Hiç bir zaman modaya uyamadık kardeşim şişkoluk moda oluyor biz verelim diyoruz
Tombik işte kenarKadin hamile
Deterjan gözünü yapayım girip çıkarken29 aralık ödevi
Sökük,yırtık tamir etmek.
Kullanmadığımız bir eşyayı elden çıkarmak.
Çamaşır makinesinin deterjan gözünü temizlemek.
Bonus
Aktif Lora
@Musluk Suyu
@UcanSupurge
@Limonsuzzcay
JES
@Teyocan
golgefeslegeni
@Levaiz
@Teneffus Zili
Efser
@Selizay
@Tiniminimavihanim
@penyez83
@sweetgirlcandy
Pinhan
@_ASTRAL_
O1deren87
@Kitapkontesi
@Saricivcivcikcik
@Kukrim
@Nane limon kokusu
@paeneperfectus
@mimesis
Hemsirecik
ATTRAENTE
@74FRIDA
@Jou
@Tenceresiz kaldim anne
@Verafly
Tubismavis
@Ssevincli
Oriana
Amin canım sana daAllah zihin açıklığı versin canim
Doğurdu yavKadin hamile
Bu fotoyu bugün ablamda gönderdi.
Bu fotoyu bugün ablamda gönderdi.
Hay o kafaya
Eşini eğitmene sevindim
Değindiğin yerlerde çok çok haklısın civcikim.
Geçmişten gelen bir yargı var zaten kadınlar için.
Kadın, gelin eşittir hizmetçi falan.
Bu zihniyetteki ailelerin tüketmenin yolu çoluğu çocuğu düzgün yetiştirmek. Kırmak lazım bu zinciri.
Ama bu şekilde değil.
Kadın "banane ben temizlik yemek yapmam" desin
Adam "ben işe gitmek zorunda mıyım, kazandığım parayı sadece kendim yerim" vs desin
Sonra ne olacak?
Herkes ona buna itiraz edince sistem iyice çöker.
Hoşgörü ve eğitim şart müşterek hayat için.
Herkes kendi evinde, kendi dinamikleriyle birbirini ezmeden birbirine yaptığı iyiliği uşaklık olarak görmeden yaklaşabilmeli.
Bizim nesil biraz baş kaldırdı bu düzene. Ben çocuklarımızdan umutluyum
Negooooooooo ne güldüm heeeeSeninde gazını alsınlar bir sakin ol
Bakinda espiri yapmayi ogreninNegooooooooo ne güldüm heeeeon numara cuk oturdu heee
Ben de hamile gibiyim ama 1 yil oldu doguraliDoğurdu yav
Kocalar niye girdi yarışa ya anaaa
Kesinlikle katılıyorumEv hanımlarını hor görenler en başta hemcinslerimiz zaten. Bu sitede bile o kadar çok var ki "akşama kadar evdesin ayy niye çalışmıyorsun,üreten kadın olun"Ev hanımları zaten üretmiyor canım ne alaka akşama kadar tv izliyorsunuz diyenler de hemcinslerimiz. Herkes çalışmak zorundaymış gibi ya da her çalışan çok vizyonlu üretkenmiş gibi. Her üniversite mezunu kültürlü, vizyonlu,görmüş geçirmişmiş gibi. Ya hu görüyorum işte bu sitede iki lafı bir araya getiremiyor üniversite okumuş memur olmuş. Şimdi ben onu dil bilgimle döverim misal ama yoook o üniversite mezunu çalışıyor ya benden daha üstün.
Ayy neyse bak bende dolmuşum.
Çok güzel ifade ettin Attraente.Çok üzüldüğüm bir konudur bu
Böyle böyle ailelerin içini boşalttılar, evliliği pazarlığa çevirdiler
Kadının her zaman çalışmasından yanayım, kendi güvenliği, konforu için çalışmalı ancak ev işini sorun görmek, illa adam terbiye etmek kafasını anlamıyorum, çok çok aştı bu konu kendini. Hayatın içindeki her durumu kadın-erkek kavgasına dönüştürerek huzursuz insanlar yarattılar.
Herkes emek veriyor yaşamak için, evli olmasaydık evlerimizi b..k mu götürecekti ya da ailemizin evinde hiç mi iş yapmadık anlamıyorum ben.
Eşimle severek evlendim, seve seve ona yemek yaparım, seve seve evimin işini yaparım. Her yemekten sonra bana hatun ölmüşlerinin canına gitsin diyor ya, gönül hoşluğuyla iki lokma yiyoruz ya dünyaya değişmem bunu. 48 yaşında adam haftaiçi hafta sonu, gece mesaisi bilmem ne demeden çalışıp evine getirmek için uğraşıyor, vakti de olsa şunuda sen yapacaksın kadın-erkek bik bik demem, kıyamam. Elbet insan olan birbirine yardımcı oluyor, eskiden eşimde hafta sonları evdeydi, temizliğe, alışverişe her şeye yardım eder, bugün erken bitecek mesaisi mesela pazara o gidecek. Eş olmak birbirine omuz vermektir, kıymet bilmektir. Ben eşimi bazen çocuk gibi nazlarım, günde 300+km araba kullanıyor, akşam ayaklarını kremlerim, yastığını battaniyesini salona taşır televizyonun karşısına yerleştiririm keyif yapsın, o da beni nazlar, evin iki odası benim hobilerim için ayırıldı biri kütüphane diğeri dikiş odası, kütüphanedeysem okumam bölünmesin diye çayımı ayağıma getirir. Evlilik böyle bir pazarlık işi değil, seven sayan bir eş varsa ortada her şeye değer, vücut yorgunluğu bir şey değil uyursun geçer, ruhu yorulmasın insanın.
Çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımı yok benim için, herkes emek veriyor yaşamak için ha çalışmak kadına sosyal güvence açısından fayda sağlıyor ama çalışıyorum diye de eşini askeri nizama tabi tutmak bana tuhaf geliyor. Ev işi için, para için, olur olmaz şeyler için sevdiğim adamı incitmeye değer bulmuyorum dünyayı. Emek veren herkes kıymetli, her şeyden önce Allah rızası için incitmemeli birbirini. Kadın çok güçlü ve özel bir varlık, bu güç aileyi ayakta tutuyor ama bunu da suistimal etmemek lazım. Burada elimizden geldiğince gün içinde yaptıklarımızı yazıyoruz, el ense yattım diyeni görmedim hiç sabahtan akşama herkes koşturuyor hele de çocuklular. Kadın çok değerli çalışanı da çalışmayanı da ama son yıllarda her şeyin o kadar şirazesi kaydı ki kötü bir yere evrildik, Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
Bugun odevler cohseel sökük dikmek dısındakılerı yaparımm evde29 aralık ödevi
Sökük,yırtık tamir etmek.
Kullanmadığımız bir eşyayı elden çıkarmak.
Çamaşır makinesinin deterjan gözünü temizlemek.
Bonus
Aktif Lora
@Musluk Suyu
@UcanSupurge
@Limonsuzzcay
JES
@Teyocan
golgefeslegeni
@Levaiz
@Teneffus Zili
Efser
@Selizay
@Tiniminimavihanim
@penyez83
@sweetgirlcandy
Pinhan
@_ASTRAL_
O1deren87
@Kitapkontesi
@Saricivcivcikcik
@Kukrim
@Nane limon kokusu
@paeneperfectus
@mimesis
Hemsirecik
ATTRAENTE
@74FRIDA
@Jou
@Tenceresiz kaldim anne
@Verafly
Tubismavis
@Ssevincli
Oriana
Helal olsunÇok üzüldüğüm bir konudur bu
Böyle böyle ailelerin içini boşalttılar, evliliği pazarlığa çevirdiler
Kadının her zaman çalışmasından yanayım, kendi güvenliği, konforu için çalışmalı ancak ev işini sorun görmek, illa adam terbiye etmek kafasını anlamıyorum, çok çok aştı bu konu kendini. Hayatın içindeki her durumu kadın-erkek kavgasına dönüştürerek huzursuz insanlar yarattılar.
Herkes emek veriyor yaşamak için, evli olmasaydık evlerimizi b..k mu götürecekti ya da ailemizin evinde hiç mi iş yapmadık anlamıyorum ben.
Eşimle severek evlendim, seve seve ona yemek yaparım, seve seve evimin işini yaparım. Her yemekten sonra bana hatun ölmüşlerinin canına gitsin diyor ya, gönül hoşluğuyla iki lokma yiyoruz ya dünyaya değişmem bunu. 48 yaşında adam haftaiçi hafta sonu, gece mesaisi bilmem ne demeden çalışıp evine getirmek için uğraşıyor, vakti de olsa şunuda sen yapacaksın kadın-erkek bik bik demem, kıyamam. Elbet insan olan birbirine yardımcı oluyor, eskiden eşimde hafta sonları evdeydi, temizliğe, alışverişe her şeye yardım eder, bugün erken bitecek mesaisi mesela pazara o gidecek. Eş olmak birbirine omuz vermektir, kıymet bilmektir. Ben eşimi bazen çocuk gibi nazlarım, günde 300+km araba kullanıyor, akşam ayaklarını kremlerim, yastığını battaniyesini salona taşır televizyonun karşısına yerleştiririm keyif yapsın, o da beni nazlar, evin iki odası benim hobilerim için ayırıldı biri kütüphane diğeri dikiş odası, kütüphanedeysem okumam bölünmesin diye çayımı ayağıma getirir. Evlilik böyle bir pazarlık işi değil, seven sayan bir eş varsa ortada her şeye değer, vücut yorgunluğu bir şey değil uyursun geçer, ruhu yorulmasın insanın.
Çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımı yok benim için, herkes emek veriyor yaşamak için ha çalışmak kadına sosyal güvence açısından fayda sağlıyor ama çalışıyorum diye de eşini askeri nizama tabi tutmak bana tuhaf geliyor. Ev işi için, para için, olur olmaz şeyler için sevdiğim adamı incitmeye değer bulmuyorum dünyayı. Emek veren herkes kıymetli, her şeyden önce Allah rızası için incitmemeli birbirini. Kadın çok güçlü ve özel bir varlık, bu güç aileyi ayakta tutuyor ama bunu da suistimal etmemek lazım. Burada elimizden geldiğince gün içinde yaptıklarımızı yazıyoruz, el ense yattım diyeni görmedim hiç sabahtan akşama herkes koşturuyor hele de çocuklular. Kadın çok değerli çalışanı da çalışmayanı da ama son yıllarda her şeyin o kadar şirazesi kaydı ki kötü bir yere evrildik, Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?