• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Gece rüyalarımız gibi olmalı.Nasıl ki rüyayı dışarıdan görmüyorsunuz içeridesiniz yaşıyor gibi aynen öyle.Tadını alıyorsunuz,dokusunu hissediyorsunuz,üşüyorsunuz,yanıyorsunuz,gülüyorsunuz,ağlıyorsunuz.Acıyı,mutluluğu hissediyorsunuz.İmajinasyon da esas olaylar beş duyu organını devreye sokabilmek,bilinçaltı gerçek hissetmeli çünkü.O an ikileme düşecek fiziksel alemde görmek için döngüyü başlatacak.Nasıl ki prize takıp tv yi düğmesine bastığımızda ekran geliyorsa karşımıza somut olarak biliçaltınının da yapmak istediği şey bu.Bilinçaltı duygularla çalışıyor,yeterli enerjiye ulaştığında da ekran karşımıza geliyor.Enerjiyi etkileyen unsurların en önemlisi tabiki inançlarımız.İnançlar konusunda da olumlamar ve pozitif düşünce devreye giriyor işte:KK37:

Korkulanın başa gelmesi,kısır döngü gibi hayatımıza aynı olayların aynı insanların girmesi,yastık değişir kader değişmez ya da şeytan tüylü insanların insanların şansı olayları kendine çekmesi,para parayı çeker gibi tüm söylemlerin anası,babası,atası dedesidir bu bilinçaltının çekimi.Çok saçma derseniz de haklısınız sizi ispatlayacak kadar saçma şeylerle karşılaşırsınız, çok mantıklı derseniz de haklısınız yine sizi bu düşüncenizi haklı çıkaracak şeyler çıkartır.Kuantum boşluk kabul etmiyor,her inanç karşılığını buluyor.Sonuç olarak bizler inançlarımızdan oluşuyoruz.

“Gençken tekneler beni büyülerdi. Küçük bir kayığım vardı ve yalnız başıma göle açılırdım. Saatlerce orada kalırdım.
Bir seferinde güzel bir gecede kapalı gözlerle, kayığımda meditasyon yapıyordum. Akıntı aşağı boş bir kayık geldi ve benimkine çarptı. Gözlerim kapalıydı, bu yüzden şöyle düşündüm: ‘Biri kayığıyla geldi ve kayığıma çarptı.’
İçimde öfke yükseldi. Gözlerimi açtım ve öfke içinde adama bir şey söyleyecekken kayığın boş olduğunu fark ettim.
O zaman hareket edecek yön kalmadı. Öfkemi kime ifade edecektim? Kayık boştu. Yalnızca akıntı aşağı yüzüyordu ve gelip benim kayığıma çarpmıştı. Bu yüzden yapacak hiçbir şey yoktu. Öfkemi boş bir kayığa yansıtamazdım.

Gözlerimi kapattım. Öfke oradaydı ama çıkış yolu bulamadığımdan gözlerimi kapattım ve öfkeye doğru geri geri yüzdüm.
Ve o boş kayık benim fark edişim oldu.
O sessiz gece, içimde bir noktaya geldim. O boş kayık benim ustamdı. Ve artık biri gelip bana hakaret ettiğinde gülüyorum ve diyorum ki: ‘Bu kayık da boş…’
Gözlerimi kapatıyorum ve içeriye gidiyorum. " Osho

Ne zaman içimizden kin,nefret,kıskançlık duyguları hafiften bile geçse kayığın boş olduğunu hatırlayabiliriz

İyi akşamlar arkadaşlar bugün çok güzel bir pazar geçirdim sahilde denizi seyrederken kalbime bir huzur doldu gözlerimi kapadım sıraladım dilekleri hayalleri buttrfly canım senin dediğin gibi kalbimde farkli bir his kıpırdanma gibi bişey oldu tamam dedim anlattıkları bu olsa gerek sonra yıllardır yapmadığım bişey yaptım.Belediyenin bisikletleri oluyor ya saatlik kiralanıyor, aldık bisikletleri çocuk gibi kan tere battık ama umursamadık saatlerce sürdük güldük eğlendik içimden de sürekli teşekkür ettim o anlar için. Size şimdi böyle anlatınca garip gelmiş olabilir :) ne var canım iki bisiklete binmiş deniz seyretmiş ama ben de farkındalık oldu galiba paylaşmak istedim burda.Birde an da kalmayı öğrenmeye çalışıyorum geçmiş yok gelecek yok şimdi şu an var şu anda mutlu olursam gelecek o anla şekilleniyor. Böyle işte önceden belki farkına varmıyordum belki bir sürü hayale böyle ulaştım ama şimdi daha iyi anlıyorum biliyorum o kalp çarpıntısını hayırlısı olsun inşallah.

