Düzenli Evimiz & Hayatımız

Çok üzüldüğüm bir konudur bu
Böyle böyle ailelerin içini boşalttılar, evliliği pazarlığa çevirdiler
Kadının her zaman çalışmasından yanayım, kendi güvenliği, konforu için çalışmalı ancak ev işini sorun görmek, illa adam terbiye etmek kafasını anlamıyorum, çok çok aştı bu konu kendini. Hayatın içindeki her durumu kadın-erkek kavgasına dönüştürerek huzursuz insanlar yarattılar.
Herkes emek veriyor yaşamak için, evli olmasaydık evlerimizi b..k mu götürecekti ya da ailemizin evinde hiç mi iş yapmadık anlamıyorum ben.
Eşimle severek evlendim, seve seve ona yemek yaparım, seve seve evimin işini yaparım. Her yemekten sonra bana hatun ölmüşlerinin canına gitsin diyor ya, gönül hoşluğuyla iki lokma yiyoruz ya dünyaya değişmem bunu. 48 yaşında adam haftaiçi hafta sonu, gece mesaisi bilmem ne demeden çalışıp evine getirmek için uğraşıyor, vakti de olsa şunuda sen yapacaksın kadın-erkek bik bik demem, kıyamam. Elbet insan olan birbirine yardımcı oluyor, eskiden eşimde hafta sonları evdeydi, temizliğe, alışverişe her şeye yardım eder, bugün erken bitecek mesaisi mesela pazara o gidecek. Eş olmak birbirine omuz vermektir, kıymet bilmektir. Ben eşimi bazen çocuk gibi nazlarım, günde 300+km araba kullanıyor, akşam ayaklarını kremlerim, yastığını battaniyesini salona taşır televizyonun karşısına yerleştiririm keyif yapsın, o da beni nazlar, evin iki odası benim hobilerim için ayırıldı biri kütüphane diğeri dikiş odası, kütüphanedeysem okumam bölünmesin diye çayımı ayağıma getirir. Evlilik böyle bir pazarlık işi değil, seven sayan bir eş varsa ortada her şeye değer, vücut yorgunluğu bir şey değil uyursun geçer, ruhu yorulmasın insanın.
Çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımı yok benim için, herkes emek veriyor yaşamak için ha çalışmak kadına sosyal güvence açısından fayda sağlıyor ama çalışıyorum diye de eşini askeri nizama tabi tutmak bana tuhaf geliyor. Ev işi için, para için, olur olmaz şeyler için sevdiğim adamı incitmeye değer bulmuyorum dünyayı. Emek veren herkes kıymetli, her şeyden önce Allah rızası için incitmemeli birbirini. Kadın çok güçlü ve özel bir varlık, bu güç aileyi ayakta tutuyor ama bunu da suistimal etmemek lazım. Burada elimizden geldiğince gün içinde yaptıklarımızı yazıyoruz, el ense yattım diyeni görmedim hiç sabahtan akşama herkes koşturuyor hele de çocuklular. Kadın çok değerli çalışanı da çalışmayanı da ama son yıllarda her şeyin o kadar şirazesi kaydı ki kötü bir yere evrildik, Allah sonumuzu hayır etsin inşallah

Sabah okuldan geldikten sonra nescafe ictim yine uyudum
10 gibi kalktim
Ortalik toplandi
Mutfağa girdim bul.mak.bosalttim
Sofralar yikandi astim
Yogurtlu patates salatasi,makarna yaptım
Salona gectim,koltuk ortülerini makinaya attim koltuk üstlerini iyice süpürdüm
Salonu süpurdüm sildim
Oglanin odasina gectim,yatagini kapttim süpurdüm sildim
1mak.camasir katladim yerlestirdim
Cocuklari aldim okuldan yemeklerini verdim
Kizin odasini topladim ,yataginin altini sifonyerinin altini ve sandigim var orda onunda altini süpurdum sildim
Yatak odasıni ve yatagin altini supurdum sildim
Mutfagi ve antreyide süpurdüm sildim
Salonun bi duvardaki camini sildim.(3 cama bedel cok buyuk)fransiz balkon ve demirlerini sildim
Cami silerken günesin altinda icim yandi kahve icecektim ama meyve suyu diktim kafama icim yanmış.
Biraz dalmisim koktukta.simdi kalktim kahvemi iciyorum.
Banyolar ve wclere el atmam lazim.yoruldum bilmiyorum yapsammi
Sabah yaptığım yemekler azaldi biraz bulgur isladim kisir yapayim yemeklere takviye olsun

