EEL-tiimmm ve İlişkim

üzülen ben oldum zaten :) evet bizimkilerde baya bişiler yasamıslar. ama nişanLım dediğine göre kv ve akrabaları bnm için hep iyi şeyler diormuş. daha candan kız daha iyi vs gibi. zaten bunuda bana belli ediyorlar arayarak sorarak :) umarımda hep böyle oLur .
bende anlatmayım bari bidaha iyi yada kötü bişeyim olsa bile. kınada da bindallımı sana veriyim bende giymedim zaten yarım saat anca giydim dedi. geçen peki buna ne demem gerekiyor? çünkü bindallı almıcam birisinden alıcam halamın geliniinde amca kızımda felanda varmış verririz dedi onlarda

sakın kabul etme bindallısını kimden alırsan alda ondan alma, yarın öbürgün başına filan kakar üzülürsün delimiydimde aldım dersin...amca kızı çok ısrar etti.. çok merak ediyo, ondan alıcam dersin...ondan sakın alma... sen eşinin ailesiyle iyi olmaya bak.. ne güzel senle ilgileniyolar seni önemsiyolar.. onlar 1 ilgileniyosa sen 2 ilgilen.. bosver eltiyi zaten uzakmış.. he hı de geç...:16:

Elti gemisi yürümez derler sen fazla güvenme derim.
Şimdi iyisindir yarın evlenince problemler başlar.
Kendini seninle kıyaslar.
Kv le anlaşamaz sende taraf ol ister.
Sen iyi olursun ona batar.
En iyisi uzak olmak
Dediklerinden anlattıklarından etkilenme hatta eşinin ailesi hakkında konuşma konuşturma.
İnsanları kendin tanı hükmünü öyle ver.
Allah mutlu etsin:31:

Bence eltinin gazına gelme. ortalığı karıştırıp kenara çekilecek biri gibi geldi bana.

sonuçta herkesin kendi aklı mantığı var. ilişkine kimseyi karıştırma. üzülen sen olursun.

Eltine güvenme...

Nişanlının ailesinin iyi olduğuna da evlenmeden önce karar verme diyorum..
Sen anla:34:

Eltin kendi mutsuzluğuna seni de ortak etmeye çalışan bi' tip gibi geldi bana.
"biz tartıştık benimki şöyle ama seninki de aynı:19:" şeklinde sürekli.
Bazı insanlar mutsuz oldukları an çevresindeki insanlarda aynı durumda olunca bi'nebze rahatlarlar.
O yüzden lüften dolduruşa gelme ve özelini anlatma. İyiyiz çok şükür de gülümse geç kenara.
Dışarıdan bu kadar etkilenirsen nişanlınla aranı baya temiz açarsın söyliyim:44:
Sonuçta nişanlın da ailesinin bi'söylemiyle senin ailenden soğusaydı veya cephe alsaydı ortada bi'şey yokken, sen de çok üzülür-içerlerdin.
Senin için temiz yoksa bu şekilde davranan bi'eltiyi iyi niyetli gör(e)mezdin:31:.

Bence sende de hata var tatlım çok inişli çıkışlı yazdıkların netten tanışmana da anlam veremedim ne gerek vardı tabi böyle biri olabileceğini sanmamış olabilirsin bu mesafeyi senin koruman lazım sonuç da sen var olan bir düzenin üstüne gidiyorsun daha az konuşup daha çok gözlemlemen lazım bir kez küslüğünü barıştığını asla anlatma hiç gerek yok ama sende zamanla öğreniceksin insanı ilişkilerin ve idare gücün daha güçlenecek böyle insanları tanıdıkca ama aranıza bunları sokmayın daha kötü nasıl olur değilde nasıl iyi olur diye düşün tatlım beni yalnış anlama yaşadıklarımdan ötürü yazmak istedim :)

babası çağırdığında gıtmeme olayınız pek hoş olmamış eltin şımarık bı tıp yazdıklarına bakılırsa ve ilişkilerini sulu yaşamayı sevıyor bence sen resmı ol ve eşinin ailesi hakkında asla onun yanında konuşma

