Sonuçta tayin olacağı eşinin mesleğinden belliymiş canım kendinize bu yönde bi yol çizmiş olmanız gerekir.
Sürpriz olmamış bu sizin için.
Eşinle güzelce konuş,ama sana itiraz edebilir.
Şimdiye kadar sen ailene yakındın,şimdi o ailesine yakın olmak isteyebilir.
Kendini hastayım yapamam gidemem diye şartlama.
Psikolojini yıpratma
tabiki biliyodum ama sevdik birbirimizi..Ozaman düşünmüyosun işte hatta o dönemler başka bi şehir fikri bile iyi gelmişti..Ama gelin görün ki o an gelip çatana kadar herşey çok iyidi.Psikoloji falanda kalmadı zaten(((((((((((
merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve bir kızım var. eşim devlet memuru ve benim memleketimde çalışıyor.Burda tanışıp evlendik herşey çok normal buraya kadar ta ki seneye artık eşimin tayininin çıkacağı gerçeği ile yüzleşene kadar..!son 4 aydır nerdeyse bunu düşünüyorum ve bu durum beni tansiyon hastası yaptı diyebilirim.Eşimin ailesi ile anlaşamıyorum çok farklı insanlarız kültür farkı,eğitim farkı yemeklerini bile yiyemiyorum inanın((eşim kendi memleketine tayinini isteyecek ve büyük ihtimallede oraya yerleşeceğiz.Bana gelince aşırı duygusalım anneme babama çok düşkünüm özellikle anneme..Annem her konuda en büyük yardımcım elim kolum diyebilirim.O da bana çok düşkün tek kızıyım rahatsızlandığında falan hep ben koşuyorum uzatmiyim durum bundan ibaret...!şimdi bana bi akıl verin napiyim eğer gidersem bu durum beni derinden etkileyecek hasta olucam ki zaten psikolojik problemlerim var.İyice kötü olucam.Gitmezsem de evliliğim biticek..!Rica ederim yargılamayın gurbette yaşamak istemiyorum annemden babamdan ayrılmak istemiyorum (((((bana bi akıl verin lütfen.....
Kaç yasındasınız?
28 yaşındayım...
öyle diyo zaten ben konuyu açmaya çalıştıkça daha çabuk gitmek istiyorum diyor((
eşim emniyet mensubu..yani mecburen gitmesi gerekli...biraz bencil bu konuda ailesinden ayrı okumuş çalışmış yıllarca bende burda yaşayalım diyorum dedikçe çıldırıyor adeta ...ben onları ölünce mi görücem diyor ee aynı şey benim için de geçerli diyorum evlenmeseydin diyor..Bi türlü yola getiremedim ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum Allah yardım etsin bana...((
Neden bu kadar tepkiniz? siz evli bi bayansınız unutmayın. Ömür boyu ailenizin yanınında olamazsınız malesef. Artık siz de bi ailesiniz. Neden tek taraflı düşünüyosunuz ki? tabi ki eşinizi ikna edemezsiniz bende olsam bende hayır derdim. Siz illa ailenizin orda durmanızı isterseniz oda haklı olarak artık kendi ailesinin oraya yerleşme planları yapar bu çok normal. Ailenize bu kadar düşkünseniz neden evlendiniz o zaman? Sizinkisi bile bile lades olmuş. Ayrıca siz evlenmeden önce eşinizin memur olduğunu ve tayin olayının olduğunu bilmiyomuydunuz? neden hiç düşünmediniz bunları. Bence ailenize düşkün olduğunuz kadar eşinize düşkün olsaydınız şuan bunların hiçbirini düşünmezdiniz. Çocuğunuz var ve gitmezsem evliliğim biticek diyosunuz. Çok tuhaf geldi bana doğrusu. alternatif üretmek yerine söküp atıyosunuz dediğiniz olmadı diye. Bi evlilik bitirmek bu kadar kolay mı sizce? Çocuğunuzu düşünün enazından. Ayrıca büyük şehire gidiceksiniz madem ki o kadar çok sıkılıcağınızı sanmıyorum. Bende kayınvalidenizle aynı evde kalıcağınızı sanmıştım doğrusu. anlaşamadığınızı söylemişsiniz ama eşinizin hatrına 2tebessüm 2tatlı dil çok zor olmasa gerek.. Zaten kayınvalideniz 7/24 yanınızda olmuycak sonuçta. Şimdi ulaşım o kadar güç değil eskisi gibi annenizin yanına ayda 1 de olsa gidersiniz bilemediniz 2ayda bir. Ararsınız konuşursunuz hergün. Evlilik bunun için bitirilir mi yahu? :26: kafam karıştı valla :44:
siz bu konuyu açıp baskı yaptıkça daha çok inada bindiriyosunuz işi bence.. o şekilde hiç kabul ettiremezsiniz. Ayrıca biraz bencil bu konuda demişsiniz onun yaptığı bencillikse bu durumda sizin yaptığınız ne peki? :26: eşiniz size o zaman evlenmeseydin demiş ne kadar üzücü ama haklılık payıda var üzücü olduğu kadar. siz bunları bile bile evlenmişsiniz sonuçta. kendinize bu tarz kelimeleri duyurup evliliğinizi sarsıyosunuz şu konumda. Belki eşinizin tayini istediği şehire çıkmıycak orası bile muamma....
