• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Günlerdir dileklerimi yazıp, olumlamalar yapıyordum.Sonra farkettim ki herseyi yazarken biseyi atlamışım 'sağlık'.
Bunu farkettigimin ertesi günü çok kötü hastalandım önce basit bi soğuk algınlığı sandım ama koku kaybı da olunca test yaptırdım ve pozitif çıktı dün..

Şimdi de bağışıklık sistemim ve sağlığım için olumlamalar yapıyorum.Keşke baştan beri yapsaymışım😔

Günlerdir dileklerimi yazıp, olumlamalar yapıyordum.Sonra farkettim ki herseyi yazarken biseyi atlamışım 'sağlık'.
Bunu farkettigimin ertesi günü çok kötü hastalandım önce basit bi soğuk algınlığı sandım ama koku kaybı da olunca test yaptırdım ve pozitif çıktı dün..

Şimdi de bağışıklık sistemim ve sağlığım için olumlamalar yapıyorum.Keşke baştan beri yapsaymışım😔
Çok geçmiş olsun inşallah kolayca atlatirsiniz ama bence öyle düşünmeyin. Sonuçta herşeyi düşünüp en ince ayrıntısına kadar olumlama yapamayız bence😊 olay sağlık değil de basit bir kuaför faciası olsaydı bu seferde keşke güzellikle ilgili daha fazla olumlama yapsamsaydim mı demeliyiz :)) bilemiyorum. Bazen akışına bırakmak ve hayırlısı buymuş demek gerekiyor

Pozitif güzeller size bir soru. Bugün şunu farkettim. Yakın çevremle ilgili çok mutluyum ama uzak çevremde, yani ayda bir haftada bir iş dolayısıyla veya resmi işlerde vs görüştüğüm insanlarla iletişimimde hep aynı sorunu yaşıyorum. Sıklıkla bu tarz insanları, benimle yaptıkları bir dialogla ilgili başkalarına yalan söylerken yakalıyorum ya da yalan olduğu bilinen çok aleni bir şeyi gözümün içine bakarak büyük bir rahatlıkla söylüyorlar. Aynı şeyi farklı kişilerle yaşayınca benim yaklaşımımda sorun var herhalde diye düşündüm ama buna karşı bilinçaltımı nasıl programlayabilirim öneriniz var mı? Hayatımdan uzaklaştırmak istiyorum böyle olay ve kişilikleri.

Merhaba pozitif güzeller 🤗 son sayfalarda arkadaslarimizin sorduğu sorulara genel bir cevap bu video hemde uzmanından 👍
Enjoytheride Enjoytheride sende bilinc altina etrafimda neden böyle insanlar var kendimde ya da hayatimda neyi düzeltmeliyim ya da dönüştürmeliyim gibi sorular yönelt.. cevap gelir ya yeni kisiler ya yeni bir cevre ya da bir olay örgüsü ile dönüşüm başlar sadece farkinda ve dikkatli ol 😊

Merhaba pozitif güzeller 🤗 son sayfalarda arkadaslarimizin sorduğu sorulara genel bir cevap bu video hemde uzmanından 👍
Enjoytheride Enjoytheride sende bilinc altina etrafimda neden böyle insanlar var kendimde ya da hayatimda neyi düzeltmeliyim ya da dönüştürmeliyim gibi sorular yönelt.. cevap gelir ya yeni kisiler ya yeni bir cevre ya da bir olay örgüsü ile dönüşüm başlar sadece farkinda ve dikkatli ol 😊

Sahra çok güzel bir videoydu. Nerede zorlanıyorsak onun kaynağına inmek hep hissettiğimiz ama çoğunlukla kaçındığımız bir şey değil mi? Kaçınmamaya çalışınca kendi isteklerimizin mutluluklarımızın önüne koyduğumuz görünmez engelleri farkediyoruz aslında. Dikkat etmeye çalışıyorum:) teşekkürler🌷

