Düşünmekten yoruldum ne olur bir bakın?

KABUL ETMIYORSANIZ ayrılmalısınız soylememış olabılırdı bunlardan konuşmak zorunda msınız ?

bunu gecmiste yaşayıp yasamamasindan daha cok sizden de beklemesi kotu bence. size sen nasil istiyorsan oyle olsun demis. yani bunun meali zamanla sana da istetirim nasilsadir. evlenmeyi dusunmuyor bence seninle. evlenmeyi dusundugu kizlarla genelde bisi yasamak istemiyorlar bu tipler.

Ona evlenmeden böyle bir şey istemediğimi söyledim sen nasıl istersen dedi ama bilmiyorum
Sen nasıl istersen demiş yani siz isteseniz sizinle de birlikte olacak. Bu demek oluyor ki önceki ilişkisinden pişmanlık duymuyor. Kendi tercihidir evet ama bu duruma sizin gibi bakmıyor bence bu büyük bir sorun. Bir de merak ediyorum siz ilişki yaşamış olsaydınız sizi kabul eder miydi? Ben hiç sanmıyorum. Size ve inancınıza göre hata yapmış ama o bunu hata olarak görmüyor ben olsam ayrılırdım.

Cinselligi yasamak kotu konusmak normal gordundugu uzere.inanilmaz sig dusunceler bunlar .ya benimsin ya topragin mantigi.icin almiyorsa ayril buna kim care bulabilirki dusunceler degismeli once.adam biriyle sevisti diye pisligin teki degil sapik degil.benim ikinci evliligim esimin ilk evliligi ornegin gayet normal namussuz olmuyor hickimse

Abartıyorsunuz ya da abartmıyorsunuz demek başka insanlara düşmez bence. Bu çok özel bir konu. Cinselliğe bakış açımız, değer yargılarımız birbirimizden farklı olabilir. Önemli olan içinize sinmiyorsa, işi saygısızlığa vurmadan bu işi bitirmek. Mantıken, evet geçmişte kalmış, sizi aldatmamış, geçmişinde size bir sadakat borcu yokmuş, yani onu yargılama ve bunu onun hatası olarak görme hakkınız yok. Ama diğer taraftan hayatınıza kendi değer yargılarınız, duygularınız doğrultusunda bir insanı sokma hakkınız da sonuna kadar var. O yüzden önceliğiniz ne onu düşünmeniz lazım.

bende eşime aynı şeyi söylemiştim evlilik öncesi olmaz demiştim tabiki demişti sen nasıl istersen demişti taki nişanlanana kadar nişandan sonra resmen değişti adam düğüne kadar neler çektim bi bilseniz bi kere yaşadıysa hormonal olarak duramayacaktır bence

Evlilik ile evlilik dışı ilişki farklı. Inanc , düşünce farklılıkları , farklı kılıyor bu düşünceyi tabi ki.
.........

Ayrıca " ilişki yaşayan erkek mi var " diyerek bunu normallestirmeyin. Evet var.

Iliski yaşamayan erkek varsa kadın için de aynı cümleleri kurmaya başlayın ki kulak alışsın.

Erkekler buna alışsın .

bu devir de malesef cok zor bulunan bisey Bekaret. Özellikle biz Kadinlar icin daha zor bakir Erkek bulmak.
Ki bunun Muhafazakarlikla bir alakasi oldugunu düsünmüyorum. Arkadasimin Flörtü vardi hem Carsafa girer misin benim icin, lütfen kapan gibi istekler de bulunurdu hemde her firsatta onunla iliskiye girmek istedigini söylerdi. Nefs mi dersiniz hormonal mi dersiniz bilemiyorum artik ...

Ben size kabullenin derdim eger cok seviyorsaniz ve diger Huylarini, özelliklerini begeniyorsaniz. Namus bekaretten ibaret degil Beyinde baslar ve beyinde biter ...

Konuyu okuyunca konu sahibinin dusuncesine saygi duymakla birlikte üzüldüm.. Ben de cinselligi evlilik içinde yaşamaktan yanayim, bu noktada anlıyorum kendisini fakat ben boşanmış biriyim, simdi biri karsima çıksa bunlari mi dusunecek? Yok baskasina dokundu, yok ilk degilim vs..
Hani adam evlilik dışı beraberliği normal goruyordur, sen inancin gereği yanlis buluyorsundur, bu anlamda rahatsiz olmani anlarim, ayni hassasiyeti tasimiyoruz diye.. Ama burda yaptığı şeyi dini açıdan yanlış bulmaktan öte bi durum var; başkasına dokundu! Adam pisman olmus olsa bile yakasini kurtaramaz bu bakış açısına göre..
Konuyu neresinden tutayim bilemedim..

Son düzenleme:
Bence senin dünya görüşüne göre bunu bir hata olarak görürsün ve ne olursa olsun hep buna saplanıp kalacaksın.ileride de bunun paranoyasını yasarsın gibi geliyor

geçmişi seni ilgilendirmez bu bir. ama şöyle bir şeyde var erkekler eski sevgilisiyle birliktelik yaşamamıs olsalar dahi yaşamış gibi gösteriyorlar. kendilerince hava olarak mı görüyorla yoksa ben erkeğim geçmişte yaşadım tarzı bişey mi düşünüyorlar bilmiyorum

Yaşamış olması daha iyi inan ki. Gözünü sende açsaydı sonradan gözü farklı yerlere kayabilirdi. Şimdi ise yaşamış görmüş. Sıkıntı genelde yaşamayanlardan çıkıyor, erkeğin doğası gereği. Bana katılmayanlar elbette olacaktır ama benim gözlemlerim bu yönde.

