duyunca şok oldum..bu nasıl bir zihniyet

boşanmak için evlenilmez hanımefendi
hadi cinsel birliktelik yaşadım vs deseniz neyse
neden evlenecekmiş? toplum nişan atarsa tü kaka dermiş
yahu nişan atınca sizi yuhlayacak toplum, boşandığınızda tefe koyup çalar

kendinize gelin
sağlıklı düşünemiyorsunuz
akıl sağlığı yerinde kişilerin sizi yönlendirmesine izin verin
psikologa mı gidersiniz, aklı selim bir arkadaşınızdan yardım mı alırsınız bilmiyorum

Son düzenleme:
nişanlımı aradım teli kapalıydı bende msn den şöle bi msj attım ''acil konuşmam gerekiyor..telin hala kapalı ulaşamadım ama mutlaka yüzyüze konuşmamız gerek.sormam gereken bişey var.senden öğrenmem gerek..bugun sormam gerek olmadı yarın.ama sormam gerek.haber bekliyorum acil '' dedim.haber gelir gelmez telde değil yüzyüze konuşucam..

sızın korktugunuz baska bısey olmalı , olayı ne kadarda dramatize ettiniz allah aşkına...

Nişan atmanızı kabullenemeyen zihniyete göre boşanmak çok daha büyük bir tabudur, "şimdi idare edeyim sonra kurtulurum" düşüncesi çok mantıksız. Sizin yaptığınız şey çözüm bulmaya çalışmak değil, sadece sorununuzu ötelemek. Ama siz erteledikçe her şey daha büyük çıkmazlara girecek.

Konuya gerçekçi yaklaşmanız gerekiyor. Nişanlım diye bahsettiğiniz insan sizin eşiniz. Evlenmek düğün yapıp göbek atmakla değil, nikâh memurunun sorularına "evet" demekle oluyor. Siz Medeni Kanun önünde karı-kocasınız. Ancak özel bir durumunuz var ve sanırım bu gibi durumlarda "evliliğin iptali" gibi bir şey söz konusu olabiliyor. İlgili kanun maddelerine bakmanızı öneririm.

Yaşanan rezaletle ilgili düşünceme gelince, eşinizin bilgisi dışında böyle bir soruşturma yapılabileceğine ihtimal vermiyorum ama yine de mümkün olabilir, hadsizliğin sınırı yok çünkü. Yapmanız gereken şey, arkanıza destek alıp bunun hesabını sormak. Sizin yaşantınızın detaylarını bu çirkinlikle sorgulamak hiçkimsenin haddi değil. Bunu kabullenip hiçbir tepki verememenizi geçtim, eşinizin olası tepkilerinden korkmanız da çok ayrı bir durum. Böyle bir durumda bile arkanızda durmayacağından çekindiğiniz bir insanla evliliği nasıl kabullenebilirsiniz? Şu an sesinizi çıkarmamayı sürdürürseniz evliliğiniz devam edecek, siz istemeseniz de çocuk yapacaksınız çünkü size göre insanlar ayıplar, o noktadan sonra zaten geri dönüş yapamazsınız çünkü toplum ayıplar, kan kusar kızılcık şerbeti içtim dersiniz çünkü toplum ayıplar, bu konuda bile ağzını açamayan âciz kadına daha kim bilir neler yapılır ama kadın canından bezse de yapacağı bir şey yoktur çünkü insanların ayıplaması bütün bunlardan daha kötüdür.

Yaşamaya niyetli olduğunuz hayat bu değilse bir şeyler yapmak zorundasınız. Eğitimli, işi gücü olan bir kadın olarak da hayat yolunuzun daha en başında böyle bir iğrençlik karşısında susup olan bitene boyun eğerseniz sonra olacakları da hak etmiş olursunuz. Bu sizin hayatınız, ona yön verecek olan insanların seviyesiz dedikoduları olmamalı, siz olmalısınız.

İlk adımı attın ya gerisi gelecektir merak etme. Sen güçlü bir kızsın.
Bunu farket yeter. Ve bunu hep kendi kendine söyle.

o zman nişanlınla konuş baktın adam gibi cvp vermiyor sen zaten ayrılmak istiyorsun o zman onun kaldıramayacağı şeyler söyle bırak o seni bıraksın sorun çözülsün.korkma toplum baskısı toplum bskısı dediğin şeyde 1 ay sürer sonra atanırsın gidersin bu saçma sapan aileden kurtulursun.ne kadar ayıp şu yapılan ya hiç mi utanmamışlar o adamı ararken arayıp ne demişler utanmazlar ya.sen bu aileyle yapamazsın canım bunlarla rahat çocuk büyütemezsin bu daha başlangıç hemde çok iğrenç bir başlangıç.sen bu adamla konuş yani bildiğin ölç tart arkanda durmuyorsa kavga et onu seni bırakacak duruma getir.ben çatladım burda sen nasıl durdun bekledin konuşmak için kararsız kaldın .

