Eğer iç dünyam karmasiksa kendimi ev işine adarım. Temizlik yapıp özellikle fayans ovmak beni rahatlatır.
Tersine keyfim iyiyse de işi gücü salarım
Aynen.. benzer sey.. stresliyken kimi cok yemek yer kilo alir kimiside istahtan kesilip zayiflarİnsanlar ne kadar farklı ya. :)
Ben düşünmemek için yapiyorum genelde.İnsanlar ne kadar farklı ya. :)
Ben düşünmemek için yapiyorum genelde.
Önem ve ihtiyac sirasi degisebilir ancak insanin evi icin ben hizmetcisi degilim diye ötekilestirmesi de ortada aidiyet problemi oldugunu gosterir benceÖnem sıralaması ,ben evi toplayacağıma sahile gidip oturmayı tetcih ederim ,önceliğim kendim sonuçta evin hizmetçisi değilim
Merhaba arkadaşlar kendimden yola çıkarak, iç dünyası düzenli, yani iç dünyasında huzurlu, o an bir sorunu olmayan kadın devamlı olarak düzenli midir? Mesela yani bende şu oluyor, yani orada dağınık bişeyler var diyelim, onlar orada dururken zaten iç dünya yıkık dökük.. İçindeki dünyaya bakmaktan dışarıyı göremiyorsun bile.. İç dünyama bakmaktan üzülmekten vs oradaki dağınıklık olsa ne olur olmasa gibi bir ruh hali oluyor. Düzenli kadın, iç dünyasındaki sorunları da düzenlemiş kadın mıdır? Ya da ne kadar çok sorunu olursa olsun düzenli olmak bir yaradılış meselesi midir?
Edit:
Ben kendi dağınıklığımın düzensizliğimin sebebini anneme bağlıyorum tamamen olmasa da etkisi olabilir. Annem sürekli beni yönetmeye çalışırdı. Akrep burcu yönetici burç ben boğayım sevmem yönetilmeyi. Sürekli ev işi, sürekli işle alakalı şeylerden konuşur, başka laf bilmez. Beni dünyaya iş yaptırmak için getirdiğini zannediyor galiba. Ben de tepki olarak bilinçli ya da bilinçaltı olarak böyle bir hale bürünmüş olabilirim. Nasıl düzelebilirim?
Mesela şimdi yalnızım başka evdeler onlar. Geçen evi süpürüp siliyordum. Sürekli o işle uğraşırken annemin ev işiyle ilgili konuşmaları vs aklıma gelip durdu yarım saat o işle uğraşırken...
Psikolog musunuz ?Önem ve ihtiyac sirasi degisebilir ancak insanin evi icin ben hizmetcisi degilim diye ötekilestirmesi de ortada aidiyet problemi oldugunu gosterir bence
Önem ve ihtiyac sirasi degisebilir ancak insanin evi icin ben hizmetcisi degilim diye ötekilestirmesi de ortada aidiyet problemi oldugunu gosterir bence
Psikolog musunuz ?
Meslektaşız desenize nerede aldınız eğitiminizi ?psikoloji masterım ve doktoram varPsikoloji egitimi aldim evet☺
Benimki ozel ilgi. egiticiyim. Ilk lisansim ve isim egitim uzerine.bunum disinda Ozel bir universiteden psikoloji egitimi aldim. Ardindan workshoplara katildim. Farkli terapiler ve teknikler uzerine. Ama tamamen ozel bir ilgi gudusuyle. Bir donem danismanlik da yaptim. Ancak iki isi bi arada yapamayinca psikolojiyi askiya aldimMeslektaşız desenize nerede aldınız eğitiminizi ?psikoloji masterım ve doktoram var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?