Düşüncelerinizi paylaşırmısınız?

elaa34

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
31
0
16
İstanbul
mrb arkadaşlar.benim sorunum yine eşim.bizim birazborçlarımız var yani kredi ödüyoruz bir ay gecikme oldu.eşimde babamdan para istememi istiyor benden.maaşını çekti bankaya ödeme yaptı ama az bir miktar eksik kaldı.kalan eksik parayıda babanlardan iste yardım etsinler diyor.işin zor kısmı babamlardan isteyince onlarda çok mırın kırın edecekler biliyorum çünkü daha önce bikaç kez istedim çok değil 200 lira falan ama onu bile çok gördüler vermek istemediler zorla verdiler sonra.ben bunu eşime diyemiyorum.babamların işyerleri var çalışıyorlar.birikimleri yok ama rahat yaşıyorlar.sizce babamdan para istemelimiyim ve nasıl istemeliyim.yoksa hiç istememelimiyim?eşim çok üstüme geliyor.eşim haksızmı böyle para iste demekle.teşekkürler yorumlarınız için.

Bence istemeyin yani aileniz para vermek zorunda değil. Zaten 200 e bile laf ettiler diyorsun.

Babnızın mırın kırın etmesi, hele bir de rahat yaşarken hiç doğru değil.
Eşiniz bunu biliyor mu. Bile bile mi istetiyor sizden?

Bence istemeyin yani aileniz para vermek zorunda değil. Zaten 200 e bile laf ettiler diyorsun.

evet ona bile önce yok falan diyorlar ondan sonra çıkarıp veriyorlar.eşimde illa iste diyor borcum olsun onlara diyor.ilerde onlarda sıkışır bende çıkartıp verrim param olursa diyor.bende onlardada para yk diyorum bu sefer eşim bana cephe alıyor svunma onları diyor onlara düşmen gbi bakıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Babnızın mırın kırın etmesi, hele bir de rahat yaşarken hiç doğru değil.
Eşiniz bunu biliyor mu. Bile bile mi istetiyor sizden?

yok bilmiyor ben zorla veriyorlar demedim.sadece onlardada yokmuş diyorum.anneme sölüyorum annem bizdede yok bir sürü borçlarımız var diyor inanıyorum ama sonra bakıyorum kardeşlerim bir sürü alışveriş yapıp eve gelmişler elleri torba torba giysilerle dolu.abim evli onlara giderken bir sürü yiyecek falan götürüyorlar o zmanda inanmıyorum anneme.bizimde yyiceğe ihtiyacımız yok nakit sıkıntısı çekiyoruz ama onuda isteyemiyorum.birde bizm oralarda adettir kız tarafı kızı verir hiçbişeye karışmaz.ayıptır eğer damada yardım ederlerse.

Babanızın neden verme imkanı varken yardım etmemesini anlamadım.
Fakat eşiniz de ödeyemeceği yükün altına girmeyecekti, hele de kız babasından borç para istemenin doğru olmadığı düşüncesindeyim.

bence istememelisiniz. zaten daha once ufakda olsa ıstemıssınız. bende arkadaşa katılıyorum hele kız babasından asla ıstenmemelı. eşiniz kendısını bu duruma düşürmekten çekinmiyo anladığım kadarıyla.dinlemeyın eşinizi artık bır yuvanız var eşiniz ödeyemeyecği borcun altına gırerken babanızamı guvenmış

Ne kredisi bu,eşin ödeyemeyeceği borcun altına girmeyecek.
Kredisinin bir kısmını babasına ödetiyor zorda kalınca kayınpederden borç istiyor.
Baban parası olsa bile vermemeli diye düşünüyorum.
Herkes yuvasını idare edebilmeli öğrenmeli her sıkıştığında yetişilmemeli.

Eşinize çok detaya girmeden bu tür konudan rahatsız olduğunu anlatın.
Siz suçlu olacaksınız yoksa.
Ailenize bunun ayıp olmadığını da münasip bir dille anlatsanız iyi olur.
Siz onların evladısınız.Zor gününüzde destek olmalarının neresi ayıpmış.
İnsan arkadaşına yardım eder böyle günde. Kaldı ki anneniz babanız onlar sizin.

diğer borcu verdınızm aldıgınız?

ben bu adeti pek sevdim. kocan utanmıyormu karısının babasından para istemeye? insan ayağını yorganına göre uzatacak, madem ödeyemicek, zorlanacak ne diye o kadar borcun altına girdi. kredi ödüyormuşsunuz, ne kredisi bilmiyorum ama ev ise o zmn daha küçük daha ucuz bi ev seçecektiniz. araba ise paranız olmadan hiç bulaşmıcaktınız. sen düşünmeden etmeden çek kredileri sonra bekle ki kız babası ödesin.. hiç de mecbur değil ödemeye de yardım etmeye. eşinizde bile bile hala istiyo ya.. ee pess

ev kredisi aslında herşeyi kayınpederim yaptı yani onun suçu oldu biraz yanlış kredi çekti yoksa eşimin maaşı iyi ödenebilirdi ama kredileri tek tek ve 3 seferde çekti.bende babamlardan para isteyemiyorum.allah şükür şuana kadar en fazla 3 sefer istedim oda çok az miktar ama onu bile istemeye utanıyorum.bir yandand diyorum neolacak dünya malı dünyada kalır azıcıkk yardım etseler torunları için yadım etsinler bari diyorum.

Madem ödemeye gücü yetmiyor çekmeseydi o zaman kredi.
Daha evvelki borçlarınızı ödediniz mi ?
Bence daha önceki borçlarınızı ödediyseniz son kez isteyin.
Eğer yok ödemediyseniz yüzünüz olmaz zaten bikez daha istemeye.

Kardeşlerinizin ne giydiği ettiğini hesaplamak yanlış bence.
Kardeşlerinizin üstündne başından kısıp size harcamak mecburiyeti yok ailenin.
Babanız vermek istemiyor yani adamın boğazına binip alacak değilsiniz annenizde bahane üretiyor bu yüzden.
Hastalık olur ne bileyim kaza olur vs böyle durumları katmıyorum.
Ama ailenizin henüz bekar çocukları varken ödeyemediğiniz borçları tamamlamak gibi bir mecburiyeti yok.
Zaten zihniyetlerini de biliyorsunuz,eşine açık bir şekide anlat.
Lafı dolandırmanın alemi yok.

evet aama ben her ay istemiyorum 2 senede sadece 3 defa istedim istediğim miktarda 200 yada 300 tl.çok değil.istemekle hatamı ettim bilmiyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…