Efkargecesi

Şımarık büyütülüp de çok zengin her şeye sahip büyütülüp de hala bu hayatta bir amacı olan insanlar var Mügecim...
Senin büyümeni silkelenip kendine gelmeni sağlayacak kişi de eski eşin bence boşanman seni gerçek dünyaya döndürmeli...
5 yaşında anne babaya muhtaç prenses kız değilsin artık...
Hayatının amacı zengin yakışıklı koca bulup ondan çocuk yapmak olmamalıydı bugün boşanınca bu boşlukta olmazdın...
Ben sende hiçbir zaman çalışacak potansiyel görmüyorum mesela ama kınamıyorum da...
Bu tür olaylar gerçekten büyümemize yardımcı oluyor ister inan ister inanma..
Bir an önce toparlanıp kendine gelmen dileğiyle...

Merhaba Müge hanım,

Kuşkusuz ki yaşadıklarınız zordur, kolay değildir ve yaşadığınız duygular gerçek bir acıdır kalbinizde.

Ama şunu da bilmelisiniz ki herkes ama herkes bu dünya da acı çeker.
Bir acı gider, diğer acı ile yüzleşir kalbimiz.

Hayat böyledir.
Önemli olan bu acılarımız ile dolu dolu yaşamayı öğrenmek.. ve olgunlaşmak.

Öyle bir noktaya gelmişsiniz ki yani artık gerçekten kendi hayatınızı ele almanız gerekiyor.

Ergenlik döneminde değilsiniz. Yetişkinsiniz artık nereye kadar "ben bu hayatan zevk almıyorum" modunda devam edebilirsiniz ?

Biliyorum bu söylediklerimiz de bir kulağınızdan girip diğerinden çıkacak...

Ama size önerim artık gecmis ile yasamayı bırakıp geleceğe odaklanmanız...

Insan neyi atlatmıyor ki ?
Neler yaşanmıyor ki ?

Siz yaşadıklarınızdan ders almayıp iyice kendinizi sacma bir hale sokuyorsunuz.

Size önerim acil terapi ye baslamaniz.

Ayrıca sunu da unutmayin ki kimse kimseyi sevmek zorunda degil.
Yani eski eşiniz sizi sevmek zorunda degil. Hic bir iliski sonsuza dek surmek zorunda da degil.
Beddua etmenize de gerek yok bence. Enerjinizi boyle seylere harcamayin. Gonlunuzdeki kibri yok edin.

Hayatin ne kadar guzel oldugunu algilayin.
Daha faydali islere enerjinizi harcayin.

Etrafiniza bir bakin. Her yerde savas, cocuklar ölûyor. Insanlar sussuzluk, aclik ile ugrasiyor. Ama Muge hanim hala depresyonda neymis bosanmis ???!!!

Etrafiniza bir bakin bir...Anca o zaman bu dunya ya faydali bir insan olursunuz.

Ben buraya üzüntülüyken yazıyorum. Her dkikam mutsuz gecmıyor ama uzgun oldugımda yazmak ıyı gelıyor ve yazıyorum buraya çünkü güzel destek olan bir sürü arkadaşım var çok mutlu oluyorum.
Sonra sanılıyor ki müge Her dk eski kocasını stalklayan, bosandıgı ıcın bın pişman olan, sünepenin teki.Evet çok güçlü değilim evet kendimden çok mutsuz oldugum yanım var.Ama o kadarda berbat değilim.Şuan için bunları değiştircek gücümde yok ama bir gün yapacagım bir şeyler biliyorum.Hatayı buraya yazarak edıyorum bu noktada maalesef.
Bende herkesin iyi olmasını istiyorum, en çokta ben iyi olayım da kk bi rahat nefes alsın :)))

Müge hangi şehirdesin bilmiyorum da belediyelere ve kütüphanelere bir uğrasan.
Ben ilk boşandığımda iş bulamamıştım,çok bunalmıştım.
Sonra kütüphaneye üye olayım dedim,maksat yeşillik olsun diye.
Oradakilerle tanışıp kaynaşmıştık.
Görme engelli bebeler gelirdi,onlarla ders yapardık,onlara kitap okurdum,akşamki diziyi anlatırdım.
Belki sizin oralarda da vardır böyle etkinlikler.