Yukarıda dediğim gibi hayat,kuantum boşluk kabul etmiyor,siz burdaysanız zaten halihazırda yeriniz olduğu içindir nacizane.Bence alacaklarınıza karar verip almalısınız hayattan topicten :KK31:

teşekkürler.

o kadar zor bir dönemden geçiyorum ki, sanırım tırlatıcam artık. 9 senelik sevgilimle ayrıldık, sınava çalışıyorum işsizim, asosyalim, sanırım deliricem. bi tavsiyeniz var mı? nerden başlıcağımı bilmiyorum.

Ben de olumlamamin 15. Gunundeyim genel olarak iyi yani daha huzurlu hissediyorsunuz. Ama gün içinde yaşadığım gerginlikleri nedense bütün gün taşıyorum üstümde. 21.günün sonunda ne olur bilemem merakla bekliyorum.

teşekkürler.

o kadar zor bir dönemden geçiyorum ki, sanırım tırlatıcam artık. 9 senelik sevgilimle ayrıldık, sınava çalışıyorum işsizim, asosyalim, sanırım deliricem. bi tavsiyeniz var mı? nerden başlıcağımı bilmiyorum.
Bir yerden başlamak gerek:) ilk başladığımda hatırlıyorum da çok inanmıştim. yavaş yavaş tüm hayatımı değiştirdim. once kabullenmek gerekiyor. yani her şey olması gerektiği gibi olur. bunu diyebilmek önemli. sonra hayattaki olumsuzlukları ve güzel olan şeyleri tek tek saymak gerekiyor. sonra da olumsuz olanı kabullenip degistirmek için bir şeyler yapmak gerekiyor. en basit örneği yaklaşık 12 yıl falan oldu ilk isim bana olumsuz gelen söz ve düşünceleri olumlu olanla degistirmek oldu. asla sonu kötü biten film izlemem, öldüm bittim terk edildim allahım beni neden yarattin vs. gibi sözleri olan hiç bir şarkı dinlemem. bu konuda daha çok şey yazılabilir ama önce degismeyi istemek sonra da olumsuz görüntü söz düşünceyi defetmek başlangıç olabilir.

İyi akşamlar arkadaşlar bugün çok güzel bir pazar geçirdim sahilde denizi seyrederken kalbime bir huzur doldu gözlerimi kapadım sıraladım dilekleri hayalleri buttrfly canım senin dediğin gibi kalbimde farkli bir his kıpırdanma gibi bişey oldu tamam dedim anlattıkları bu olsa gerek sonra yıllardır yapmadığım bişey yaptım.Belediyenin bisikletleri oluyor ya saatlik kiralanıyor, aldık bisikletleri çocuk gibi kan tere battık ama umursamadık saatlerce sürdük güldük eğlendik içimden de sürekli teşekkür ettim o anlar için. Size şimdi böyle anlatınca garip gelmiş olabilir :) ne var canım iki bisiklete binmiş deniz seyretmiş ama ben de farkındalık oldu galiba paylaşmak istedim burda.Birde an da kalmayı öğrenmeye çalışıyorum geçmiş yok gelecek yok şimdi şu an var şu anda mutlu olursam gelecek o anla şekilleniyor. Böyle işte önceden belki farkına varmıyordum belki bir sürü hayale böyle ulaştım ama şimdi daha iyi anlıyorum biliyorum o kalp çarpıntısını hayırlısı olsun inşallah.

İşte böyledir canım an da kalmak,yaşadığında eşsiz hisler hissedersin.Anlattığında başkasına sanki ne var bunda diyee düşünürler sanırsın.İşte tüm güzellikler an da zaten,tüm enerjilerin bereketi.Aşkın,işin,ilişkilerin,boluğun bereketin...Çünkü o an ı farkettiğinde bir kere,kavrarsın sonsuzluğu.Burakırsın tüm blokajlarını,engellerini,sınırlarını.İşte o zaman anlarsın tüm her şey o an da.Çekmeye başlarsın kendine istediklerini aşkla,coşkuyla,şevkle ❤️ Çok şükür bin şükür Eş Şekur diyerek

