düşünmekten yoruldum artık..

canım mecbur gitceksiniz ordada emekli olana kadar kalacak haliniz yok illaki yine başka bir yere tayininiz çıkcak.olaylara biraz iyi tarafından bakmaya çalış.annenin babanın bana ihtiyacı var tek evlatsın sanırım ama bir düşün yarın bir gün ailenin sana ihtiyacı olduğunda bırakırsın çocuğunu babannesine alırsın çantanı koşa koşa gelirsin yardımlarına.başka bi şehire gitsen kime bırakcaksın çocuğunu.okulu olur düzeni olur kim bakarki babannesinden başka.sende gelir annenin yardımına koşarsın.yani kız evladız çok zor anne babadan ayrıkmak ama inan herkesin başında.çoğumuz ayrıyız.eşinide fazla yıpratma ikna et onu 2 ayda bir veya nasıl uygunsa göndersin seni ailenin yanına yaz tatilleri var illaki bi çaresi bulunur.bence hastalık sahibi olmayın rahat olun gidin bikaç yıl kalın.sonra yine başka bir şehire gidersiniz nasılsa.

tabiki biliyodum ama sevdik birbirimizi..Ozaman düşünmüyosun işte hatta o dönemler başka bi şehir fikri bile iyi gelmişti..Ama gelin görün ki o an gelip çatana kadar herşey çok iyidi.Psikoloji falanda kalmadı zaten(((((((((((

Kaç yasındasınız?

tayin olayı ortak alınması gereken bir durum kafasına göre neden böyle bişiy yaptı ...ne yani tayin istemezsen boşanacakmı senden bu kadar kolay yani vay be ....ne yap et eşini ikna etmeye çalış...gerçi sen benim ailem burda diyeceksın oda benım ailem orda diyecek nerden tutsan elınde kalıyor inşallah cıkmaz tayini

28 yaşındayım...

Yaşınız da küçük değil, niye bu kadar bencilce hareket ediyorsunuz? Bu davranışınızın evliliğinize zarar verdiğinin farkında mısınız? Bursaya tayininiz çıkmasaydı Ankaraya da cıkabilirdi? Oraya da mı gitmek istemeyecektiniz? Ya da şöyle sorayım ne kadar daha annenizin dizinin dibinde yaşayabilirsiniz? Sizin eşiniz, çocuğunuz ne olacak?

öyle diyo zaten ben konuyu açmaya çalıştıkça daha çabuk gitmek istiyorum diyor((

Neden bu kadar tepkiniz? siz evli bi bayansınız unutmayın. Ömür boyu ailenizin yanınında olamazsınız malesef. Artık siz de bi ailesiniz. Neden tek taraflı düşünüyosunuz ki? tabi ki eşinizi ikna edemezsiniz bende olsam bende hayır derdim. Siz illa ailenizin orda durmanızı isterseniz oda haklı olarak artık kendi ailesinin oraya yerleşme planları yapar bu çok normal. Ailenize bu kadar düşkünseniz neden evlendiniz o zaman? Sizinkisi bile bile lades olmuş. Ayrıca siz evlenmeden önce eşinizin memur olduğunu ve tayin olayının olduğunu bilmiyomuydunuz? neden hiç düşünmediniz bunları. Bence ailenize düşkün olduğunuz kadar eşinize düşkün olsaydınız şuan bunların hiçbirini düşünmezdiniz. Çocuğunuz var ve gitmezsem evliliğim biticek diyosunuz. Çok tuhaf geldi bana doğrusu. alternatif üretmek yerine söküp atıyosunuz dediğiniz olmadı diye. Bi evlilik bitirmek bu kadar kolay mı sizce? Çocuğunuzu düşünün enazından. Ayrıca büyük şehire gidiceksiniz madem ki o kadar çok sıkılıcağınızı sanmıyorum. Bende kayınvalidenizle aynı evde kalıcağınızı sanmıştım doğrusu. anlaşamadığınızı söylemişsiniz ama eşinizin hatrına 2tebessüm 2tatlı dil çok zor olmasa gerek.. Zaten kayınvalideniz 7/24 yanınızda olmuycak sonuçta. Şimdi ulaşım o kadar güç değil eskisi gibi annenizin yanına ayda 1 de olsa gidersiniz bilemediniz 2ayda bir. Ararsınız konuşursunuz hergün. Evlilik bunun için bitirilir mi yahu? :26: kafam karıştı valla :44:

