• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Daha kitabın başlarındayım,eğer bu konu hakkında başka bilgiler okursam yazarım.Ama benim anladığım şu,salih kullar Allah'a tam bir tevekkülle bağlıdırlar.Yaşayışları itibariyle Allah'tan gelen her şeye razıdırlar.Bela da olsa,musibet de olsa öpüp başlarına koyarlar. "Allah hayırlısını versin." demek de evliyaların,salih kulların duasıdır.Onların yaşantısıyla bizim yaşantımız,iman ve tevekkül seviyemiz aynı değil. Onlar hayırlısını dilerken "Acaba ne olacak?" diye sormazlar.Allah neyi takdir ettiyse onu yaşar ve şükrederler. Peki bizler Allah'ın verdiği her belaya "elhamdülillah" diyebilecek miyiz? Belki de isyana düşeceğiz.Bu yüzden hayrın ne olduğunu bilmiyoruz.Hayırlısını dilerken Allah bize çok ağır musibetler yaşatabilir sırf olgunlaşalım diye.

Dua ederken pozitif kelimeleri seçip,kelimelerimizin nereye varacağını iyi hesap ederek dua etmeliyiz.Bir yazı okumuştum.Uzun yıllar çocuğu olmayan bir kadın Allah'a "Ya Rabbi,bana öyle bir çocuk ver ki,bir an bile başından ayrılmayayım." diye dua ediyor.Allah ona bir çocuk veriyor fakat çocukta ciddi bir hastalık oluşuyor.Öyle ki,kadın çocuğunun uykusunu takip etmezse boğularak ölme ihtimali var.Bu yüzden kadın çocuğunun başından bir an bile ayrılamıyor.Duası tam da kelimelere döktüğü şekilde kabul oluyor ama sonuç mutlu bir sonuç değil.Belki kadın," Ya Rabbi,bana sağlıklı,ahlaklı bir evlat nasip et" deseydi her şey daha farklı olacaktı.

Yani dua ederken detaylı ve kelimelerimizi özenle seçerek dua etmeliyiz ve mümkün mertebe olumlu kelimeleri tercih etmeliyiz:)
Çok güzel yazmışsınız. :oops::oops::oops:

Bakara Suresi - 216. Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş
görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Aslında öz olarak pozitif ve doğru duâ bu çok önemli.
Gerçekten ne istedigimiz nasıl istediğimiz hangi kelimeleri kullandigimiz çok önemli...

Tabii ki bende hemen hemen her cümlede kullanırım "En hayırlısıni ver"diye vazgecermiyim bilmem.
Hayırlısına gönlümü razı kıl, diye de ekle istersen. ;) O zaman vazgeçmen gerekmez. Çünkü hayırlısı ne onu bilmiyoruz. Bakalım hayırlısına dayanabilecek miyiz? :cry:

Hayırlısına gönlümü razı kıl, diye de ekle istersen. :KK66: O zaman vazgeçmen gerekmez. Çünkü hayırlısı ne onu bilmiyoruz. Bakalım hayırlısına dayanabilecek miyiz? :cry:
Ahh işte ben dayanamiyacagimiz şeyleri vermeyecegine inanıyorum..
Derin mevzular düşünceler birden değişmez ama buda dursun aklımın bir köşesinde...

Güzel duan için bütün çocuklar için tüm kalbimle amin diyorum inşallah dedigin gibu Rabbim nasip etsin ❤Çok teşekkür ederim canım bana zaman ayırdığın için mesajlarını sabırsızlıkla bekliyorum, heyecanla okuyorum mutluluk doluo içime☺ çok özeline girmek gibi olmazsa yazarak dua etmeyi biraz açıklayabilir misin müsait olduğun bi zaman. Yazarak dilemeyle ilgili bir kaynakta tezahür ettirme gibi bir anlatıma rast gelmiştim ama pek tatmin edici olmamıştı egom için:) amaç yazıyla daha somut hale getirmek mi

