Duygusuz biri miyim? Böyle biri olmak istemiyorum ki 😔

nhtknt91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2019
50
23
3
26
Merhabalar, bir süredir kafama aşırı takılan bir mevzu var, ben duygusuz muyum? Bu soru şöyle başladı, bir arkadaşımın kuzeninin başına bir şey gelmiş. Arkadaşım bunu duyunca çok üzüldü, ağladı durdu. Ben o an dedim ki benim kuzenime bu olsa ağlamazdım kesinlikle, Tabiki düşünürdüm ama etkisinde ne kadar kalırdım bilmiyorum. Ya da benim dedem öldü, ilk iki gin biraz ağlamıştım, sonra öyle çok sarsılmadım,üzülmedim galiba. Aşmak için bir zamana ihtiyacım olmadı ama çevreme bakıyorum insanlar yıkılıyor. Bazen düşününce hayatımdaki insanlar ölse mesela diye ağlarım gibi gelmiyor, neden böyleyimm bilemiyorum. böyle biri olmak istemiyorum ki sorun ne olabilir?

Herkes farklı farklı tepki verir olaylara.duygusuz demek doğru değil,insanın üzüldüğünü anlamak için salya sümük ağladığını görmek gerekmez bazı insanlar içine atar bazıları cabuk toparlar bazıları da dediginiz gibi yikilir.
Demekki siz cabuk toparlıyor mantığınızı devreye sokuyorsunuz bu güzel birşey aslında

Şaka bir yanada biraz ağır şeyler yaşadıysan hayatında , evet insan duygusuzmuş gibi oluyor .
Aynı senin gibiyim ama çokta memnunum aslında böyle olmaktan , insanların çok büyüttüğünü ve kendiminde güçlü olduğunu düşünüyorum mesela .

Bende sizin gibiyim.Yani üzülüyorum ama mesela çok aglayamam uzulunce kendimi de sikmam ama opmuyor yani..Ama sinir patlaması yaşarım o zaman deli gibi ağlıyorum sinirimden tabi yalnız

Bazısı çok abartı yaşar siz,bizim gibiler o gruptqn değiliz ..Sanırım çok duygusal değiliz .
Mesela benim kv dem eşim öğrenciyken kapıya ayağı sıkışıp tırnağı atmış diye bayilmsi sinir krizi filan dedi geçirmiş hastaneden toplamışlar hep bana bu saçma gelir .
Veya annem ben ve kardeşim gurbetteyiz diye hep bir şikayet .Küçük kardeşime de yurtdışından staj başvurusu kabul edilmiş ben sevindim ama annem dir dir dir ..
Yok sen evlendin gittin ,öteki orada iş buldu ,bu da gitsin ..Ben öyle değilim ya insanın hayatı nerede yolundaysa orada olmalı ..
Bence biz normqliz üzülmeyin

Yani şaşırdım açıkçası ben ki haberde gördüğüm üzücü olaya ağlamış insanım ama bunun için kendini kötü hissetmene gerek yok herkes bir olacak diye bi kaide yokki

Duygusuzluk değil bence bu anlattıklarınız. Bazı insanlar daha güçlü sadece. Çabuk atlatıyorlar bu gibi şeyleri. Ben de bu seneye kadar böyleydim ama bu yıl tam tersiyim . Daha önce duygusuzdum da bu yıl mı duygulu oldum , hayır. Sadece stes altında olduğum için daha hassasım o kadar.

Bence bazı insanlar bazı şeyleri gereksiz büyütüyor. Hayatları birilerine ya da kendilerine acımakla geçiyor. Böyle biri olmadığınız için şanslısınız. Herkes her duruma aynı tepki vermez. Tepkilerinizin aynı olmayışı sizi duygusuz yapmaz. Başa geleni kabul edip hayata kaldığı yerden devam etmek gerek. Sürekli ahlana üzüle hayat sürmez ki...

Ama mesela düşünüyorum allah korusun teyzem ölse şu an ağlamam gibi geliyor, iletişimim az olduğundan mı yoksa şu an öldüğünü hayal edemediğimden mi bilmiyorum, bu korkunç derecede suçlu ve kötü biriymişim gibi hissettririyor.

