Arkadaşa katılmakla birlikte şuna takıldım yazınızda mügecim " beğenilecek büyük işler bulamıyormuşsunuz." Yani kime begendireceksiniz ki?bir sirkette yönetici mi olacaksınız hemen?komsumuzun mühendis oğlu bir kaç yıl fabrikadan üstü başı yağ icinde geldi.asgari ücretle calıştı.simdi cok rahat.maaşı da iyi.bence küçük büyük demeyin kendinize bir is bulun.hayatı bir yerinden yakalayın.durup başkalarının başarılarını izlemektense, kendi küçük başarılarınıza sahip olun.
Bana şöyle geliyorsunuz açık söyleyeyim: mutlu olmak için sanki birine ihtiyacıniz varmış gibi.birini bekler gibisiniz.bir ilişkiyi...o zaman sihirli değnek dokunacak size ve siz mutlu olacaksınız.hayatınız yoluna girecek.... böyle bir sey olamaz.cünkü biz zaten düzenini kurduğumuz yoluna koyduğumuz hayatımiza birilerini alıriz.onlar bizim hayatımıza arkadaşlık ederler.destek olurlar.ama hayatımızdan ayrıldıklarında da alt üst olmayız oblar yokken nasılsak öyle oluruz tekrar.evet biraz tökezleriz ama alışırız sonra.bu hayayı bir kez yapmışsiniz.hepimiz yapıyoruz bunu.kesinlikle eleştiri degil söylediklerim.kimimiz eş, kimimiz cocuk, kimimiz iş üzerine kuruyoruz hayatımızı.
Bence siz önce bir amaç bir hedef belirleyin.amacıniz mutlu olmak da olmasın simdilik.ne yapsanız da zaten içinizdeki o sıkıntıyı atmak zaman alır.amacıniz yeni bir hayat insa etmek olsun.is bulun.isiniz cok ufak işler de olabilir.olsun evin o kasvet verici havasından kurtulursunuz.belki degisik eglenceli tecrübeler edinirsiniz.
Size halinize sükredeceginiz ne hikayeler sıralarim.ama gerek yok.herkes kendi gücüne göre sinaniyor hayatta.dağına göre kar veriyor rabbim.umarım sıkıntılarıniz dagılir bir an once refaha erişirsiniz.
dediğimi yap sen.
konu açmaya devam edeceğini hepimiz biliyoruz...
pek buradki ona da benzemiyor sanki adam haklı beni aldatmakla deyip kendine acımak gibiÖz güven sorunu vardır yoktur bilemem
Ama bu adamdan hemen boşanmasıyla ilgili bir
kriter değil.
Süründürmek yada süründürmemek
Sebepler ve sonuçlarla ilgili aslında.
Kimi gözüm bir daha görmesin der
Kimi burnundan fitil fitil getiricem..
Daha çok bakış açısıyla alakalı.
Şımarık büyütülüp de çok zengin her şeye sahip büyütülüp de hala bu hayatta bir amacı olan insanlar var Mügecim...
Senin büyümeni silkelenip kendine gelmeni sağlayacak kişi de eski eşin bence boşanman seni gerçek dünyaya döndürmeli...
5 yaşında anne babaya muhtaç prenses kız değilsin artık...
Hayatının amacı zengin yakışıklı koca bulup ondan çocuk yapmak olmamalıydı bugün boşanınca bu boşlukta olmazdın...
Ben sende hiçbir zaman çalışacak potansiyel görmüyorum mesela ama kınamıyorum da...
Bu tür olaylar gerçekten büyümemize yardımcı oluyor ister inan ister inanma..
Bir an önce toparlanıp kendine gelmen dileğiyle...
Müge hangi şehirdesin bilmiyorum da belediyelere ve kütüphanelere bir uğrasan.
Ben ilk boşandığımda iş bulamamıştım,çok bunalmıştım.
Sonra kütüphaneye üye olayım dedim,maksat yeşillik olsun diye.
Oradakilerle tanışıp kaynaşmıştık.
Görme engelli bebeler gelirdi,onlarla ders yapardık,onlara kitap okurdum,akşamki diziyi anlatırdım.
Belki sizin oralarda da vardır böyle etkinlikler.
İnşallah olursun canım ben senin kötülüğüne yazmıyorum da evliliğin bir döneminde başlayan depresyon halin hala devam ediyor ordan diyorum çalışmayacak gibisin diye belki de depresyonun o işten çıkınca başladı yapacak bir şey bulamaman eski kocanın kendi dünyasında takılması filan...:)) keşke olmasaydı ama olmuş. Aşık oldum evlencem diye öldüm. Keşke öyle olmasaydı ama oldu işte..
bende hiçbir zaman çalışacak potansiyel görmüyorsun ama evliliğimin bir döneminde çalışmış gayette mutlu olmuştum mesela ben...
İnşallah toparlanacağım.
Yok ben öyle satış işini tavsiye etmem.Yok kız bu gudubet şehirde bi halt yok :) olsa yapcam öyle seylerde.. herballıfe a mı katılsam ole seyler var bol bol:))
+1
İlave olarak sevgili Müge'ciğim
Kasiyer olarak çalışmam gerekir ona da ailem izin vermez diyorsun ya işte onun için de savaş vermelisin belki de. Ailene " beni siz böyle pamuklara sarıp büyüttünüz ama artık hayat geçiyor bir yerden başlamam lazım" diyebilmelisin karşılarına çıkıp. "Ailem hem çalış diyor hem de izin vermiyor" demek kestirip atmak çünkü.