Yazdıgım zaman dilegim icin calisiyor,emek veriyor hissi cok hos enerjiler uretiyor eminim.Sadece sozle soylesem lafta kaliyor gibi oluyor.Ama yazarken goruyorum da ne istedigimi biliyor ve bunu ispat etmis oluyorum bir nevi,bu cok onemli netlik acisindan.Sozle ifade ederken daldan dala gecebiliriz,ana konudan uzaklasabiliriz.Ama yazida oyle olmuyor.Bilincaltina cok guzel isliyor;aradan zaman gecip yaziniza baksaniz soyle okumadan ne yazdiginiz hemen akliniza gelir ama sozle cooook zor.Gunluk aklimizdan gecen genel niyetler gibi oluyor.Tamamen benim yorumlamam ve deneyimlemem tabiki :)

http://radyo.trt.net.tr/podCast.asp...OIDIslem=563e5564-10a8-4e11-90cd-ca09d688374f

merhaba arkadaşlar hep affettmek affetmek derler ya.dinleminiz şiddetle tavsiye ederim.
trt nin internet sayfasında postcastller var.ordan buldum.
ama benimde affedemediğim bir insan var.
ona hiçbirşey yapmadğım halde sürekli laflarıyla hareketleriyle küçümseyen.beni üzdüğüyle üzülsün diyorm hep ama hayatında olumsuzluk yaşayan hep benim.ama güzel olan değer gören ....hep o.
Ilk aklima gelen bu insan aileden biri gibi surekli gorustigun bir insan gibi.Ben hicbir sey yapmadigim halde diyorsun ya korku enerjisi var ya neler yapmissin gibi hissettirir ona tahmin bile edemezsin.Once ondan kurtul, ne düsundugu umrunda olmadigin an arada boyle bir enerji kalmayacak.Hatta daha ilerisi pozitif enerji,sevgi enerjisi gonderirsen sana iltifat bile edecek.Ama once egonu susturmalisin,senin degerini belirleyen onun gorusu asla asla o olamaz.
Ben olsam aynen soyle dusunurdum.Baskasini kotu olarak elestirip üzen bir insanda ben bir kere iyi niyet aramam,cok fena kalbi yaralidir.Daha once yasadiklari kendisine bunlari ogretmistir,ben boyle insanlara sadece üzülürüm cunku safliklari bozulmustur.Soyledikleri ve yaptiklari asla seninle ilgili degil,bunu unutma.Belki de bilincalti kalibina gore bir sozun bir bakisin durusun surekli yasadigi bir olayi hortlatiyor.O bile farkinda degil yani.Sen de bunu kendine dert ediyorsun,resmen bilincaltina hatta daha fazlasiyim enerjisi gonderiyorsun.Hele bir de uzulsun diyorsun" ya daha fazla elestir daha daha istiyorum "gibi oluyor.
Ben boyle dusununce o kadar rahatliyorum ki cunku biliyorum sorun bende degil onun kaliplarinda.Sev onu,ona guzel enerjiler gonder hem boylelikle kafasindaki o kotu bilincaltina sifa kaynagi bile olursun; kisi olarak sevmiyorsun olabilir ama ruhu saf,ruhu icin yapabilirsin :) Ve hissedecektir negatif enerjiyi bitirdiginde.Ben birisi icin yaptim.Durduk yere surekli negatif iletimler aliyorum ama o soyle bu boyle diye his olarak.Uzun zamandir yuzyuze gormuyorum da.Aklimdan onunla ilgili hos seyler dusundum, tesekkur ettim.Hic sosyal medyada begen yapmayan kisi harika yorumlar yapti.Ohhhh dedim ben de,cunku negatif enerji basibos aramizdaydi : )))