Sevgili topikcanlarım nasılsınız? Umarım her şey yolundadır hepiniz için:KK200::dua:
Yine kapandık evet. Satürn kovadan çıkmadan özgürlüğümüzle sınanacagiz belli. Kova tam bir özgürlük burcudur, inatçıdır,kafasına buyruktur; giderim,yaparım,ederim sadece beni ilgilendirir burcudur. Satürn de ïste buradan vuruyor hepimizi;hayır efendim çıkamazsin,gidemezsin,yapamazsın.Niye yapıyor biliyor musunuz satürn bunu? Bizi gerçek özgürlüğe kavuşturmak için, özgürlüğümüzün elimizden alınması korkusundan salmak içim.Gercek özgûrlük nerde, ne peki diyeceksiniz?
Tabiki zihnimizde,kalbimizde,içimizde,burnumuzun dibinde canlar. Zihninizde o harika deniz kokusunu alıp,okyanus dalgalarını hissedebilmek; hic görmediginiz muhteşem bir koalaya sarılip sıcaklığını,yumuşaklığını hissedebilmek; yine imajinasyonla o harika ortamı oluşturup bir masanin etrafında bizi çok seven, bizim sevdigimiz harika dostlarımızı var edip onları onurlandirdigimizi,bizi onurlandirdigini yaratabilmek. Bunları yaptığımızda egomuz,bilincaltimiz sahtemi gercek mi ayirt bile edemiyor; gerçek sanıyor ve hooop atıyor onu bir gûzel anılar köşesine. Aklınıza geldiginde bu imajinasyon, sanki hayalden degil de anılardan çekip çıkarmışsınız oluyor.
Hadi sevgili topikcanlarım bizler eşsiz,muhteşem yeteneklere sahip harika varlıklarız. Bu yeteneklerimizi bu kapanma döneminde harekete geçirelim,etkinleştirelim.
Imajinasyonun en etkili sekilde uygulamamiz icin enerji yukseltmeliyiz.önce kendimize deger vermeliyiz. Nasil ki baskasini mutlu etmek istedigimizde sevdigi seyleri yapiyorsak kendimize yapmaliyiz. Bol bol mûzik dinleyip dans edebiliriz, harika doga resimlerine,videolarini izleyerek ruhumuzu besleyebiliriz. Bol bol şükür edelim, şükür etmek enerjiyi arşa değdirir. Bilinçaltina ben değerliyim,bunlar benim değerimin göstergesidir sinyalini verir.
Bu muhteşem zamanin,an'ımızın kiymetini bilelim;coşkuyla,keyifle,neşeyle muhteşem an'ları var edelim :dua::KK200:
Bu arada dün guru üye de olmuşum; teşekkür ederim sizlere-begenilerinize ve kk yönetimine:rapci: En Büyük KK:KK200:

