Bende katılmak istiyorum düzenli olarak temzlik yapmak istiyorum temizlik ypamayı sevmiyorum çinkü biraz gaza gelirim belkiMerhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Benim herif işten gelir kıyafetlerini oraya atar hep ondan dağılıyoAynı bizim ki gibi
Benm iş kıyafeti diş kıyafeti herseysi orda mini dolap hukumndeBenim herif işten gelir kıyafetlerini oraya atar hep ondan dağılıyo
Tuvalet kadınların gece kıyafeti olduğuna göre bunla alakalı bence.süslenme aynası gibi bi anlama geliyo sanırımBenimde şifonyerim hiç dağılmaz.ama önceden tuvalet aynası derdik.ismi niye öyleydi acaba.banyoyu yîkadım. Evim düzgündü zaten.eşim yok ya çocuklarla benim yatakta yatıyoz.çocukların yatağıda dağılMiyo.sabah kalkıyom ev mis☺oğlum su böreği istedi birazdan girişecem.okuldan dònmeye pişsin dedi.sipariş veriyor anasına kuzum
Bekliyorum yazacaklarınıGünaydın
Bugünün ödevini yatak odasını toplarken yapmıştım
Ki her zaman toplanmak zorunda kalıyor
Diğer yaptığım işleri yazicam gün içinde
Eline sağlık canımGünaydın Hanimlar
Bugünün. Görevi tamam cocuklarim küçük onun için tuvalet masasının üstünde ve cekmecelerinde hiçbir şey yok boş
Bugün yapılanlar
Kızımı okula götürdüm
Salonu topladım
Hali ortusun
Wc, banyo temizlendi
Mutfak toplandı
Evin girişi yikandi
Rapor alıyorum artık izinliyim[
Niye canım ya...
Sen güzel yapıyorsun
Bekliyorum sonucuHergün düzenlediğim ve her akşam üstünde bomba patlamış gibi dağılan caanım tuvalet masam
Hallederizz kadirrr
Hoş geldin aramızaBende katılmak istiyorum düzenli olarak temzlik yapmak istiyorum temizlik ypamayı sevmiyorum çinkü biraz gaza gelirim belki
Tuvalet kadınların gece kıyafeti olduğuna göre bunla alakalı bence.süslenme aynası gibi bi anlama geliyo sanırım
Noldu niye kapadın yüzünü gıııBekliyorum yazacaklarını
Eline sağlık canım
Rapor alıyorum artık izinliyim
Bekliyorum sonucu
Hoş geldin aramıza
Bekle beni negomBekliyorum yazacaklarını
Eline sağlık canım
Rapor alıyorum artık izinliyim
Bekliyorum sonucu
Hoş geldin aramıza
Eski halini yeni halini her halini severim ulan seninŞu tuvalet masasına açıklık getireyim, neyse ki artık google var, tuvalet (makyaj) masası olarak geçer, şifonyer olarak da geçer.
Mesele zaten nasıl geçtiği değil mesele ilkokul çocuğu modunda hı hı hı tuvalet masası mı diye ti ye alınması.
Beni eskiden tanıyanlar bilir normalde hemen parlarım, beni rahatsız eden bir durum olunca tepkimi hemen veririm. Ama artık epey sabrediyorum bir çok şeye, bir iki on derken artık yeter diyorum, yani bu sabrın sonucu verilen bir tepki.
Üslup çok önemli, hani bu sitede ban yeme sebeplerinden biri mesela üslup yüzünden ceza.
Kim ner derse der benim için bu sorun olmaz, benim için sorun olan kısım dalga geçilmesi. Umarım yeterince anlaşır yazmışımdır.
Beni sen bilirsin senEski halini yeni halini her halini severim ulan senin
Üslup her zaman önemlidir.bişeyi güzelce söylemek var bi de dalga geçer gibi söylemek var.ne desen haklısın kuzum
Mesela benim üslubum biraz şeyEski halini yeni halini her halini severim ulan senin
Üslup her zaman önemlidir.bişeyi güzelce söylemek var bi de dalga geçer gibi söylemek var.ne desen haklısın kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?