Efkargecesi

Bence kendine haksızlık ediyorsun. Daha 5 ay olmuş boşanalı ve evliliğin devam ederken başlamış hayal kırıklıkların, ekstra yıpranmışsın.

Boşanma sürecine alışma ölüme alışmayla benzerlik gösterir genelde. Yas yaşanır ikisinde de, çünkü kayıp vardır. Ağır geçer, zorlar. Ölümden farklı olarak haksızlığa uğramışlık duygusu vardır bir de. Bu daha da uzatır süreyi.

Ben diğer arkadaşlardan farklı olarak acını kabullenmeni takdir ettim. Acısını kabullenmeli ve en önemlisi yaşamalı insan. Sen bunu yapıyosun iyi de yapıyosun.

Ama şunu unutma insan denen canlı herşeye alışmak üzerine programlanmıştır. İstemesen de geçecek bu süreç. Alışcaksın mutlu olcaksın.

Bu sürede fırsatlarını gözden geçirip hazır hissettiğinde harekete geçmeni tavsiye ederim.

Yeni hayatın hayırlı olsun sevgiler..

Ya bana söylüyosun ama senin iyiliğini neden isteyeyim yada kötülüğünü neden isteyeyim. Babamın kızı da değilsin düşmanım da değilsin. Senin sorunun dünya hep senin etrafımda dönsün istiyosun. Asla eleştiriyi kabul etmiyosun. Kusura bak yada bakma ama hayat öyle sürekli el bebek gül bebek nazlamaz seni. Bir kadın var geldi yazdı bilmem ne yazmışsın. Yazarım konu açılmışsa benimde yorum yapma hakkım varsa yaparım. Bana uyuz olduğunu biliyorum. Ne yalan söylüym bende şımarık egosu tavan yapmış prenses mod kadınlara uyuz oluyorum.

Bence kitap yazmalısın. Bak demedi deme çok başarılı olacağını hissediyorum. Dediklerimin çok tutmuşluğu vardır. Gözardı etme :))

buna katılıyorum. ciddi ciddi katılıyorum. belki de senin başarının sebebi de bu yazdıkların olur müge. akıcı bi dilin var, güzel bi yeteneğin var, belki de bu yeteneği kullanarak bi şeyler başarabilirsin. ama önce blog açarak ya da bi sosyal medya hesabında kitle oluşturmalısın, ondan sonra da kitap çıkarınca direk en çok satanlar bölümünde yeri hazır olur.

Burası BDV..
Bir derdim var..

Yani ağlama yeri.
Efkar yeri..

İçini dökme yeri.
Kimi teselli ister, kimi sadece anlatıp rahatlamak.
Evet kimi kendine acır.

Dertli, kederli bir insandan mantıklı bir bakış beklemenin anlamı yok ki.
Depresif bir halde kara kara görüyor her şeyi.

Depresif olmasa dertli olmazdı zaten.
Muhtemelen bu bölümde değil geyikte takılıyor olurdu.

Haa tabi amaç o kara bakışı değiştirmek olmalı, olumsuz enerjisini olumluya çevirmek olmalı.
Ama bunu tokatlayarak yapamazsınız.

Ben sırf sert yorumların iyi niyetine inanmıyorum.
Evet mümkünse benim konularıma da yazmasın bu insanlar.

Dertliyim, üzgünüm, şanssızlıklar hep hadi hep demeyeyim de çok bana uğrar evet.
Ama bu şamar oğlanı olmak istiyorum anlamına gelmiyor.
Milletin stres topu olmaya kucak açacağımız anlamına gelmiyor!

Mügecim.. Efkar iyidir arada, dertleşmek istersen uzun uzun özele beklerim.
Kendine iyi bak.

+1

Zaten derdi olmayan yazmaz. Ki herkes her konuya yorum yapmak, yıkıcı olmak zorunda değil. İstemeyen okumadan çeker gider. Yorum yapan da istediğini diyecek tabi, ama ego tatmini yapanlar var malesef.