Tam olarak ne irrite etti anlamadım?
Bir sürü yazdım ama anlaşılmak istemiyorum bence ben. Kafanızda var bişeyler evet bu böyle diyip geçiyorsunuz bana kalırsa.
Ben defaalarca olumsuz yorum aldığımı eleştirildiğimi söyledim. Eleştirilmeyi sevmememm kabul etmediğim anlamına gelmiyor, gayette eleştirildiğimde ve bunu iyi niyetle yapıldığını gördüğümde bunu seve seve kabul edıp kaale alıp dınlıyorum. Burda herkes bır seyler yap dedıgı ıcın kurslara gıdıyorum nolursa olsun sporu bırakmıyorum mesela. Zamanla severım belkı dıyerek. Bunu bana guzelce yazan sertce soyleyende oldu. Ama bana n " şımarıksın egoistsin, senden bi b.k olmaz" yazan, bu tarz yorumlar yapanları hoş görememekte mi benim suçum? Yani o yorumlar okey mi gerçekten problem ben de mi? Yani gerçekten merak ettiğimden soruyorum öyleyse ben bana düşeni yapacağım.

işte böyle her konuna bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorsun müge.
bunu kopyala da bari açtığın konuların başına yapıştır.
faydalı olacaktır

Ekmek almaya gönderiyorlar diye depresif takılmıyorum ama ben :) öyle olsun bakalım.. Kibirden ölen gönlümü arındırırım bir gün inşallah.

işte böyle her konuna bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorsun müge.
bunu kopyala da bari açtığın konuların başına yapıştır.
faydalı olacaktır

Bende mesela sevismek istedigimde buraya yaziyorum hahaha neyse susayim en iyisi

+1

İlave olarak sevgili Müge'ciğim
Kasiyer olarak çalışmam gerekir ona da ailem izin vermez diyorsun ya işte onun için de savaş vermelisin belki de. Ailene " beni siz böyle pamuklara sarıp büyüttünüz ama artık hayat geçiyor bir yerden başlamam lazım" diyebilmelisin karşılarına çıkıp. "Ailem hem çalış diyor hem de izin vermiyor" demek kestirip atmak çünkü.

Kasiyer olarak başlarsın başka bir teklif gelir ne bileyim bir yandan Açıköğretim okursun bir şeyler yaparsın zaman geçer, sen harçlığını kazanırsın, kendi evine çıkarsın hayatını bir şekilde kurarsın.

hahaha @aylin_a
şunu ben yazssam sana on kere KİB lerdin beni değil mi???

öz eleştiri yapabilmen ne güzel canım

Ben bugune kadar hic kimseyi kib lemedim. Gecen mune de yazmis bana hic kimseyi kib lemiyormusum gururlandim her dusunceye herkese saygi duyuyorum

Arkadaşa katılmakla birlikte şuna takıldım yazınızda mügecim " beğenilecek büyük işler bulamıyormuşsunuz." Yani kime begendireceksiniz ki?bir sirkette yönetici mi olacaksınız hemen?komsumuzun mühendis oğlu bir kaç yıl fabrikadan üstü başı yağ icinde geldi.asgari ücretle calıştı.simdi cok rahat.maaşı da iyi.bence küçük büyük demeyin kendinize bir is bulun.hayatı bir yerinden yakalayın.durup başkalarının başarılarını izlemektense, kendi küçük başarılarınıza sahip olun.

Bana şöyle geliyorsunuz açık söyleyeyim: mutlu olmak için sanki birine ihtiyacıniz varmış gibi.birini bekler gibisiniz.bir ilişkiyi...o zaman sihirli değnek dokunacak size ve siz mutlu olacaksınız.hayatınız yoluna girecek.... böyle bir sey olamaz.cünkü biz zaten düzenini kurduğumuz yoluna koyduğumuz hayatımiza birilerini alıriz.onlar bizim hayatımıza arkadaşlık ederler.destek olurlar.ama hayatımızdan ayrıldıklarında da alt üst olmayız oblar yokken nasılsak öyle oluruz tekrar.evet biraz tökezleriz ama alışırız sonra.bu hayayı bir kez yapmışsiniz.hepimiz yapıyoruz bunu.kesinlikle eleştiri degil söylediklerim.kimimiz eş, kimimiz cocuk, kimimiz iş üzerine kuruyoruz hayatımızı.

Bence siz önce bir amaç bir hedef belirleyin.amacıniz mutlu olmak da olmasın simdilik.ne yapsanız da zaten içinizdeki o sıkıntıyı atmak zaman alır.amacıniz yeni bir hayat insa etmek olsun.is bulun.isiniz cok ufak işler de olabilir.olsun evin o kasvet verici havasından kurtulursunuz.belki degisik eglenceli tecrübeler edinirsiniz.

Size halinize sükredeceginiz ne hikayeler sıralarim.ama gerek yok.herkes kendi gücüne göre sinaniyor hayatta.dağına göre kar veriyor rabbim.umarım sıkıntılarıniz dagılir bir an once refaha erişirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…