Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bu arada mutfağım duruyor çünkü, birkaç gündür çocuklara vakit ayırıyorum.
Öğlen büyüğün dersi başlıyor, küçük uyuyor. Akşam 5 bazen 6'ya kadar ders oluyor zaman geçiremiyoruz çok. O yüzden dedim ki, sabah iş yerine çocuklarla beraber zaman geçireyim işleri öğleden sonra yapayım.

İyi yapıyorsun canım, okulun canlı dersi mi?

İyi yapıyorsun canım, okulun canlı dersi mi?
Evet canım, 21 Haziran demişlerdi sanırım o zamana dek online dersler devam ediyor. Okulda eğitim 31 temmuza kadar sürecekmiş ama göndermiyoruz.

Umursamamak işte o nasıl yapılıyor :/

nasıl mı?

birçok kez kendinden ödün veriyorsun, yaptıkların görülmüyor, sürekli suçlanıyorsun çeşitli sebeplerden, farklı şekillerde itham ediliyorsun, bunlara karşı sen tepki verirsen "hafta ruhlu" oluyorsun.
tekrar çabalıyorsun, "nerde hata yapıyorum" diyorsun, düzeltmeye çalışıyorsun, her şey yine alt üst...
yine "hasta" sen oluyorsun, doktora gönderiliyorsun. veriliyor ilaçlar. içiyorsun, her şeye tamam diyorsun. AMA YİNE HER ŞEY ALT ÜST.

İşte tam bu sırada bir aydınlanma

lan diyosun ben çabalasam da aynı çabalamasam da. o zaman neden ilaç içen ben, doktora giden ben.

sonrasında "dünya yansa umrunda olmuyor"

çünkü herkes kendi bacağından asılıyor, kimse kimseyi omuzlamıyor, haydi kalk diyen yok, dürten yok. herkes "ne halin varsa gör" havasında.

takmayacaksın.

Ben sanirsam hastalık hastasıyim yahiç bisi canım istemiyor
Neyi istemiyor?
O kadar doğru ve bir o kadar acı şeyler yazdıkların
Eline sağlık canım

11.30 - 14.30 maraton sonucum

Kahvaltı sofrasını topladım, elde yıkanacakları yıkadım, kirlileri koydum makineye
Eldivenlerimi taktııım, tezgahı, tezgah arasını, ocağı, tezgah üstündekileri çamaşır suyu, cif krem, cif kırmızı ile köpürttüm, sildim kuruladım
Mutfak masa ve sandalyelerini sildim
Buzdolabı, dondurucu, bulaşık makinesi, fırının yüzünü sildim
Mutfağı süpürdüm, halısını kaldırıp her yeri sildim
Camın önünü ve kapısını sildim
Çöpü değiştirdim
Çocuklara öğle yemeği makarna, cacık yaptım birde karpuz yediler

Antreyi süpürdüm, kapıların tozunu aldım, halıları ortaya topladım, yerleri sildim

Salonun tozunu aldım
Kapısının tozunu aldım
Süpürdüm, halısını topladım, yerleri sildim

Seccadelik kutusunu düzenledim

Oturma odasının tozunu aldım, kapısının tozunu aldım
Süpürdüm, halısını topladım, yerleri sildim
Kanepe altlarından bir dünya oyuncak çıktı bir günde

Banyo lavabosunu ovdum, klozeti çamaşır suladım, yerleri sildim, çöplerini değiştirdim

Çocuk odasını dip köşe süpürdüm, yatakların altı vs dahil
Tozunu aldım
Halısını topladım, yerleri sildim
Çöpünü değiştirdim

Halıları geri serdim, duş aldım, kendime yemek yaptım, mutfağı tekrar topladım

Yatak odama dip köşe yapmadım bir tek
Yok canım ne yorulması
Boynum ağrıyor sadece şimdi

O kadar doğru ve bir o kadar acı şeyler yazdıkların

acınacak duruma düşersin ve sana acıyan bir kişi bile bulamazsın.

o yüzden o aydınlanmayı bir an önce yaşa. seni düşünmeyeni sen niye aklına sokup da zihnini onunla kurcalıyorsun.
Hayat senin hayatın. çevremizde başkasının mutsuzluğundan keyif alan insanlar var. sen mutlu olduğunda da keyfi kaçanlar...
o sebeple kendini düşün, sen mutlu ve sağlıklı olmazsan "sen" olamazsın ki... o yüzden sağlığına dikkat edecek ve her daim mutlu olmayı bileceksin. bunu yaparken de kendinden ödün vermeden yapmalısın. seni olumsuz ruh haline sokan durumları eşin veya ailenden biri ise dile getireceksin. ortak şekilde çözeceksin. dışarıdan bir kişiyse, ve rahatsızlığını dile getiremeyeceksen o zaman o kişiyle aynı ortamda bulunmayacaksın. senin enerjini emen insanlardan her daim uzak dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…