çok etkilendim yazdıklarınızdan...öyle dolu dolu ki yazdıklarınız...lütfen kendinizden mahrum etmeyin sizin gibi farkındalığı yüksek yüreği güzel insanlara çok ihtiyacımız var.Allah razı olsun çok sıkıntılı bir süreçten geçiyorum. yazınızı okuyunca anım güzelleşti.:KK200: sanki kilit vardı anahtar oldunuz. An da olmak o kadar önemli ki... geleceği düşünmekten geçmişi düşünmekten anı kaybediyoruz maalesef... Bunun sırrı nedir nasıl anda kalabiliriz :KK200: bize de aşılayın lütfen...
Ne harika ya, bir kalpte anlik bile olsa hosluk birakabildiysem ne mutlu bana.Insanlari mutlu etmeye bayilirim, hele ki hic tanimadigim insanlari.Cunku cok saftir,hicbir on yargisi yoktur.Enerjisi superdir.Dusunun ki cocukluktan beri bir iyi bir sey yapsam kesin bir cikar icin yaptigini düşünen kardeslerle büyüdüm. Buna da sukrediyorum tabi potansiyelimi iyice gormeme vesile oldular.Boyle diyorum ama bu oyle bir bilincalti kalibi gibi tanidigim insanlara bu kalibin enerjisi nasil aksediyor belki de.O yuzden asla bir iyilik yaptiysam ardina bakmam,herkes kendine yakisani yapar der ve gecerim :)
Burdan bile ne konular cikar iste,aile cok onemli cooook.Potansiyelleri gun yuzune cikarmada,potansiyelleri yerle bir edip yerine bambaska karakter cikarmada.Destan yazilir destan :)
An da kalmak bu yuzden zordur bak tam odaklanirsin bir seyler aklina gelir ama bol bol alistirmayla tam gececek gibi olur farkli bir sey hemen iptal eder an a yonelirsin

"Kalbin atışı, kaderin sesidir..." Alintidir

pofu pofu hatirladin degil mi kalp kiprtisi demistik.
Evet aynen oyle bazen bazi hayaller icin oyle carpar ki iste onlar bizim potansiyellerimizdir.Yuregimizin goturdugu yere gitmek lazim.
Gecen gun dünyanin en ünlü basketbol takiminin macina gittim.Oyyy oyyydu yani :) hayatimdaki en yogun enerji dalgalarinin icerisindeydim, 1.5 yillik surede bu dalgalara alistim saniyordum halbuki ama bu epey yogundu.Kendimi inanilmaz rezonanslarda buldum ve eslemeye yogunlastim : ))) Gorelim Mevlam Neyler Neylerse En Guzeli Dedim ve yine bir kere daha anladim bu hayat enerjiden ve rezonanslardab olusuyor :)

Yazdıgım zaman dilegim icin calisiyor,emek veriyor hissi cok hos enerjiler uretiyor eminim.Sadece sozle soylesem lafta kaliyor gibi oluyor.Ama yazarken goruyorum da ne istedigimi biliyor ve bunu ispat etmis oluyorum bir nevi,bu cok onemli netlik acisindan.Sozle ifade ederken daldan dala gecebiliriz,ana konudan uzaklasabiliriz.Ama yazida oyle olmuyor.Bilincaltina cok guzel isliyor;aradan zaman gecip yaziniza baksaniz soyle okumadan ne yazdiginiz hemen akliniza gelir ama sozle cooook zor.Gunluk aklimizdan gecen genel niyetler gibi oluyor.Tamamen benim yorumlamam ve deneyimlemem tabiki