benim size tavsiyem şöyle olucak ben ilk gelinim yanımda herşey konuşulur bu arada akrabayım ama gelecek olan daha farklı olucakmış şimdiden ayrımcılık başladı ve ben kayınvalidemin kaynım nasıl olduklarını biliyorum gelecek kişiye davranış biçimleri farklı olsada aslında onlar benim bildiğim gibiler anlatabildimmi belkide eltin gerçekten iyi tanımış senin görmediklerini görmüş olabilir eltinle konuştuklarını eşine söyleme ne zman sana farklı davranmaya başlarlarsa o zaman konuşursun şimdiden böyle şeyler konuşma nişanlınla ama eltin açık sözlü olabilir nişanlın korkmuş yalan da söylemiş olabilir seni kırmamak için..

sakın kabul etme bindallısını kimden alırsan alda ondan alma, yarın öbürgün başına filan kakar üzülürsün delimiydimde aldım dersin...amca kızı çok ısrar etti.. çok merak ediyo, ondan alıcam dersin...ondan sakın alma... sen eşinin ailesiyle iyi olmaya bak.. ne güzel senle ilgileniyolar seni önemsiyolar.. onlar 1 ilgileniyosa sen 2 ilgilen.. bosver eltiyi zaten uzakmış.. he hı de geç...:16:

:1: doğruu ay almayım ben dediğin gibi sonra üzülürüm:)))) elimden gldikçe bnde zaten ilgimi ekSik etmiyorum birazda o yüzden seviyorlar hatır soruorum diye ay inş da hep öle olur:)

Elti gemisi yürümez derler sen fazla güvenme derim.
Şimdi iyisindir yarın evlenince problemler başlar.
Kendini seninle kıyaslar.
Kv le anlaşamaz sende taraf ol ister.
Sen iyi olursun ona batar.
En iyisi uzak olmak
Dediklerinden anlattıklarından etkilenme hatta eşinin ailesi hakkında konuşma konuşturma.
İnsanları kendin tanı hükmünü öyle ver.
Allah mutlu etsin:31:

teşekkür ederim amiiinn haklısın:)

Eltine güvenme...

Nişanlının ailesinin iyi olduğuna da evlenmeden önce karar verme diyorum..
Sen anla:34:

yok zaten hiç bizaman tam anlamıyla çok iyiler demedim hep şimdilik öyle umarım öyle olurlar dedim:) daha sonra hayal kırıklığı yasamak istemem çünkü eltimde olduğu gibi

Eltin kendi mutsuzluğuna seni de ortak etmeye çalışan bi' tip gibi geldi bana.
"biz tartıştık benimki şöyle ama seninki de aynı:19:" şeklinde sürekli.
Bazı insanlar mutsuz oldukları an çevresindeki insanlarda aynı durumda olunca bi'nebze rahatlarlar.
O yüzden lüften dolduruşa gelme ve özelini anlatma. İyiyiz çok şükür de gülümse geç kenara.
Dışarıdan bu kadar etkilenirsen nişanlınla aranı baya temiz açarsın söyliyim:44:
Sonuçta nişanlın da ailesinin bi'söylemiyle senin ailenden soğusaydı veya cephe alsaydı ortada bi'şey yokken, sen de çok üzülür-içerlerdin.
Senin için temiz yoksa bu şekilde davranan bi'eltiyi iyi niyetli gör(e)mezdin:31:.

teşekkür ederim yorumun için. :16: asLında sizlerin gördüğünü bazen düşündüm ama sonra kendime kızdım ben mi fesatça bakıyorum olaya diye. çünkü inanmazsınız belki ama kmsenin kötülüğünü istemedim ve çevremde ailemde hiç böyle şeyler görmedim. hatta hayalimdi eltim yada görümcem olursa kardeş gibi oluruz diye :16: ama olunmuomuş demekki :)

