek ise Allah’ın sarayıdır. Bilmek lütuftur, bilginin kıymeti yüksektir.

5. Dışarıdaki zenginlikler, içindeki zenginliklerle kıyas bile edilemez

Zaten boynunda var olan elmas gerdanlığa sahip olmak için oradan oraya koşturursun. Eğer kendini bir kaç dakikalığına hakikat penceresinden görebilseydin şaşar kalırdın. Sevinç ve güzelliklerle dolu evine geri dön. Kendine geri dön. İçindeki hazineye geri dön. Evrendeki herşey senin içinde. İçinde sonsuz bir kaynak mevcutken, elinde boş bir kova ile sokaklarda dilencilik yapma.

6. Olduğun kişiyi bırakabilirsen, asıl varlığına uyanırsın.

Güvende olma ihtiyacını bırak. Korktuğun şeylerin üzerine git. Şan, şöhret, görüntü ve sahte kimlikleri bir kenara koy. İnsanların anlattığı sınırlayıcı hikayelere inanma. Kendi hikayeni yarat. Kendi ateşini kendin yak. Kendi ateşiyle eriyen kar gibi ol. Kendini kendinden uzaklaştır, kendini yıka. Sonra yeniden doğ.

7. Dünyadaki herkesten daha iyi yaptığın birşey mutlaka vardır.

Herkesin dünyaya yapmak için geldiği, en iyi yaptığı en az birşey vardır. Ve bunu yapmak için gerekli olan istek herkesin kalbine yerleştirilmiştir.

8. Merdivenin tümünü görmek zorunda değilsin, sadece ilk adımı at.

Yolu yürümeye başla. Başladıktan sonra yolun devamı görünecektir.

9. Bir işi yaparken onu tüm kalbinle yap.

Yarım akılla, yarım kalple Yaradan’a ulaşmaya çalışmak nafile bir çabadır. Yola çıkıyorsun ama yolun yarısında vazgeçip pes ediyorsun. O zaman niye yola çıkarsın? Ruhtan/kalpten gelen istekle yaptığın her iş sevince dönüşür. Eğer istek kalbinden gelmiyorsa, o sevinç yok olur. Her ne yapıyorsan ve her kimsen, kalple yap, kalple ol.

10. İyi şeyler son bulur, böylece daha iyi şeylere yer açılır.

Üzülme. Hüzünlenme. Kaybettiğin herşey başka bir formda sana geri döner.

11. Yaraların, ışığın içeri girdiği yerdir.

Seni acıtan, üzen, yara açan herşey seni aynı zamanda kutsar. Karanlık, senin aydınlatıcı mumundur. Yıkımın olduğu yerde hazine bulunur. Yaralarından kaçma. Yaraların, ışığın içine nüfuz edeceği yerdir. Hüzünlerin olduğu zaman şefkatin artar. Yeter ki açık kalpli ol. Acının, şefkate dönüşmesine izin ver.

12. Sevdiğin işi yap ve onu sevgiyle yap.

Sakince, sevdiğin şeyi yapmaya doğru çekilmene izin ver. Direnme. Gerçekten değer verdiğin şeylerle meşgul ol.

13. Daha az düşün, daha çok hisset.

Söz konusu olan sevgiyse, onun sebeplerinin anlamı yoktur. Düşüncelerini unut. Düşüncelerinin, kalbinin üstüne geçmesine izin verme. Düşünmeyi bırak… Kalbinde yanmayı bekleyen bir mum var. İçinde dolmayı bekleyen bir boşluk var. Hissediyor musun? Endişe etmeyi bırak. Düşünmeyi bırak ve hissetmeye geç.

14. Sevgi için herşeye değer.

Hakiki insan, sevgi için herşeyi kaybetmeyi göze alabilir. Eğer sen o değilsen, bu işe hiç girme. Bırak sevgilin deli olsun. Sevgi için herşeye değer.

15. Hayatındaki iyiye ve kötüye – herşeye eşit şekilde şükret.

Her kim geliyorsa karşına, ona şükran duy. Hepsi sana öte alemden bir hediye ile gelmiştir. Eğer kötü’den dolayı sinirlerin bozuluyorsa da şükret, bu sayede kendini yenileme fırsatın olacak.

16. Kendini değiştir, dünya kendiliğinden değişir.

Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istiyordum. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.