siz bu konuyu açıp baskı yaptıkça daha çok inada bindiriyosunuz işi bence.. o şekilde hiç kabul ettiremezsiniz. Ayrıca biraz bencil bu konuda demişsiniz onun yaptığı bencillikse bu durumda sizin yaptığınız ne peki? :26: eşiniz size o zaman evlenmeseydin demiş ne kadar üzücü ama haklılık payıda var üzücü olduğu kadar. siz bunları bile bile evlenmişsiniz sonuçta. kendinize bu tarz kelimeleri duyurup evliliğinizi sarsıyosunuz şu konumda. Belki eşinizin tayini istediği şehire çıkmıycak orası bile muamma....

merhaba bende bir poliss eşi olarak bi kaç cümle yazmak istedim ...
sen evlenirken bunun bir devlet memuru oldugunu ve tayin işini oldugunu biliyordun degilmi ve birde cocugunuz varmış şimdi bende aynı durumdayım ve bunu düşünmek seni neden yoruyor ki? bizimde ailemiz var bende annemin tek kızıyım ve suanda Ondan saatlerce uzakta hemde şarkta görevliyiz bizimde canımız yokmu? ve ben gibi suanda bi sürü memur eşi çocukları daha zor sartar altında yasamak zorunda olanlar ve dogu olupta dısarı bile cıkamayan eşlerini görevde oldugu için göremeyen arkadaslarımız ne yapsın canım? burda her türlü konu yazılmıştır ama nedense bunu okudugumda bi tuhaf oldum kusura bakma..
benim sana diyecegim tek sey var oda eger eşini ve cocugunu seviyorsan onlarla beraber olman dogru olan artık onlar senin ailen eşinin ailesinin bulundugu sehire deilde ikinizede yakın bir sehir tercih etseniz ikiniz acısından daha iyi olur hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:

artık bu 'bu adam tayinci böyle olduğunu bile bile neden evlendin?'sorusunu duymak istemiyorum.tamam evlendim işte sevdik evlendik kaderde de varmış oldu işte...Evliliğimi tabiki bitirmek istemiyorum ama inanın çok zor durumdayım koca bi şehir bilmediğim görmediğim yerler, yeni bi iş yeri ,herkes yabancı ee bbide aileden uzak olmasıda cabası bunlar beni çok ürkütüyor nasıl dayanacağımı düşünemiyorum.....,

Son düzenleme:

sizin sıkıntınız ailenizden uzaklaşmak degilde,daha çok eşinizin ailesiyle yakınlaşmak gibi geldi bana...eşinizi ikna edememişsiniz eğer başka çareniz yoksa;taşınacağınız yerde mutlu olmayı deneyin,madem ailesiyle aranızda huzursuzluk var,eğer gidincede sizi huzursuz ediceklerse aranıza mesafe koyarsınız uygun bir diile yada davranışlarınızla...temelli orada kalmak istemediğinizi eşinizle konuşun..bizi mutlu edicek şeylerin hepsi malesef birarada olmuyor..mutlaka bundada bir hayır vardır,şu dünyada herşey gelip geçici,aldığımız nefes en değerli servetimiz herşeyi kafanıza takmayın lütfen..eşinizi seviyorsanız ne güzel birde yavrunuz var aşılmıyacak sorun yok

işte aynı durumdayız hepimiz canım gercekten gurbetlik kötü helede çabuk alışamayan bizler için sanırım sen erzurumdaymıssın oda bursayı istiyomus bursa çok güzel bir sehir kuzenim komser orda eşiyle beraber çok memnun hiç gitmek istemiyor ve calışıyomussun da anlamazsın bile gurbetligi geri kalan zamanında gezer tozarsın dicemde ona bile vaktin kalmaz neyse eşinle oturup tekrar bi daha konusun artık hakkınızda hayırlısı olsun..

evet bilmediğiniz görmediğiniz tanımadığınız insanlar konusunda haklısınız,bende aynı şeyleri yaşadım mecburen gelmedik ama düşüncesizce hareket ettik halada buralara alışmış değilim,inşallah geçici kalırsınız..

sizdemi polis eşisiniz?ailenizden uzaktaysanız beni daha iyi anlarsınız?

