Duygularımı ele geçiren mantığım

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Merhaba günaydınlar hemen konuya gireyim hanımlar

Benim sorunum hayatım boyunca hep hep hep mantığının ön planda olması. Duygusuyla hareket eden insanlardan olamadım. Bunun yararını gördüm ama muhteşem olduğunu düşündüğüm duygulardan mahrum kaldım. Mesela hani burada yazılıyor ya "sevgilim bana şunları şunları yaptı ama olsun ben yine de seviyorum" diye. Benimki bana öyle çok kötü bir şey yapmadı ama yaparsa geri dönülmez şekilde çok net soğurum gibi. Arada olan hatalarından kendime gelmem bile zaman alıyor çünkü. Seviyorum ama onun yaptığı mantığımın aklımın almadığı yerde bir durup düşünüyorum. Buz gibi oluyorum bir süre. Düzelmeye çalışıyorum kendi kendime. Sevmiyor muyum diye kendi kendime düşünüp duruyorum hayır seviyorum ama yaptığı prüzlerde bana bir soğuma geliyor.
Hemen kendimi koruma kalkanlarım kalkıyor. Duygularım yok oluyor tamamen bana mantık ve kendimi koruma içgüdüsüselim kalıyor.

Seviyorum aşığım ama aklım başımdan gitmiyor. Yine mantık yine mantık var. Bir de bir defasında benden ayrılmak istedi affettim ama 7 ay olacak neredeyse benim hala aklımda. Bunun da etkisi olabilir mi? Benim gibi olan var mı? Normal mi bu durum?

iyi yapıyorsun mantıgının sesini dinlemeye devam et

Normal olan bu zaten dert bunun neresinde?
Dert bunun şurasında o da insan ve hata yapabilir ancak yaptığı ufak hatalardan bile bana buz gibi soğuma geliyor ve 1 2 hafta duzelemiyorum bu da aramizda ciddi sorun açıyor. Bende alttan alma yok hep kendimi koruma odakliyim alttan alan hep o böyle olunca da ilerlemiyor o da kendince haklı

Demekki hata yapmaya meyilli arkadas ki surekli sorun yasiyorsunuz hata yaptigi icin de alttan alan taraf olacak haliyle sizde bir anormallik yok bence. Arkadas leyla ariyor kendine herhalde saf asik cinsinden.

Demekki hata yapmaya meyilli arkadas ki surekli sorun yasiyorsunuz hata yaptigi icin de alttan alan taraf olacak haliyle sizde bir anormallik yok bence. Arkadas leyla ariyor kendine herhalde saf asik cinsinden.
Çok uzattığımı düşünüyor. Bir hatası rahat 2 hafta sürüyor. Öyle tutkulu aşık olamadim hiçbir zaman

Çok uzattığımı düşünüyor. Bir hatası rahat 2 hafta sürüyor. Öyle tutkulu aşık olamadim hiçbir zaman

O tutkulu asik degil aptal asik oluyor. Erkeklerin isine gelmez mantik. Aynen devam :) bana kufur etti ama aramadan duramiyorum ,unutamiyorum diye konu acmak istemezsiniz bence :))))

Mantik herzaman olmalı yani sen sen dogru olani yapiyorsun.. bende son anda mantığımı dinleyip hayatima yön verenlerdenim .. evet üzüldüm evet haksizlikmi ettim dedim , evet kendi kendime sorguladım fakat inanki 4.5 aydır okadar rahatımki duygularıma kapılıp gitmediğim için.

Normal olan sensin. Diğerlerinin ciddi psikolojik sorunları var. Onlarınki aşk ya da sevgi değil bağımlılık.... insan dayak yediği, aldatıldığı, insan yerine konulmadığı, hakaret duyduğu, saygısızlık gördüğü kişiyi hala sevdiğini iddia ediyorsa ciddi tedaviye ihtiyacı var demektir.

Sorununuz hep mantıklı olmak mı?
Yoksa aslında kendinize mantıktan bir koruma kalkanı yapmak mı?
Hatalara karşı toleransı az olan, hep doğru ve mantıklı davranmaya çalışıp karşısındakinden de bunu bekleyen ve bulamayınca mesafe koyanlardan mısınız?
Mükemmelliyetçi biri misiniz?
İrdelenmesi gereken ince nüanslar var bence bu konuda...

mantık , aynı zamanda kindarlık ta var gibi...

Sorduğunuz bütün sorulara evet cevabını veriyorum

Keşke sizin gibi olsam, ama eşimi size benzettim. Burç ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…