duyunca şok oldum..bu nasıl bir zihniyet

içlerine iice korku düşsün istiorum..kayınbabam 4 gün sonra buaraya gelecekmiş ve illaki bizde eve yemeğe çağırıcaz yemekten sonra herkesin içinde diicem..ama ondan önce sakinliğimi korucam sanki çok mulaiimişim gibi..sanki olanları unutmuşum gibi..ama yemek faslından sonra tüm buyuklerin yanında olanları anlatıcam..
karşı tarafın tutumu babaya aşırı düşkünlük ve çekingenliktir ve çokta korkarlar yani bu kozu kullanıcam.bakalım bu reziiliğe babalarının yanında anlatığımda napcaklar ve bizimkilerin yanında nasıl durcaklar..
burda bi arkadasım sölemişti aslında doğruda demiş aynen böle yapcam...

Peki boşanma konusunda kararını verdinmi eğer kararlıysan bence bu konuyuda orada söylemen tüm ailenin içinde en iyisi tabi önceden aileni bilgilendirirsen şok yaşamazlar en azından...

bunu yapabilceksen helal olsun valla ne diyim, ilk günden beri cesaretim yok diyodun demek ki sakin kafayla düşününce haklılığın verdiği bi cesaret geldi

Ben kendileri aramış diye anlamıştım, bir de araya üçüncü bir kişi mi dahil etmişler? Ben böyle bir utanmazlık ve hadsizlik görmedim, duymadım.. Yerinizde olsam bu gibi utanç verici bir duruma sebebiyet verdikleri için manevi tazminat davası açabiliyor muyum diye düşünürdüm sanırım.

Eşinizle ne yaparsınız bilemeyiz ama umarım bu kişileri hayatınızdan tamamen dışlayabilirsiniz.

Eltinin ki gerçekten tam rezillik işgüzarlık Eşinin haberinin olmaması bir nebze içini rahatlatmış olabilir ama gerçekten rezilce bir durum

Son bir kaç sayfaya bakayım dedim, bu mesajınıza takıldım. Eşinizin bu durumdan haberi yoksa neden ayrılmayı düşünüyorsunuz? Eltinizin iş güzarlığının bedelini neden siz ödeyeceksiniz?

dizi gibi oldu bu valla, arkası yarın :)
pc yi açtığımda ilk işim dur diyorum şu kız naptı bugün :)

evet eltim berbat bi kişilmiş dicek laf bulamıorum vala
eşime gelince ..tmm bu durumdan haberi olmaya bilir ama bundan önceki konularımı bi bilseniz bana neler neler çektirmişti..kişilik olarak çok değişmişti zaten.beni kendinden soğuttu ..ben düzeltmek için bugune kadar inanın çok mücadele ettim aramız düzelsin die eski sevdiğim olsun die..ama olmadı sıkıldım ve soğudum..açıkca sölemek gerekirse sevmiorum artık kendiini.sevmediğim bi insanla evlilik olmaz.burdaki bana tavsiye veren evli bekar okadar bayan doğru sölüodu ..bu evlilik yürümezde..k.k üyeleri çok haklı, ben bile bile kendimi ateşe atamam.heleki bu rezillikten sonra o aileye gelinde gidemem..

bana cesaret gerekiodu ve sağlıklıda düşünemiodum..iikide açmışım burda konu yoksa sinicektim bu durum karşısında..yok aile yok çevre yok evlilik die die..çok şükür allahıma aklım başıma geldi..

allah hepinizden razı olsun

değil dışlamak yüzlerini dahi görmek istemiorum arkadaslar. haklısnız hepiniz hayatıma katarsam ben biterim asıl yaa

Canım benim aile ortamında konuyu dile getirmeni söyleyenlerden biriyim.Düşünüyorum da eltin olacak şahıs kendini ne sanıyor demek onu almadan önce de aynısı başına gelmiş tövbe tövbe yaa.Ne saçma bir şey bu Bence önce kendi ailene konuyu anlat onlarda arkanda olsunlar.Eşinden ayrılmana gelince gerçekten sevmiyorsan ayrılmak için aynı evi paylaşıp bebeğin olmasını bekleme tabi ki.Hakkında hayırlısı ne ise o olsun tatlım

bence bakirelik raporu isteseler daha iyimiş
ne demek eski erkek arkadaşa böyle bişe sormak yuhhhhh
sizi rezil etmişler asla böyle bişeyi kabul etmeyin..
nişanlınıza söyleyin ebediyyen yengen ve abinle işim olmaz muhattap olmam görüşmem asla
diyin.
en iyi ihtimalle o da!
yoksa tamamen nişanlınıza tekmeyi basmanız lazım düğün arefesinde
ne kadar mümkün siz bilirsiniz orasını..

