Düzenli tertipli kadınların iç dünyası da düzenli midir?

Bence stresli ve dertli insanlar düşünmemek için kendini temizliğe verip rahatliyor. Ben çocukluğumdan beri dağınık biriyim.

Ev iyiyse kafam rahat oluyor .
Bir iç huzur içinde oluyorum dağınıksa üzüntüm artıyor .
Şu an çok üzgünüm

Ben evde hiçbirşeyin ortada durmasına katlanamam mutlska toplu olacak
Aynı zamanda herşeyi kafamda planlarım yani herşeye müdahale edemeyiz ama mutlaka plan yaparım

Ben mutsuzken ev işi yapasim gelmez ama kimisi de özellikle mutsuzken, canı sıkkınken ev işlerine sarar, kişiye göre degişir yani bu ama düzenli, temiz olmayi seviyorum ben takıntı derecesinde olmadan.

Sinirli ve canim sıkkın olduğunda temizliğe daha çok düşerim. Her gun yaptigim rutin temizligim duzenim vardir ama öyle zamanlarda sirf dusunmemek adina extra isler yaparim ..

Eğer iç dünyam karmasiksa kendimi ev işine adarım. Temizlik yapıp özellikle fayans ovmak beni rahatlatır.

Tersine keyfim iyiyse de işi gücü salarım

Önem sıralaması ,ben evi toplayacağıma sahile gidip oturmayı tetcih ederim ,önceliğim kendim sonuçta evin hizmetçisi değilim
Önem ve ihtiyac sirasi degisebilir ancak insanin evi icin ben hizmetcisi degilim diye ötekilestirmesi de ortada aidiyet problemi oldugunu gosterir bence

bilemiyorum...
ama kendimi düşündüm biraz.
ne zaman neşem yerinde işlerim tıkırında ise evim duzenli tertipli oluyor.
normalde dağinığımdır.
her anlamda.

Iç dünyam Karadeniz de fırtına çıkmış gibi ama acayip düzenliyim.

Ben kafa dağıtmak için başka şeylerle meşgul olmaya calisanlardanim. Kitapta okurum,gezerim, film falan da izlerim ama duzenliyimde.

Daha bugün fatura ve alışveriş için dışarı çıktım. Cikmadan evi toparladım yıkanacak şeyleri yıkadım öyle çıkabildim.

Annem de çok rahatti mesela ev konusunda ama onun ruhunda da dalgalanmalar mevcut.

Ne yaparak kendini iyi hissettiğin önemli sanırım burda.

Şahsen moralim bozukken kendimi ev işine veriyorum çünkü ev gözüme iğrenç gorunuyor. Daginiklik toz filan gozume asiri batiyor daha da depresyona sokuyor. Mutluysam kafam rahat ise evi zerre gözüm görmüyor. Amaaan dağılsın sonra hallederim diye salliyorum.

Meslektaşız desenize nerede aldınız eğitiminizi ?psikoloji masterım ve doktoram var
Benimki ozel ilgi. egiticiyim. Ilk lisansim ve isim egitim uzerine.bunum disinda Ozel bir universiteden psikoloji egitimi aldim. Ardindan workshoplara katildim. Farkli terapiler ve teknikler uzerine. Ama tamamen ozel bir ilgi gudusuyle. Bir donem danismanlik da yaptim. Ancak iki isi bi arada yapamayinca psikolojiyi askiya aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…