toplum derken?
konuyu başka taraflara çekmek istemediğim için toplum ile ilgili yorum yapmayacağım.
sadece genelleme yapmayınn, yapmayalım; bunu söyleyebilirim.
]evet iki taraf aileyi araştırır.
hırlı mıdırlar, hırsız mıdırlar die.
sabıka kaydı istenmez, gbt sorgulanmaz, mal varlıkları incelenmez.
ayrıca onlar da eskiden kalmış geleneklerdir.
artık genelde çift birbirini ve aileleri tanır, nelerin uyup nelerin uymayacağını bilir.
fazla büyütmek derken?
daha bugün bir gazetede
bir okul müdürünün kız öğrencilerin velilerini arayıp "kızınızın erkek arkadaşı var bekaret testi yaptırın" dediğini okudum!
bunun bir level üstü bu işte!
not: konu sahibini ne siz ne de biz tanımıyoruz o yüzden lütfen hakkında bir şeyler duymuş olabilirler gibi yorumlarla kişinin özel hayatını sorgulamayalım.
olumsuzluk kızın karşısına böyle bi aile çıkması, benim karşıma böyle bi aile çıksa gelişine vurduğum gibi 90'a çakarım onları, benim vajinam beni bağlar beğenmeyen oğluna almaz, bende sana diyorum ki o zaman adamlardan gay olmadıklarına dair belge isteyelim, malum Türkiyemizde gaylikte yayıldı (ki bu da bi tercihtir onada lafım yok)
hırlımı hırsızmı die araştrırken bunuda sorabilir bazıları ama senin haberin olmaz.sorulan kişi gelip sana söylemez çünkü.
okul müdürleri napsın ama csiciim ortam öyle kötüki ilkokulda kızlar kötü alışkanlıklara başlıyor,müdürde mutlaka bir şey gördü duyduki aileyi uyarıyor.uyarmalılarda bence ortada herkes birbirini kandırıp duruyor.
madem olumsuz bir şey değil niye kızlar fellik felliik kızlık zarı diktirme yollarını arıyor sorarım
bir kızın evlenmeden önce birisiyle birlikte olup olmaması kızın tercihidir, bu 1.
bunu evleneceği erkek kabul eder ya da etmez, bu da erkeğin tercihidir, bu 2.
evlenilecek kişinin anasına-babasına-abisine-yengesine bir halt demek düşmez, bu 3.
insanları (pardon kadınları) bakire olup olmaması ile yargılamak, kadınlara çok büyük hakarettir, bu 4.
çok merak ettilerse eş kıza zorar, 3.kişileri araya katmak ne demek bu da 5.
toplum derken?
konuyu başka taraflara çekmek istemediğim için toplum ile ilgili yorum yapmayacağım.
sadece genelleme yapmayınn, yapmayalım; bunu söyleyebilirim.
]evet iki taraf aileyi araştırır.
hırlı mıdırlar, hırsız mıdırlar die.
sabıka kaydı istenmez, gbt sorgulanmaz, mal varlıkları incelenmez.
ayrıca onlar da eskiden kalmış geleneklerdir.
artık genelde çift birbirini ve aileleri tanır, nelerin uyup nelerin uymayacağını bilir.
fazla büyütmek derken?
daha bugün bir gazetede
bir okul müdürünün kız öğrencilerin velilerini arayıp "kızınızın erkek arkadaşı var bekaret testi yaptırın" dediğini okudum!
bunun bir level üstü bu işte!
not: konu sahibini ne siz ne de biz tanımıyoruz o yüzden lütfen hakkında bir şeyler duymuş olabilirler gibi yorumlarla kişinin özel hayatını sorgulamayalım.
bence sorabilirler,akıllarında kalacağına arkalarında kalsın.bu devirde malesef kızlar artık evlenmeden birlikteliğe normal bakıyorlar.onlarında aklına gelmiştir acabalar.senin böyle bir olumsuzluğun yoksa neden alınıyorsunki.kendinden daha emin bakarsın onların yüzüne artık
bir kızın evlenmeden önce birisiyle birlikte olup olmaması kızın tercihidir, bu 1.
bunu evleneceği erkek kabul eder ya da etmez, bu da erkeğin tercihidir, bu 2.
evlenilecek kişinin anasına-babasına-abisine-yengesine bir halt demek düşmez, bu 3.
insanları (pardon kadınları) bakire olup olmaması ile yargılamak, kadınlara çok büyük hakarettir, bu 4.