Kesinlikle katılıyorum
Üretmenin kendini geliştirmenin çalışmakla alakası yok.
Brde üniversite mezunuyum, çocukları kendim büyütmek istedim, eşim de böyle istedi çalışmamayı seçtim. Bu beni üretmeyen kadın yapmaz.
Bir keresinde birisi bana demişti ki "Çalışmıyorsun da ama maşallah kendini ne kadar geliştirmişsin" o güya bana güzel birşey söyledi. Ama ne ilgisi var çalışmakla gelişmenin. Eğitim, vizyon, gezmek, okumak vs insanı geliştirir de çalışmak neden geliştirsin.
Neyse, asla çalışana lafım yok, asla.
Bilakis onlar dışarıda da, evde de yorulan yüklü kadınlar.
Çok güzel ifade ettin Attraente.
Aynı şekilde düşünüyorum.
Sadece ben çalışmayı tercih etmedim. Ama kendimi hiç de verimsiz hissetmiyorum.
Hele ki evlilik hakkında söylediklerine bayıldım. Aynı düşüncelerdeyim.
Sağolsun eşim de hep benim için "çalışmıyor" demez. "evde çalışıyor" der. Çünkü evde de bütün gün koşturma halindeyiz. Ben ne üretiyorum dersem adama "sen çocuk yetiştiriyorsun" der. Çünkü sadece büyütmek değil, hakkaniyetle yetiştirmeyi hedefliyoruz.
O bizim için sabahtan akşama kadar kafa patlatıyorken ben de evdeki işleri yürütüyorum.
O benim emeğimin kıymetini biliyor, ben de onun.
Dilerim her evde böyle olsun.
Ülkemizin zihniyeti belli malesef. Böyle olmayan evler var. Sabah da konuştuk. Ama neyseki o evler eskiye nazaran azaldı.
İşte arada böyle gençlerin aklını bulandıran feminizmin zirvesinde saçmalayan insanlar da türüyor.
Mesele insanlık. Kadın erkek vs değil de işte...

Neyse.
Efseri kızdırmayayım ben açtım bu konuyu
Efser yanlış anlamadın umarım arkadaşım, ben başta da dedim ya duyar kasıcam diye
Muhabbet oldu hem, birşeyler karaladık işte.
Yoksa amaç gülmekti elbette

Öperim can kadınlar

Yaptıklarımı yazayım.

...Sabah işlerini yaptım
...Oğluşa kahvaltı hazırladım
... Mutfak temizledim
... Kuran okudum
... Terlik sökülmüş, diktim
... Giymediğim bir kazağı elden çıkardım
...Wc temizledim
... Çocuğu uyuttum
... Seccadeleri, terlikleri makineye attım
... Deterjan gözünü sildim
... Yemek yaptım
... Tatlı yaptım(supangle)
... Yıkananları astım
... Kızlar geldi okuldan, yemek koydum
... Kızlarla vakit geçirdim

***Biraz kitap okuyup dinleneceğim
Sonrasına bakarız

Ancak şimdi oturabildim
Ev süpüruldu bulaşık Makinesi çalıştırıldı
Simdie kadar kuru fasulye temizledim guvenelenmis suya koydum gece buzluğa aticam 2 saat nerdeyse uğraştım
Bulaşık Makinesi boşaltıldı
Yemekler pisti
Ocak tezgah lavabo silindi
Elde yıkanması gerekenler yıkandı
Şimdilik bunları yapabildim başka isim kalmadi
Elden çıkarmıştım taşınırken cikarilcaklari yırtık sökük yok
Çamaşır makinesi deterjan gözünü akşam temizldrim negom

Helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…