İşte böyledir canım an da kalmak,yaşadığında eşsiz hisler hissedersin.Anlattığında başkasına sanki ne var bunda diyee düşünürler sanırsın.İşte tüm güzellikler an da zaten,tüm enerjilerin bereketi.Aşkın,işin,ilişkilerin,boluğun bereketin...Çünkü o an ı farkettiğinde bir kere,kavrarsın sonsuzluğu.Burakırsın tüm blokajlarını,engellerini,sınırlarını.İşte o zaman anlarsın tüm her şey o an da.Çekmeye başlarsın kendine istediklerini aşkla,coşkuyla,şevkle ❤️ Çok şükür bin şükür Eş Şekur diyerek

Tüm temel icatların sırrı bu an da kalmak var, an da kalıp sessizce meditasyon yapmak özellikle.Hatta o kadar basit şeylerden icatlar çıkmıştır ki yok artık ne var bunda ya ben de yaparım ne olacak ki deriz.Evet bu kadar basitl aslında hayatımız da ❤️

Kendimden örnek vereyim kızımın ingilizcesi olsun isterdim küçük küçük öğretirdim anadolunun küçük kentinde memurken.Her öğrendiği kelime içimde coşku uyanırırdı resmen hoşuma giderdiSonra işte evren el ele verdi.Amerikanın göbeğinde ingilizceyi çok güzel anlıyor şimdi, konuşuyor hatta fazlasını nasip etti Allahım güzel bir okulda piano eğitimi filan da alıyor❤️

Kendimden örnek vereyim kızımın ingilizcesi olsun isterdim küçük küçük öğretirdim anadolunun küçük kentinde memurken.Her öğrendiği kelime içimde coşku uyanırırdı resmen hoşuma giderdiSonra işte evren el ele verdi.Amerikanın göbeğinde ingilizceyi çok güzel anlıyor şimdi, konuşuyor hatta fazlasını nasip etti Allahım güzel bir okulda piano eğitimi filan da alıyor❤️

Peki gün içinde yaşadığınız olumsuzlukları örneğin densiz insanların lafları canınızı sıktıysa nasıl atıyorsunuz? (Bugün başına geldi de :D)

Peki gün içinde yaşadığınız olumsuzlukları örneğin densiz insanların lafları canınızı sıktıysa nasıl atıyorsunuz? (Bugün başına geldi de :KK70:)

Szie tavsiyem kitap okur gibi en azından 60 lı sayfalardan itibaren başlayıp okumanız; çok örnek verdiğimi hatırlıyorum yaşadıklarımla ilgili.Bir de boş kayık hikayesi paylaştım bir önceki sayfada. İçimizde olmayan hiçbir şey biz de duygu uyandırmaz öfke de kızgınlık da.Ama negatif duygular illüzyon gibidir,bizim anlamlandırdıklarımızdan kaynaklanır.Burada Amerikada çoğu insanın anasına bacısına küfret en fazla ben de senin der güler geçer.Ama biz de öyle değil, çünkü bizim bilinçaltında neler var.O yüzden birine sinşrlendiğimiz de içe dönmeliyiz,bu beni ndene kızdırdı ki diye.Dün eşimle tartıştım,kızdığımın eşim olmadığını kendim olduğunu biliyorum : )))) Ama yine de kızıyorum işte.Ama bunu bilmek çok çok rahatlatıcı,insanız sonuçta.Deneye yanıla gelişecez güçlenecez:KK200:

Szie tavsiyem kitap okur gibi en azından 60 lı sayfalardan itibaren başlayıp okumanız; çok örnek verdiğimi hatırlıyorum yaşadıklarımla ilgili.Bir de boş kayık hikayesi paylaştım bir önceki sayfada. İçimizde olmayan hiçbir şey biz de duygu uyandırmaz öfke de kızgınlık da.Ama negatif duygular illüzyon gibidir,bizim anlamlandırdıklarımızdan kaynaklanır.Burada Amerikada çoğu insanın anasına bacısına küfret en fazla ben de senin der güler geçer.Ama biz de öyle değil, çünkü bizim bilinçaltında neler var.O yüzden birine sinşrlendiğimiz de içe dönmeliyiz,bu beni ndene kızdırdı ki diye.Dün eşimle tartıştım,kızdığımın eşim olmadığını kendim olduğunu biliyorum : )))) Ama yine de kızıyorum işte.Ama bunu bilmek çok çok rahatlatıcı,insanız sonuçta.Deneye yanıla gelişecez güçlenecez:KK200:

Yani öyle icime ata ata böyle oldu galiba. Ama insanları takmayan bi tip olmayi cok isterdim suan sinirden basim ağrıyor.s
Nefes egzersizleri yapicm birazdan belki ise yarar:))
❤ teskkurler

Ne güzel maşallah kızınıza Allah şaklasın çok teşekkürler canım açıklamalar için kayık hikayesi de çok anlamlı.

