düşüncesiz bir eşle nereye kadar:((

bencede eşinize söyleyerek yaptırın.mesela hamileyken lokantaya gittiğinizde madem o kendine göre yemek ısmarladı,sizde garsona kendi yemek istediğinizi söylemeniz lazımdı.bazı insanların ince düşünme özelliği yoktur.herkes kendi çektiğini bilir.

aileniz yokmu madem telefon kesilse dahi aramaz diye benzer bir cümle kullanmisniz habersiz sizde ailenize bir gidin arayip sormayin o arayana kadar birkac gün kalin sizi merak edecekmi,kendi hatzalarinin farkina varacakmi

kesinlikle katılıyorum sarubocege.ne dertler var ah ah...
tabi ilgili,düşünceli erkek her kadınının hayali.ama herşey dört dörtlük olmuyo,hep bi yerler bi şeyler eksik kalıyo maalesef.ama seninkine düşüncesiz denilmez bence.kredi kartını veren,istediğinde seninle gelen ,her istediğini alan bi eşin var.bunu yapamayan erkek çok.ve bu durumdan muzdarip kadında...
canım erkekler kadınlar kadar ince düşünemezler (istisnalar hariç.).benim eşimde öyledir.ama farkında olmaz böyle yaptığının.yani bilinçli olarak deil yaptığı.sadece o kadar ince düşünemez.bende zaten takmıyorum fazla.sen de takma.iyi yönlerini görmeye çalış.mutluluklar

aslında cok mantıklı konuşuyorsunuz ama
benimde psikolojım bozuldu iyi hiçbişeyi göremiyorumki artık
keşke sizin gibi düşüneblseydim
sevmiyorum demedi ..
digerine gelince evlendigimizden belli ondada iletişim kopuklugumuz var
sadece kendini düşünüyor
onuda artık sorun etmiyorum
cünkü anlamıyor(

gözyaşımı kaldı arkadaşım..
agladıgımda yine ben suclu oluyorum
gelip teselli etmesi gerektigini bi ttlı sözün herşeyi güzelleştirecegini söyledigim halde
yapması gerekenin aksine bide ona kızıyor
aglıyorum yada dırdır ediyorum diye küsmesi gereken ben oldugum halde
bana trip yapıyor cekip gidiyor(

"ben böyle hayal etmemiştim" bu cümleyi okuyunca içim cız etti. okadar iyi anlıyorumki anlatmak istediğini biraz farklıda olsa hemen hemen aynı şeyleri düşünüyorum seninle Allah sonumuzu hayır etsin.

sagl canım amin
gercekten birbirimizi sevelim sayalım istiyorum ama
karşımdaki beni umursamayınca bende onun gibi olmaya başladım
ben bunu istemiyorum halbuki(

herzman öyle yapıyorum herşeyi ben ona söylüyorum öyle yapıyor
10 taneden birindede patlıyorum işte böylee(

Bazı insanlar duygusuz olurlar ama matematikte süper belki küçüklüğünde o bölge hasar gördü

selisel, canım...
Sanırım burada seni en iyi anlayabilecek olanlardan biriyim..
İçinin nasıl bunaldığını... nasıl yorulduğunu çok iyi anlıyorum..
Aynı dertten muzdaribim..
Hemde harfiyyen..

Ben 9 senelik evliyim..
9 senedir konuşmalarımın, tartışmalarımın , anlatmalarımın hiçbir karı olmadı..
Olmuyor...
Beceremiyor..
Ve yazık ki, eksikliğini anlamıyor..
Her zaman geçerli bir cevabı var.. "Söyleseydin, ne bileyim ben.."

Özünde çok çok iyi..
Sadık.. Eli açık..
Ama bir evlilikte, kafasını yormak zorunda olan hep kadın olunca,
bir zaman sonra kısa devre oluyor hanımlar, anlayın..
Kafa o kadar yoruluyor ki,
kaldıramıyor insan artık..

İnsan bekliyor, bir günde evin bir ihtiyacını
biz söylemeden şöyle eline alsın gelsin..