Hele sukurrrrrrrrrrrrr!
Bu kadar sayfayi okudum, ne zaman kendine gelecek diye bekliyordum!!!! Hakkini ariyacaksin elbette!!!
Kaybedecegin hic bisi yok ki, bu ne korku boyle anlayamadim valla.
Sucsuz durumdayken suclu duruma sokuyorsun kendini be!

Not: Eski erkek arkadasina helal diyorum ve susuyorum!

yarın konuşalım dio ne kadar ısrar ettiysem yarın dio..yapması gerek okul evrakları varmış..yarın konuşucaz..off elim ayağım kesildi yaa.yüreğim daraldı

diğer ülkelerin bakış açısını bilemediğimden ötürü türk toplumu üzerine yazacağım

Nişanlılık sürecini evlilik gibi algılayan bir çevreye sahibiz maalesef..Oysa ki nişanlılık eşlerin birbirlerini tanıma evresi olup evlenilmek istenildiği takdirde bir nikah tarihi alarak bu işi sonlandırmaktır..artık o evreden sonra evli birer çift oluveriyorsunuz.

Neden bu kadar bu duruma takığız çevre olarak ? anlamıyorum bizleri...Elalem ne der lafına takılıp hayatlarımızı çekilmez hale getiriyoruz..Evlenmek doğal olduğu kadar boşanmak istemek de doğal bir süreç..

Ailem de bu çevreye mensup kişilerden meydana geliyor maalesef, üzücü bir durum benim için..Nişanlılar kendi aralarında aşamadıkları sorunları ailelerine anlatmayıp sır gibi saklayınca evlendiklerinde tanıma evresinde aşılmayan sorunlar tekrar gün yüzüne çıkabiliyor o zaman daha fazla tökezliyorlar..

Bu hayatı kimsenin beklentileri üzerine yaşamıyoruz hanımlar..elalem mutlaka dedikodu yapacaktır bu durum için insanın geleceğini ateşe atması büyük ahmaklık olur..Kimseyi değiştiremezsiniz evet ama siz bu duruma değişerek toplumun gereksiz değer yargılarını yıkarak başarabilirsiniz..

Birşeyleri yaşamaya mecbur bırakılmayın lütfen, istediğiniz için yaşayın ! kimse bize istemediğimiz birşeyi dayatamaz bunun bilincinde olun..hayata karşı bir sened imzalayıp borçlandırılmak niye üstelik tanımadığımız kişiler tarafından ..

Nişanlınızın ailesinin yapmış olduğu durum için ne kadar ayıplayıcı cümle döksem az bilirim..o sebeble şunu diyeceğim..Nişanlına de ki ; senin kimlerle birlikte olduğunu eski sevgililerini arayarak öğrenmem ne kadar etik ? mutlaka ki etik bulmayacaktır işte o zaman senin durumun için ailesi tarafından densizce icra edilen durumun hesabını sorun ama kibarca ..Haberi olmayabilir bu durumdan çünkü..Ha eger haberi varsa lütfen bu şahısla aynı çatı altında bir yuva kurmayı düşünmeyin..

Son düzenleme:
ayrılacak mısın?
konunun tamamını okumadım ama bu densizliğin içine o da karıştıysa o adam değildir!!

kusura bakma

adam olan,evleneceği kadının namusunu başkalarının ağzına vermez

bunu direk gelir sana sorar

kayınbiraderinin bu konunun içinde ne işi var

o kendi karısıyla ilgilensin,sizden ona ne

yarın konuşalım dio ne kadar ısrar ettiysem yarın dio..yapması gerek okul evrakları varmış..yarın konuşucaz..off elim ayağım kesildi yaa.yüreğim daraldı

yarın konuşun
pardon da eliniz ayağınız neden kesiliyor?