Sevgili topikcanlarım nasılsınız? Umarım her şey yolundadır hepiniz için:KK200::dua:
Yine kapandık evet. Satürn kovadan çıkmadan özgürlüğümüzle sınanacagiz belli. Kova tam bir özgürlük burcudur, inatçıdır,kafasına buyruktur; giderim,yaparım,ederim sadece beni ilgilendirir burcudur. Satürn de ïste buradan vuruyor hepimizi;hayır efendim çıkamazsin,gidemezsin,yapamazsın.Niye yapıyor biliyor musunuz satürn bunu? Bizi gerçek özgürlüğe kavuşturmak için, özgürlüğümüzün elimizden alınması korkusundan salmak içim.Gercek özgûrlük nerde, ne peki diyeceksiniz?
Tabiki zihnimizde,kalbimizde,içimizde,burnumuzun dibinde canlar. Zihninizde o harika deniz kokusunu alıp,okyanus dalgalarını hissedebilmek; hic görmediginiz muhteşem bir koalaya sarılip sıcaklığını,yumuşaklığını hissedebilmek; yine imajinasyonla o harika ortamı oluşturup bir masanin etrafında bizi çok seven, bizim sevdigimiz harika dostlarımızı var edip onları onurlandirdigimizi,bizi onurlandirdigini yaratabilmek. Bunları yaptığımızda egomuz,bilincaltimiz sahtemi gercek mi ayirt bile edemiyor; gerçek sanıyor ve hooop atıyor onu bir gûzel anılar köşesine. Aklınıza geldiginde bu imajinasyon, sanki hayalden degil de anılardan çekip çıkarmışsınız oluyor.
Hadi sevgili topikcanlarım bizler eşsiz,muhteşem yeteneklere sahip harika varlıklarız. Bu yeteneklerimizi bu kapanma döneminde harekete geçirelim,etkinleştirelim.
Imajinasyonun en etkili sekilde uygulamamiz icin enerji yukseltmeliyiz.önce kendimize deger vermeliyiz. Nasil ki baskasini mutlu etmek istedigimizde sevdigi seyleri yapiyorsak kendimize yapmaliyiz. Bol bol mûzik dinleyip dans edebiliriz, harika doga resimlerine,videolarini izleyerek ruhumuzu besleyebiliriz. Bol bol şükür edelim, şükür etmek enerjiyi arşa değdirir. Bilinçaltina ben değerliyim,bunlar benim değerimin göstergesidir sinyalini verir.
Bu muhteşem zamanin,an'ımızın kiymetini bilelim;coşkuyla,keyifle,neşeyle muhteşem an'ları var edelim :dua::KK200:
Bu arada dün guru üye de olmuşum; teşekkür ederim sizlere-begenilerinize ve kk yönetimine:rapci: En Büyük KK:KK200:
Çok güzel motive ettin beni canım teşekkür ederim 🙏💕 tebrik ederim bu arada gurulugunu 🤩👍
Bu dönemde bende bolca şükür ediyorum küçük küçük işlerimi hallettikten sonra bile iyi hissettiriyor gerçekten.
Birde 16 aylık kızımı gözlemliyorum genellikle evdeydik zaten.. hava iyiyse sitenin icinde biraz yürütüyoruz kedilere köpeklere bakıyor parkta dolaşıyor yeni yeni yürüdüğü icin koşamıyor daha 🥰 kısaca evde de dışarda da sevdiği mutlu güvende hissettiği şeylere yöneliyor.
Korku hissetiren hoşuna gitmeyen ya da sevmedigi oyun ya da oyuncaklara gitmiyor kalbi neyi isterse ona yöneliyor ailesinin belirledigi sınırlar içerisinde yaşıyor o da karantinada karatinayi bilmiyor ama çok mutlu🥳🤗 .
Çünkü hep " An " da aciktiginda yemek yiyor cok mutlu ..oyun vaktinde , öğrenme aktive kitap vakti mutlu, uyku vakti vs... hepsinde istedigi seylere yönelip mutlu oluyor.. ego yok saf sevgide sürekli
Bebekleri çocuklari hayvanlari doğayı iyi gözlemlemek lazım bize çok şey öğretiyorlar 💐😇🧚‍♀️🌺🌼🙏

Merhaba ben evde hobilerime ve kitaplarıma yöneldim. Açıkçası çaktırmiyorum ama bazen çok bunaliyorum. Sabahları kendi kendime dişil enerji meditasyonu yapıyorum çok iyi geliyor. Kendimi çok kadınsı hissediyorum.( Kadınsın tabi öyle hissetmen normal diyeceksiniz ama ben daha çok nötr hissediyordum) Yüzümü hiç sevmezdim şimdi biraz daha sık aynaya baktigimi fark ettim . Yalnız sıkıntıdan sosyal medyaya çok feci sardım elim hep instagramda. Ve eskiden kendimi çok sıkardim mesela hep yararlı faydalı şeyler yapmaya çalışırdım ama karantinanin da etkisiyle artık kendimi özgür bırakıyorum hep kendimi geliştirmek zorunda değilim. Aylak aylak bomboş diziler izleme hatta sadece boş boş etrafa bakıp vakit öldürme hakkımda var. Kendimi sıktığım yeter artık. Akışa bırakıyorum kendimi oh mis

Herkese merhabalar yaklaşık 2 aydır topiği okuyordum ve tamamen bitirdim. Beni oldukça motive etti. Olumlu düşünmenin kelimelerin ne kadar önemli olduğunun korku enerjisinin cok güçlü olduğunun farkindaydim zaten ama bu pozitif düşünmeyi dönem dönem unutabiliyoruz.