merhaba bende bir poliss eşi olarak bi kaç cümle yazmak istedim ...
sen evlenirken bunun bir devlet memuru oldugunu ve tayin işini oldugunu biliyordun degilmi ve birde cocugunuz varmış şimdi bende aynı durumdayım ve bunu düşünmek seni neden yoruyor ki? bizimde ailemiz var bende annemin tek kızıyım ve suanda Ondan saatlerce uzakta hemde şarkta görevliyiz bizimde canımız yokmu? ve ben gibi suanda bi sürü memur eşi çocukları daha zor sartar altında yasamak zorunda olanlar ve dogu olupta dısarı bile cıkamayan eşlerini görevde oldugu için göremeyen arkadaslarımız ne yapsın canım? burda her türlü konu yazılmıştır ama nedense bunu okudugumda bi tuhaf oldum kusura bakma..
benim sana diyecegim tek sey var oda eger eşini ve cocugunu seviyorsan onlarla beraber olman dogru olan artık onlar senin ailen eşinin ailesinin bulundugu sehire deilde ikinizede yakın bir sehir tercih etseniz ikiniz acısından daha iyi olur hakkınızda hayırlısı olsun..
artık bu 'bu adam tayinci böyle olduğunu bile bile neden evlendin?'sorusunu duymak istemiyorum.tamam evlendim işte sevdik evlendik kaderde de varmış oldu işte...Evliliğimi tabiki bitirmek istemiyorum ama inanın çok zor durumdayım koca bi şehir bilmediğim görmediğim yerler, yeni bi iş yeri ,herkes yabancı ee bbide aileden uzak olmasıda cabası bunlar beni çok ürkütüyor nasıl dayanacağımı düşünemiyorum.....,
artık bu 'bu adam tayinci böyle olduğunu bile bile neden evlendin?'sorusunu duymak istemiyorum.tamam evlendim işte sevdik evlendik kaderde de varmış oldu işte...Evliliğimi tabiki bitirmek istemiyorum ama inanın çok zor durumdayım koca bi şehir aileden bilmediğim görmediğim yerler, yeni bi iş yeri ,herkes yabancı ee bbide aileden uzak olmasıda cabası bunlar beni çok ürkütüyor nasıl dayanacağımı düşünemiyorum.....,
artık bu 'bu adam tayinci böyle olduğunu bile bile neden evlendin?'sorusunu duymak istemiyorum.tamam evlendim işte sevdik evlendik kaderde de varmış oldu işte...Evliliğimi tabiki bitirmek istemiyorum ama inanın çok zor durumdayım koca bi şehir bilmediğim görmediğim yerler, yeni bi iş yeri ,herkes yabancı ee bbide aileden uzak olmasıda cabası bunlar beni çok ürkütüyor nasıl dayanacağımı düşünemiyorum.....,
evet bilmediğiniz görmediğiniz tanımadığınız insanlar konusunda haklısınız,bende aynı şeyleri yaşadım mecburen gelmedik ama düşüncesizce hareket ettik halada buralara alışmış değilim,inşallah geçici kalırsınız..
evet bilmediğiniz görmediğiniz tanımadığınız insanlar konusunda haklısınız,bende aynı şeyleri yaşadım mecburen gelmedik ama düşüncesizce hareket ettik halada buralara alışmış değilim,inşallah geçici kalırsınız..
Yanlış anlamayın ama siz halen aile olduğunuzu idrak edecek bilinç ve olgunluğa erişememişsiniz. Yaşadığınız olaylara tek taraflı ve katı bakıyorsunuz. Tamam, diyelim ki eşinizin memleketine gitmediniz, kendi memleketinizde kaldınız. Peki 3 yıl sonra bambaşka bir yere tayin olma durumu olunca ne olacak? Şimdi değil de 3 yıl sonra mı boşanacaksınız gitmemek için?
tabiki boşanmayı düşünmüyorum ama içinde bulunduğum durum çok zor inanın...bi yanda eşim ve çocuğum diğer yanda bana ihtiyacı olan annem ve babam...hadi kolaysa siz yapın tercihinizi...
Anne babanız kaç yaşında?Size ihtiyaçları var derken, bir hastalıkları mı var?Allah korusun ama bakıma mı muhtaçlar? Peki diyelim ki bir 10 yıl sonra eşiniz derse "ailemin bana ihtiyacı var" diye, o zaman "haklısın kocacım, ben sıramı savdım, ailemle ilgilendim, sen de bana destek oldun, şimdi senin sıran, hadi gidelim ailenin yanına" diyebilecek misiniz? Yoksa hep bana hep bana mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?