Hmm demek eşin bilmiyordu

adamın günahı yok öyleyse bu konuda

ama eski konularını bilmiyorum cnm

bu konuda günahsızmış

eltine de pes

"eltiden örtü olmaz" derler

bence nişanlının da haberi var bu işten. çünkü yapması cesaret isteyen bir iş. çok tuhaf bir aileye gelin gideceksin sanırım. yol yakınken vazgeç derim. benim kızıma bunlar yapılsaydı ve kızım da kabul edip evlenseydi ömür boyu affetmezdim onu sanırım.

uykum kaçtı biraz nette geziniyim derken bu yazıyı bi gördüm 15. sayfaya kdr okudum artık sabredemedim sonuç sonuç die sayfa atladım ve sonundada yazmaya karar verdim. hemde kendimden bir örnek vererek. senin olayınla uzaktan yakından alakası yok ama bnm için buda yapılması hiç doğru olmayan birşeydi. 2,5 senelik sevglimle artık okulu bititrp güzel birer iş bulduktan sonra artık ailelerle tanışmaya karar verdik, bu kararı verdiğimizin hafta sonu ben ailesiyle tanışmaya gittim akabinde onlar ailemle tanışmaya geldi 5 ay içinde söz nişan derken kına gecemin olduğu güne geldik. o ana kadar süper bir uyum içinde atlattık o süreci. ev eşya alışveriş hep istenildiği gibi oldu iki taraf içinde. evet kına gecemin olduğu gün sevgili kayınvaldem bana ''canım kızım sen beni yarın çaldır biz öyle gidelim eve tamammı nolur nolmaz'' dedi. ben tabi çok güzel bi günüm mutluluktan uçuorum falan efendim anne anlamadım ben dedim. aynı cümleyi tekrarladı. yarın beni çıkarmaya gelceksinizya ondanmı bahsediosunuz dedim saf gibi. yok kızım dedi gülerek. yarın gece (yani düğün günümün bittiği gece ve hatta sözlük karşıtı 'gerdek gecesi'nden bahsediyor) biz babanla aşşğda bekleriz sen iş bitince çaldır biz gideriz dedi. o an tamam dedim bi şokla. ama nasıl bir surete büründüysem yüzüm devamlı birileri gelip bana iimisin die sordu. neyse... gece bitti herkes evine döndü. bizim 1.derece akrabalar bizde kalıyodu o bikaç gün. eve girdik amcalara dayılara yemek verilirken ablamı iki kuzenimi en yakın arkadaşımı ve teyzemide odama sokup, kayınvaldem bana böyle böyle dedi dedim. hepsinin suratı değişti. teyzem tüüü rezilliğe bak kuzuuuum dedi kaldı kadıncağız. kuzenlerim ablam arkadaşım sakın dediler, restini çek buna izin verme. bu ne ayıptır bu ne anlayıştır sakın ablacım hemen nişanlını ara ve söyle dediler. dier kuzenim ben aylarca korkumdan eşimle beraber olamadım bunu kimse bilmez mahrem iki kişi arasında kalır böyle saçmalıkmı olur vs vs... sayıyolarda sayıyolar. anında tamam çıkın odadan dedim. ve sevgilimi aradım. moralimin bozuk olduğunu çnkü annesinin bana böyle bişey söylediğni ve kendimi çok kötü hissttğmi söylerken sevglim kapa şu telefonu dedi ve kapattı. o gece bi dahada konuşmadık. ertedi sabah beni evden almaya geldiklerinde tabi bn kayınvaldemin tavrını merak içindeyim. yalnız kaldığmız ilk an nie söyledin kızım ben onu nolur nolmaz hani arabanız yok hastanelik bi durum olur diye söyledim oğlum çok kızdı çok bağırdı öyle herşeyi söyleme falan dedi ama suratındaki o oğlundan korkan mimiği görünce hem çok rahatladım hemde çok doğru birşey yapmışım dedim. çevreden herkes utanır çekinebilir ama bir anne abla bir teyze sana en doğru yolu gödterir. acaba söylersem kayınvaldemle aram bozulurmu, bak gitmişte beni oğluma şikayet etmiş die düşünürmü die bi çelişki yaşadım bende. ama hiçbir çelişki benm özelimi ayak altına almaktan daha önemli olamazdı. ben hala iiki söylemişim derim. uzun koldu kusura bakmayın ama paylaşmak istedim belki kararında bi faydası olur die. kaldıki başıma böyle bi olay gelicek tek korkum bunu ailem duyarsa kan çıkar olurdu. çevre umrum olmazdı yani..allah yardımcın olsun ama hayatına kimle devam etceğne ii karar ver. sonra çok daha pişman olacağın şeyler yaşayabilirsinnnn

