Düzen ve Temizlik Takıntısı.

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Ayyy kızlar bal kızlar... 9 aylık evliyim. Çoluk çocuk yok. Öyle fazla gelen gidenimiz de olmuyor. Oturduğumuz eve ilk giren kiracı biziz. Sıfır bina idi. Tozu bir türlü bitmek bilmedi. Kafayı yiyeceğim. Acaba halı mobilya vs eşyalarımız yeni olduğundan mı öyle oluyor dersiniz... Kir şeklinde değil de böyle toz toz oluyor her yer. Çalışan insanım. Haftada en fazla 2 kere ayrıntılı temizlik yapabiliyorum. Ki evimizin 2 odası boş sayılır yani öyle fazla eşyamız da yok... Ama her yer kirli gibi geliyor bana sürekli. Bugüne dek gelen misafirlerden hiç bu yönde şikayet duymadım kaldı ki Yüzüme pissin diyecek halleri de yok da 🙈 İleride çocuk olursa nasıl baş edeceğim. Eşim sağolsun sürekli yardım etmek istiyor ama bırakmıyorum. Hatta Annemler kayınvalidemler geldiğinde onları bile mutfağa sokmuyorum. Kayınvalidem kadıncağız 2 kere geldiler 2. Gelişinde diyor ki Kızım bari bırak tuvaleti banyoyu temizleyeyim sen bizim kirimizi pisimizi temizleme kuzum onu ben yapayım diyor... Anneciğim zaten korkudan bir şeye elleyemiyor 🙈 evde resmen terör estiriyorum. Hele çocuklu misafir fobi bende... Dağıtacak kirletecek diyorum içimden. Ayol çocuk olsun büyük olsun ev bu dağılır toplanır diyeceksiniz biliyorum ama hastalık gibi bende yaa... Valla ne önerirsiniz kızlar 🙈🙈🙈 Bu arada bu temizlik sevdası yüzünden bileğimi incittim raporluyum evdeyim ve her şey daha çok gözüme batar oldu... İşteyken hiç değilse sabah çıkıp akşam görüyordum 🙈🙈🙈

Bence bir destek alın. Çok takıntı iyi değil. Yaşlandırır insanı. Bir de halılarınızı yıkatmadan geçmez o yeni halı tozu. Yıkamaya verin.
1 halı 2 yolluk var hepi topu... O halıyı da yıkamaya vermiştik. Valla haklısınız bu gidişle kendimi sakat edeceğim 😀

Ayyy kızlar bal kızlar... 9 aylık evliyim. Çoluk çocuk yok. Öyle fazla gelen gidenimiz de olmuyor. Oturduğumuz eve ilk giren kiracı biziz. Sıfır bina idi. Tozu bir türlü bitmek bilmedi. Kafayı yiyeceğim. Acaba halı mobilya vs eşyalarımız yeni olduğundan mı öyle oluyor dersiniz... Kir şeklinde değil de böyle toz toz oluyor her yer. Çalışan insanım. Haftada en fazla 2 kere ayrıntılı temizlik yapabiliyorum. Ki evimizin 2 odası boş sayılır yani öyle fazla eşyamız da yok... Ama her yer kirli gibi geliyor bana sürekli. Bugüne dek gelen misafirlerden hiç bu yönde şikayet duymadım kaldı ki Yüzüme pissin diyecek halleri de yok da 🙈 İleride çocuk olursa nasıl baş edeceğim. Eşim sağolsun sürekli yardım etmek istiyor ama bırakmıyorum. Hatta Annemler kayınvalidemler geldiğinde onları bile mutfağa sokmuyorum. Kayınvalidem kadıncağız 2 kere geldiler 2. Gelişinde diyor ki Kızım bari bırak tuvaleti banyoyu temizleyeyim sen bizim kirimizi pisimizi temizleme kuzum onu ben yapayım diyor... Anneciğim zaten korkudan bir şeye elleyemiyor 🙈 evde resmen terör estiriyorum. Hele çocuklu misafir fobi bende... Dağıtacak kirletecek diyorum içimden. Ayol çocuk olsun büyük olsun ev bu dağılır toplanır diyeceksiniz biliyorum ama hastalık gibi bende yaa... Valla ne önerirsiniz kızlar 🙈🙈🙈 Bu arada bu temizlik sevdası yüzünden bileğimi incittim raporluyum evdeyim ve her şey daha çok gözüme batar oldu... İşteyken hiç değilse sabah çıkıp akşam görüyordum 🙈🙈🙈
titiz insanlar beni çok geriyor açıkçası, evlerine gidince bile diken üstünde oturuyorum öyle kişilerin...

Ben aşırı titiz olan ve her hareketimi gözlemleyen insanlara gitmiyorum en yakınım bile olsa.bana gelmesini de istemem rahatsız oluyorum.ben de temizim ama çocuklara bile karışılmasını istemem. zaten her durumda kirleniyor bari insanlar rahat etsin hem kirlenecek ki temizlemenin anlamı olsun.

Öncelikle biz de yeni evlendigimizde mutfakta çift yönlü kilim var, salonda ince kilimvari incecik doğal bir halı ,yolluklarimsa kaydirmaz taban makineda yikanabilen yolluklardan .anlatmak istediğim ben bunlar çok dökmez zannediyodum ama inanın evimin her tarafı topak topak pamukçuk gibi oluyodu bugün supureyim ertesi gün yine var sanki biri gelip bırakıp gidiyor. Bir yıl boyunca devam etti sonra azaldı hala supururken halılardan çıkıyo bir buçuk yıllık evliyim. Ben de başlarda evime gelince bana yardım etmelerini istemezdim yaptıkları herşey beni rahatsız ediyordu yani bulaşık makinesine yerlestiriyolar ben gidip tekrar düzeltiyorum yikananlari cikariyolar ben gidip tekrar duzeltiyodum vs vs ama şimdi öyle yapmıyor yoksa sevdiklerimi ağırlamak bana zulüm oluyo. Şuan hamileyim Allah a şükür temizlik takintim . Annem takintiliydi o yüzden onun gibi olmayı hiç istemiyorum hayatımı temizliğe adamak istemiyorum. İlk günlerde de şimdide evime gelen misafir bişey doktugunde asla içimde bir üzüntü vs olmuyo aksine misafir kendini kötü hissediyo ben önemli değil diyorum ıslak mendille siliyorum geciyo zaten aldığım halılar koltuklar leke tutmuyor silince hemen geçip gidiyor.
Eğer bir takintiniz olduğunu fark ediyorsanız bence ilerlemeden kesinlikle bir uzmana görünün

Esinize neden engel oluyorsunuz ev isleri konusunda? Pasa padisah mi kendisi? O evde o da yasiyor,simdiden yapsin ki ileride hem cocuga siz bakarsiniz hem de evin isini siz yapar delirirsiniz benden soylemesi

Kvniz neden tuvalet temizleyeyim diyor? Boyle bir seye talip olmasi bile igrenc bence

Back
X