e2 hormonunun düşük olması cinsel haz almaya engelmidir ?

e2 hormonunun düşük olması cinsel haz almaya engelmidir?
kadının orgazm olmasını engellermi?
e2 hormonu ilaçla yükseltilebilinirmi?

merhaba, e2 hormonununuz neye bağlı olarak düşük bunu bilmek lazım, doğum mu yaptınız, menaopozda mısınız, hap mı kullanıyorsunuz vs. bu durumlara yönelik yaklaşımlar farklı olacağından belki biraz detay verirseniz daha sağlıklı bilgilendirebilirim. sevgiler.

yazdıklarınızın hiçbiri yok 2.5 yıllık evliyim korunmuyorum ve gebe de kalamıyorum gecen sene e2 hormonum 49 iken şimdi 27 lerde gittikçe düşüyor ayrıca orgazm hiç olamadım e2 nin düşüklüğü orgazm olmaya sebep midir?

peki adetin 3. günü e2 hormonunuzun yanı sıra bakılması gereken fsh, lh hormonlarınızın düzeyini de öğrenebilir miyim, ancak öyle anlamlı bir değerlendirme yapılabilir. pek tabi ultrason bulgularınızla da eşleştirmek gerekir.

merhaba aytun hanım sonuçlarım şöyle;
tsh:2.91
lh:4.08
fsh:6.10
e2:21.62
prl:21.23
tte:164.3
tte çok yüksek ama doktorum düşürmeye gerek yok dedibilmiyorumkismile

merhaba aytun hanım sonuçlarım şöyle;
tsh:2.91
lh:4.08
fsh:6.10
e2:21.62
prl:21.23
tte:164.3
tte çok yüksek ama doktorum düşürmeye gerek yok dedibilmiyorumkismile

selam bu sonuçlardaki e2 değeriniz adet gününüzle uyumlu yani düşüklük var diyemeyiz. tte dediğiniz total testesteron işe ve yükseklik var görünüyor bence ilaçla düşürülmesinde fayda vardır. belki mevcut şikayetinizin altında yatan neden de ortadan kalkacaktır. kıllanma, sivilcelenme ya da saç dökülmesi problemleri yaratabilir.

hocam merhaba burdan devam etmek istedim.
adetimin 21.günü progesteron testi yaptırdım sonuç 14.25 henüz dr a göstermedim size bi danışmak istedim sizce yumurtlama oluyormudur bu sonuca göre....
birde hocam benim tte yüksek en son gecen ay 164 çıktı.
serbest tte:2.03
total tte:1.62
buna bağlı dhs de yüksek çıkıyor yani anlayacağınız tüylenmem var ama adetlerim düzenli usg sonucu normal diğer hormonlarımda normal eşimdede bi problem yok hsg çekilcek önümüzdeki ay diyelimki o da temiz çıktı büyük bir ihtimal ilaç ile gebe kalmam sağlanacak peki bu durumda tutma olasılığı nedir.
bu tte düşmeden aşılama tutmazmı?

selam progesteron değerin eğer yumurta takibi yapıp aşılama yapılacaksa ilaçlarla yüksek tutulabilir, buna bağlı kayıp yaşaman engellenebilir ancak testesteron değerinin öncesinde kısa süreli hormon tedavisi ile düşürülmesini öneririm. gebe kalmakta ya da erken düşüklerde hormonal sorunlar önemli yer kaplar çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…