Düzenli Evimiz & Hayatımız

Tühh geçmiş olsun

8.30 a kadar

Kahvaltı beslenme hazırladım
Dağınıklığı topladım
Yatakları düzelttim

Evi havalandırdım

10.30 dan sonra

Mutfağı topladım
Üç odanın camlarını sildim
Pencere önlerinin dış taraflarını sildim
Çamaşır katladım yerleştirdim
Öğlen sofrasını hazırladım, yendi topladım

Maraton da
Antre halılarını topladım
Bütün evi süpürdüm, sildim. Halıları serdim
Akşam yemeklerini yaptım (Sütlü mantar çorbası, fırında sebzeli tavuk, şehriyeli pilav)
Çıkan bulaşıkları yıkadım kaldırdım
Turşu yaptık çocuklarla
Temizlik bezleri yıkanmıştı onları astım
Ödev yaptırdım
Akşam sofrasını hazırladım topladım

Yemekler saklama kabına koyulacak,duş alınacak, çay demlesem birde final

İyi akşamlar:)

- Ev dip köşe süpürüldü
- Aynı şekilde silindi
- Toz alındı
- Wc banyo temizlendi
- Banyo duvarları silindi
- Mutfak dolaplarının dışı silindi
- Buz dolabı temizlendi
- İzmir köfte yapıldı
- Yemek sonrası mutfak toplandı
- Ocak ve aspiratör silindi
- Mis gibi temiz nevresimler serildi
- Birkaç parça ütü yapacağım inşallah

Bu arada eş kişisi
çay yapmış ve yeni temizlenmiş mutfakta mısır patlatmak istiyor ben de kafasını patlamak
istiyorum

İyi akşamlar kızlar dün akşam banyoyu temizleyemedim üşendim. Sabah onu temizledim kalkar kalkmaz oturma odasını ve mutfağı süpürdüm. Kahvaltıya kuzenim gelecekti kahvaltı hazırladım. Uzunca bir kahvaltı yaptık sohbet muhabbetle iyi oldu. O gidince de akşam yemeğini hallettim ve kapanışı yaptım bugün

Merhaba arkadaslar.

Esim cok daginik bir insan isinde cok yogun eve gelince kendisini saliyor.

Ben calisiyorum ve kurs, ders su bu derken kendi kafami kasimaya zamanim olmuyor.

Ev tenizligi icin nasil yol izlesem evim cok daginik ve temiz olmamaya vasladi. O eski sistemimi kaybettim.

Cocugum olsa ne yaoacagim acaba? Simdiden zirlaniyorum.

Calisan kadinlar sizler nasil yaoiyorsunuz.

Yemek yapamadım bugün başımdan sabah iyiydim saçma bi gün oldu

Sabahtan
2 büyük cam sildim
Balkonu ve camını sildim
Yatakları topladım
Epeyce yattım
Mutfağı topladım
Süpürdüm
Ödev yaptırdım bitmiyor hala var
Adaçayı yaptım ıhlamurlu
Ayakkabılığa raf yapılmıştı komple içini boşaltmıştım yerde duruyodu her şey silip temizledim yerleştirdim
Koridora dökülenleri süpürdüm

Kızım yatağına çiş yağınca onun tüm Alez falan her şeyi yıkandı
Bir tur markete gidildi
Yemek yendi
Mutfak toplandı
Kızımın yatağının çarşaflarını serdim battaniye çıkardım
Oyuncakları topladım
Yıkadığım nevresimleri katladım yerlerine koydum

Merhaba. Bugün kızım uyudukça kendime zaman ayırdım. Kitap okudum, bitki çayı içtim, biraz ben de uyuyup dinlendim. Bugün sadece;
Yatağı topladım,
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım,
İki gündür bekleyen çamaşırları katlayıp, yerlerine yerleştirdim sonunda,
İki makina çamaşır yıkandı,
15 parça ütü yaptım,
Lavaboyu temizledim,
Akşam yemeğini eşimle birlikte hazırladık. Yemekten sonra mutfağı topladım, bulaşık makinasını çalıştırdım,
Akşamüstü kızı gezdirdik biraz.