Ben gibi ağlak olacağına böyle ol daha iyi güçlü olmak iyidir duygusuzlukla ilgisi yok her insan farklı

Duygusuz da degilsiniz kotu de degilsiniz
Ben de cocuklugumdan beri cok fazla ölüm ve kotu olay yasadim , hicbirinde de aglamadim , sadece eski esim öldugunde aglayip bir sure atlatamamistim oglumdan dolayi o kadar
Guclu bir karakteriniz var , buna uzuleceginize mutlu olun

Ben gibi ağlak olacağına böyle ol daha iyi güçlü olmak iyidir duygusuzlukla ilgisi yok her insan farklı
Her insan farklı ama herkes bir akrabasınn öldüğünü düşününce hayalinde bile olsa ağlar üzülür ben sanki çok etkilenmezmişim gibi geliyor

Ama ben çok büyük şeyler atlatmadım çok da ölüm görmedim bir tek dedem vefat etmişti

Acaba bunun sebebi şey olabilir mi ben ailede iletişimi zayıf biriyim anneannem olsun teyzem halam amcamla çok fazla şey paylaşmam , genel olarak aile içi iletişim kopuk zaten amcam falan da oturup adam gibi sohbet etmez konuşmaz. Çok paylaşımım olmadığı için ölümler beni aşırı sarsmıyor olabilir mi, sanki çok yakın biri değil ölen gibi yani?

Her hastalığın anası stresmiş. Ölümlü olaylar hariç gamsız olmayı isterdim ben de. Karekterler farklı, insanlarla bağlar farklı. Aynı olaya,farklı kişiler,aynı duygusallıkta tepki vermeyebilir. Normal. Dedeniz hayatınıza çok dokunamamıştır, çok zaman, anı biriktirmemişsinizdir. Uzun süre yas tutamamanız duygusuzluğunuzun kıstası değil.

Hic unutmam arkadasimin teyzesi olmustu. Kiz depresyona girmis aylarca hatta bir iki yil toparlanamamisti bana tuhaf gelmisti. Sonra dusundum benim teyzemle hic oyle bir bagim yoktu. Sonra dedesi oldu sonra baktim dedemle de oyle bir bag yok.
Insanlar kuzenleriyle kardes gibi oluyor oyle olunca basina gelene kat kat uzuluyosun. Bence duygusuzluktan degil de ayni hayatlariniz farkli oldugu icin tepkiler de farkli oluyo.

Sizin eski eşiniz mi öldü
Cok sasırdım gercekten
Konularınızı ve yorumlarınızı denk geldikçe okuyorum,sadece boşanmış ve yeniden evlenmiş biliyodum sizi
Basınız sagolsun

Acaba bunun sebebi şey olabilir mi ben ailede iletişimi zayıf biriyim
Evet bence bununla alakalı yüksek ihtimal. İkili ilişkileriniz zayıfsa sevgi bağlılık vs. duygusal olarak uzaksanız kayıpları da sizi çok fazla sarsmaz. Bende üni okurken neden ailemi özlemiyorum yoksa duygusuz muyum diye üzülüyodum evet benim de kendimde gördüğüm aynı uzaklık var ikili ilişkilerimde. Sebebi çoğunlukla çocukluk döneminde ebeveyn ilgisinin yetersiz olmasıymış, güven sevgi ve bağlılık duygusunun yerleşmemiş olması vs. Herkeste farklı bi sebep vardır tabii kendi yaşam öykünüzden çıkarabilirsiniz sebepleri. Ama yine de bu duygularınızın hiç olmayacağı anlamına gelmez. Mevcut durumunuzu bilmiyorum ama karşı cinsten birini sevdiğinizde veya bir evladınız olduğunda canlanacağını düşünüyorum o kadar da taş kalpli değilizdir bence:)

Sizin eski eşiniz mi öldü
Cok sasırdım gercekten
Konularınızı ve yorumlarınızı denk geldikçe okuyorum,sadece boşanmış ve yeniden evlenmiş biliyodum sizi
Basınız sagolsun
Biz bosandiktan sonra vefat etti , tesekkur eserim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…