selisel, canım...
Sanırım burada seni en iyi anlayabilecek olanlardan biriyim..
İçinin nasıl bunaldığını... nasıl yorulduğunu çok iyi anlıyorum..
Aynı dertten muzdaribim..
Hemde harfiyyen..
Ben 9 senelik evliyim..
9 senedir konuşmalarımın, tartışmalarımın , anlatmalarımın hiçbir karı olmadı..
Olmuyor...
Beceremiyor..
Ve yazık ki, eksikliğini anlamıyor..
Her zaman geçerli bir cevabı var.. "Söyleseydin, ne bileyim ben.."
Özünde çok çok iyi..
Sadık.. Eli açık..
Ama bir evlilikte, kafasını yormak zorunda olan hep kadın olunca,
bir zaman sonra kısa devre oluyor hanımlar, anlayın..
Kafa o kadar yoruluyor ki,
kaldıramıyor insan artık..
İnsan bekliyor, bir günde evin bir ihtiyacını
biz söylemeden şöyle eline alsın gelsin..
Herşey komutla olmak zorunda..
Kendini enayi gibi hissediyor insan..
O olması gerektiğinden az çalışan...
Bizse, fazla fazla mesai yapan salaklar gibi..
Onun kafa yormadığı herşeyi
ekstradan kadın yükleniyor..
Anlatması çok zor..
Allah kolaylık versin..
İnşaAllah, bize çok fazla şey yüklediklerinin farkına varırlar da..
Kendilerine gelirler en kısa zamanda..
hata etmişsin cnm 7sinde neyse 77sinde odur. hangimizin annesi babası amcası değişti şu ana kadar..
ama benim aklım almadı açıkçası
mutsuzum diosun aldırmıyo
ağlıyorsun aldırmıyor
konuşmaya çalışıyorsun aldırmıyor
taş mı bu adam... hiç mi duygusu yok enteresan geldi.
bi sebebi mi var acaba tavır takınmasının
simdi bu kadar arti yonu olmasaydi baska seyler soylerdim ama dusuncesizligi disinda siz bu adamdan razisiniz anladigim kadariyla. ve adam belli ki kasten yapmiyor. yani istese dusunecek degil, ya da diger insanlara baska size baska degil. bu durumda yapacaginiz tek sey var..(bosanmak disinda).. beklentilerinizi dusurerek kocanizi egiteceksiniz. soyleseydin demek de hakli. akil edemiyor, yapcak birsey yok. soyleyeceksiniz. ve soyledikten sonra da "bunu senin akil etmen gerekirdi. simdi bu ani unutma yaz bi kenara bir dahakine hatirlatmayayim." diyip geciceksiniz. sizin derdiniz istediginiz seyi elde etmek olmali, bu seyin size nasil verildigi degil. cunku bu durumda hep beklentilerinizle gerceklik arasinda fark olucaktir. hep sizin daha cok memnun olacaginiz bir tarz olacaktir ve kocaniz hep eksik kalacaktir. bundan sonra ne istiyor ne bekliyorsaniz soyleyin. istekleri icinde kalan, hevesi kirilan olmayin. direk olun beklentinizi belirtin. bu dogum gunumde sunu istiyorum diyin. sonunda onu elde ettikten sonra arti bir de iyi yonlerini koyunca ustune, esinizle ilgili duygulariniz degisecektir. surekli elestirerek dirdir eden kisi olmaktansa direk ve acik olun esinize. onu cocuk gibi gorun. hic bir cocuktan ima ile istediginizi elde edemezsiniz. acikca soylerseniz cocuk yapar. ama belli bir sure sonra sizin isteklerinizi ogrenir ve siz soyletmeden gerceklestirir. simdi diyceksiniz ben soyluorum diye ama siz beklentileriniz gerceklesmedikten sonra soyluyorsunuz " bunu yine yapmadin dusunmedin" diye. gecmis zamani birakin. yarin ne yapmasini istiyorsaniz bugunden soyleyin. gerekirse 10 kere soyleyin. bir sure sonra alisicaktir. esiniz icin hayal kirikliklari motivasyon kaynagi degil demekki. emir rica karisimi bir yol izleyin bence. bakalim dedigi gibi soylenince yapiyor mu?
ben istedikten sonra bir anlami kalmiyor diyebilirsiniz ama malesef kimse mukemmel degil. standartlarimizi dusurup beklentilerimizi azaltmadikca hicbir zaman tatmin olamayiz. ayni evde buyuyen iki kardes bir olmuyor. kaldi ki farkli cevre ve aileden gelen iki insan birbinin ihtiyaclarina birebir cevap versin... cok zor malesef. cok zor...
bi bankada durdu bende pastaneden banada bişeyler al dedim
aklına bile gelmeden arabaya bindi cok sinirlendim
kahvaltıdan belli duran hamile birini hiç düşünmedi diye..
aldı geldi yemedim
bu sefer ben suclu oldum
ona göre yiyeceksem yicem yemeyeceksem yemicem
kendi bunu bilemez .. düşünemez
düşüncesizliginden yanii
illa ne olması gerektigini söylemem gerekiyor
kendi başıana bişeyleri düşünemiyor..
Sevgili selisel , bir kadın olarak sizi çoğumuz gayet iyi anlıyoruz.
Çünkü kadınların evlilikteki beklenti ve düşünceleri, erkeklerinki gibi değildir.
Biz kadınlar daha duygusal daha ince düşünürüz.