Yatarken de tuvalete çamaşır suyu döküp, el havlularını değiştireceğim. Yerlerinin de silinmesi lazım ama üşenmezsem onu da yaparım.

Dışarı çıkarken makinaya çamaşır atmıştım. Çok fazla dışarıda kalmadık ama çamaşırlar kokmuş. Eve gelince bir daha çalıştırdım makinayı. Program bitmiş, o sırada kızımı uyutuyordum. Eşimde asmayı unutmuş. İyice kokuşmuşlar. Daha fazla kokmasınlar diye astım ama özellikle şort ve eşofmanların lastik kısımları çok kötü su kokuyor. Yarın tekrar yıkanacaklar. Program bittikten sonra 10 dk kapalı kalsın anında kokuyor çamaşırlar. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Makinadan mı buranın suyundan mı kaynaklı bilemiyorum. Özellikle bazı kıyafetler daha yoğun kokuyor. Sanırım o da kumaşlarının cinsinden kaynaklı. Bunun bir çözümü var mıdır acaba?

Aman çözülmemiş olsaydı bi komşundan yakınından rica et yapılıp gelene kadar onların dondurucularına koy diyecektim
Evet öyle yapacaktım servis idareten mini bir dondurucu verdi tam cozulmeyenleri koydum ona
Biberleri cogu hemen çözülmüş
Muz vardi onlar gitmis zaten
Etleri fasulyeli kurtardım
Ekmek falan vardi onlar da hemen çözülmüş
Ne zaman oldu anlamadım belki daha başında yakalasaydim onlar da gitmezdi

Aynı sorun bizdede var her yolu denrmeye çalıştım makinam iki yıllık sadece renkli çamaşırlarda yarım saat kalsın koku oluyor, yüksek dereceli bezyaz çamaşırlar çarşaflarda sorun yok ama renklileri akşam atsam sabaha kokmuş olarak çıkartıyoyorum istediğim o ferah koku yok tek tek deterjan deniyorum böyle bir cözüm bulmaya çalışıyorum bakalım
Benim anladığım şimdiki makinalar eneji ve su tasaruflu o yüzden suyu istenilen ölcüde almıyor.renklilerdeki sorunda kullanılan boyadan mı artık kumaştanmı bilemedim
Kendimi söylenen yaşlı kadınlar gibi hissediyorum nerde o eski makinalar sonra dünyanın gidişatına bakınca su enerji tasarufuda şart ne yapalım artık

Evet koku durumunu renklilerde daha çok yaşıyorum ben de. Geceden yıkasam koksa yine iyi. Yarım saat kalsın kokmaya başlıyor. Toz, sıvı, değişik marka deterjanları hep denedim. Kullanmamama rağmen yumuşatıcı bile koydum yine azıcık beklesin aynı sonuç. Bir farklılık yok. Düşük ısıda da yüksek ısıda da aynı oluyor. Tasarruf olayını gerçekten anlıyor ve destekliyorum ama böyle de aynı çamaşırı iç defa yıkayınca içim acıyor.

Biz merdaneli çamaşır makinesi alalım en iyisi
Benim makinede çoğunluk sıvı kullanıyorum deterjan depolu tüm kokular birbirne karıştım artık
Bu ara persil kullandım gecen gün bir arkadaş yazmıştı bingonun yuvamın kokusu nun matiği çıkmış diye gözüm onda bulursam onu alayım dedim artık
Persil biterse ariyelin febrez kokulu sıvı deterjanı üzerinde koku giderici yazıyordu var onu deniyeceğim
Aslında daha çok israf oluyor ben eğer kalır kokarsa önce çıkarıp açık havada havalandırıp tekrar yıkıyorum tekrar tekrar yıkamıyorum çünkü çözüm olmuyor en azından 2 defa yıkamak daha iyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…