Benim kesinlikle bu topiği bulmam gerekiyormuş, hatta dedimki keske gecen yil bulsaymisim bazi seyler daha farkli olabilirmis, gecen yil bdvyi ve bilimum kotu seyleri okuyarak izleyerek kendimi dahada dibe cekmisim cunku gecen yil hayatimda bircok olumsuzluk yasadim, bi yandan korona falan her neyse normalde üşenirdim belki ama verilen örnekler olsun kendi hayatimi sorgulamama ve vaay anasini dememe neden oldu( çünkü düşünce gücünü olumlu ve olumsuz anlamda farkinda olmadan tecrübe etmişim aslında) ve bitirmeliyim dedim. Hatta dilekleri yazma olayini lisede arkadasimla yapiyoduk her yil sonunda, sonra bi sonraki yil sonunda tik atiyoduk olanlara ve onumuzdeki yil icin bi daha yapiyoduk listeyi, bi kac yil yapmisim birakmisim burayi okurken kontrol ediyim dedim baya baya uygulamisiz su yasayi farkinda olmadan oluyomus cogunlukla:) tabi biz dua ederekten yapıyoduk 🍀

Ben düşüncelerimizin bilinçaltımızın cok onemli oldugunu farkındayım ama ayni zamanda cekim yasasinada bi bakayim dedim o konuda kafamda soru isareti çok mesela herkes istedigini tum kuralla uyup uygulayarak çekebiliyorsa ayni seyi isteyen insanlar olabilir basari ve iliski anlaminda o zaman nasil oluyo bu iş veya diyoruz ya Allah vermeyecegi seyin hayalini kurdurtmaz ama olmayabiliyor o zamanda hayirlisi değilmiş diyoruz bu konuda bilen birileri beni aydınlatabilirlerse çooook memnun olurum. Özellikle buttrfly buttrfly 🤗

Buraya katkisi olan herkesten Allah razi olsun farkindaligim artti daha bilincli hissediyorum olumlamalari dinlemeye gecen ay baslamistim her gunumuz bir olmuyo tabi ama sanki beynimin icinde yer acilmis bosalmis gibi hissediyorum bu arada mistik yol olumlamalarini indirdim bana uygun olanlardan, hayatima Rabbimin bütün nimetlerine teşekkür ederim şükürler olsun🌼
Sanırım cevabı yazarım dedim unutmuşum,şimdi farkettim canım.
Bilinçaltı film bandı gibidir. Bantta ne varsa ekrana onlar yansır. Bilinçaltımıza göre inançlarımız kalıplanır; yaşadıklarımızla somutlanır. Çekim yasasının özü bilinçaltıdır tatlım. İnançlarımızın ötesine çıkamayız. Farklı,mucizevi bir şey yaşarsak bile bu farklılık bile inançlarımız da vardır. Daha önce tam düşecekken birden bizi arkadan tutmuştur; işte ben böyle korunurum inanci yerleşir ve bir sonraki tehlike olacakken yine birisi çıkar ve onun tehlikeye düşmesini engeller. Artık inanci iyice kalipladı.
Bazılarımız çok şansliyizdir; her şeyimiz mi çok yolundadır . Tam battik,iflas ettik derke bambaşka bir şey çıkar eski refahımızın da üzerine çıkartır. Bu da kalıbımızdır; her zaman bir yol daha,bir kolaylık vardır inancıdır.
Evren genişleyen bir evren,kimse kimsenin bollugunu engelleyemez. Mesela istedigimiz bir konum var, bir iş var. Çekim yasasını iyi kullanan bir insan sadece o işe,o konuma odaklanmaz. O işin,o konumun hislerine odaklanır, kısıtlamaz. O yüzden o işe girmemesi filan onu etkilemez. Bambaska beklemedigi bir yerden bile o iş gelir,hatta daha iyisi. O yüzden diyorum ya hep çekim yasasını genel şeyler için kullanın uzmanlaşana kadar. Gerçekten kullandiginizda cekim yasasini tek bir şeye odaklanmanin cok sacma geldigini,egonun-sınırlı insan bilincinin işi oldugunu anlayacaksiniz. Mantığını anlamadan tek bir kişi ve şey üzerine kurmak egonun showuyla bitebilir, bak gördünmû olmadı der sadece. Sınırsız sonsuz bir evrende yaşıyoruz,sonsuz seçime sahibiz.Bol bol evrene sorun gerçekten ney beni coşkuyu,huzuru,bollugu bereketi,gerçek sevgiyi yaşatır❤❤

"Egonuz kontrolde olduğunda, hayatınızı hayatta kalma modunda yaşarsınız.Yani çoğunlukla tepkisel ya da pasif, cansız ve durgun olursunuz. Egonuz olarak hayat motivasyonunuz korku,kendinden şüphe etme ve endişe odakladır. Bu doğrultuda da verdiğiniz tüm kararlar korku ve endişe odaklıdır. Hepsi tepkisel ve savunma amaçlıdır.