Herşey komutla olmak zorunda..
Kendini enayi gibi hissediyor insan..
O olması gerektiğinden az çalışan...
Bizse, fazla fazla mesai yapan salaklar gibi..

Onun kafa yormadığı herşeyi
ekstradan kadın yükleniyor..

Anlatması çok zor..
Allah kolaylık versin..
İnşaAllah, bize çok fazla şey yüklediklerinin farkına varırlar da..
Kendilerine gelirler en kısa zamanda..

peki bu huylarını flört ederken gözlemleyemediniz mi?
bir de bi şey diycem, doğu anadolulu erkekler biraz daha sert ve duygusuz oluyor yetişme tarzları gereği. belki ondan da kaynaklanıyor olabilir yetiştirilme tarzından. babası da annesine böyle davranıyordur mesela...

hep yurtlarda büyümüş
batılılar ayrıca
flört ederken cok söyledim evlenince düzelcem dedi
anlaşamıyoruz diyordum hep beni kandırıyodu
gözümde kördü anlaşılan
ama şimdi kandıramıyo
şimdi kandırsa ya biraz(

hata etmişsin cnm 7sinde neyse 77sinde odur. hangimizin annesi babası amcası değişti şu ana kadar..

ama benim aklım almadı açıkçası
mutsuzum diosun aldırmıyo
ağlıyorsun aldırmıyor
konuşmaya çalışıyorsun aldırmıyor
taş mı bu adam... hiç mi duygusu yok enteresan geldi.
bi sebebi mi var acaba tavır takınmasının

simdi bu kadar arti yonu olmasaydi baska seyler soylerdim ama dusuncesizligi disinda siz bu adamdan razisiniz anladigim kadariyla. ve adam belli ki kasten yapmiyor. yani istese dusunecek degil, ya da diger insanlara baska size baska degil. bu durumda yapacaginiz tek sey var..(bosanmak disinda).. beklentilerinizi dusurerek kocanizi egiteceksiniz. soyleseydin demek de hakli. akil edemiyor, yapcak birsey yok. soyleyeceksiniz. ve soyledikten sonra da "bunu senin akil etmen gerekirdi. simdi bu ani unutma yaz bi kenara bir dahakine hatirlatmayayim." diyip geciceksiniz. sizin derdiniz istediginiz seyi elde etmek olmali, bu seyin size nasil verildigi degil. cunku bu durumda hep beklentilerinizle gerceklik arasinda fark olucaktir. hep sizin daha cok memnun olacaginiz bir tarz olacaktir ve kocaniz hep eksik kalacaktir. bundan sonra ne istiyor ne bekliyorsaniz soyleyin. istekleri icinde kalan, hevesi kirilan olmayin. direk olun beklentinizi belirtin. bu dogum gunumde sunu istiyorum diyin. sonunda onu elde ettikten sonra arti bir de iyi yonlerini koyunca ustune, esinizle ilgili duygulariniz degisecektir. surekli elestirerek dirdir eden kisi olmaktansa direk ve acik olun esinize. onu cocuk gibi gorun. hic bir cocuktan ima ile istediginizi elde edemezsiniz. acikca soylerseniz cocuk yapar. ama belli bir sure sonra sizin isteklerinizi ogrenir ve siz soyletmeden gerceklestirir. simdi diyceksiniz ben soyluorum diye ama siz beklentileriniz gerceklesmedikten sonra soyluyorsunuz " bunu yine yapmadin dusunmedin" diye. gecmis zamani birakin. yarin ne yapmasini istiyorsaniz bugunden soyleyin. gerekirse 10 kere soyleyin. bir sure sonra alisicaktir. esiniz icin hayal kirikliklari motivasyon kaynagi degil demekki. emir rica karisimi bir yol izleyin bence. bakalim dedigi gibi soylenince yapiyor mu?

ben istedikten sonra bir anlami kalmiyor diyebilirsiniz ama malesef kimse mukemmel degil. standartlarimizi dusurup beklentilerimizi azaltmadikca hicbir zaman tatmin olamayiz. ayni evde buyuyen iki kardes bir olmuyor. kaldi ki farkli cevre ve aileden gelen iki insan birbinin ihtiyaclarina birebir cevap versin... cok zor malesef. cok zor...

