Düşünmekten uyuyamamaya başladım :( sağlık sorunum...

Aslii222

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
193
226
103
Merhaba hanimlar.

Ben normalde yıllardır hic sektirmeden aşırı düzenli adet gören biriyim. Ama bu ay 2 hafta önce adet olmam gerekirken olmadım (hamilelik şüphesi yok).

Yumurtlama dönemindeyken 2 yıllık ilişkim bitti, bu beni yıkmasa da üzdü tabi. Ben bu olaydan sonraki 2 hafta boyunca hep abur cuburla beslendim neredeyse hiç evde yemedim ve kilo aldım tabi ki. Bi de üzerine havalar bi soğuk bi sıcak tam mevsim geçişi. Ben adet olmamamin sebebi bunlardır diye düşündüm sonuçta çok duzenliyken başka bi sebepten zart diye böyle bi şey olmaz dedim endiselenmedim, ilk defa boyle bi sey oluyor.

Fakat birkaç gün önce kilo vermeye karar verdim ve sebze agirlikli, sağlıklı beslenmeye başladım porsiyonlarimi azalttim. Ama birkaç günde vücudumda hiç bi değişim olmadığını gördüm aynı kilodayim ben normalde de cok zor kilo veren biriyim daha once de basarisiz diyet girisimlerim oldu. Ama bu sefer cok kararliydim, tabi ki birkaç günde 1-2 kilo verme derdinde değilim ama birkaç yüz gram veririm diye düşünmüştüm gram oynama yok.

Benden 20 yaş büyük annem bile (metabolizmasi benden çok daha yavaş olmasi lazim) benle aynı şeyleri yiyerek 200 gr vermiş.

Ben tüm bunlardan sonra endiselendim hem adet hem kilo problemi olunca acaba bende bir rahatsızlık mi var diye doktora gidicem tabi ki sizden teshis beklemiyorum ama belki benzer şeyler yaşayan hanimlar vardır benimle paylaşirlar diye yazmak istedim. Çok dert ettim çünkü bu durumu paylaşmaya ihtiyacım var

Gebelik şüphesi 0 ise neden yumurtlama döneminden bahsettiğinizi anlamadım.
Neyse.
Regl gecikmesi psikolojik olabilir,mevsimsel olabilir,kist olabilir.
Yani ancak doktor muayene edip yorum yapabilir.

Gebelik şüphesi 0 ise neden yumurtlama döneminden bahsettiğinizi anlamadım.
Neyse.
Regl gecikmesi psikolojik olabilir,mevsimsel olabilir,kist olabilir.
Yani ancak doktor muayene edip yorum yapabilir.
Reglimi takip etmek için digital bir takvim kullanıyorum o yumurtlama dönemini de gösteriyor. Ve yumurtlama döneminde yaşanan üzücü olayların ya da kötü beslenmenin yumurtlamayı engelleyecegini de duymuştum. Yani bu yüzden olabilir mi diye belirtmek istedim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Öyledir,benim bir bilgim yok o konuda.
Geçmiş olsun.
Rica ederim.

Endokrinolojiye gidip kan degerlerinize, Tiroid degerlerinize ve d vitaminine baktirin. Kilo verememe sebebi bu degerlerdeki duzensixlik olabilir. Kadın doğuma da gidip adet olmadığınızı söyleyin.
Her şeyi de bu kadar kafaya takmayın. Başlık ve uzun yazinizdan sonra aklıma ne büyük hastalıklar geldi de sonunda bir şey çıkmadı.

Ay evet fazla evham yaptım galiba :/

Strese bağlıdır yılmayın. Diyet vs de adeti etkiliyor. Korkacak bişey yoktur, ama sağlıklı beslenmeye devam edin. Zaten dr da hormon testlerine bakar. Kafanıza taktıkça da adet düzensizliği olabilir

stres ve üzüntü yumurtlamayı ve bunun sonucu olarak adet düzenini etkiliyor. ben stres yaparak 25 gün adetimi geciktirdiğimi biliyorum malesef bir doktora görünün ona göre size ilaç verebilir geçmiş olsun :)

döngü içinde yaşadığınız üzüntü/stres bir de bunun üzerine kötü beslenerek vücudunuza yaşattığınız ekstra stres sebep olmuş olabilir. Benim 1 gün bile şaşmayan adetimi sırf stresle 15 gün geciktirmiştim bir ara. Bir ay bu şekilde olunca geri dönmesi de yavaş yavaş oluyor. 3-5 gün erken veya geç gibi. Sonraki aylarda da stres yapmayın diye söylüyorum. Sizin şu andaki haliniz bile geciktiriyor olabilir. Ay niye adet olmadım e düzgün besleniyorum kilo da veremedim ama annem vermiş ayyy diye diye kendinizi stres topu yapmayın.

Benim aylardır reglim çok düzensiz 45 günde bir oluyorum nerdeyse. Doktora gittim hormon vs tam gününde baktirdim bir şey çıkmadı. Stresten böyle sasabiliyor dedi doktor. Kilo alımı vücudun su tutması dahi stresten oluyor bence. Çok sıkma kendini. İlla regl kanamam olsun diyorsan çörek otu yağı iç. Ben birkaç gün ictigimde aynı ay içinde iki kez regl oldum. Fakat kanamayı erken getirdiğinden mı bilmem felaket bir kasik sancısı yaşadım . Normalde de hep sancılı olurum ama bu baskaydi. Onu da söyleyeyim

az mantıklı düşün. bir iki günde hemen nasıl kilo verebilirsin ki?

bünyenizle alakalı bir sorun olabilir kimi insan çok hızlı kilo alır verir kimisi de çok yavaş

Tesekkur ederim yorumunuz icin. O kadar etkili mi ya çörek otu yagi. Aktarlarda bulunur sanırım. Direkt olarak içiyor musunuz?

stres ve üzüntü yumurtlamayı ve bunun sonucu olarak adet düzenini etkiliyor. ben stres yaparak 25 gün adetimi geciktirdiğimi biliyorum malesef bir doktora görünün ona göre size ilaç verebilir geçmiş olsun :)
Stres derken ne boyutta stres mesela? Allah korusun buyuk bir yıkimdan mi bahsediyorsunuz? Sevgiliden ayrılmak, is stresi vs sayılır mi

az mantıklı düşün. bir iki günde hemen nasıl kilo verebilirsin ki?
3 gündür yapıyorum. Tabi ki 1 kilo vermeyi bile beklemiyordum ama 100-200 gr veririm diye düşünmüştüm. Tabi ki herkesin bünyesi farklıdır ama çevremdeki herkes normalinin bu olduğunu söyleyince, annem de 200 gr verince evham yaptım işte :/

Teşekkür ederim herkese yorumları için. Gün içinde cevaplayamadim is sebebiyle kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…