Hayatınızın kontrolü ruhunuzda olduğunda coşkulu,keyifli ve mutlu olursunuz. Yaşam motivasyonunuz bilincinizde daha ileriki bir seviyeye gelişmek üzere duyduğunuz güçlü arzuya odaklanacaktır.maceranın heyecanını duyarken, kazanan tutumuyla kutunuzun dışında kararları vereceksiniz. Dolayısıyla aldığınız kararlar da,proaktif ve heyecan verici olacak"

Darel Rutherford

Okuduğum ve bugun bitirmeye niyet ettigim kitaptan bir parça. Hadi kalkın kontrolü elinize alın; hayatınıza,coşkunuza,mutlulugunuza sahip çıkın cahil cühela egonuza bırakmayın. Hem böylece hormonlarınıza,ruh ve beden sağlığınıza da sahip çıkmış olursunuz 🦋

Arkadaşlar selam başka birinin bize enerji blokajı koyma ihtimali var mı ? Mesela hayatımızda güzel bir şeyi birine anlatıyoruz ve o kişi belki kötüniyetli olmasa dahi bizim hayatımızda o anlattığımız şeyin olmasını istemediğinden bi şekilde enerji yolluyor bize ve o anlattığımız şey bir şekilde olmuyor . Bu mümkün mü ? Mümkünse bunu nasıl kaldırabiliriz ? Teşekkürler 🙏

Arkadaşlar selam başka birinin bize enerji blokajı koyma ihtimali var mı ? Mesela hayatımızda güzel bir şeyi birine anlatıyoruz ve o kişi belki kötüniyetli olmasa dahi bizim hayatımızda o anlattığımız şeyin olmasını istemediğinden bi şekilde enerji yolluyor bize ve o anlattığımız şey bir şekilde olmuyor . Bu mümkün mü ? Mümkünse bunu nasıl kaldırabiliriz ?
Kesinlikle anlatmamak gerekiyor en yakınına bile mümkünse. Sadece karşınin enerjisi ile ilgili degil, anlattigimizda o şeyi tadı kaçıyor,bozuluyor resmen. Daha iki gün önce bizzat yaşadım hatta anlatmayacağim diye söyledim icimden. Bir an oldu pat diye soyledim,anlattim. Veee içimden bir şey aktı gitti, o şeye ilgimi-şevkimi kaybettim resmen. Olsa ne olmasa ne moduna girdim, hatta olmayacagina eminim artık. Sanki paralel evrene geciş yapti durum orada yaşanıyor sanki 🤣🤣

Böyle kapanma zamanlarında deli gibi sorular geçiyor aklımdan; hemen burada da biraz sorular sorayım:KK49:

🦋Hangi akılalmaz diyecegim olaylar zincirleri var ki hiç alakasız noktaların birleşmesi ile oluşan beni ve ailemi keyiften keyife,coşkudan coşkuya zıplatan ❣
🦋 Daha öncelerde tuh,vah ettiģim şeyler bugün bana fazlasıyla kolayca dönüş yapsa ve desem işte tam yeri tam zamanı bu desem bu mayıs ayında❣
🦋Varlığına şükrettiğim hangi nezaket,zarafet,sevgi dolu-samimiyet-içtenlik dolu ilişkilerim var? İş ilişkisi,dostluk ilişkisi,aşk-aile... tüm alanlarım için neler mümkün???
🦋Aklımdan bile geçirmedigim,sürdürülebilir hangi para kaynaklarım varki; banka hesabımda sürekli bir neşeli,harika,bolluk bereket icinde hareketliligi izledigim?
🦋 Çok defa aaa bu böyleymiymiş ben ne kadar farklı düşünmüşüm,kalıplamışım dediğim şeyler bir aydınmayla çok güzel alanlar açtılar ve eski-yeni tüm çekimlerimi dönüştürdüler. Başka hangi yargılarım var aslında tamamen illüzyon olan, yine bir aydınlanmayla ışık ışık olsa aydınlansa evrenim; harika çekimlerime dönse kolaylaşsa her şey???