herkesin yetiştirilme tarzı farklı,farklıdır.düşünsenize tamamen iki farklı kişilik birleşiyor,merak etmeyin ilerki senelerde birbirinize o kadar alışacaksınızki kendiniz bile şaşıracaksınız.bi bakacaksınızki huylarınız birbirine karışmış.kocanızın huyu bu sizde ona göre hareket edeceksiniz.biz kocalardan böyle şikayet ediyoruz ya,bide onlara sormalı ooooo kimbilir neler söylerler.öyle,böyle bi bakacaksıınızki seneler geçmiş.

böyle bir sebepten 2 senede evlilik bitmez birbirinizin isteklerini anlamak için yıllar lazım
hemen pes etmeyin derim

Sevgili selisel , bir kadın olarak sizi çoğumuz gayet iyi anlıyoruz.
Çünkü kadınların evlilikteki beklenti ve düşünceleri, erkeklerinki gibi değildir.
Biz kadınlar daha duygusal daha ince düşünürüz.
Ama 'öyle hayal etmemiştim' yazmışsınız yaa.
Şu site kadınların sitesi ,Allahaşkına bir anket yapın kaç kadın hayalımdaki gibi der acaba.
Evlilik çok meşakkatli bir kurum ,insanların çoğuna mutluluk öyle 'pat ' diye gelmiyor inanın.
Mücadele ,sabır gerekiyor.
Evlilikte en büyük yanılgılarımızdan biride eşlerimizin bizim istediğimiz şekilde olmasını istemek.
İnan güzelim bunu çoğumuz yapmışızdır,bende yaptım .ZAmanla yanıldığımı öğrendim.
Belki bazı davranışları ,zaman içerisinde farklı faktörlerle değiştirebiliriz ama her insanın bir fıtratı vardır onu değiştirmek çok güçtür.
Hayal kırıklığınızda kendinizce mutlaka haklısınızdır.Sabırsızlığınız iki yıllık evli oluşunuzdan olabilir.
Evlilik hemen oturan bir süreç değildir (17 yıllık evliyim ,neler geldi neleeer geçti)
Düşünsenize farlı ailelerde ,farklı ortamlarda ,farklı kültürlerden,farklı huylardan iki insan bir çatı altına giryor ,ortayı bulmak yıllar alabiliyor.
Her evlilik her bireyin düşünceleri ,beklentileri mizaçları ,rolleri farklı farklı olduğundan süreç değişebilir
Ama arada çok büyük ,katlanılmayacak durumlar yoksa evlilik sabır işi ,mücadele işi.
Sessiz kalmak , görmezden gelmek ,zamanla düzelir diye beklemekde doğru değil.
Çünkü hiçbirşey hele bu tür düşüncesizlik vs kendiliğinden asla değişmez.
Hırçın olmadan ,eleştirici olmadan ,direk 'sen ' demeden sorunlarınızı konuşmaya gayret gösterin , bilinçli davranın.
Ailenizde ,çevrenizde ,her ikinizi tanıyan , akıllı davranışları olan ,fikirlerine ,aklına güvendiğiniz birisiyle konuşabilirsiniz(kesinlikle herkesle değil ,her ortamda değil)
Gerekirse ,imkanınız varsa , eşinizle hemffikir olup terapiste gidin .
Önemli olan çözüm aramak değil mi?
Ooohoo yazmışım gitmişim neyse uzatmayayım canım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun..

rabbim yardımcın olsun biz kadınlar çok severiz eşimiz tarafından sevilmeyi ,beğenilmeyi,sürprizleri vs vs olmayıncada sıkıntı oluyo üzülüyoruz....canm madem eşin böyle bebek niye yaptın yazık değilmi ona ...eğer gücün varsa mücadele et derim...yuvayı bizler yaparız..ben anlatsam neler var neler...3 yıl oldu evleneli zaman zaman bende ağlıyorum intihar etmeyi bile düşünüyorum ....vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…