Düzen ve Temizlik Takıntısı.

o tozların bir çoğu yeni halıdan kaynaklıdır

buralarda tencere kapağı ile halı tüyü almaya dair konular vardı bir bakıverin

az da rahat olun haftada iki süpürmeyin bir hafta erteleyin çıkın gezin mesela öbür hafta da halen hayatta olduğunuzu görürsünüz
Kızzzz anacım gezmeden de eksik kalmıyoruz. Misal Cumartesi erkenden kalkıp kahvaltı temizlik derken 2 gibi iş bitiyor. Geri kalan hafta sonu gezmece 😀

Tuvalet temizlemek neden bu kadar abartıldıki? Herkes yapmalı, günlük temizliğin bir parçasıdır bu, 10 gün yaşadığım evde kullandığım yeri temizlememm saçma olur.
Ama konu sahibi nasıl bir tavır içerisindeyse anne ve kv. Sorarak iş yapıyor.
Konu sahibi durumunuz takıntı boyutunda. Takıntılarınaza sebep olan aslında takıntılarınız değil farklı problemlerdir. Yani siz aslında çok temiz olduğunuz için temizlik yapmıyorsunuz.
Çok Şükür konuya odaklanan biri kesinlikle katılıyorum. Çocukluktan gelen mükemmel olma isteği

Sizin fikriniz saygı duyarım 🤗 Ama annem yani bence gayet normal. Bana göre de siz yanlışınız.
Yani tabiki annen, ben de annemi temizliğe çağırsam gelir, ya da hamileliğimde gelip her gün evimi temizledi o ayrı bişey ama misafir geldiği evde bi insan niye tuvalet temizler ki? Günlük misafirlikten bahsetmiyor muyuz?

Çocuğum olmadığı için bu konuda bir şey diyemiyorum. Çocuktur yapar elbette ama ebeveyn olarak hiçbir müdahalede bulunmamak doğru mu sizce? Kuzenimin 4 yaşında kızı var yemeğe geldiler ufaklık tutturdu çorbayı ben dolduracağım tabağıma diye... Ben de elin yanabilir ama dedim. Ne anne ne babası hiç oralı bile olmadılar. Çocuk kendi boyu kadar kepçeyle daldı tenrecenin içine. Döküp dönmemesi sorun değil canı sağ olsun. Ama anne baba hiç mi müdahale etmez...
Tabiki böyle birseyden bahsetmiyorum bu durumda anne babası müdahale etmeli zaten.annemin bir lafi var cocugun cocuk isi olur büyüğün büyük isi olur diye. benim söylemek istediğim çocuk oturur bakarlar, yemek yer bakarlar ,su içer bakarlar, oyun oynar diken üstünde olurlar.ne gerek var o kadar strese.cocuk bu, put gibi oturamaz ki kalkana kadar.

Anne babanın yaptığı doğru. Üç dört yaş çocuklar için girişim evresidir. Her şeyi kendileri yapmak, yapabildiklerini ispatlamak isterler. Tehlikeli bir durum söz konusu olmadığı sürece yapmaya karar verdiği şeyi yetişkin gözetiminde ve yetişkin yardımıyla yapmasına izin vermek doğru olan. Çorbayı koydu, eli yandı mı hayır, döküldü mü belki biraz ama önemli değil temizlenir. Çocuk kendine güvendi mi, evet. İzin verilmese kötü bir şey istediğini, beceriksiz olduğunu, hiç bir şeyi tek başına yapamayacağını kodlarsınız çocuğun kişiliğine.
Size katılıyorum ben de çocuklarıma bu anlamda destek veriyorum ama yabancı birinin evinde tedirgin oluyorum o yüzden engel oluyorum insanlar benden önce laf söylemesinler diye.

yeni hali 2 kere yıkamaya verdim 1,5 sene içinde hala toz çıkarıyor 3.vericem 5 6 yıkamaya anca gider bilirm yeni halı tozunu ,birde çok iyi çeken süpürge alın ben öyle yaptım ilk süpürgem resmen gırgır mış yenisiyle daha az toz çıkıyor evde dolap üstlerine kumaş yerleştirin kullanıp kullanıp atın mutfak dolabımla yatak odamdakı dolap üstünde bez var ucuz yollu kesip seriyorum .4/5 ay sonra atarım diye temizlik iyidir abartmadan

Bende yeni evli sayılırım sen gibiyz. Iyiki çalışıyorsun eğer evdeysen bu hastalık insani bitiriyor. Bendede aynı misafirlerimi çok iyi karşılarım misafirim için biseyler yaparım hep ama misafir fobisi var dağılacak pislenecek diye delirecek gibi oluyorum. Hergun evi süpürüp haftada 1 gün cam kapı duvar hali koltuk heryeri siliyorum hiç toz bile çıkmıyor düşün camlarımdan bile dışarısı olduğu halde miniciiiik toz geliyor beze o kadar. Ama takıntı işte vazgecemyorum gözüme batıyor sanki heryer pis gibi
dehşetle okudum

Back
X