...........................................................................

Son düzenleme:

msj tekrarı olmuş.........................

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın ama siz halen aile olduğunuzu idrak edecek bilinç ve olgunluğa erişememişsiniz. Yaşadığınız olaylara tek taraflı ve katı bakıyorsunuz. Tamam, diyelim ki eşinizin memleketine gitmediniz, kendi memleketinizde kaldınız. Peki 3 yıl sonra bambaşka bir yere tayin olma durumu olunca ne olacak? Şimdi değil de 3 yıl sonra mı boşanacaksınız gitmemek için?

tabiki boşanmayı düşünmüyorum ama içinde bulunduğum durum çok zor inanın...bi yanda eşim ve çocuğum diğer yanda bana ihtiyacı olan annem ve babam...hadi kolaysa siz yapın tercihinizi...

tabiki boşanmayı düşünmüyorum ama içinde bulunduğum durum çok zor inanın...bi yanda eşim ve çocuğum diğer yanda bana ihtiyacı olan annem ve babam...hadi kolaysa siz yapın tercihinizi...

Anne babanız kaç yaşında?Size ihtiyaçları var derken, bir hastalıkları mı var?Allah korusun ama bakıma mı muhtaçlar? Peki diyelim ki bir 10 yıl sonra eşiniz derse "ailemin bana ihtiyacı var" diye, o zaman "haklısın kocacım, ben sıramı savdım, ailemle ilgilendim, sen de bana destek oldun, şimdi senin sıran, hadi gidelim ailenin yanına" diyebilecek misiniz? Yoksa hep bana hep bana mı?

maddi manevi her konuda ihtiyaçları...hastaneye bile gidemezler tek başlarına düşünün artık..eşim için aynı durum geçerli değil ki abileri çok ki onlar yanındalar onlar gayet tabi ilgilenebilirler bunun adı bencillik değil lütfen beni böyle değerlendirmeyin....

Siz niye evlendiniz anlamadım ..
Eşinizi kendi memleketinizde mahkum etmek için mi evlendiniz ?
Siz nasıl onun memleketine gitmek istemiyorsanız o da sizin memleketinizde kalmak istememe hakkına sahip ?
Siz kendi memleketinizden giderken buhrana uğruyorsunuz da eşiniz sizin memleketinizde olmaktan buhrana uğramıyormu?
Bencillik sizin yaptığınız.
Evliliğin hala farkında değilsiniz.
Herşey sizin istediğiniz gibi olsun istiyorsunuz ama nasılki sizin aileniz var ve siz onların yanında kalmak istiyorsanız unutmayın ki eşinizin de bir ailesi var ve oda ailesinin yanında oturmak isteyebilir.
Eşiniz 3 yıl sizin memleketinizde kalmış,siz de 3 yıl onun memleketinde kalmalısnız ki herşey eşit olsun öyle değil mi?
Sİz bir evlatsanız o da bir evlat.
Ha benim görüşüm kayınvalidenizin yanında 3 sene kaldıktan sonra alıp başınızı ikinizin de ailesinin olmadığı ,ortak karar verdiğiniz bir yere göçmeniz ve orda yaşamanız...
Çünkü siz artık bir ailesiniz ,sürekli annenizin babanızın yanında yaşayamazsınız ,sizin kendinize ait bir hayatınız ve kararlarınız var .
SÜrekli anne babaya bağımlı yaşayacaksanız evlenmeseydiniz.
Erkekler anacı babacı olunca söyleyecek lafımız kalmıyor ama bakın kadınlar da anacı babacı olabiliyormş öyle değil mi ?
Kimse eşinin annesinin babasının yanında yaşamaya mecbur değil .
Siz eşinizi buna mecbur ettiyseniz o da sizi mecbur etme hakkına sahip üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…