Bilinçaltının Gücü-Joseph Murpyh
*sonucu ortaya çıkaran güç,inandığınız şey değil,zihninizin ta kendisidir.
*düşünce,başlangıç aşamasındaki eylemdir.Tepki ise,düşüncenizin yapısıyla bağlantılı olarak bilinçaltınızdan gelen karşılıktır.Aklınızdan geçen düşünceler hep huzur,sağlık,barış ve iyilikler üzerine olsun;işte o zaman yaşamınızda mucizelere tanık olacaksınız.
*sizin dışınızda kalan dünyayı biçimlendiren kendi içinizde dünya,yani düşünceleriniz,duygularınız ve imgelerinizdir.Bu nedenle,bunlar aslında sizin yaratıcı gücünüzdür ve kendi ifade dünyanızda bulduğunuz herşey,bilinçli yada bilinçsiz olarak,zihninizin iç dünyası tarafından yaratılmaktadır.
*zihninizdeki düşünme ve resimleme tarzıdır.
*derinlerde yatan benliğinizin irrasyonel hareketine karşı otoriter bir tavırla ve inançla konuştuğunuzda bilinçaltınızın zihne nasıl bir sükunet,uyum ve huzur verdiğini gözlemlemek çok büyüleyici ve ilginç bir deneyim olacaktır.
*bilinçaltınız,bilincinizin inandığı ve doğru kabul ettiği emirleri alır ve uygular.
*''bu çanta benim.nasıl olsa satılık.bu çantayı zihnime alıyorum ve bilinçaltım da beni,bu çantayı almış biri olarak görüyor''
*sübjektif olarak cisimlendirmeyi başardığı an bilinçaltı da kendine çekme yasası uyarınca cevabı önüne çıkarmıştı.
*her düşünce bir neden,bir etkidir ve her koşulda bir sonuçtur.
*düşüncelerinizi değiştirin ki,kaderiniz değişsin
*eğer iyi şeyler düşünürseniz iyi şeylerle karşılaşırsınız,kötü şeyler düşünürseniz arkasından da kötü şeyler gelir.işte zihniniz böyle çalışır.
*bazen sorunlarınızın çözümünü çok çabuk bir biçimde ortaya çıkarır,bazen ise bunu yapması günler,haftalar hatta aylar alır.ama çözüm bulmak için herşeyi yapar.
*ne kadar yanlış olursa olsun,bilinçaltının her öneriyi kabul ettiği olmuştur.
*sübjektif zihniniz bedeninizi terk edip uzak ülkelere yolculuk yapabilir ve size en doğru ve en kesin özelliklere sahip bilgiler getirebilir.sübjektif zihninizle başkalarının düşüncelerini,kapalı bir zarfta yazılanları okuyabilir veya kapalı bir kutunun içindekileri görebilirsiniz.
*bilinçaltı zihniniz sizinle tartışmaya giremez.bu nedenle yanlış önerilerde bulunusanız o bunları doğru kabul edecek ve bu önerileri koşul,deneyim ve olay olark karşınıza getirecektir.başınıza gelen her şey inandığınız şeyler yoluyla bilinçaltınıza sokulan düşüncelere dayanır.eğer bilinçaltınıza hatalı kavramlar göndermişseniz,bunlarla baş edebilmenin en güvenli yöntemi,yapıcı ve uyumlu düşünceleri sürekli tekrarlayarak,bunları bilimçaltınıza kabul ettirmek ve böylece yeni ve sağlıklı bir yaşam ve düşünme alışkanlığı oluşturmaktır;zira bilinçaltınız alışkanlıkların ikametgahıdır.
*bilinçaltınız müthiş bir kaynak ve yaratıcılığa sahip oldupundan içtenlikle dilediğiniz özgürlük ve mutluluğu sizin için işleme koyacaktır.