Ama 'öyle hayal etmemiştim' yazmışsınız yaa.
Şu site kadınların sitesi ,Allahaşkına bir anket yapın kaç kadın hayalımdaki gibi der acaba.
Evlilik çok meşakkatli bir kurum ,insanların çoğuna mutluluk öyle 'pat ' diye gelmiyor inanın.
Mücadele ,sabır gerekiyor.
Evlilikte en büyük yanılgılarımızdan biride eşlerimizin bizim istediğimiz şekilde olmasını istemek.
İnan güzelim bunu çoğumuz yapmışızdır,bende yaptım .ZAmanla yanıldığımı öğrendim.
Belki bazı davranışları ,zaman içerisinde farklı faktörlerle değiştirebiliriz ama her insanın bir fıtratı vardır onu değiştirmek çok güçtür.
Hayal kırıklığınızda kendinizce mutlaka haklısınızdır.Sabırsızlığınız iki yıllık evli oluşunuzdan olabilir.
Evlilik hemen oturan bir süreç değildir (17 yıllık evliyim ,neler geldi neleeer geçti)
Düşünsenize farlı ailelerde ,farklı ortamlarda ,farklı kültürlerden,farklı huylardan iki insan bir çatı altına giryor ,ortayı bulmak yıllar alabiliyor.
Her evlilik her bireyin düşünceleri ,beklentileri mizaçları ,rolleri farklı farklı olduğundan süreç değişebilir
Ama arada çok büyük ,katlanılmayacak durumlar yoksa evlilik sabır işi ,mücadele işi.
Sessiz kalmak , görmezden gelmek ,zamanla düzelir diye beklemekde doğru değil.
Çünkü hiçbirşey hele bu tür düşüncesizlik vs kendiliğinden asla değişmez.
Hırçın olmadan ,eleştirici olmadan ,direk 'sen ' demeden sorunlarınızı konuşmaya gayret gösterin , bilinçli davranın.
Ailenizde ,çevrenizde ,her ikinizi tanıyan , akıllı davranışları olan ,fikirlerine ,aklına güvendiğiniz birisiyle konuşabilirsiniz(kesinlikle herkesle değil ,her ortamda değil)
Gerekirse ,imkanınız varsa , eşinizle hemffikir olup terapiste gidin .
Önemli olan çözüm aramak değil mi?
Ooohoo yazmışım gitmişim neyse uzatmayayım canım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
bi erkek karısına ilgisizse bu çok sadık olduğunu gösterir.
bi erkek karısıyla çok ilgiliyse çok sırnaşıyorsa her dediğine evet diyorsa yalakalık yapıyorsa bilinki o erkeğin gözü dışarda ve aldatmaya meyillidir.erkeklere göre herşey eve para getirmek sabah işe akşam eve gelmek ten ibarettir kimisi çok asosyal kimiside çok sosyaldir.
tavsiyem çevrenizde arkadaşlarınız varsa ailecek onlarla vakit geçirmeyi deneyin onlara bakıp özenecektir.sosyalleştirmeye çalışın. lafla söylemekle olmaz.
cok haklısınız ama aynı konuda onu 100.kez uyarınca yapması gerekni söyleyince hiçmi kafaında yer etmiyor diye kendiimi yiyorum..
yani dediginizi yapmaya calışıyorum baktım olmuyor kendimi suclamaya başlıyorum
özgüvenim hiçbişyim kalmadı
kafaya takmamak beklentileri azaltmak lazım
ama ben karşımdaki insanlara hep verici olmuşumdur haddinden fazla..
beklentilerimide kısıyorum ama hiç bişey beklememe gerekiyor mutlu olmak için
bunu yaptıgım zamna cok mutluyuz aslında
yani ben mutluluk numarası yaparken o cok mutluu
ama bi yerde ben patlayınca olanlar oluyor ..
ama dediginiz gibi son kez ona cocukmuş gibi davranacgm bakalım bu seferde aynıysa
yapacak bişey yok
buarada siz de ona tavirlarini yansitin. o istemeden soylemeden akil edip de vermeyin istedigini. cok vurdumduymaz birisi sanirim. siz de tez canlisiniz, hersey zamaninda usuluyle olsun istiorsunuz normal olarak. siz de onu zor durumd birakin. yemegini gec yapin, kiyafetlerini o soylemeden yikamayin. yani size napiyorsa aynisini yapin. onun kafasini takmadigi seye siz hic takmayin. alismis sizin herseyi cekip cevirmenize, onun arkasini toplamaniza. bazen hareketler sozlerden daha etkilidir. hem belki bu surecte gercekten daha rahat bir insana donusursunuz. omur boyu sizin icin de iyi olur. kocanizin bu rahatlikla masallah omru uzun, dertsiz tasasiz olur. ama siz onu taktikca dert sahibi olursunuz. ne gerek var?
cok teşekkür ederim cok güzel yazmışsınız
zaten iki yılda bu takıldıklarımdan dolayı olan bana oldu hastalık hastası oldum
ona hiçbişey olmuyor
cünkü o olmuşmu olmamışmı vss. hiçbişeyi takmıyor
artık görenler beni onun ablası sanıyor:2:
ailemden cevremden herkes bana onu kötü göstermemek adına
akıl veriyorlar aynı sizin gibi..
ama kimse onada yanlış yapıyorsun seninde böyle davranman gerek
yada bana evet bu konuda oda yanlış diyemiyorlar..
ben ondan sogumayayım diyee..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?