Eden bulur mu ? Bulmalı mı ?

haklı bulmadım sizi.küçük bebekleriniz varken meme ameliyatını erteleyebilirdiniz.sağlık sorunu mu hayır.şu pendemi ortamında bend e bakmazdım yakınıma estetik olduysa.kendimin de ihtiyacı var hem de güzellik için değil hasar onarımı için yaptırmıyorum pandemi de kimseye yük olmamak için.kadın corona olmuş yahuu hastanelik te olmuş siz halaa arkasından konuşuyorsunuz pesss
Teşekkür ederim çok anlayışlısınız 👏🏻
 
farklı yorumları da duyacaksınız burada.herkes haklısınız demez ki. ben de eleştiriliyorum forum da.gayet doğall
Yooo problem yok. Bu sizin anlayış biçiminiz... ki bende sadece teşekkür ettim zaten...
“siz halâ arkasından konuşuyorsunuz pess” demişsiniz madem öyle sadece buna cevap vereyim. Burda herkes derdini yazıyor ki birilerinin de arkasından yazmış oluyor. Bu sizde olsanız aynı, bende olsam aynı.
Bu durumu “hala arkasından konuşuyorsunuz pess” demeniz “BANA” çok mantıklı gelmedi.
Fikirlerinize de saygı duyuyorum elbet.
 
Bilmem ikisi de olabilir. Ama neticede eşin sana hak vermiş. Bir de bir dahakine naçizane tavsiyemdir ailesine ne yapıyorsan eşine göstere göstere yap. Onun yanında ara, ona söyle bak ailene şunu gönderiyorum yapayım mı vs vs. Bak annesine seni savunmamis. Kocana kızdım. Evet sana hak vermiş ama annesine ela sürekli seni aradı, babama yemek gönderdi falan diyebilirdi.
Çok haklısınız herşeyi eşin görmesi, şahit olması gerekiyormuş gerçekten. Buda bana küpe olsun.
Eşim konusunda söylediklerinizde de haklısınız. Bana haklısın derken, anneme karşı da farklı bi konuşma yapabilirdi. ( ama tabi hasta olduğu için, eşimin bu aşamada annesine böyle konuşmasına yine de vicdanım el vermiyor maalesef.) size yazarken parantez içindeki yazım da iç sesimdi🙈😁
 