17. Bizler sevgiden yapıldık ve sevmek için yaratıldık.

Sevgi bizim hammaddemizdir. Sevgiyi aramak yanlıştır. Sevgiyi arama. Sevmene engel olan bariyerlerini ara, onları bul. Sevgi sayesinde tüm acı azalır, bakır altına, hüzün sevince dönüşür.

18. Ruhun bu dünyadan değildir ama bedenin bu dünyadandır.

Tüm gün düşünürüm bazen, nereden geldim, nereye gidiyorum diye. Bil ki ruh bu dünyadan değildir. Ancak bilirim ki beden bu dünyadandır.

19. Ruh mertebesinde hepimiz biriz.

Güneşin duvarın bir tarafına vuruşu ile diğer tarafına vuruşu farklı sonuçlar doğurur. Ancak güneş tek ve birdir. Doğu ya da Batı.. Kuzey ya da Güney. Fark etmez. Ruh mertebesinde ayrım yoktur.

20. Ruhunuz herşeyden daha kıymetlidir.

Elle tutulur, maddi şeylere fazla önem verme. Kendi ruhunun kıymetini bildiğin zaman, onların ne kadar değersiz olduğunu anlarsın.

21. Eşini bilgece seç.

Aranda rekabet olmayan, daha zengin olma peşinde koşmayan, kaybetmekten korkmayan, benliğine tutunmayan birisini eş olarak seç.

22. Gerçek sevgi madde dünyasını dönüştürür. Bedenleriniz ayrı kalsa bile ruhlarınız her daim birliktedir.

Ayrılıklar sadece gözleri ile görenler içindir. Sevenlerde ayrılık yoktur. Ruh mertebesine ayrılık yoktur.

23. Kelimelerinin gücünü yükselt, sesini değil.

Sesini yükseltmek fayda etmez. Kelimelerinin gücünü arttır. Çiçekleri büyüten şey yağmurdur, fırtına değil.

24. Sessizlik, Yaradan’ın sesidir.

Sessizlik Yaradan’ın sesidir. Diğer seslerin hepsi basit birer çeviri denemesidir. Kelimeler yüzeydedir. İnsanlar, kelimelerin ötesi ile iletişime geçerler. Kelimelerle savrulmayı bırak. Sessizliğe teslim ol, bırak herşey o şekilde açığa çıksın.

25. Hayatta olmak yaşamak demek değildir.

Sadece nefes aldığın için yaşadığını mı sanıyorsun? Bu hayat, hayat değildir. Bu hayat sınırlarla doludur. Sevgiye teslim ol ve gerçekten yaşa. Sevgiye teslim ol ve sonsuza dek yaşa

Ben sabah yine kötü oldum ağladım annemlere geldim mutluyum dedim ama çok güçsüzüm ben iyi olacak mıyım ben de siz gibi

Ben sabah yine kötü oldum ağladım annemlere geldim mutluyum dedim ama çok güçsüzüm ben iyi olacak mıyım ben de siz gibi

Bilinçaltımızın çalışma şekli çok farklıdır. İlginin,sevginin nereden geldiği onun için hiç önemli değildir. Bazı insanlar içten içte hastalanmaya,dertli olmaya sevinir. Güzel,mutlu şeyler olsa bile hemen hüzne kapanır,kendine bir şeyler bulur ve yine mutsuz olur. Çünkü insanların onların dertlerini dinlemesini,onlara ahh vahh etmesini ilgi,sevgi olaraak görür. Ahh ben neler çekiyorum bir bilseniz, diyerek kendilerini dert uzmanı yaparlar hatta. Malesef sizde de ben bunu görüyorum özellikle ağlama konusunda,litrelerce ağlamak filan.Birikim yapıyor gibi, evrene hadi daha ne kadar ağlayacağım göster bana diyorsunuz resmen. Artık mutluluk için ağlama,göz yaşı dökme zamanı olsun. Yepyeni bir başlangıç yapın garip edebiyatından kuantum edebiyatına geçin. Bu dünya ağlamak,üzülmek için çok kısa. Tabi seçim sizin.Emek vermeniz lazım, üzülmek çok kolay; ego aptaldır,itaatkardır. Benlik mantık ister,akıl ister,çaba ister. Ama bir kere başardınız mı tadına doyamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…