Hayat onlara güzel olsa gerek.

Üst üste hayatın zorlukları ile karşı karşıya kalıp, birini üzerinden atamadan yeni sıkıntı ile boğuşsalardı, kendini kör bir kuyuda buluvermiş olsalardı bir dönem..

Böyle tokatlarcasına yazamazlardı.

Yumuşak koltuğundan bacak bacak üstüne atmış vaziyette, yüzüne alaycı bir hava katan
kalkık kaşı ve kıvrılmış dudakları ile yazılan yorumlara ( cidden okurken gözümün önünde beliriveriyorlar sanki)

Ayyyy ne kadaaaan da güçlü bir kadın helal olsun demiyorum.
Ne kadar empati yoksunu, itici biri yazık, Allah yüreğine bir parça merhamet koysun diyorum şahsen.

Yine bana diyosun galiba. Sana şımarık ve egon yüksek dedim ama o tabir ettiğin bir b.k olmaz demedim zira bu benim tabirim değil. Ki şımarık olduğunu zaten sen kendin söylüyosun

ben de birinin derdi olduğunda hastanelerdeki insanları ya da ölümcül hastaları falan örnek gösterip ''seninki de dert mi'' denilmesine anlam veremiyorum. arkadaş herkesin derdi kendine büyük. tamam öyle olmadığımız için bin kere şükürler olsun, allah onlara da şifalar versin, ailelerine bağışlasın, ama bu benim derdimin küçümsenmesi gerektiği anlamına gelmez ki. allah herkese ayrı imtihan vermiş, üzülüp ağlamak için illa ki o ölümcül hastalıklar mı gerekli?

''seninki de dert mi git acillere bi bak git hastalara bi bak'' napalım kardeşim daha beter olamadık, elimizden bu kadar dibe vurmak geldi napalım

Muge her kisin bir bahari var.
Resmin diger yuzunu bilmiyorsun sana gore herkes mutlu 10 numara 5 yildiz yasiyor bi tek sen zordasin.sen gorunene bakma.
Ayrica haksizliga ugramis bunun karsiinda dik durmus,aldatilmayi kabul etmeyip tekmeyi cakmissin.sen aslinda guclu bir kadinsin.
Depresyonu at kenara cik dolas,alisveris yap,kendini soyutlama lutfen.

Şımarık, egoist vb olduğunuzu söyleyen yorumlar da eğer bu düzeyde yazıldıysa gerçekten okey 'bence'.
Konularınızı okuyan insanların sizin hakkınızda bir izlenimi var, benim hakkımda da var, X üye hakkında da. Siz bazı üyelere şımarık, çocuksu, egoist geliyor olabilirsiniz, böyle olduğunuzu düşünüyor olabilirler. Bunu da yazabilirler. Açıkçası tek tek her yorumu okumadım ama sadece bu şekilde ifade edildiyse bu da kişilerin sizin hakkınızdaki fikridir. "Senden bir b.k olmaz" demeye kimsenin hakkı yok ki bu şekilde denildiyse gerçekten çirkin ama "düzelmeye niyetin yok" denildiyse bu da normal.

Her zaman herkes sizi övecek, toz pembe yorumlar yapmaz. Yapmıyor da nitekim.

İrrite eden kısmı şu, mesajınızda -en azından benim anladığım şekliyle- ben böyleyim, şımarığım biliyorum napayım, eleştirilmek istemiyorum alt metni var; bu da "sadece iyi yazın aman bana laf etmeyin" anlamına geliyor.

Dahası "şımarığım evet" diyerek aslında her şeyi kabullenip oturduğunuzu söylüyorsunuz ve bu benim için size bu kadar zamandır destek olmaya, sizi ayağa kaldırmaya çalışan onlarca kadına haksızlık. İnsanlar sizin moraliniz düzelsin, hayatınızın iplerini elinize alın, bir yerden başlayın diye uzun uzun dil döküyor ama siz "ben böyleyim" deyip kestirip atıyorsunuz. Kendinize acıyorsunuz, daha önce de söylediğim gibi kurban konumunu benimseyip buna sarılmışsınız.