Kendinizi daha güçlü hissetmeniz mutluluk verici. Ve eğer bütün bu söylediklerinizin arkasında durabilirseniz eşiniz hayatının dumurunu yaşayacak. Bu güne kadar ilişkinin devamı için sürekli kendinden ödün veren insan işi boşanmaya götürürse karşı tarafta kıyametler kopabilir. Aslında eşinizin bu birlikteliği sürdürmeye çok da gönüllü olmadığı gibi bir genel algım var bu konu ile ilgili, ama bu şekilde ve bu sebeple gerçekleşirse ne getirir bilmiyorum ama sizin kafanız rahat olur nasılsa..

Bu arada, eşinizin sizin anlatmanızla haberi olmuş gibi görünüyor ama sizin mahreminiz olarak kayınbiraderiniz, dış kapının mandalı olarak eltiniz, ve dış kapının dış mandalı olarak görüşmeyi yapan kişi, yani bu üç geri zekâlı, eşinizin bilgisi dışında böyle bir şeye cesaret edemezler. İstedikleri kadar utanmaz ve ar damarı çatlamış insanlar olsunlar, işin sonunda aile içi skandal var. Sizin eşinizle görüşmek için ısrar ettiğiniz, onun işlerini bahane edip sizinle görüşmediği gün sizin hâlinizden olayı bir şekilde öğrendiğinizi anladılar ve kendilerini buna hazırladılar diye inanıyorum. Söylemeden duramadım.

boyle bir aileye gelin giderseniz hata etmis olursunuz...yazmistim ama evliymissiniz...
Allah sabir versin boyle insanlara tahammul etmek cok zor olsa gerek...
esin bu isin hesabini sorsun...

Son düzenleme:
ve evet nişanlımdan korkarım çünki defalarca nişanlı olduğumuz halde yarı yolda bırakmıştır beni..beni tutan ise ailem,çevre ve nikah

bu yazdiklarinda samimiysen sakin bu adamla ayni cati altinda yasama..
dugun olmadan bitir bu isi...
yani akil var mantik var, iliskiniz iyi degil ve nisanlinizla surekli sorunlariniz var, ailesi kafayi yemis...
nikah iptali yapabiliyorsaniz yapin dugun olmadan cunku bu evlilik cok sorunlu olur...
ya da dugun olmadan bosanin...

cevre umrunuzda olmasin sizin mutsuzlugunuz kimsenin umrunda degil, siz onlarin ne diyecegini niye dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:

insanlarin tercihlerini yargilamak kimseye dusmez...
birini hirli mi hirsiz mi diye sorusturmak baska mahremini sorusturmak baska...
kiz tarafi falancanin oglu kimle yatip kalkmis diye arastiriyor mu? hayir...
o zaman bir kiza da boyle bir sey yapmali cok buyuk bir hatadir...

okul muduru ogrenegine gelince de, bir aileyi cocugunuza sahip cikin kotu yollara girmesin diye uyarmak baska bekaret testi yaptirin sevgilisi var demek baska...

asin bu kafalari artik asin...
bu mantik yuzunden zaten hic bir zaman kadin erkek esit olamiyor ulkemizde...
nasil olsun ki "kadinlar" sizin mantiginizi hala surdururken? imkansiz...

çoı iğrenç ve edepsizce bir davranış... madem nişanlınız ya da ailesi bu konuya bu kadar değer veriyorlar nişanlınız bunu size sorabilirdi.. namus diye bir kızlık z... nın peşine düşen insanlar gelinleri olacak kızı başkalarının yanında küçük düşürmekten geri kalmıyorlar... arkadaşım kesinlikle susmayın eğer bu aile böyle takıntılı ise sizi asla rahat bırakmayacaktır..nişanlınızın da size surat yapması felan hiç hoş değil.. evet nikahlandıktan sonra ayrılması zor olabilir ama ya evlenipmde aynı eve girdikten sonra ayrılması da mı kolay???

bu erkekleri hiç anlamıyorum... üniversite yıllarında yemedikleri nane kalmaz..önüne hergelenle ilişkiye girer sonra da evleneceği kızda kızlık z... sağlam olsun ister.. dengesiz şeyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…