Yazdıgım zaman dilegim icin calisiyor,emek veriyor hissi cok hos enerjiler uretiyor eminim.Sadece sozle soylesem lafta kaliyor gibi oluyor.Ama yazarken goruyorum da ne istedigimi biliyor ve bunu ispat etmis oluyorum bir nevi,bu cok onemli netlik acisindan.Sozle ifade ederken daldan dala gecebiliriz,ana konudan uzaklasabiliriz.Ama yazida oyle olmuyor.Bilincaltina cok guzel isliyor;aradan zaman gecip yaziniza baksaniz soyle okumadan ne yazdiginiz hemen akliniza gelir ama sozle cooook zor.Gunluk aklimizdan gecen genel niyetler gibi oluyor.Tamamen benim yorumlamam ve deneyimlemem tabiki :)
Kendimi bildim bileli yazmak çok kiymetli benim icin. Aslında yazıyla daha iyi ifade ediyorum kendimi. yıllardır günlük tutarım. onun haricinde de her sevincimde, üzüntümde , tüm duygularimda kalem kağıt en iyi yol arkadaşım olmustur. eşimle ilgili dileğimi de mektuba döktüğümu ve çok şükür Rabbim in lütfettiğini de söylemiştim☺
ama duayı kağıda dökmek hiç aklıma gelmemişti. ilahi tevafuk bu kesinlikle:KK200: yazarken kelimelerimizi daha özenli seçeriz bu daha çok emek daha cok enerji yükleme Yine yazarken anlatmak istediğimizi daha net anlatiriz konu bütünlüğü bozulmadan :) bu da tam olarak ne istediğimizi en belirgin haliyle istemeyi, tabiri caizse nokta atışı yapmayı sağlıyor değil mi? taşlar daha bir oturdu şimdi yerine. sen bir örnek veriyosun ; evet diyorum işte bu , ben bunu atlıyorum, buna hic dikkat etmemişim süpersin canım ❤ biliyor musun bu ara duygularımı daha yoğun yaşıyorum ego direnci sanirim ama an da kalmaya daha çok odaklandım . bebeğimin gözünün içine bakınca hem kendime olan, hem deonu farkındalığı yüksek bir birey olarak yetiştirmekle ilgili olan sorumluluğumu hatırlıyorum. Çok teşekkür ederim tam ihtiyacım olduğu anda yazmışım buraya. Yazdığın tüm yorumlar yüreğime dokunuyor içimi ısıtıyor iyi ki varsın canım
çok özel çok güzel bi destek grubu benim için burası sonsuz teşekkürler , Çok şükür Allah a:KK200:

Son düzenleme:
Kendimi bildim bileli yazmak çok kiymetli benim icin. Aslında yazıyla daha iyi ifade ediyorum kendimi. yıllardır günlük tutarım. onun haricinde de her sevincimde, üzüntümde , tüm duygularimda kalem kağıt en iyi yol arkadaşım olmustur. eşimle ilgili dileğimi de mektuba döktüğümu ve çok şükür Rabbim in lütfettiğini de söylemiştim☺
ama duayı kağıda dökmek hiç aklıma gelmemişti. ilahi tevafuk bu kesinlikle:KK200: yazarken kelimelerimizi daha özenli seçeriz bu daha çok emek daha cok enerji yükleme Yine yazarken anlatmak istediğimizi daha net anlatiriz konu bütünlüğü bozulmadan :) bu da tam olarak ne istediğimizi en belirgin haliyle istemeyi, tabiri caizse nokta atışı yapmayı sağlıyor değil mi? taşlar daha bir oturdu şimdi yerine. sen bir örnek veriyosun ; evet diyorum işte bu , ben bunu atlıyorum, buna hic dikkat etmemişim süpersin canım ❤ biliyor musun bu ara duygularımı daha yoğun yaşıyorum ego direnci sanirim ama an da kalmaya daha çok odaklandım . bebeğimin gözünün içine bakınca hem kendime olan, hem deonu farkındalığı yüksek bir birey olarak yetiştirmekle ilgili olan sorumluluğumu hatırlıyorum. Çok teşekkür ederim tam ihtiyacım olduğu anda yazmışım buraya. Yazdığın tüm yorumlar yüreğime dokunuyor içimi ısıtıyor iyi ki varsın canım
çok özel çok güzel bi destek grubu benim için burası sonsuz teşekkürler , Çok şükür Allah a:KK200:
Inanki hic tesaduf degil,cunku titresimler eslesmek istiyor ve kusursuzca oluyor.Tam bir seye yogunlasiyorum onunla ilgili bir suru yazi okuyorum,ya da konusuyoruz.Bu aralar cok guzel donutler aliyorum sizlerle tam uyari gibi devam et devam et dercesine desteklerinizle.Cunku bu ara cok fazla gecmise gidiyorum ya da gelecek endisesi duyuyorum.Milyonlarca deneyimi olan ben bile bunlari yasiyorum bea, o yuzden esmalarla an da kalmaya calisiyorum.Hemen dogadan destek aliyorum,disarida her sey mukemmel Rabbimin calismasi super,digerleri insan isi deyip geciyorum artik.Yazilarim coj daginik ama olsun demek ki bunlari yazmaliyim : )))