Ben niye kendimi enerjisiz hissediyorum bir haftadır acaba...mecalim yok tüm sistemlerim durmuş gibi hissediyorum
Tıkandım gibi hissediyorum :(

Bir yerden başlamak gerek:) ilk başladığımda hatırlıyorum da çok inanmıştim. yavaş yavaş tüm hayatımı değiştirdim. once kabullenmek gerekiyor. yani her şey olması gerektiği gibi olur. bunu diyebilmek önemli. sonra hayattaki olumsuzlukları ve güzel olan şeyleri tek tek saymak gerekiyor. sonra da olumsuz olanı kabullenip degistirmek için bir şeyler yapmak gerekiyor. en basit örneği yaklaşık 12 yıl falan oldu ilk isim bana olumsuz gelen söz ve düşünceleri olumlu olanla degistirmek oldu. asla sonu kötü biten film izlemem, öldüm bittim terk edildim allahım beni neden yarattin vs. gibi sözleri olan hiç bir şarkı dinlemem. bu konuda daha çok şey yazılabilir ama önce degismeyi istemek sonra da olumsuz görüntü söz düşünceyi defetmek başlangıç olabilir.

mesajınızı görmemişim bildirimde pardon.

hmmm güzel fikirmiş. şimdi hemen bir liste yapacağım pozitif ve negatif şeyleri hayatımdaki ve bunları bir şekilde düzeltme yollarını düşüneceğim.

ayrılık modu olduğumdan ayrılık modlu film ve şarkılardan uzak duruyorum 1-2 haftadır zaten istemsiz olarak ama biraz daha ince eleyeceğim bu konuda.

benim en büyük sorunum bu olumsuz düşünceyi yok etmek. bu kötü dönemimde ablamla kavgalarımız oldu hep bana kötü negatif şeylerle baskı yaptı hep onlar bilinç altıma işlemiş ve su yüzüne çıkıyor ne yazık ki... arka arkaya tekrarlıyor bu kelimeleri.. (boşsun, senden bi b.k olmaz, beceriksiz, beter ol vs gibi şeyler) bunları nasıl silebilirim hafızamdan?

mesajınızı görmemişim bildirimde pardon.

hmmm güzel fikirmiş. şimdi hemen bir liste yapacağım pozitif ve negatif şeyleri hayatımdaki ve bunları bir şekilde düzeltme yollarını düşüneceğim.

ayrılık modu olduğumdan ayrılık modlu film ve şarkılardan uzak duruyorum 1-2 haftadır zaten istemsiz olarak ama biraz daha ince eleyeceğim bu konuda.

benim en büyük sorunum bu olumsuz düşünceyi yok etmek. bu kötü dönemimde ablamla kavgalarımız oldu hep bana kötü negatif şeylerle baskı yaptı hep onlar bilinç altıma işlemiş ve su yüzüne çıkıyor ne yazık ki... arka arkaya tekrarlıyor bu kelimeleri.. (boşsun, senden bi b.k olmaz, beceriksiz, beter ol vs gibi şeyler) bunları nasıl silebilirim hafızamdan?

Çok güzel yerlerden girmişsiniz şimdi zamanım yok ama inşallah alıntılayarak neden böyle olduğunuzu anlatacam.Ama önce kurban rolünden çıkmanız lazım,bu enerjilerle Sevgilinin gitmesi,ablanızın sözleri gayet normal gözüküyor.Bilinçaltınız bildiğiniz şu durumdan hazlanıyor.Ablanı suçlamaktan vazgeçmelisin içine dönmelisin,ablanın bilinçaltıyla senin bilinçaltı mutlu mesut geçiniyorlar,ona istediğini sunuyor.Ama sen artık ipleri eline almaya karar verir,bilinçaltına artık kendimdeki değeri ışıltıyı görmeyi seçiyorum dersen ve uygularsan.Gör bak o zaman ablan sana ne övgüler yağdırıyor;ablanla ortak DNA lara sahipsiniz.Ablanı enerjilerle o kadar güzel etkileyebilirsin ki.Tecrübeyle sabit yani❤️

Back
X