duyunca şok oldum..bu nasıl bir zihniyet

tekim yalnızım..boşayamıorum..şimdilik yapamıorum

peki yarın öbür gün demiyecekler mi evlenir evlenmez boşandı sorun ne acaba diye?
şimdi gidip bakireliğini sorgulayanlar,yarın kadınlık yapamadı derler?
...ve daha bir sürü dedikodu..
biraz kendini topla bence bu kadar mı güçsüzsün?
ilerde böyle bir adamdan baskı ve şiddet görmeyeceğin ne malum?
(afedersin ama deyim gereği) nasıl bir deli cesaretidir senin kii??

yapmayın yahu nişanı atmanızı istemeyen kişiler boşanmanıza nasıl ikna olacak,sen de böylelikle evli kalacaksın.
yol yakınken ayrılmak en iyisi bu durumda,
nasıl insanlık dışı şeyler bunlar yapılanlara sessiz kaldığın müddetçe olan sana olur.

nikahtan sonra nişanlısıyla birliktelik yaşasa
nişanlısı bilir herhalde konu sahibi önceki erkek arkadaşı ile ilişki yaşamış mı yaşamamış mı?

ilk defa bir konu sayfalarca devam etti ve ben konu sahibinin ne istediğini anlamadım:26:

canım konunu okudum baştan sona elalem ne der diye düğün yapacağına bence nikahı iptal ettir en elalem en fazla 3-5 gün konuşur susar. unutur giderler ama sen çok çekersin. kimseyi düşünüp kendini yakma. ayrıca açtığın konulara göz gezdirdim sen bu kişiyle hiç mutlu olmamışsın gibi geldi sürekli ayrılmalar ne gerek vardı nikaha milleti düşüneceğine kendini düşün.

canım madem nişanlına güvenemiyorsun?düğünü ertele.iyi düşün.
ağırlığını koy.
nikahlı olman demek bu adamı çekmeni gerektirmezki?
sırtımı dayayamıyorum diyosun.evlendikten sonra mutlu olabilecekmisin?

eski erkek arkadasımla değil aynı evde yaşamak dışarıda cafede bile bile görünmüoduk..çok nadir arkadaslarla takılıoduk.benim memleket küçük yer die dışarı bile çıkamıodum..
haklısınız tabi hepiniz ama elim kolum bağlıyken yapamıorum.bi desteğim yokki..tek napıcam ki?
evlilik kolay değil diolar gözüm iice korkuo..kendim az hasarla kurtulabileceğim bi yolda yok sanırım.çünki ben bulamadım,varsada ben bilmiorum

e gösteriyoruz sana işte en az hasarla kurtulacağın yolu,
ancak sen görmemekte direniyorsun

hala, teyze, yenge (aileden yakın olduğun bir büyüğüne) bu konuyu anlatırsın
bu zihniyetteki insanlarla, güven olmayan bir evliliği yaşamak istemediğini belirtirsin
boşanırsın...

evet doğru nişandan sonra zaten hiç mutlu olamadım..2 gün iyi gitse 3. gün mutlaka yine ağlıodum üzülüodum bu durumdan bende memnun diildim.ama nişanı atmama rağmen tekrar yüzüğü takmaları yıktı beni ve anladımki tek başıma hareket edemiorum

çevre nişan atınca yuhlayacak, boşanırsan bağrına basacak öyle mi?

hmm, gerçekten ilginç kurgularınız var toplum baskısına dair..

o halde geriye tek yol kalıyor
bunu da yutacaksın
düğünlü dernekli evleneceksin
ondan sonra eşinin ailesinin tüm baskı ve hakaretlerine boyun eğeceksin
1-2 çocuklu, mutusz, depresif bir eş olarak hayatını devam ettireceksin

daha ne diyeyim

yok canım inan yok.anlatabileceğim kimse yok
ben budurumdan utanırken o insanların yüzüne bakmaya bile tiksinirimutanmaları gereken onlarken ben şuan bu durumdan utanç duyuyorum

Hayat her zaman tek kişiliktir...

Yalnızsındır her zaman, çevrende milyonlarca insan bile olsa yalnızsındır...
Kimsenin sana şu derdini de ben üstleneyim demesini bekleme. Her zorlukla tek
başına mücadele etmek zorundasın. Ve inan bana sadece sen, kendine fazlasıyla
yetersin. Yeter ki kendi gücünü farket. Çevreni bırak, o kalabalığın bir parçası olmak
zorunda değilsin. Sen, kendinsin. Kendini en iyi sen tanırsın. Bırak o ''çevre ne der''
düşüncesini...

Ailene söyleme ama bence. Çünkü üzülürler ve farklı bir tepki verebilirler. Onları
şimdilik üzme hiç. Nişanlın ya da nikahlın neyin olarak görüyorsan artık, ona
mutlaka sormalısın. Tamam çok sert çıkma ama '' Bugün benim hakkımda
böyle böyle bir soru sorduğunuzu öğrendim, hem de eski erkek arkadaşıma.
Senin bundan haberin var mı? '' diyebilirsin. Varsa, '' Bana sorsaydın, ben
zaten sana cevap verirdim ama sen bana güvenmediğini gösterdin bu davranışla. ''
diyebilirsin.

