Düşünceniz önemli !!!

Nedesembilemedimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
272
88
18
31
Hanımlar yaşım 24 işten ayrılıp yeniden okumaya karar verdim ikt mezunuyum ve hukuk okumak istiyorum babamda %50 kazan öderim okulunu dedi ..bizi evlendirmek istemiyor zaten..üni zamanından süren bir ilişkim var o da sen çalışmazsan nasıl geçiniriz işinde çalış boşver okudun işte bir bölüm diyor ama ben işimden mutsuzum bende geçinemiyeceksen evlenmeyelim okul bitince evleniriz dedim oda benimle aynı yaşta hem olgunlaşmış oluruz falan dedim ...işte bugün annesiyle konuşmuş para sorun degil evlenirsek bbam kiramızı ödüyecek dedi ..Anneme söyledim bunu kendi evini tek başına geçindirince gelsin rahat mı batıyor sana dedi kararsız kaldım evlensek mi okusam mı

Adalet mezunuyum. Okul başladığında 50 kişiden 45i hukuk fakültesine geçiş yapmayı düşünüyordu. Mezun olduk. Sadece 5 kişi fikrinden vazgeçmedi Dgs şansını deniyor. Hevesini kaçırmak gibi olmasın ama önce bi konulara göz gezdir sevip sevemeyeceğini anla ona göre bir yola çık derim. Devlet tutturamayacaksan yazık olur çünkü emeklerine ve parana. Okulu bitirmek avukatlık stajı çevre yapmak falan derken eline ciddi miktarlar alman yıllar sürecek bunu bilerek o yola gir. Amacım vazgeçirmek değil bildiklerimi söylemek. Şimdiden başarılar

Hukuk okumak öylesine bir istek mi olmazsa olmaz mı sizin için?
Bende iki lisans bitirdim, şimdiki aklım olsa ikisini de seçmezdim.
Ama aklım kalmasın diye çocuk okula başlasın 3. Nun planlarını bile yapıyorum ki alanımda doktora bitirmek üzereyim...
Ama bizim maddi kaygılarımız Yok, ister part time çalışırım ister işi bırakırım, ister başka bir şey denerim...
Eğer hukuk okumasan için rahat etmeyecekse oku ama bir 4 yılı daha ve verilecek parayı düşündüğümde okumayabilirdim ben olsam. Mevcut diplomanızla yapabileceğiniz her şeyi iyi araştırıp bir de öyle değerlendirin.

Ne istediğinize karar verdikten sonraki kısım bana göre evlenme meselesi...

Anneniz haklı, bireyler evlendiklerinde kendi evlerini geçindirecek durumda olmalı.

Yav he he.
Evlenmek isteyince kosa kosa onden gidip is masraflara gelince gozu korkmasi nedir ya?
Evlenilmez daha ev kirasina bile guvence veremeyen bi erkekle.
Kp sizin kiranizi oduycegini soyluyorsa bilki el mahkum olucaksiniz.
Anne babasini tutan bi koca, cunku kirayi onlar veryor.
Ve ses cikaramyan gelin olursunuz.
Cunku onlara muhtacsiniz.

Öncelikle tabiki oku. Diğer mevzulara yorum yapmadan yalnızca beni ilgilendiren kısma yapacağım.
Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Sevmeden okunacak bi fakülte olmadığını çok geç öğrendim. Diyelim ki 4 yılda mezun olabildin,staj dönemi 1 yıl. Staj döneminde maaş alabilmen çok düşük bir ihtimal(ben almamıştım).öğrencilikten daha külfetli.staji da atlattın varsayarsak,1500 tlye yakin ruhsat masrafin var.ruhsatı da bir sekilde aldııık.işçi avukat olarak bir ofise girmen çok zor çünkü avukat yerine asgari ücretten daha azına çalışacak katipler var.diyelim ki bunu da başardın, tebrikler en fazla 2000 tl maaşla işe başlarsın. "Duruşmama girerim savunmamı yaparim davamı kazanirim ünlü bi avukat olurum bol para kazanırım" yoooookkk.çünkü seni en az 3 yıl o icra dairesi benim bu icra dairesi senin,haciz,borçlu,arada "aynı beyanları tekrar edeceğin" klasik ufak duruşmalar vs.bekliyor.icra dairelerinde 20li yaşlarını kaybettikten sonra bir yerden eline para gecerse, ofis acarsin.hadi ofisi de açtın,iyimser olalım dersek.ofisi açtın ama muvekkil yok ki :? Ofis kirası mobilya taksitleri,elektriği suyu telefonu interneti aidatı ve bağkur primi baro aidatı hepsi seni bekliyor.ama sen ofiste akşama kadar facebookta takılıyorsun,çünkü henüz ofis yeni muvekkil yok.

Bu böyle çok uzaaaar gider.iyi yanları yok mu tabiki var,seversen aşık olursan körü körüne idealist olursan,adalet prensesi olacağım ben dersen aç da yaşarsın dert etmeden.vekalet ücretini alamasan da muvekkilden,olsun duruşma zevkliydi der geçersin. Belki de şans yüzüne güler her elini attığın yerden yuklu miktarlı dosya çıkar.
Kim bilir..

Ek olarak: evini gecindiremeyecek ve baskalarindan medet uman bir erkekle de evlenmemeni tavsiye ederim. Kayinbabanin eline bakacagina bekar kal babanin eline bak.

Annen haklı tr şartlarında normal şartlarda 2 bireyin boğaz tokluguna yakıt ev yemek masrafı en az 5000 iken bu ciddi kararı bu genç yaşında hergün yanyana olup yoksulluk çekeceğine hiç evlenme daha iyi evlilik gezmekten keşfetmek vakit geçirmek değişiklikleri birlikte yaşamaktır ama bu değişim için para lazım oku

Ben olsam okurdum kesinlikle. Ama madem yeniden emek verip okuyacaksınız, bu kez gerçekten okuduğunuza değsin. Ünvanlara ve statülere takılmadan gerçekten aşkla yapacağınız bir iş olsun. Bu konuda kararınızı iyi verin. Benim de şuan 2.üniversitem ama eğer psikoloji okumuyor olsaydım sanırım katlanamazdım.

Annenin sözünü dinlemelisin kendi evini gecindirmeyi öğrenince gelsin istesin babası önce kirayı öder sonra hayatinizda fazlasiyla söz sahibi olur okumalisin oku ve ayakların üstünde dur kesinlikle

Vakıfta okumaya başlayıp köklü devlet üni geçiş yapabilirmiyim peki hukukta böyle geçişler oluyor mu ?ikt okuduğuma pişmanım ya tatmin olduğum birşey yapmak istiyorum

Okumama değmesi için iyi bir üni
okumama değmesi için iyi bir ünide mi okumalıyım yoksa hukuk için farketmez mi özel devlet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…