Bugüne kadar el bebek gül bebek büyümüş olabilirsiniz ama artık kaydıraktan korkan kız çocuğu olmayı bırakmanız gerekiyor bence, ki burada yazanların demek istediği de bu. Ha kimi hiçbir eleştiri, olumsuzluk yapmadan "süpersin Müge düzeleceksin eminim", "harikasın için rahat olsun" gibi mesajlarla yapar, kimi yapısı gereği daha sert daha objektif yorum yapar.

Sonuçta hiçbirimizin akrabası, eşi dostu değilsiniz, kimse sizin üzerinizden ego tatmini yapmaya çalışmıyor veya farklı gayeleri yok. Tarayıcının sayfasını kapattığımız an hiçbirimizin hayatında değilsiniz, dolayısıyla burada iyi kötü vakit ayıran herkes aslında sizin iyiliğiniz için kendi fikrini yazmaya çalışıyor. Size şımarık ve egoist diyenler de olabilir. Bu da genele açık bir foruma yazmanın cilveleri.

Bence asıl konu kim ne yazdı kim ne etti değil, siz düzelmeye ne zaman karar vereceksiniz, bu. 5 yaşındaki gibi kaydıraktan korkmaya devam mı edeceksiniz?

Hehe üstüme alındım

Şimdi evet isteyen istediği kadar konu açar burası da BDV ama ben her gün gelsem kilolarımdan şikayet etsem, şişmanım ve mutsuzum diye otuz konu açsam bana ne yazarsınız ? " bu da geçer vivi mi ? yoksa " ee vivi madem bu kadar mutsuzsun biraz az ye !" mi ?

Kişi hem halinden şikayetçi hem de pasif olmamalı. Müge boşanmadan çok önce de aynı konuları açıyordu bir bakın profiline görürsünüz. Elbette bdv burası dert bölümü ama işte biz de derde derman olmaya, doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. Ha Müge ben doğru yol istemiyorum sadece ağlama duvarım olun derse ona da okey yazmayız.

Bence Müge hep aynı konuları açmıyor.
Mutsuzluğunun temelinde boşanma göründüğü için ana sebep heh tamam boşanma, yine koca meselesi anlaşıldı.
Aşamadı bu kadın bunu falan algısı var.

Mesela ben şu konuda genel bir hayattan tat alamama durumu, hiç bir şey yolunda gitmez efkarı gördüm.
Koca ve boşanma meselesi görmedim.
Çünkü ona odaklanmadım.

Yani konulara yorum yaparken eski konulara bu kadar takılı kalmamak gerektiğini düşünüyorum.

Üzerine alınmana gerek yok.
Tokatlayarak yazan üye deyince aklıma çok başka isimler geliyor :)

Al benden de o kadar O kadar mutsuzum ki Berbat bi evlilik Atandım ama hiçbir şeyin çaresi değil ki atanmak 4 yıl evlenmek için çabaladım Şimdi boşanmak için can atıyorum Her şey anlamsız

Kıyamam sana bi Yazında söylemişsin bu benim imtihanım diye işte bunu bilmen bile çok güZel ama bilmelisin ki imtihanı Çetin olanların mükafaatı çok güzel olur ve ben tekrar söylüyorum kesinlikle seni ileride çok mutlu ve huzurlu olacağın o yaşamın içinde Görüyor ve hissediyorum sadece biraz daha zaman ve sabır gerisi selamet inşallah

mugehatun spor yapmayı sevmiyorum derken fitness, pilates gibi sıkıcı şeyleri kastediyorsan çok haklısın. Tenis, yüzme, binicilik gibi zevkli şeyleri denesen hem spor hem harika bir stres atma yöntemi olur bence, ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…