Cok cok tesekkur ederim, frekansimiz tutmasa icinizde zerre kipirdama olmaz.Cok mutlu oluyorum ben de deneyimlerinizi okudukca

Inanki hic tesaduf degil,cunku titresimler eslesmek istiyor ve kusursuzca oluyor.Tam bir seye yogunlasiyorum onunla ilgili bir suru yazi okuyorum,ya da konusuyoruz.Bu aralar cok guzel donutler aliyorum sizlerle tam uyari gibi devam et devam et dercesine desteklerinizle.Cunku bu ara cok fazla gecmise gidiyorum ya da gelecek endisesi duyuyorum.Milyonlarca deneyimi olan ben bile bunlari yasiyorum bea, o yuzden esmalarla an da kalmaya calisiyorum.Hemen dogadan destek aliyorum,disarida her sey mukemmel Rabbimin calismasi super,digerleri insan isi deyip geciyorum artik.Yazilarim coj daginik ama olsun demek ki bunlari yazmaliyim : )))
çok mutluyum sizi bulduğum için...süper bir enerji...
sanki deniz manzaralı bir yerde hafif güneş ışığı altında kahvemi huzur içinde yudumluyor gibi hissediyorum. öyle tatlı bir enerji... gerçek şuki duygularımızı olumlu düşüncelerle değiştirmek mümkün yeterki farkında olalım...ve anı hissedelim...

çok mutluyum sizi bulduğum için...süper bir enerji...
sanki deniz manzaralı bir yerde hafif güneş ışığı altında kahvemi huzur içinde yudumluyor gibi hissediyorum. öyle tatlı bir enerji... gerçek şuki duygularımızı olumlu düşüncelerle değiştirmek mümkün yeterki farkında olalım...ve anı hissedelim...
Harika bir yorumdu cok tesekkur ederim.Enerji gecisinin kesin ispati bu,cunku yazarken aynen bu hislerle,bu enerjilerle yaziyorum.
En azindan ben boyle dusundugum icin bile size sunu yansitabilirim o vakit; enerjilerin ayna gibi dondugu donemdeyiz.O yuzden olaylar akil almaz hizla gerceklesiyor.Zannetmeyin ki bir tek bizim ulkemiz zor durumdan geciyor gibi hayir tüm dünya enerjisine gore durumlari yasiyor.Kendimizi hafife almayali.Pozitif dusunerek sadece kendimizi etkilemiyoruz,cevremizdekile bizden digerleri de onlardan etkileniyor.Kelebek etkisi gibi dunya etkileniyor.Pozitife odaklanalim,sevgiye,guzellige,mucizelere...Sukurler olsun Rabbime...Su saatte gecenin 3 unde uyumam lazim, ama uyuyamiyorum enerji aktarimi yapmam lazim : ))))

