Siz de
Maaşallah, planın gayet guzel canım.Bu arada maneviyat için planım
Namazlar kılınacak namazlardan sonra tesbihler ve dualar mutlaka okunacak
Her gün yasin, vakıa vb bir sure okunacak
6 esma zikirleri çekilecek
Onun dışında boş kaldıkça esmaül hüsnalar çekilecek
Hadi sizler de plan yapın başlayalım günler geçiyor kaybedecek vakit yok
Şu regl dönemleri bozuyor bizimBende namazlarımi şükür Allaha düzenli kılıyorum birtek akşam namazını kaçırdım bugün gerisini kıldım Allah izin verirse de bir daha kendimi böyle boslamayacagim
Yok benim kendimle ilgili sanırım nefsime çok ağır geliyordu bazen yatsıyı kilacakken farz dan başla diyor şeytan ama yok kendimi kırmam lazım bu dünya için ne kadar çok şey yapıyorum bu dünyanin ötesi de varŞu regl dönemleri bozuyor bizim
Aynen bununla ilgili bi albayın konuşması vardı baya motive edici. Ama tabii bizim yatakta sürekli zıpladıkları için hiç yapılı durmuyorKızlar ben çok şükür namazlarımı 14-15 yaşımdan beri düzenli kılarım. Benim derdim temizlik ve ev işleri ile idi.
Çok şükür temizlik işi burası ile bayağı hallolmuştuNego m olmayınca ( sanki bizim öğretmenimiz ve evimizi gözetliyor gibiydi) ben de boşladım biraz.
sabah kalkınca yatağımızı erken toplamak çok motive ediyormuş bizi. Bugün denedim faydasını gördüm Kızlar. Sabah yatağımızı erkenden toplayıp güne öyle başlayalım. ❤
Bende aynı fikirdeyim nego gelince normal devam ederiz sonuçta girdikçe yazılar onuda üzmesin eğer çoğunluk devam derse bir şekilde hep birlikte temizlik ve düzene döneriz manevi temizligide unutmadan herkes bir yorum yazsın kim ne istiyorBende günlerdir bir sürü iş yapıyorum bir sürü boş vaktim de kalıyor ve ben sanki hiç iş yapmiyormuşum gibi hissediyorum nego nun boşluğundan zannedersem. Birimiz görev vermeye başlasak iyi olur gibime geliyor yoksa toparlanamayacagiz gibi.
Ben de istiyorum canim❤Günaydın ❤
Huzurlu haftalar ❤
2 gündür benimde aklımda buraya yazayım diye çünkü nereye yazarsam yazayım buranın yeri eksikliği apayrı bambaşka.
kk birinci noteri
M Musluk Suyu
terliksuu
Aktif Lora
pawlover
p a t u l i
Anka
LuckyMom
Psikolojik Deliii
Mehfam
M merve_eymen
Birtekefem
cyd86
H hasbeenandgone
Limonsuzzcay
Feslegen Kokulu Nane
Ödev değilde günlük işlerimizi yapalım düzenli yazalım zaten en ala ödev işleri yapıp yazmak düzende tutmak.
Katılabilir miyiiimÖNEMLİ : Aktif olmayanları etiket listesine eklemiyorum artık. Onlar etiketsiz olarak sayfayı takip edebilirler
Merhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Ben de istiyorum canim❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?