Tatlım yanlış anlama direktif vermiyorum sana, sadece kesinlikle buna müdahale
etmen gerektiğini düşünüyorum. Böyle hassas mevzular iki kişiyi ilgilendirir.

Allah sana hakkını arayabilmek için güç verir inşallah...

bence çok fazla abartıyosun ve korkuyosun. senin yerinde olsam nişanlımla 50 kere konuşmuş hesabınıda sormuştum. ssenin yanında olmazsada çekersin restini ailene olanı bieteni anlatırsın. bu durumdada ailen arkanda olmucak değil herhalde. utanıcak bişey yapmadıysan utanman ıgerektirecek bişey yok göğsünü gere gere herkese karşı dik durabilirsin.
ben bu durumu yaşasam ve anlatmasam nişanlımın yüzüne bakamazdım sessizde duramaz hakkımı arardım. bence sende burda napıcam dicene gerekeni yap zatn insanlar sana söylemiş burda canım.
inceldiği yerden kopsun korkma hayata 1 kere geliyosun nişanlıyken ayrılamıyorum evlenince ayrılıcam diyosun sence bu ne kadar mümkün biraz gerçekçi olmanda fayda var. Allah yardımcın olsun

ayy yapmayın yaa..öleyim daha ii
çocuk yapmam nişanlımdan..bu hatayıda yapacak diilim..ama şuan tekim ve istediğim gibi hareket edemediğim için çaresizim..aile desteği yok şuan,çevre baskısı ne der düşüncesi var.aslında ailem destek çıkar her konuda ama konu evlilik olunca cevreye uyarlar..küçük yer die..
tabi bu namus hakaretinide içime sindiremiorum.gerci korkunun ecele faydası yok derler ama istediğim gibi yada sizlerin söledikleriniz gibi ha diyipte boşanılmıo..nişanlıma karşı soğudum hatt bu duyduklarımdan sonra hiç görmek bile istemiorum.ancak cesaretimi toplayıpta konuşmaya karar verdiğim zaman bitek ogün karşısına çıkıcam okadar yoksa daha fazlasına dayanamam.soluğu hastanede almak istemiorum..
keşke hayatımda bi BACK SPACE tuşu olsaymış

ya siz nisani atttimgeri taktirdilar diyorsunuz peki bosanmayi nasil yapacaginizi düsünüyorsunuz...

ayrica nisani attirmama nedenleri belki de el ne der degildir,o anlik birsey oldugu icindir

ya üniversite okumussunuz siz ben gercekten istemiyorum deseniz sizi zorla mi evlendirecekler ben bunu anlamiyorum

yasadiginiz yeri bosverin aileniz de mi arkanizda olmaz...

Sen böyle kararsız kalırsan; ömür boyu böyle ağlamaya mahkum bırakırsın kendini..seçim senin..forumda yorum yapan tüm arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalışıyor ama..olan olmuş,bitmiş..o ahlaksızca muhabbet yaşanmış,bunu geriye alamazsın..ağlamanın bi faydası yok..önüne bakman lazım..yok ben hem sineye çekerim,hem katlanırım hem ağlarım diyosan o senin bileceğin iş..gözlerini aç biraz,gardını al..

ailenle konuşmadın ki.
bir konuş ona göre bak arkandalar mı değiller mi.
tamam boşanmayacaksanda yaptıklarını burunlarından getir.
bir daha yapmasınlar.

1-nişanlın arkanda olsa ilişkine sahip çık diyebilirdim
2-nişanlının
açıkça seni önemsemediğini belli eden hareketlerini ve "ondan soğudum" demeni de yazmamış olsan aşkına sevgine sahip çık diyebilirdim
ama diyemiyorum malesef..
sen başkalarının mutluluğu ve huzuru için çok büyük bir hata yapmak üzeresin.. şu hayatta senden değerli kimse yok bunu unutma bence.. ve kendi mutluluğunu huzurunu düşün.. bi etrafına bak ailen olsun nişanlın ve bu olayı başlatan kişiler olsun içlerinde seni düşünen var mı? yok.. peki sen neden onları düşünmeye devam etmekte ısrarcısın.. ya etraftan bu kadar korkma o elalem denen kişiler hep olacak ve hep konuşacak sen ömür boyu bu elaleme göre mi yönlendireceksin hayatını..
benim fikrim bu ilerde çok daha fazla pişman olmak istemiyorsan çok iyi düşün derim ben..

nişanlımı aradım teli kapalıydı bende msn den şöle bi msj attım ''acil konuşmam gerekiyor..telin hala kapalı ulaşamadım ama mutlaka yüzyüze konuşmamız gerek.sormam gereken bişey var.senden öğrenmem gerek..bugun sormam gerek olmadı yarın.ama sormam gerek.haber bekliyorum acil '' dedim.haber gelir gelmez telde değil yüzyüze konuşucam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…