- 24 Mayıs 2017
- 272
- 88
- 18
- 31
- Konu Sahibi Nedesembilemedimm
-
Anneniz haklı, bireyler evlendiklerinde kendi evlerini geçindirecek durumda olmalı.Hanımlar yaşım 24 işten ayrılıp yeniden okumaya karar verdim ikt mezunuyum ve hukuk okumak istiyorum babamda %50 kazan öderim okulunu dedi ..bizi evlendirmek istemiyor zaten..üni zamanından süren bir ilişkim var o da sen çalışmazsan nasıl geçiniriz işinde çalış boşver okudun işte bir bölüm diyor ama ben işimden mutsuzum bende geçinemiyeceksen evlenmeyelim okul bitince evleniriz dedim oda benimle aynı yaşta hem olgunlaşmış oluruz falan dedim ...işte bugün annesiyle konuşmuş para sorun degil evlenirsek bbam kiramızı ödüyecek dedi ..Anneme söyledim bunu kendi evini tek başına geçindirince gelsin rahat mı batıyor sana dedi kararsız kaldım evlensek mi okusam mı
Vakıfta okumaya başlayıp köklü devlet üni geçiş yapabilirmiyim peki hukukta böyle geçişler oluyor mu ?ikt okuduğuma pişmanım ya tatmin olduğum birşey yapmak istiyorumÖncelikle tabiki oku. Diğer mevzulara yorum yapmadan yalnızca beni ilgilendiren kısma yapacağım.
Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Sevmeden okunacak bi fakülte olmadığını çok geç öğrendim. Diyelim ki 4 yılda mezun olabildin,staj dönemi 1 yıl. Staj döneminde maaş alabilmen çok düşük bir ihtimal(ben almamıştım).öğrencilikten daha külfetli.staji da atlattın varsayarsak,1500 tlye yakin ruhsat masrafin var.ruhsatı da bir sekilde aldııık.işçi avukat olarak bir ofise girmen çok zor çünkü avukat yerine asgari ücretten daha azına çalışacak katipler var.diyelim ki bunu da başardın, tebrikler en fazla 2000 tl maaşla işe başlarsın. "Duruşmama girerim savunmamı yaparim davamı kazanirim ünlü bi avukat olurum bol para kazanırım" yoooookkk.çünkü seni en az 3 yıl o icra dairesi benim bu icra dairesi senin,haciz,borçlu,arada "aynı beyanları tekrar edeceğin" klasik ufak duruşmalar vs.bekliyor.icra dairelerinde 20li yaşlarını kaybettikten sonra bir yerden eline para gecerse, ofis acarsin.hadi ofisi de açtın,iyimser olalım dersek.ofisi açtın ama muvekkil yok ki :? Ofis kirası mobilya taksitleri,elektriği suyu telefonu interneti aidatı ve bağkur primi baro aidatı hepsi seni bekliyor.ama sen ofiste akşama kadar facebookta takılıyorsun,çünkü henüz ofis yeni muvekkil yok.
Bu böyle çok uzaaaar gider.iyi yanları yok mu tabiki var,seversen aşık olursan körü körüne idealist olursan,adalet prensesi olacağım ben dersen aç da yaşarsın dert etmeden.vekalet ücretini alamasan da muvekkilden,olsun duruşma zevkliydi der geçersin. Belki de şans yüzüne güler her elini attığın yerden yuklu miktarlı dosya çıkar.
Kim bilir..
Ek olarak: evini gecindiremeyecek ve baskalarindan medet uman bir erkekle de evlenmemeni tavsiye ederim. Kayinbabanin eline bakacagina bekar kal babanin eline bak.
Okumama değmesi için iyi bir üniBen olsam okurdum kesinlikle. Ama madem yeniden emek verip okuyacaksınız, bu kez gerçekten okuduğunuza değsin. Ünvanlara ve statülere takılmadan gerçekten aşkla yapacağınız bir iş olsun. Bu konuda kararınızı iyi verin. Benim de şuan 2.üniversitem ama eğer psikoloji okumuyor olsaydım sanırım katlanamazdım.
okumama değmesi için iyi bir ünide mi okumalıyım yoksa hukuk için farketmez mi özel devletÖncelikle tabiki oku. Diğer mevzulara yorum yapmadan yalnızca beni ilgilendiren kısma yapacağım.
Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Sevmeden okunacak bi fakülte olmadığını çok geç öğrendim. Diyelim ki 4 yılda mezun olabildin,staj dönemi 1 yıl. Staj döneminde maaş alabilmen çok düşük bir ihtimal(ben almamıştım).öğrencilikten daha külfetli.staji da atlattın varsayarsak,1500 tlye yakin ruhsat masrafin var.ruhsatı da bir sekilde aldııık.işçi avukat olarak bir ofise girmen çok zor çünkü avukat yerine asgari ücretten daha azına çalışacak katipler var.diyelim ki bunu da başardın, tebrikler en fazla 2000 tl maaşla işe başlarsın. "Duruşmama girerim savunmamı yaparim davamı kazanirim ünlü bi avukat olurum bol para kazanırım" yoooookkk.çünkü seni en az 3 yıl o icra dairesi benim bu icra dairesi senin,haciz,borçlu,arada "aynı beyanları tekrar edeceğin" klasik ufak duruşmalar vs.bekliyor.icra dairelerinde 20li yaşlarını kaybettikten sonra bir yerden eline para gecerse, ofis acarsin.hadi ofisi de açtın,iyimser olalım dersek.ofisi açtın ama muvekkil yok ki :? Ofis kirası mobilya taksitleri,elektriği suyu telefonu interneti aidatı ve bağkur primi baro aidatı hepsi seni bekliyor.ama sen ofiste akşama kadar facebookta takılıyorsun,çünkü henüz ofis yeni muvekkil yok.
Bu böyle çok uzaaaar gider.iyi yanları yok mu tabiki var,seversen aşık olursan körü körüne idealist olursan,adalet prensesi olacağım ben dersen aç da yaşarsın dert etmeden.vekalet ücretini alamasan da muvekkilden,olsun duruşma zevkliydi der geçersin. Belki de şans yüzüne güler her elini attığın yerden yuklu miktarlı dosya çıkar.
Kim bilir..
Ek olarak: evini gecindiremeyecek ve baskalarindan medet uman bir erkekle de evlenmemeni tavsiye ederim. Kayinbabanin eline bakacagina bekar kal babanin eline bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?