herkese günaydın.
Kayınvalidem insanlar gözünde aşırı merhametli sessiz ve sakin görünür.
Ben ise konuşkan ama aşırı fedakar hatta bu devirde yaptıklarımı kimse yapmaz diye aşırı takdir edilirim.
Neyse mevzuya geleyim bundan tahmini 20 gün önce meme büyütme ameliyatı oldum ve kayınvalidem bi kaç gün sonra evimden gidip bir faks hiç aramadı. Gitmesini bende istedim, gitmesi de gerekiyordu. ( engelli kaynım var )
Ama gittikten sonra asla arayıp sormadı ki kendisi aşırı dikkat eder aranıp sormaya biraz sonra anlayacaksınız zaten. Sonrasında ben toparlandım derken çok geçmeden eşimin dedesi vefat etti yani kayınvalidemle de orda görüşmüş olduk ben hiç bey olmamış gibi devam yanına gittim ettim ki bu durumu çokta Fazla umursamamıştım zaten. Eşime de annen beni hiç aramadı da demedim ki zırt bırt kv karalayan bi tip değilim.
Kendisi korona oldu cenaze sonrası, hastaneye yatırıldı. Evde ise kayınpederim, 30 yaşındaki engelli kaynım ve cenaze için askerden izne gelen kaynım vardı. Benim vicdanım gerçekten çok yakın. Onlara her gün yemek yapıp gönderdim resil olmasınlar diye. Kayınvalidem için çarşıya çıkıp gerekli pijama takımını, iç çamaşaırlarını aldım gönderdim. Kayınvalidem hastaneden çıkıp evine geldi yine arıyorum soruyorum bi isteğin var mı falan... çünkü ben kendi rahmetli annemden de çok hastalık gördüğüm için hastalara karşı gerçekten aşırı hassasım. Allah rızası için yaparım yani.
Neyse bi dün arayamadım, evde değildim tüm gün çünkü. Akşam eşimle otururken “annem güceniyor gelmediniz hiç yanıma diye sen aradın mı hiç ?” dedi. Ben ise şok. “ ben bir tek bugün arayamadım onun haricinde sende biliyorsun yemeklerini yapıp gönderdim ettim ki ayrıca gelmediniz derken ? Koronalı birisine nasıl gidebiliriz ? Bu çok saçma değil mi ? ” dedim.
Eşimde “bence de öyle ama işte annem beklemiş kendi kendine ” dedi. O an var ya bana bi geldiler. Bende anlattım ameliyatımda gittikten sonra torunlarını dahi merak edip aramadığını etmediğini ve sonra sordum eşime “ kendisine karşı bu kadar hassas olan annem bana karşı da aynı hassasiyeti göstermesi gerekmez miydi? ”
Eşim de evet haklısın dedi... konu öyle kapandı.
Evet kızlar size sorum bugün kayınvalidemi arayıp “anne sen böyle böyle düşünmüşsün de sende beni hiç aramadın ben sana gönül koymadım, aklıma gelmedi de, ben bir gün aramayınca eşime onları söylemen ne kadar doğru? ” gibisine bişey söyleyim mi ? Ya da bişey söylememe tamam derseniz tam olarak ne söyleyim bende zihnimde toparlayamıyorum yardımcı olun.
Ya da hiç bişey söylemeyim böyle gitsin mi ? Ne bileyim işte bi akıl verin. Ben eden bulur Zihninde birisi olsaydım onları yapmazdım. Ama şu an da düşünüyorum eden gerçekten bulsa mıydı diye 🤦🏼‍♀️
Yapmıycan arkadaş kimseye iyilik yapmıycan işte. Ah bu vicdanımız yok mu bizim. Boşver hiç bişey deme. Kapansın konu. Fakat tekrarı olursa bu kez susma. Her iyilik yapanı afedersin eşek sanıp sırtına biniyorlar
 
Yooo problem yok. Bu sizin anlayış biçiminiz... ki bende sadece teşekkür ettim zaten...
“siz halâ arkasından konuşuyorsunuz pess” demişsiniz madem öyle sadece buna cevap vereyim. Burda herkes derdini yazıyor ki birilerinin de arkasından yazmış oluyor. Bu sizde olsanız aynı, bende olsam aynı.
Bu durumu “hala arkasından konuşuyorsunuz pess” demeniz “BANA” çok mantıklı gelmedi.
Fikirlerinize de saygı duyuyorum elbet.
yazım tarzım öyle size özgü değil.ben de sizin fikirlerinize saygı duyuyorummm
 
bence konuyu kendisi size açmazsa siz hiç açmayın. kendini bir anlık yalnız hissettiyse o gün aramamanız dikkatini daha çok çekmiştir. siz elinizden geleni yapmışsınız, empati kurarsak kim olsa her işlerine koştuktan sonra aramadınız gelmediniz dendiğinde sinirlenir, yalan değil. zaten koronalı bir halde, sizin onu ziyaret edeceğinizi düşünüyorsa yanlış anlamayın biraz cahillikte var. görmezden gelin, konuyu açarsa da usulünce söylersiniz.
Bugün aradım kayınvalidemi anne nasılsın iyi misin diye. “İyiyim sağol, dün aramadın hastalandın mı yoksa ? ” dedi "bende yok anne, babamlara gittim dedim. Bende (diyelim eşimin adı Ahmet) Ahmet’i aradım sordum. Sonra bize yemek getirdi. Bugüne de yemek yok, sende varsa gönder.” Dedi. Bende “tamam anne göndereyim” dedim ve akşam üstü 3 çeşit yemek gönderdim tekrar. Yani durumumu anlattım, normal şekilde kapattık.
 
