duyunca şok oldum..bu nasıl bir zihniyet

verilebilitorsa o belge almak bence çok mantıklı.kimse nin kimseyi kandırmaya hakkı yok

beni kimse araştırmadı
ben de kimseyi araştırmadım

yarın öbür gün benim kızım da evlenmek istediğinde
ne ailesini araştırırım, ne de ailemi araştırtırım

eğer ben kızıma kendi ailemizin ananelerini, örf ve adetlerini yeterince verebilmiş isem
neyin doğru, neyin yanlış olduğunu
neleri yaşarsa mutlu, neleri yaşarsa mutsuz olacağının idrakına varmasını sağlayabilmiş isem

kızıma ve içgüdülerime güvenirim

eğer böyle bşy varsa bu sadece nişanlısının sorunudur ayrıca böyle bşy eski sevgiliye sorulamayacak kadar utanç verici hadi şimdi eski sevgiliye ulaşabiliyo sormuş ya tanımadıkları bilmedikleri bi eski sevgili olsaydı nasıl ve kime soracaklardı bu durumu kuşkuyla mı yaşayacaklardı yoksa kızı doktora mı götüreceklerdi demek ki yengenin eski defterleri çok karalanmış ki herkesi kendi gibi sanıyo

Herzamanki gibi harika bir bakis acisi ve yorum...

burada konular hep tek taraflı oluyor karşı tarafı dinleme imkanımız olmuyor.ne desek boş.ama ben konu sahibinin olayı çok net aktarmadığını düşünüyorum.eğer kendisi çok haklıysa bunu annesiyle paylaşabilirdi,nişanlısının karşısına dikilip bunun hesabını sormalıydı ama yapmamış

aynen öyle, o yüzden ben diktirme olayınada karşıyım, asıl o namuzsuzluk

+1 imza
eğer senin için bu doğru ise, sonuna kadar yaptığının arkasında duracaksın...

Nişanlısıyla şuan da evli ve bu konuyu daha yeni öğreniyor, eşinin haberi olup olmadığı hakkında bir bilgiside yokmuş henüz..

+1 imza
eğer senin için bu doğru ise, sonuna kadar yaptığının arkasında duracaksın...

kesinlikle katılıyorum, yaparken iyi, zevkli, güzel, o kişiden ayrılıp başkasıyla çıkmaya başlayınca keşke yapmasaymışım pişmanım nolcak şimdi vs...
acı tatlı iyi kötü bu hayat bizim ve yaptığımız her şeyin sorumluluğunu almakta bize düşer

insanlar gerçekten şeytanlaşmış bu ne terbiyesizliktir onları mı germiş bu dert hay yarabbi BU EVLİLİĞİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN FESAT İNSANLARLA YAŞANMAZ !

cok kötü birsey,sakin kanlisiniz heralde ben ortaligi yikardim...

belki en iyisi sizin gibi davranmak olurdu insallah konusmusundur nisanlinla,

ama o kisiler bu hakki buluyorsa kendilerinide nisanlinin bilmemesi mümkün degil gibi

Allah yardimcin olsun..

2 arkadasın lafına çok sinirlendim..
bak arkadasım ben doğu kökenliyim namus kavramı bizde alçakça sorgulanmaz çünki bizde namus nedir bilioruz..karşı tarafın hiç bi haklı yanı yok çünki beni zaten üniden tanıyolardı eski erkek arkadasımıda tanıyolardı..bulunduğum ünide memurlardı..beni en ii tanıyandan biride kaynım ve eltim oldu..eski erkek arkadasımla küçük bi memlekette en fazla napabilirim cafeye gidebilirim..namusuma söz getirecek bişey yapacak yerim dahi olmaz.bunu eltimde kaynımda ii biliolar çünki burayı bu memlekti ben gibi onlarda biliolar.ayrıca aileme laf söz getirecek bi insanda olmadım olmamda.
bu rezilce durumuda daha yeni öğrendim ve şok oldum..burda kalkıpta bir darbede sen vuracak şekilde yazılarda bulunamazsın..
vee ben utanıorum bunları konuşmaya, çünki utanç verici bi durum..utanıyorum çünki dile getirilmeyecek kadar aşşalık bi durum..ve nişanlımdan sırtım berk diil..aileme konuyu açacak cesareti bulamıorum .çünki onlarda bu durum karşısında utanırlar yüzlerine dahi tükürmeye değmez derler.ama dönüpte el alem bak kıza ne dicektir derler..allah kahretsinki öle bi kötü durumdayımda.ne susabiliorum nede konuşabiliorum.
ama kendimi toparlayıp nişanlıma sorucam ..sormam gerek yoksa bende ana baba evledıyım kalkıpta dört duvar arasındaki namusu sorgulayan insanlar karşısında susmaya benimde içim rahat etmez..

sinirlenme, boşver
ama buraya sinirlenme, burayı boşver

diğer tarafta hakkını aramaya devam et.
peki annenlerle konuşamazsın, anladım
yengen, teyzen yok mu?
yani biri olmalı bunlara kibarca haddini bildirecek biri olmalı!

nişanlınıza dahi söylemek için cesaret bekliyorsunuz
peki nişanlınız arkanızda durmazsa, ne yapacaksınız?
sindirecek misiniz bunları?

şuan için kimin kapsını çalayımda bunları anlatayım
ve tabiki sindirecekte diilim..
korkularımda var..ya bana inanmazsa gibisinden yada hadi inandı .inansa bile ya ailesini savunurda beni haksız duruma düşürmek için ailesini ön plana atarsa
susmakta istemiorum ama bilmiorum yaa

sen nişanlın sana inanmaz diye korkmuyosun
çünkü eltin ve kaynın bu yaptıklarını inkar edecek değiller
sen nişanlın bunu nerden öğrendin dediğinde, eski sevgilim beni aradı demekten korkuyosun
bence..
(ki ben sana söyledim, senin nişanlın biliyor zaten bu olayı.. sen söylediğinde duymuş olmayacak.. kendini ezdirme artık yeter, sor hesabını önce nişanlından, sonra o senin arkanda durmadığında da ailesinden sor..)

Son düzenleme:
ya anlamdigim sen gidip birsey demezsen zamaninda ya da neye inanmaz dedginide anlamadim

yani yengesiyle abisinin sorduguna mi yoksa size mi?

üstünden zaman gecince o zaman inandirilicigi kalmaz hayir siz kendiniz konusmak istemeyebilirsiniz

ama artik nisanlisiniz ailenize deseniz onlar en iyi sekilde yönlendirir gerekirse o kisilerle

sizi muhattap etmeden...

ya bilmiyorum benin nisanlimin haberi olsun olmasin ben yapamazdim yani konusmadan nasil duruyorsunuz..

bu aman utandim bir ömür susayim birsey degil ki...

neyse sen bu sekilde rahatsaniz korkularinizla devam edin....

eski erkek arkadasımın beni aramasını nişanlıma sölemekten korkmuorum.çünki açıklayacak bi durumum varki çocuk zaten vicdan yapıp aramış ve durumu bana anlatmış durumda..bu konuda beni sorgulayamaz nişanlım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…