çok merak ettilerse eş kıza zorar, 3.kişileri araya katmak ne demek bu da 5.
eğer böyle bşy varsa bu sadece nişanlısının sorunudur ayrıca böyle bşy eski sevgiliye sorulamayacak kadar utanç verici hadi şimdi eski sevgiliye ulaşabiliyo sormuş ya tanımadıkları bilmedikleri bi eski sevgili olsaydı nasıl ve kime soracaklardı bu durumu kuşkuyla mı yaşayacaklardı yoksa kızı doktora mı götüreceklerdi demek ki yengenin eski defterleri çok karalanmış ki herkesi kendi gibi sanıyo
verilebilitorsa o belge almak bence çok mantıklı.kimse nin kimseyi kandırmaya hakkı yok
aynen öyle, o yüzden ben diktirme olayınada karşıyım, asıl o namuzsuzluk
burada konular hep tek taraflı oluyor karşı tarafı dinleme imkanımız olmuyor.ne desek boş.ama ben konu sahibinin olayı çok net aktarmadığını düşünüyorum.eğer kendisi çok haklıysa bunu annesiyle paylaşabilirdi,nişanlısının karşısına dikilip bunun hesabını sormalıydı ama yapmamış
+1 imza
eğer senin için bu doğru ise, sonuna kadar yaptığının arkasında duracaksın...
2 arkadasın lafına çok sinirlendim..
bak arkadasım ben doğu kökenliyim namus kavramı bizde alçakça sorgulanmaz çünki bizde namus nedir bilioruz..karşı tarafın hiç bi haklı yanı yok çünki beni zaten üniden tanıyolardı eski erkek arkadasımıda tanıyolardı..bulunduğum ünide memurlardı..beni en ii tanıyandan biride kaynım ve eltim oldu..eski erkek arkadasımla küçük bi memlekette en fazla napabilirim cafeye gidebilirim..namusuma söz getirecek bişey yapacak yerim dahi olmaz.bunu eltimde kaynımda ii biliolar çünki burayı bu memlekti ben gibi onlarda biliolar.ayrıca aileme laf söz getirecek bi insanda olmadım olmamda.
bu rezilce durumuda daha yeni öğrendim ve şok oldum..burda kalkıpta bir darbede sen vuracak şekilde yazılarda bulunamazsın..
vee ben utanıorum bunları konuşmaya, çünki utanç verici bi durum..utanıyorum çünki dile getirilmeyecek kadar aşşalık bi durum..ve nişanlımdan sırtım berk diil..aileme konuyu açacak cesareti bulamıorum .çünki onlarda bu durum karşısında utanırlar yüzlerine dahi tükürmeye değmez derler.ama dönüpte el alem bak kıza ne dicektir derler..allah kahretsinki öle bi kötü durumdayımda.ne susabiliorum nede konuşabiliorum.
ama kendimi toparlayıp nişanlıma sorucam ..sormam gerek yoksa bende ana baba evledıyım kalkıpta dört duvar arasındaki namusu sorgulayan insanlar karşısında susmaya benimde içim rahat etmez..
2 arkadasın lafına çok sinirlendim..
bak arkadasım ben doğu kökenliyim namus kavramı bizde alçakça sorgulanmaz çünki bizde namus nedir bilioruz..karşı tarafın hiç bi haklı yanı yok çünki beni zaten üniden tanıyolardı eski erkek arkadasımıda tanıyolardı..bulunduğum ünide memurlardı..beni en ii tanıyandan biride kaynım ve eltim oldu..eski erkek arkadasımla küçük bi memlekette en fazla napabilirim cafeye gidebilirim..namusuma söz getirecek bişey yapacak yerim dahi olmaz.bunu eltimde kaynımda ii biliolar çünki burayı bu memlekti ben gibi onlarda biliolar.ayrıca aileme laf söz getirecek bi insanda olmadım olmamda.
bu rezilce durumuda daha yeni öğrendim ve şok oldum..burda kalkıpta bir darbede sen vuracak şekilde yazılarda bulunamazsın..
vee ben utanıorum bunları konuşmaya, çünki utanç verici bi durum..utanıyorum çünki dile getirilmeyecek kadar aşşalık bi durum..ve nişanlımdan sırtım berk diil..aileme konuyu açacak cesareti bulamıorum .çünki onlarda bu durum karşısında utanırlar yüzlerine dahi tükürmeye değmez derler.ama dönüpte el alem bak kıza ne dicektir derler..allah kahretsinki öle bi kötü durumdayımda.ne susabiliorum nede konuşabiliorum.
ama kendimi toparlayıp nişanlıma sorucam ..sormam gerek yoksa bende ana baba evledıyım kalkıpta dört duvar arasındaki namusu sorgulayan insanlar karşısında susmaya benimde içim rahat etmez..
şuan için kimin kapsını çalayımda bunları anlatayım
ve tabiki sindirecekte diilim..
korkularımda var..ya bana inanmazsa gibisinden yada hadi inandı .inansa bile ya ailesini savunurda beni haksız duruma düşürmek için ailesini ön plana atarsa
susmakta istemiorum ama bilmiorum yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?