Yapmıycan arkadaş kimseye iyilik yapmıycan işte. Ah bu vicdanımız yok mu bizim. Boşver hiç bişey deme. Kapansın konu. Fakat tekrarı olursa bu kez susma. Her iyilik yapanı afedersin eşek sanıp sırtına biniyorlar
Vicdanı yufka olan insanlar gerçekten daha çok üzülüyor. Üzüyorlar çünkü 😔
Bugün aradım kayınvalidemi anne nasılsın iyi misin diye. “İyiyim sağol, dün aramadın hastalandın mı yoksa ? ” dedi "bende yok anne, babamlara gittim dedim. “Bende (diyelim eşimin adı Ahmet) Ahmet’i aradım sordum. Sonra bize yemek getirdi. Bugüne de yemek yok, sende varsa gönder.” Dedi. Bende “tamam anne göndereyim” dedim ve akşam üstü 3 çeşit yemek gönderdim tekrar. Yani durumumu anlattım, normal şekilde kapattık.
Ben gerçekten hastaya sert duramıyorum 😔
Annem de olmadığı için, biraz soğuk dursam vicdanım beni tırmalıyor. “Annem hayatta olsaydı ve ona da gelinimiz soğuk dursa çok üzülürdüm” diye
 
Benim etrafımda gördüğüm kadarıyla edenler buluyor.
Ama bu bazen çok sonraları oluyor.
 
Benim etrafımda gördüğüm kadarıyla edenler buluyor.
Ama bu bazen çok sonraları oluyor.
Aslında kayınvalidemin bişey bulmasını da istemiyorum. Ben onu gerçekten seviyorum ama işte ne bileyim yine de hatasını anlasın istiyor bir yandan da gönlüm.
Amannn ben gel gitlerdeyim bakmayın siz bana 😁🙈
 
Aslında kayınvalidemin bişey bulmasını da istemiyorum. Ben onu gerçekten seviyorum ama işte ne bileyim yine de hatasını anlasın istiyor bir yandan da gönlüm.
Amannn ben gel gitlerdeyim bakmayın siz bana 😁🙈
valla kuzum o kadar ince ince düşünseydik etrafımızda hiç kimse kalmazdı 2 3 kişi hariç.düşününce öyle laf sokmalar öyle insan kullanmalar öyle daleveralar buluruz ki akraba hısım arkadaş çevremizde.bazen görmemezlikten gelmek salağa yatmak en doğrusu oluyor.hangi biriyle hesaplaşacağız ki?ama içimden bela okuyorum yalan yokk :KK45:
 
Valla sizden üç çeşit yemek isteyecek kadar sizi kendine yakın hissediyorsa siz de ona sitem edebilirsiniz bence iyileşince. Aranızda iyi bir ilişki varmış gibi geldi.

Bu arada biz de kayınvalidemle iyi de olsak kötü de olsak hastayken birbirimize yemek yollarız, ilişkimizin bi raconu vardır 😁
 
bence sıze asıl haksızlıgı esınız yapmıs
sız ıyı bır ınsansınız yardımcı olmussunuz
kı yapmak zorunda bıle degıldınız
esınız sagolasın ne kadar kosusturdugunu goruyorum demelıydı
annesı de oyle konustugunda kadın daha ne yapsın cocugun olarak ben onun kadar ılgılenemedım demelı ve sıze yansıtmamalıydı

kayınvalıde konusur... hep sırtınızda tasıdınız ya bır kere ındırsenız tum emeklerınız bosa gıder. sımarmıs bellıkı
bence burada asıl sorun esınız. asıl o takdır edıp bır tesekkur etmelıydı
sen annemı aradın mı beklıyor boyle dedı demek yerıne
ınsanı boyle soguturlar ıste . bırdaha da yapmayın bence
hıc kayınvalıdeyle de bu konuyu konusmayın bıle
Yorumunuz ve hakkımdaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
Diğer yandan eşim konusunda da şöyle ki eşim bana teşekkür etti dün. Eline sağlık, Allah razı olsun diye ama anneme sizin söylediğiniz gibi bi konuşma yaptı mı bilmiyorum. Bana yaptığını söylemedi. Öyle bi konuşma yapsa da bana pek anlatmaz ayrıntılı o yüzden kestiremiyorum.
Şu var ki kayınvalidem de tabi bunları eşime söyleme yüzünü, yine eşimden buluyor tabii.
“İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir” demişler. Rabbim görsün inşaallah
 