Bence sende de hata var tatlım çok inişli çıkışlı yazdıkların netten tanışmana da anlam veremedim ne gerek vardı tabi böyle biri olabileceğini sanmamış olabilirsin bu mesafeyi senin koruman lazım sonuç da sen var olan bir düzenin üstüne gidiyorsun daha az konuşup daha çok gözlemlemen lazım bir kez küslüğünü barıştığını asla anlatma hiç gerek yok ama sende zamanla öğreniceksin insanı ilişkilerin ve idare gücün daha güçlenecek böyle insanları tanıdıkca ama aranıza bunları sokmayın daha kötü nasıl olur değilde nasıl iyi olur diye düşün tatlım beni yalnış anlama yaşadıklarımdan ötürü yazmak istedim :)

yok neden yanLş anlayım:) hakLısın belkide. ama netten ben istemedim nişanlım tanıstırmıştı eltimler onlarda kalıOdu. bende kıskanıOdum hep bunların şakalaşmlarını :) oda kamera açtı bak kim var diye öyle tanıstık sonra faceden ekledi konustuk felan ... Hani benm düşüncem eltimdir negüsel kardeş gibi oluruz ikimzde el kızıyız. merak ettiklerimide ona sorarım die düşünmüştüm. adetleri ne ne yaptınız vs ama sormaz olaydım:) dediğin gibi bende yavaş yavaş öğrenicem galiba :16:

benim size tavsiyem şöyle olucak ben ilk gelinim yanımda herşey konuşulur bu arada akrabayım ama gelecek olan daha farklı olucakmış şimdiden ayrımcılık başladı ve ben kayınvalidemin kaynım nasıl olduklarını biliyorum gelecek kişiye davranış biçimleri farklı olsada aslında onlar benim bildiğim gibiler anlatabildimmi belkide eltin gerçekten iyi tanımış senin görmediklerini görmüş olabilir eltinle konuştuklarını eşine söyleme ne zman sana farklı davranmaya başlarlarsa o zaman konuşursun şimdiden böyle şeyler konuşma nişanlınla ama eltin açık sözlü olabilir nişanlın korkmuş yalan da söylemiş olabilir seni kırmamak için..

ßazı Konularda eLtime inanıyorum zaten. neticede nişanlımın kendi ailesi elbette kötülemez. ama eltim bazen çektiklerini anlatıO. bunlarıda nişanlıma sölememiştim msjlarımda okumuş kızdı.. nedenlerini anlattı. mesela gelinlik kiralandı diye çok içerlemiş anlatmıstı ama sonraını dememişti. gelinliği kiraladığı için o değerde bilezik takılmış. en basit örnek bu . yanii kime inancağımı bende bilmiyorum ama zamanla tanıcam galiba. umarım eltim haklı çıkmaz

mesela benim eşim bir sürü eşya aldı düğünde parlarımızı eşimin ailesine verdik ama kaynım diyorki ben bir şey almam babam alıcak şimdi ben bir şey desem kötü eltimi olucağım ayrımcılık her zman yapıldığı için eltiler kötü oluyor yoksa eltiniz sizinle bir meselesi yoktur büyüklerin hataları mesela ben arkadaş olabilirim eltimle neden aramız bozuk olucakki ama büyükler farklı davrandıkları için küçükler birbirine bulaşıyor eltinizin kötü anıları olabilir bence belkide gerçekten sizi kendine yakın görmüş anlatmış olabilir..

mesela benim eşim bir sürü eşya aldı düğünde parlarımızı eşimin ailesine verdik ama kaynım diyorki ben bir şey almam babam alıcak şimdi ben bir şey desem kötü eltimi olucağım ayrımcılık her zman yapıldığı için eltiler kötü oluyor yoksa eltiniz sizinle bir meselesi yoktur büyüklerin hataları mesela ben arkadaş olabilirim eltimle neden aramız bozuk olucakki ama büyükler farklı davrandıkları için küçükler birbirine bulaşıyor eltinizin kötü anıları olabilir bence belkide gerçekten sizi kendine yakın görmüş anlatmış olabilir..

diğer yukardaki yazılarımda da okumussunuzdur belki. bende böyle düşündüm asLında hep . kötü düşünmek istemedim nebiliyiim iyiliklerinide görmedim değil . hep yanımda oLur yanyanayken felan . ben aramam sormam o arar sorar büyük olmasına rağmen. banada illa bişileri anlat demez kendisi anlatır ama ben sorsamda sormasamda. yani kötü düşünme diosun dimi

Back
X