Başınıza Olumlu ya da olumsuz bir olay gelmeden o olayla ilgili düşünür değerli vaktinizi harcamak size mutluluk getirmez. Düşünceleriniz olumsuz olacak düşünceler ise elbette.Pozitif kızlar sizlerin olumlu enerjilerine çok ihtiyacım var şuan yalnız kalıyorum ve korkuyorum malum istanbuldayım. Önümüzdeki günlerde de yalnız kalacağım iyi enerjilerinizi gönderin olur mu
karar veremedim yahu hem bi hüzün bırakıyor hem kıpır kıpır:)) gençken çok dinledim :)) ammaaaann :)Yaklasik 2 haftadir sabahlari radyoda calan sarkinakarat guzel de tam sozler icin yorum sizde bakalim bu sarki pozitif mi pozitif degil mi?
Yaklasik 2 haftadir sabahlari radyoda calan sarkinakarat guzel de tam sozler icin yorum sizde bakalim bu sarki pozitif mi pozitif degil mi?
Su yorumun uzerine bir daha dinlememÇok olumsuz bir şarkı canım, çok arabesk hatta bence. Sallamayacaksan dertleri üzerine çizgiyi atacaksın adını anmayacaksın, güzel olan şeylerden söz edeceksin sadece.
Şarkı sözlerine bakalım. Bilinçaltına sadece resime göre cevap veriyor. Yapmayacağım, etmeyeceğimleri evet yapacağım diye algılıyor zaten. Ne kadar olumsuz şey, yük varsa üstüne alacakmış,aşkları onu bırakacak,... öyle diyor şarkı. Bilinçaltı tamam oldu, hepsi senin diyor burada
"Tüm dünyanın yükü bende olsa
Bugün aşkım beni bıraksa
Kalbimi bin defa daha kırsa
Yeniden yeniden düşüp kalksam
İnancım yıkılsa bildiğim doğrular yalan olsa ah yalan olsa
Can, bu can benim can, yapılacak tek şey
Aman! Unut herşeyi
Aman! Salla dertleri
Aman! Nasıl olursa yeni birgün doğacak"
Başınıza Olumlu ya da olumsuz bir olay gelmeden o olayla ilgili düşünür değerli vaktinizi harcamak size mutluluk getirmez. Düşünceleriniz olumsuz olacak düşünceler ise elbette.
Eger sonucunda olay olumlu olursa DEGERLI VAKTINIZI uzulerek bosa harcamis olursunuz. Olumlu olmazsa onu da o zaman dusunursunuz
elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.Merhaba kızlar. Olumlamama devam ediyorum. Ama aklıma takılan bir nokta var. Şu an burada açıklamak istemiyorum. İnşallah gerçekleşince açıklamayı düşünüyorumama sorumu burdan bir kişiye özel olarak mesaj attım muhtemelen görmedi ya da bilemiyorumi.Bu konuda bilgili olup bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Özel olarak mesaj atabilir miyim kendisine?
Çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Mesaj attıgım kişi dönüş yaptı ondan cevap bekliyorum.elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
senden de razı olsun canım, inşallah Rabbim gönlüne göre versin.Çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Mesaj attıgım kişi dönüş yaptı ondan cevap bekliyorum.ama inşallah daha çok buralardayım. 5 gündür falan keşfettim burayı ama gerçekten huzurlu, mutlu hissediyorum
Gerçekten de kaç gündür aklıma gelip İslamla, hadislerle bagdaştırdıgım konuya el atmışsınız. Mesela olumlama teknigine bakıyorum veya burdaki paylaşılan yazılara, birçoğunun altında kesinlikle İslami nitelikler yatıyor. En basitinden bir ayette " Şükrederseniz üzerinizdeki nimetlerimi attırırım..." diyor. Biz burda olumlamalarda sürekli şükürle, teşekkürle aslında bir ayetin geregini yaparak teşekkür ettigmiz şeyin etkisini artırıyoruz. Ya da kıskançlık, kötü düşünme, gelecek ve geçmiş kaygısı... vs İslamda hoş karşılamayan şeyler ve bakıyorum burda uygulanan teknikler sanki bir nevi bizim manevi yönümüzü bilim ile açıklamış. Yani herkes böyle düşünüyor mu bilmiyorum ama kesinlikle böyle düşünmek beni rahatlatıyor ve daha çok şükre, tevekküle yönlendiriyor. Belki de o yüzden olumlu düşünme teknigi bana çok iyi geldi bilemiyorum :)Sevgili buttrfly,
Bir süredir okuduğum yabancı kitaplardan yola çıkarak kendimce bir tesbitimi yazmak istiyorum.Okuduğumuz kitapların hepsinde bahsedilen ana fikir "olumlu düşünmek" üzerine. Aslında dikkatle incelediğimizde zaten pek çok ayet ve hadislerde,İslam öğretilerinde güzel düşünmenin ve kalbimizden daima olumlu düşünceler geçirmemiz gerektiğinin mesajları verilir bize.Ama bunları söyleyen İslam dini olunca nedense biz Müslümanları bir tembellik kaplıyor.Kendi dinimizin söyledikleri Batı'nın sözleri kadar cazip gelmiyor bizlere maalesef. Dua etmenin,dua ettikten sonra tevekkül etmenin adı "Çekim Yasası,Pozitif Düşünce,Kuantum Kanunu,Evren" (bu isimlerin hiç birine sıcak bakmıyor ve benimsemiyorum)olmuş. Halbuki Peygamberimiz “Allah’a duânızı kabul edeceğine inanarak duâ edin. Şunu bilin ki, Allah kendisinden başka bir şeyle meşgul ve gafil kalbin duâsını kabul etmez.” (Camiü’s-Sağir, 1/s.115.) buyuruyor. Şu Hadis-i Şerif bile bilinçaltımız için o kadar güzel bir kalıp ki, ama maalesef elimizde olanın kıymetini algılayamıyoruz.
Bence Batı, İslam öğretilerini keşfetmiş,daha sonra bu öğretileri farklı isimlerle dünya pazarına sürmüş ve istediği tepkiyi almıştır.Yalnız tek bir farkla,İslam "Rabbine güven,tevekkül et ve dualarına cevap verileceğine inan" der. Batı ise, açık açık beyan etmese de "Tanrı sensin" mesajını verir. Kainatın merkezinin insan olduğuna inandığım için insanın da bir çekim gücü olduğuna sonuna kadar inanırım.Ama bu inanç kendimi tanrı görme noktasına gelirse işte o zaman tehlikeli bir duruma düşerim.Bu noktada sağlam bir manevi altyapı çok önemli.Esas mesele Allah'ın varlığına,birliğine dayanıp doğru düşünmek ve düşündüğünü hayata geçirebilmek.Ben artık Allah'ın, dualarımıza cevap verirken bilinçaltımızı da hesaba katarak cevap verdiğini düşünüyorum.Belki bu yüzden bazı isteklerimiz olurken bazıları olmuyor.Mühim olan bilinçaltını düzeltmek.
Manevi alt yapısı olmayan pek çok insan, kişisel gelişim kitapları okuduktan sonra bir anda kendilerini devleşmiş,uzaya atılmak üzere olan bir füze gibi hissediyor.Ama bir süre sonra hiç bir şey hayal ettiği gibi olmayınca ciddi depresyon yaşıyorlar.Ben bile manevi bir alt yapım olmasına rağmen bu yanılgıya düşmüştüm bir dönem.İşte bu noktada iş,Müslüman kişisel gelişim yazarlarına düşüyor.Ama maalesef bizim Müslüman yazarlar bu alanı çok boş bıraktılar ve yeterince önemsemiyorlar.Çoğu teknik bilmiyor ya da kendilerini bilinçaltı konusunda yeterince geliştirmiyorlar.İster istemez kıyas yapıyorum ve bizim yazarlarımızın zayıflığını görünce hem kızıyorum hem de üzülüyorum.Geçtiğimiz aylarda aynı zamanda terapist olan bir Türk yazarın sırf ismine aldandığımdan kitabını aldım. Almasaydım daha iyiydi.Bilinçaltıyla ve olumlu düşünmeyle ilgili pek çok hadis,ayet ve İslam büyüklerinin sözlerini yazmış.Tamam çok güzel ama hiç bir teknik yok.Bu anlamda bir Muhammed Bozdağ vardı,o da dördüncü kitabından itibaren teknik vermeyi bırakıp deneme türü niyetine yazmaya başladı kitaplarını.