Üzülmeyin, benimde kimsem yok ama Allah var🤲 böyle küçük şeylere takılıp kendinizi yıpratmayın, eşiniz size hak vermiş, gerisi boş, o yaştan sonra kimseyi değiştiremezsiniz o yüzden ne hali varsa görsün, korona olup ziyaret bekleyen insana ne anlatabilirsiniz ki, boşverin, ses etmeyin. Konuşursanız eline eşinizi doldurabilmesi için koz verirsiniz
Allah razı olsun desteğiniz için. Hayatınıza hep iyi insanlar çıkar inşallah. Rabbim büyük elbet 🤲🏻
Bugün de aradım kayınvalidemi anne nasılsın iyi misin diye. “İyiyim sağol, dün aramadın hastalandın mı yoksa ? ” dedi "bende yok anne, babamlara gittim dedim. Bende (diyelim eşimin adı Ahmet) Ahmet’i aradım sordum. Sonra bize yemek getirdi. Bugüne de yemek yok, sende varsa gönder.” Dedi. Bende “tamam anne göndereyim” dedim ve akşam üstü 3 çeşit yemek gönderdim tekrar. Yani durumumu anlattım, normal şekilde kapattık.
Dediğiniz gibi bi konuşma yaşasak belki de sırasında tekrar eşime bişeyler söyleme kozunu bulacak bilemiyorum.
Baktım çok çok içimde tutamazsam sonra söylerim. O anki ruh halime bağlı tabii.
 
Eden bulur bana göre, de konunda eden bulsun diycek kadar abartı birsey göremedim.
Corona olmuş kadın, korkmuştur destek beklemistir yani vs. Ciddiye almazdım bu kadar.

Yemek yapman ilgilenmen hoş bir hareket.
 
valla kuzum o kadar ince ince düşünseydik etrafımızda hiç kimse kalmazdı 2 3 kişi hariç.düşününce öyle laf sokmalar öyle insan kullanmalar öyle daleveralar buluruz ki akraba hısım arkadaş çevremizde.bazen görmemezlikten gelmek salağa yatmak en doğrusu oluyor.hangi biriyle hesaplaşacağız ki?ama içimden bela okuyorum yalan yokk :KK45:
Öyle gerçekten 😁
Ay valla ben bir tek şu dünya da öz halama bela okudum. Oda “ Rabbim baba yaptığını yaşamadan, son nefesini verdirme ona ” diye..
Onun haricinde kimseye beddua edemedim daha rekorum 1 kişi 😂
 
Valla sizden üç çeşit yemek isteyecek kadar sizi kendine yakın hissediyorsa siz de ona sitem edebilirsiniz bence iyileşince. Aranızda iyi bir ilişki varmış gibi geldi.

Bu arada biz de kayınvalidemle iyi de olsak kötü de olsak hastayken birbirimize yemek yollarız, ilişkimizin bi raconu vardır 😁
İlişkimiz kötü değil aslında. Her ne kadar sorunlar yaşasakta...
bende iyileşince kendisi konu açarsa konuşmayı düşünüyorum aslında ama yok o konu açmazsa, bende ilk konuşan olmayacağım.
Bu arada sizin racon da baya iyiymiş ☺️👍🏻
Bizde o racon hep tek taraflı oluyor nedense 🤷🏻‍♀️😁
 
Eden bulur bana göre, de konunda eden bulsun diycek kadar abartı birsey göremedim.
Corona olmuş kadın, korkmuştur destek beklemistir yani vs. Ciddiye almazdım bu kadar.

Yemek yapman ilgilenmen hoş bir hareket.
Ama bir gün aramadım diye de eşime farklı lanse etmesi hoş değil bence yaa 😔
yani ben böyle düşünüyorum 🤷🏻‍♀️
 
X