Kesinlikle anlatmamak gerekiyor en yakınına bile mümkünse. Sadece karşınin enerjisi ile ilgili degil, anlattigimizda o şeyi tadı kaçıyor,bozuluyor resmen. Daha iki gün önce bizzat yaşadım hatta anlatmayacağim diye söyledim icimden. Bir an oldu pat diye soyledim,anlattim. Veee içimden bir şey aktı gitti, o şeye ilgimi-şevkimi kaybettim resmen. Olsa ne olmasa ne moduna girdim, hatta olmayacagina eminim artık. Sanki paralel evrene geciş yapti durum orada yaşanıyor sanki 🤣🤣
Peki bunu geri çevirmenin bir yolu var mıdır ? Nazar gibi bişe galiba dimi belki de nazar . Mesela o nazar değirdiğini düşündüğümüz kişiye ona anlattığımız şeyin bozulduğunu da anlatsak durum nötrlenebilir mi ?

Peki bunu geri çevirmenin bir yolu var mıdır ? Nazar gibi bişe galiba dimi belki de nazar . Mesela o nazar değirdiğini düşündüğümüz kişiye ona anlattığımız şeyin bozulduğunu da anlatsak durum nötrlenebilir mi ?
Var tabiki hiç olmamış gibi olduğunu kabullenmek, bu hisse karşı nötr olmak. Sanki bir dalga gibi yogun bir negatif his geldiginde o dalganin üzerinizden geçip gitmesine izin vermelisiniz. Eğer akıntiya direnirseniz akıntıyla kaybolup gider o durum.
Yukaridaki postta demiştim ya olmayacağına eminim diye benim de bahsettigim sey. O an aktif kabuldeydim, olmazsa olmasın yerine başka harika bir şey geliyordur inancina geçtim. Ïstedigim şey çok güzel ve kolayca gerçekleşti. Yukarıda sordugum sorular da cevaplarini buldu, öyle noktalar birleştiki evren yine el ele vermişti. Hiç alakasız insanlar,durumlar bir araya geldi:dua::KK200:
Sorayım hemen daha başka nasıl harikalıklar,mucize diyebileceğim oluşlar-durumlar varki akılalmaz hız ve zamanda beni bulan:KK36::KK73:

Yine bir aydınlanma yaşadım kızlar. 🥳Louise Hay in kitabını okurken şu aydınlanmayı yaşadım. Ben konuşma tarzimi , sesimi sevmiyorum. Konuşma tarzimi Avrupa yakasındaki Selin e benzetiyorum🤣 Türkiye standartlarına göre çok fazla kitap okuyan biriyim..
Ve hiç aklımdan çıkmayan bir görüntü var. Ilkokuldayken herkese gelecekteki mesleğini sorduklarında spiker olmayı istediğimi söylemiştim. Öğretmen sen mi olacaksın diye alaycı bir şekilde gülmüştü.o gülüş hala aklımda. Ve ben güzel konuşmayı kendime yakıştıramıyorum bence .

Yine bir aydınlanma yaşadım kızlar. 🥳Louise Hay in kitabını okurken şu aydınlanmayı yaşadım. Ben konuşma tarzimi , sesimi sevmiyorum. Konuşma tarzimi Avrupa yakasındaki Selin e benzetiyorum🤣 Türkiye standartlarına göre çok fazla kitap okuyan biriyim..
Ve hiç aklımdan çıkmayan bir görüntü var. Ilkokuldayken herkese gelecekteki mesleğini sorduklarında spiker olmayı istediğimi söylemiştim. Öğretmen sen mi olacaksın diye alaycı bir şekilde gülmüştü.o gülüş hala aklımda. Ve ben güzel konuşmayı kendime yakıştıramıyorum bence .

Bende itiraf edeyim bu videoyu izledikten sonra iyi niyet adı altında yanlış yaptığım şeyleri fark ettim.
Sen paylaşınca yazayim dedim 😊
Önemli olan fark edip düzeltmek bana göre 👍

Merhaba kızlar you tube da bulunan subliminal videolar için ne düşünüyorsunuz ? Bilinçaltına daha kolay gitme ihtimali olur mu acaba subliminal olumlamaların ?

Back
X