siz zamanında nişan atmışsınız
zorla yüzüğü parmağınıza takmışlar
zaten hayaliniz evlenip boşanmak
o adamdan çocuk bile yapmam diyosunuz

ee ne diye nişanlınızdan korkuyosunuz
sizi terk etse, düğün bayram zaten aileniz baskı yapamaz size
çekinceniz nedir anlayamadım

sizin en mahreminize saygısızlık yapanların gönülleri ferah, vicdanları rahat hayatlarına devam ediyolar, sizin kalbiniz sıkışıyor

elim ayağım titrio.ben daha fazla duramıcam pc başında.kötü hissediorum kendimi.k.bakmayın arkadaslar şimdilik çıkıcam.sonra yine girerim.yardımlarınız ve destekleriniz için tşk ederim

aklı selim insanların evlenmesi gerektiğini fikrine iyice aşina olmaya başladım sanırım..Çocuksu bir yapınız var diyemiyorum maalesef çünkü çocuklar bile daha cesaret sahibi varlıklar..Yapması ve yapmaması gereken ve hatta bir hata oldugunu bildiği şeyden bile tecrübe kazanabilmek adına onu yapmakdan kendilerini alıkoyamıyorlar...Siz ne diye korkuyorsunuz yahu bu kadar ? madem bu sorunu tek başınıza aşamıyorsunuz aile büyüklerinizden yardım alın...

Bizim oralarda bir laf vardır elin şeyiyle gerdeğe girmek diye..elalemin lafına bakarak yaptığınızın tarifi aynen bu sözü ifade etmekte benim nazarımda..

Son düzenleme:
elim ayağım titrio.ben daha fazla duramıcam pc başında.kötü hissediorum kendimi.k.bakmayın arkadaslar şimdilik çıkıcam.sonra yine girerim.yardımlarınız ve destekleriniz için tşk ederim

gerçekten hiç bir şey anlamadım ben:26:

Bende bunu anlayamadım garip geliyor mantığıma yatıramıyorum.​

Son düzenleme:
Ailenizin daha önceki ilişkinizi bilmemesi, öğrenirse büyük tepki verecek olması gibi bir durum mu var? Sizi bu denli ürküten tam olarak ne onu anlamaya çalışıyorum, bu yüzden sordum.

Ama böyle bir şey patlak vermişse, çok şeyi göze alıp onurunuzu korumak zorundasınız. Çevrenizin ve ailenizin durumunu az çok anlayabiliyorum, malesef "elalem ne der" düşüncesi bazen insanların kendi doğrularından baskın çıkabiliyor, bazı insanların kendi doğruları bile olmayabiliyor. Ama siz kendi hayatınızı yaşamak istiyorsanız bazı şeylerle savaşacaksınız.

Eşinizle yarınki konuşmanızdan önce bu konuyu en azından annenize veya bir başka hanım arkadaşınıza/yakınınıza açmanızı öneririm, kendinizi eşiniz karşısında daha güçlü hissetmenizi sağlayabilir.

Ve düşünün ki sizin annenize bile anlatmaya utandığınız soruyu ortaya atan, cinsel hayatınızı didikleyen kişi eşinizin erkek kardeşi. Çok mide bulandırıcı gerçekten. Tepkinizi bu ölçüde verin.

erkek kardeşi mi araştırmış birde :) aman ALLAH'ım diyorum sadece..Bu nasıl bir aile nasıl bir anlayış nasıl bir mantık..Benim eşim kardeşinin evleneceği kız için böyle bir araştırmaya girişse altından girer üstünden çıkardım sanırım..Çok basit insanlara gelin gideceğinin farkına varman dileğiyle ..Ama zor gibi görünüyor.

bizim yaşadığımız yer de küçük ve dedikodusu bol...

ne olmuş yani...

evlenip boşanmak,nişan atmaktan daha mı kolay...

eliniz ayağınızın bu olayları duyduğunzda boşalması lazımdı...

sizin mahreminizi o,bu gidip araştırıyor

Allah'ım ne iğrenç ya...

yerinizde olsam çoktan kafa göz girmiştim bu şahıslara

Kaynım ve eltim demişti. Hani eltim ve görümcem dese yine rezalet, ama kayınbirader işin içinde olunca rezaletin daniskası oluyor.

Ki benim düşüncem eşin bu durumdan bilgisi var, kendisi yapamayıp onlara yaptırmış olabilir diye düşünüyorum ama bilemeyiz. Ve böyleyse rezalette çığır açılmıştır benim gözümde, konu sahibi arkadaş dilerim silkinip kendine gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…