Düzenli Evimiz & Hayatımız

Evi havalandırdım
Kahvaltı hazırladım
Çöpü değiştirdim
6 parça ütü yaptım
Yatakları düzelttim
Çamaşır astım
Mutfağı topladım
Yemek yaptım
Ayakkabı dolabını döktüm düzenledim
Tuvaleti yıkadım, çöplerini değiştirdim, yedek tuvalet kağıtlarını koydum
Banyo lavabosunu ovdum
Balkonun eşyalarını silkeledim, balkonu sildim serdim
Evi süpürdüm
Çamaşır katladım
Sökükler vardı diktim

Cocuk nasıl oldu senin canım?
Düzeldi mi yavrular?
Iyilestiler bonusum.
İnşallah artık sağlıklı zamanlar geçiririz.
Sağlıklı büyük nimet

Canlarımmm lütfen dua edin bize

oğlum yine yataktan düştü hemde beraber yanındaydım o kadar yoruldum ki uyuya kalmışım maalesef oda koynumdan çıkıp döne döne atmış kendini şükür kaşının üst kısmı değmiş birşey olmadı

2 saat geçti ohh şükür derken bu sefer ben parmağımı kestim derin bir şekilde. Ekmek keseyim derken bıçağı parmağıma taktım. Dışarıdaydık hemen eczanede batikon sürüp sardık. Az önce ucundan baktım derin iz kalacak gibi ama şükür tutmuş birbirini

Neyse çok şükür r dedik eve geldik çay yapayım iç dedi eşim bu sefer de çay döküldü üstüme en sonunda sinirim bozuldu oturdum ağladım ne oluyor diye, kendime yeni geldim

Allah üstümüzden bu hali alsın inşallah beterinden korusun lütfen dua edin bize

Canım çok geçmiş olsun nazar var galiba üzerinizde. Okuyalım inşallah bununla gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Jes çok geçmiş olsun canım
Bi dua edelim sen de sadaka falan ver canım iyi gelir inşallah

Çok çok geçmiş olsun,Rabbim beterinden korusun tüm aksilikler üst üste gelmiş.. Nazar ayetlerini okuyun eşiniz size okursa da olur

Bugün yaptıklarım;
Ev havalandırıldı,yataklar toplandı.
Banyo,wc çamaşır suyu ile temizlendi.
Bir makine çamaşır yıkandı,serildi.
Yemek yapıldı,bulaşıklar makineye yerleştirildi.
Ev süpürüldü.
Aslında kalan işlerim var daha :
Bir sepet katlanacak çamaşır var. Detaylı temizliğe başlamam istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum kızlar. Mutfak çok detay istiyor,dolap içleri feci dağıldı. Dolaplar,ankastre aşırı yağlandı. Şu an en zor mutfak gibi görünüyor bende oradan başlayayım diyorum. Camlar silinip perdeler yıkanacak. Sadece bir gün cam perde mi halletsem diyorum,olur mu ki öyle? Normalde bir odaya girer cam,perde süpür,toz al,sil öyle çıkarım. Gardırop içinide halletmem lazım. Nego bana bir el atsan nego sihirli değnek felan da olur,kafam çok karışık nereden başlayayım bilmiyorum

Mutfağa girsem önce nereden baslıcam onu da bilmiyorum. Buzdolabıda detaylı temizlenecek. Uzun zamandır detaylı mutfak temizliği yapmadım. Bana bir yardımcı olsanız kızlar ya
Mesela dolap içlerini full boşaltıp temizleyip hepsini öyle mi yerkestireyim ? Yoksa bölüm bölüm mü gideyim ? Bir de yağlı dolaplara hangi deterjan iyi olur ? Ankastre ne ile temizliyorsunuz inox benim ki.
Nego
Bonus
Ve etiketleyemedigim diğer titiz hanımlar desteğinize ihtiyacım var ❤

Önce sakin ol kafanı topla yeni bebeğin var ufak çocuklar var işin kolay değil yavaş yavaş olduğu kadar yaparsın.

Dolapların hepsini dökmek çok karışıklık yapar. Üstler 1 gün altlar 1 gün olabilir. Mutfağın çok büyük değilse ikiside 1 günde olabilir belki ama dolaplada bitmiyor.
Biz mutfak temizliğini birlikte yaptık ilk sayfada okuduysan odak noktası yapıyoruz.
Mutfağa odaklanıyoruz 1 hafta elden geçmeyen bir şey kalmıyor.

Alt ve üst dolaplar
Çekmeceler
Ocak davlumbaz, tezgah arası
Buzdolabı
Varsa erzak kiler dolabı
Dolapların en üstü ve en altı
Tezgah üstünde varsa kepçelik baharatlık vs
Camı
Perdesi
Balkonu
Halısı
Avizesi
Varsa fayansları

Şeklinde madde yapıyoruz yaptıkça işaretliyoruz

Jes çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Oğlunun iyi olmasına sevindim inşallah bir daha yaşanmaz. Aksilikler üst üste gelmiş. Uykusuzluk, yorgunluk da eklenince insanın sinirleri çok yıpranıyor. Allah beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun jes bununla geçsin inş

Bugün;
Yatağın bir kısmını sildim,
Kendime ve kızıma kahvaltı hazırladım,
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım elde yıkanacakları yıkadım,
Balkon ve banyo dahil oturma odası hariç evi süpürdüm :) ,
Yatak başlığını süpürdüm, tozlu yerleri de süpürgenin küçük başlığı ile süpürdüm,
Ulaşabildiğim kadar yatağın altını süpürdüm,
Tuvaleti temizledim. Lavaboyu yıkadım, gideri ve musluk dibini çamaşır suyu ile fırçaladım,
Sabunluğa sabun ekledim,
Paspalar yıkandı,
Yatağı topladım,
Dün yıkanan çamaşırları topladım,
Bir makina çamaşır yıkandı,
Arkadaşım kahve içmeye davet etti. Bebeler de birlikte oyun oynadılar,
Akşam yemeğini eşim yaptı,
Yemekten sonra mutfağı topladım. Elde yıkanacakları yıkadım, bulaşık süngerini değiştirdim,
Ocağı sildim,
Dikey süpürgeyi temizledim. Robotun da fırçasını temizledim,
Çay makinasına sirke koydum. Sabaha kadar beklesin.

Bugüne dair aklımda kalanlar bunlar. :))
İyi geceler diliyorum herkese.

İnan bi noluyor dedim rabbim sen esirge varsa bir kusurum affet dedim oturdum ağladım en son çay da üstüme döküldüğünde annelik işte uyuya kaldım diye birde kendimi suçlayacaktım nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…