Yaşınız küçük değil dolayısıyla karşınıza çıkacak herhangi bir erkeğin de bu yaşına kadar sex yapmış olmaması ihtimali yok denecek kadar az.. Ya da eğer yapmadıysa zaten kendisinde bi sorun var demektir emin olabilirsiniz.. O yüzden takılmayın böyle şeylere derim

Tutacak yer yokki lavantacigim.bende saygi duyuyorum fakat hastalikli dusunceler bunlar.
Neden pisman olsun ergin bir insan istemis yasamis bizim ozgurlugumuz baskasinin oz alanina saldirmak olamaz olmamali.
Esimin ailesi istemedi bu sebepten beni fakat esim ben de yasadim evlide degildim ustelik o ben daha namussuzum dedikten sonra sustular.
Ayrica abdestli namazli oruc tutuyor diye mukemmel insan diyemeyiz.esimin kardesi de aynen boyle biri cevresinde hocam hocam diye gezerler.ve cogunun karisiyla tatile cikti biz sahidiz hesabida onlara odetti.din namus kistasi olamaz bana gore.
Insanlari oldugu gibi sevmeyi basarabilirsek biraz daha mutlu olabiliriz gibi geliyor

Onunla mutluyum.
Şu an kabullenemedim ama kabullenir miyim diye düşünüyorum.
Kabullenebilirsin benimde eşimin ilişkileri olmuş. Hatta biz o dönemlerde arkadaştık (tabi sevgili değil) . Bende senin gibi özel olması gerektiğine inanıyorum ama eşimi yargılamadım sevgiliyken.

Dini dogru sekilde anlayip yasamadiktan sonra namaz kilmak tek basina seni iyi insan yapmiyor.. Bosanmis kadinla evlenen bir Peygamber var Islam'da fakat bugune baktigimizda bosanmis kadinla evlenmeye buyuk skandal gozuyle bakanlar genelde yine muhafazakar gecinen kesim oluyor (dindar demiyorum dikkat edersen, muhafazakar; ikisi bence cok farkli)..
Cinsellige ve evlilige bakış açısı, dini hassasiyetler benzer olmadigi surece bi iliskinin yurumesi cok zor zaten..
Konu sahibi dini hassasiyetim var diyerek evlilik dışı cinselligi cirkin bulabilir ama ben burda "gunaha girdi, uzuluyorum" dedigini göremiyorum.. Söylediği şey, "baskasina dokundu, baskasiyla yasadi".. Burda da bi çelişki görüyorum dolayisi ile.. Ilki olmak isterdim diye de bilirdi, yine anlarim ama bahsettigim şey cok farkli..

Neden pisman olsun sizin fikriniz adi basinda sizin..

Dinde kisisel gorus yoktur kurallar vardir oruc tutmayan birine pisman olma diyemezsiniz inaniyorsa o dinin geregi odur yapmasi gerekir.
Ornegin orucluyken birisi yemek yerse gunaha girer.

Burada konu sahibi kiz inancliyim demis onun acisindan degerlendirilmesi lazim inacta kisisel gorus yoktur.

Sunu da belirteyim tabi ki ibadet yapan fakat esini aldatan siddet uygulayan kisiler var yaptiklari ahleken yanlis ve inandigini iddaa ettikleri dine gore gunah oluyor o konuda haklisiniz fakat ikisi farkli konular oluyor konu sahibinin sorusuyla farkli seyler oluyor.

Şimdi sizin derdiniz ne önce onu bi anlayalım.
"Başkası ile yaşadı,başkasına dokundu"
Bu mu?
"Dini hassasiyetleri yokmuş,evlenmeden önce ilişki yaşamış",ki İslam buna zina der
Bu mu?
Hangisi sizi üzen?

Size,siz istemeden sizinle birliktelik yaşamayacağını söylemiş.
Demekki isteseniz yaşayacak,e demeki eski tecrübelerinden ötürü pişman değil,yine olsa yine yapar.
Derdiniz din ise ayrılın.

Derdiniz başka tene değmesi ise ayrılmayın.
Çünkü o geçmişte kaldı.
Siz yoktunuz.
O zaman o vardı yaşandı bitti.

Aslında bu kadar basit ama konu çelişkili.

Bir de her erkek yapıyor diyenler ne mantıkla bu kadar eminler anlamış değilim.
Yanında mıydın derler adama.
Her erkek yapmıyor efendim.
Dini inançlarından ötürü yapmayan da var,tüm hormon coşkusuna rağmen o benim için özel olacak diyen de.
Ve evet ben de bundan eminim.
Çok var...

Ha bir de,evlenmeden önce yapmamış erkeklerin evlenince gözü dışarda olur diyenler var :)
Hangi istatistik sonuçlarına göre konuşurlar bilmem.
Nasıl böyle zanda bulunulur anlayamıyorum.
Genellemeler ne kadar da yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…