ev kredisi aslında herşeyi kayınpederim yaptı yani onun suçu oldu biraz yanlış kredi çekti yoksa eşimin maaşı iyi ödenebilirdi ama kredileri tek tek ve 3 seferde çekti.bende babamlardan para isteyemiyorum.allah şükür şuana kadar en fazla 3 sefer istedim oda çok az miktar ama onu bile istemeye utanıyorum.bir yandand diyorum neolacak dünya malı dünyada kalır azıcıkk yardım etseler torunları için yadım etsinler bari diyorum.
Ben anlayamadım.
İnsanların başına her türlü şey gelebilir. Hesaplanamayan ekstra olağandışı durumlar olabilir.
Bir anne babanın evladına yardım etmesinden daha doğal ne var.
Çok okuduk burda kayınvalidesi yardım etmedi diye şikayet eden gelinleri.
Bana şunu yapmadı eltime yaptı diyenleri.
Ne var ki bunda konusahibine bu kadar saldırı yapılıyor.
Aile imkanı dahilinde yardım etse ne olacak.
Eşinin yaptığı herhangi kötü bir davranış yok.
İçki kumar ya da kabuledilemez sebeplerden de sıkışmamış. Biraz anlayış.
Maaşa bağlayın beni demiyor ki.
Arkadaşım sen eşinin de bakış açısıyla babanlara karşı bir tavır geliştirmişsin.
Baban bence yardım etmek istemiyor,yani niye istemiyor dersen ya bunu açık bir dille soracaksn ya da kendini üzmemek için hiç sormayacaksın.
Baban eşine yardımcı olmak zorunda değil torunu için de yardım etmek zorunda değil çünkü krediler bitmeden çocuk sahibi olmayı isteyen de sizsiniz.
Bu sizin kararınız baban çocuk yapın ben size yardım ederim mi dedi ?
Hayatımızı o yardım etsin bu halletsin diye idare edemeyiz.
Ben zaman zaman tek başıma kaldığımı düşünürüm.
Ailem olmasa eşim olmasa herkesi kaybetsem ne yaparım nasıl geçinirim nasıl idare ederim falan.
Siz artık bir aile olmuşsunuz bak hepimiz ev sahibi olmak istiyoruz ama istediğimiz evin ödemelerini yapar mıyız yapamaz mıyız kestiremediğimiz için alamıyoruz.
Yani demem o ki evlat olarak babana gönül koyma hakkın var ama eşinin de sana ısrar etmeye hakkı yok.
İsteyemem de kestir at,onun da borcu var kardeşimin ihtiyacı varmış yok abime vermiş ne dersen de eşini babana karşı doldurmadan mevzuyu hallet.
bende rahatsızım istemekten ama dediğiniz gbi hesaplanamayan durumlar oluyor.gerçektende öyle.utanıyorum onlardan para istemeye veya birşey istemeye.ama napıyım başka çaem yok başka kimden isteyebiliriz.onlarda vermeyebilir kendilerince sebepleri vardır.ama hayat zor allah kimseye dert-borçvermesin.
yok vermedik ancak borçlarımız bitince verebiliriz
evet aama ben her ay istemiyorum 2 senede sadece 3 defa istedim istediğim miktarda 200 yada 300 tl.çok değil.istemekle hatamı ettim bilmiyorum ama.
mrb arkadaşlar.benim sorunum yine eşim.bizim birazborçlarımız var yani kredi ödüyoruz bir ay gecikme oldu.eşimde babamdan para istememi istiyor benden.maaşını çekti bankaya ödeme yaptı ama az bir miktar eksik kaldı.kalan eksik parayıda babanlardan iste yardım etsinler diyor.işin zor kısmı babamlardan isteyince onlarda çok mırın kırın edecekler biliyorum çünkü daha önce bikaç kez istedim çok değil 200 lira falan ama onu bile çok gördüler vermek istemediler zorla verdiler sonra.ben bunu eşime diyemiyorum.babamların işyerleri var çalışıyorlar.birikimleri yok ama rahat yaşıyorlar.sizce babamdan para istemelimiyim ve nasıl istemeliyim.yoksa hiç istememelimiyim?eşim çok üstüme geliyor.eşim haksızmı böyle para iste demekle.teşekkürler yorumlarınız için.
ya paran yokken ev almaya kalkmıcaksın ya da kalkıştıysan gerekirse o borç bitene kadar herşeyinden kısacaksın. dışarda yemeğinden aldığın şampuanın markasına kadar! öyle yapsarsanız aman canım hiç bişey değil sende 200-300 liracık deyip istediğiniz borç parayı kendiniz rahatça biriktirirdiniz. bilmem anlatabildim mi?
Ne kredisi bu,eşin ödeyemeyeceği borcun altına girmeyecek.
Kredisinin bir kısmını babasına ödetiyor zorda kalınca kayınpederden borç istiyor.
Baban parası olsa bile vermemeli diye düşünüyorum.
Herkes yuvasını idare edebilmeli öğrenmeli her sıkıştığında yetişilmemeli.
ilk defa baba evlat arasinda borc alindigini duydum ilginc hayir verse ne olur kimse vermek zorunda demiyor zaten kiz babasi erkek babasi ne fark eder ya insan evladina evlendi giiti artik kocasi baksin gözüylemi bakar sasirdim bnm babam ya canim babam... kadinin bebegi var ne olur destek olsalar.. burda konu kv para vermiyor olsa yada kb boyle yuklenilmezdi..valla canim Allah kolaylik versin sanaa
eşin haksız, başkasına güvenilerek büyük borca girilmez. Daha önce de istemiş, babanız bunun sürekli olmasından korkuyor olabilir...
Komşumuzun oğlu sürekli kredi çekip babasından kardeşinden yardım bekliyor. Evvelden öyle biri değildi, sorumluluklarını bilen biriydi, ailesine destek olmuş zamanında ailesi de oğlumuz destek oldu bizde ona olalım deyip kapattılar borçlarını ama kantarın topuzunu bir kere kaçırdı, şimdi anam babam kardeşim destek olur diye sürekli borç yapıyor.
Eğer bir taraf sürekli alıyor bir taraf sürekli veriyorsa (hastalık kaza acil durumlar dışında) onun adı yardım değil sömürüdür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?