buttrfly buttrfly hatırlıyorum da yıllar önce bir duamla (bir dönme seninle konuştuğum konu) alakali, bir kağıda, duamı en ince detayına varana kadar yazmıştım. Neden? Çünkü dua ederken söylemeyi unuttuklarim olur diye.Sonra o kağıdı her akşam okuyarak duamı yapardım. Hatta rüyalarımda da duamla ilgili çok güzel şeyler görürdüm. Öyle inanmıştım ki duamın kabul olacağına, resmen duam gerçekleşmiş gibi yasiyordum.Ruyalarim da buna delildi. Ama benim söyle bir yanlısım oldu.Ben hiç "an"da yaşamadım duamı, sadece duamın "gelecekte" kabul olacağına yüzde yüz inanmıştım. Hatta iman etmiştim ama hiç bir zaman duamı "simdi" istemedim.Cunku "şimdi"ye hazır olmadigima inandım. Sonra ne mi oldu? Bazi negatif enerjilere maruz kalarak duamdan vazgeçtim, inancimi kaybettim ve o kağıdı yırtıp attım. Yani senin deyiminle "iptal" ettim. Düşünüyorum da, hala o duamın gerçekleşmesine hazır degilim. Ama bu hazır olmama fikri hiç bir zaman geçmeyecek onu da biliyorum.O yüzden hazır olmasam da artık "simdi" istiyorum:)

Bundan sonra ben de senin gibi dualarımı yazarak yapacağım. Hatta elimde çok güzel bir hatıra defteri var, onu bu iş için kullanacagim:)

Yok yok hiç dağınık yazıyorum diye düşünme bence olması gereken şekilde çünkü okurken hepsi yerli yerine geliyor taşların , birbir tamamliyo kendini soylediklerin:) sen hep yaz, yaz ki bu enerji akisi hep sürsun zira an da kalmayi , enerjiyi daima yukseklerde tutmayi basarmak pek de kolay olmuyordu benim için şu birkaç gündür. Sen öyle sahicisin ki, olduğu gibi anlatıyorsun ya geliyor buluyor bizi de sıcaklığı ❤mesela zaman zaman senin de geçmişe ya da geleceğe gittiğini , kısa sürede olsa an da kalamayabildigini dile getirdin ya bu bile aydinlatici oldu hani şöyle söyleyeyim pes etmeye yakin bi anda egom kulaklarıma bas bas bagirirken, yeserttigim filizin üstüne basmaya çalışırken onu fark etmeyi ogreniyorum. Yok olmayacak bu iş demek yerine bunca emek vermiş yıllardır özümsemiş milyonlarca güzel deneyim yaşamış sevgili buttrfly bile yaşıyor; demek ki bundan da öğrenecek bi şey var diyorum şimdi ❤ mutluluk bi varış degil bi yolculuk her durağımız nese huzur sağlık olsun bugün kucağımda bebegimle camda kayan yağmur damlalarını izleyip minik kahkahalar attık, inislerini heyecanla takip ettik minnetle dolduk yuce Allah a şükrettik ❤Şu anda da disarda yağmur ve kucağımda uyuyan bebeğimle yazıyorum bu satırları:) Eskiden yağmurla melankoliye bağlayan ben şimdi huzurla karşılıyorum onu. Nasıl bakarsak öyle görüyoruz değil mi? Gelişimi görmek cok guzel cok umut verici biz pozitif olmaya çabaladikca cok guzel geri donusler aliyoruz aslinda.
bugun cok sevdiğim ve bir süredir ciddi saglik sorunlariyla ugrasan bir arkadaşımi aradim hani normalde mesaj atar musait olup olmadığını sorar oyle arardim bu sefer farkında olmadan ilk is aramaya bastim açar açmaz: bugun kac defa aklimdan gectin ben de seni arayacaktim dedi hayatındaki bir gelişmeden ve ondan duydugu endiseden bahsetti. konuştukça bir suru alternatif cozum urettik ve ikimizde musmutlu, hafiflemis kapattik telefonu. Sevgili buttrfly buttrfly senin paylaştığın bu güzel enerjinle buradaki tüm güzel gönüllü hanımları ulaşıyor , aynen devam canim❤ hepimize güzel bakıp güzel görmeyi ve güzellikleri yaşayabilmeyi nasip etsin Allah❤

Back
X