Nil Gün'e gelince, onun hakkındaki düşüncelerimi biliyorsun. Evet kendisi Türk ama onun da anlattıklarının alt yapısında "Tanrı sensin" fikri var. Kendisi muhtemelen ateist.Olabilir,herkesin kendi inancı.Ama kendisinin batılı yazarlardan farkı,İslami değerleri aşağılıyor olmasıdır.Kabul, çok donanımlı ve kendisini çok iyi yetiştirmiş ama kutsal değerlerimizle ilgili fikirlerinden olsa gerek kendisinden herhangi bir fayda sağlayacağımı düşünmüyorum.Çekim Yasası kitabını ilk okuduğumda kitabını tamamlamıştım çünkü kitabın tamamında ne yazdığını bilmiyordum.İkinci kez okuduğumda ise,
ancak yarısına kadar okuyabildim çünkü daha fazlasına tahammül edemedim.Halbuki şu ana kadar okuduğum hiç bir yabancı kaynakta İslami değerlerle ilgili en ufak bir eleştiri görmedim.
İnşallah Müslümanlar da bu bilinçaltı,olumlu düşünme işine adamakıllı el atarlar da Müslümanların doğru düzgün faydalanacağı eserler verirler.Yabancı eserler de bir yere kadar.İnsanın içindeki boşluk tamamen dolup mutmain olamıyor.Şahsen ben öyle hissediyorum...
ben alıntıladığınız mesajı görmemişim, iyiki alıntıladınız. zaman zaman aynı hisleribrnde yaşıyorum, keşke bizim insanlarımız da gülhilal ın dediği gibi bu konuya bilinçli bir şekilde yaklaşıp, kaliteli okunmaya değer kitaplat çıkarabilseler. dinimiz o kadar güzelki, herşey yani pozitif düşünce adına herşey içinde var yani. ama maalesef bize ağır mı geliyor ne oluyorsa, yabancı kitaplat kadar ilgimizi çekmiyor. Rabbim bize doğruluktan ayrılmadan, yanlış düşüncelere kapılmadan hayatımızı yaşamayı nasip etsin inşallah. çok güzelbir konuya değinmiş hemGerçekten de kaç gündür aklıma gelip İslamla, hadislerle bagdaştırdıgım konuya el atmışsınız. Mesela olumlama teknigine bakıyorum veya burdaki paylaşılan yazılara, birçoğunun altında kesinlikle İslami nitelikler yatıyor. En basitinden bir ayette " Şükrederseniz üzerinizdeki nimetlerimi attırırım..." diyor. Biz burda olumlamalarda sürekli şükürle, teşekkürle aslında bir ayetin geregini yaparak teşekkür ettigmiz şeyin etkisini artırıyoruz. Ya da kıskançlık, kötü düşünme, gelecek ve geçmiş kaygısı... vs İslamda hoş karşılamayan şeyler ve bakıyorum burda uygulanan teknikler sanki bir nevi bizim manevi yönümüzü bilim ile açıklamış. Yani herkes böyle düşünüyor mu bilmiyorum ama kesinlikle böyle düşünmek beni rahatlatıyor ve daha çok şükre, tevekküle yönlendiriyor. Belki de o yüzden olumlu düşünme teknigi bana çok iyi geldi bilemiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?