Kasiyer olarak başlarsın başka bir teklif gelir ne bileyim bir yandan Açıköğretim okursun bir şeyler yaparsın zaman geçer, sen harçlığını kazanırsın, kendi evine çıkarsın hayatını bir şekilde kurarsın.
Belkide vivim.Ama biliyorum ki bu bana daha çok sorun olarak döner işte. Ben garson olarak çalışırım, her gün annemin suratını çekerim, küçük yer burası illa millet görüp aa müge ordamı çalışıyor der ve o buna katlanamaz. Kazandıgım para defolup gıtmeme yetmez. Babam devamlı o okulları garson olmak ıcın mı tarzında soylenır. İstiyorlarki masa başı keyifli işim olsun. Bende istiyorum ama nerde öyle hemen iş.Olur dediğim kaç iş döndü bir nasipsizlik var yani maalesef. Zaten boşandım boşanalı annem pskopatlaştı iyce.
Belki bir gun sadece ceker gıderım.Kimseye de bir şey demem
Nereye gidiyorsun Müge?Belkide vivim.Ama biliyorum ki bu bana daha çok sorun olarak döner işte. Ben garson olarak çalışırım, her gün annemin suratını çekerim, küçük yer burası illa millet görüp aa müge ordamı çalışıyor der ve o buna katlanamaz. Kazandıgım para defolup gıtmeme yetmez. Babam devamlı o okulları garson olmak ıcın mı tarzında soylenır. İstiyorlarki masa başı keyifli işim olsun. Bende istiyorum ama nerde öyle hemen iş.Olur dediğim kaç iş döndü bir nasipsizlik var yani maalesef. Zaten boşandım boşanalı annem pskopatlaştı iyce.
Belkide vivim.Ama biliyorum ki bu bana daha çok sorun olarak döner işte. Ben garson olarak çalışırım, her gün annemin suratını çekerim, küçük yer burası illa millet görüp aa müge ordamı çalışıyor der ve o buna katlanamaz. Kazandıgım para defolup gıtmeme yetmez. Babam devamlı o okulları garson olmak ıcın mı tarzında soylenır. İstiyorlarki masa başı keyifli işim olsun. Bende istiyorum ama nerde öyle hemen iş.Olur dediğim kaç iş döndü bir nasipsizlik var yani maalesef. Zaten boşandım boşanalı annem pskopatlaştı iyce.
cok duygulandım yazınıza ama bir laf var bilirmisin beterin beteri var işte ben senin beterindeydim cnm.3 cocuk ve ben anneleri.işim yok,evim yok,cebimde param yok,acız sokakta yagmur fena üzerimde ince bir mont ve kızlarıma sarıyorum.nereye gidecegim ne yaparım allahım demekten aglamaktan gözlerim sisti.annem istemez koca evine git,ablamlar 3 gün zor tuttu bakamıcaz sana,abım olacak mahlukat 1 gün tuttu karım istemıyor dedi.ev kıralıcam dulsun die yüzüme bakmadılar.anlatsam oturur aglarsın.6 sen sonra bız kızlarım en güzel okullarda ve işim üst düzey yönetici.basardım Müge ben bu hayata kızlarım için yenılmedim,kullandırmadım cevreme kendımı ama basardımmmmKuzenim atandı, yaşça küçük, henüz hayatının baharında.
Atanması halamlar için devasa bir olay oldu haliyle ama bizimkiler için bile gurur kaynağına dönüştü. Babam yeğeni atandı diye insanlara mutlulukla ve gururla bahsediyor.
Bense etrafımda olup biteni sessizce izliyorum.
Küçük kuzenim için sevinirken kendim için bol bol yas tutuyorum. Babası kendisinde gururlanacak bir şey bulamadığı için yeğenleriyle gururlanmak zorunda kalan, annesi her fırsatta lafları itinayla sokan, iş bir türlü bulamayan, basit işlerde çalışmakta bir türlü yakıştırılamayan, boşanmış, hayatta bir şeyi de başardım diye kimsenin önüne koyamamış, bir zavallı olduğum için...
Kurslara yazıldım, keyif vermiyorlar ama gidiyorum. Yeni insanlarla tanışmaktan nefret ediyorum ama yine de gidiyorum. Onlara boşandığımı söylemekten tiksiniyorum ama gidiyorum.
Sırf bir şeyler yapmış olmak için.
Diyete başlayamıyorum. Bu gün başlıyorum ertesi gün yine bozuyorum. Spor yapmaktan nefret ediyorum tüm hücrelerimle hemde. Yine de yapmaya çalışıyorum.
Bana diyorsunuz ki kendi hayatına bak Müge. Neresine bakayım? Napayım bununla? Neresinden tutulur bu hayatın? Olmadı bu hayatım, bir daha istiyorum ben.
Geleceğe dair ufacık bir hayalim yok, umudum yok...
Her şey bomboş geliyor, yaşamak için sizde tonla olan sebepler bende yok. Hiç bir şey heyecanlandırmıyor beni, keyif vermiyor. Ne hayal edeyim?
Son dört senemi de ben zayıflama, iş bulma ve çocuk yapma gibi saçma sapan hayallerle geçirmiştim zaten.
Şimdi hepsi boş saçma ve gereksiz geliyor. Her şeye geç kalmış hissediyorum.
Bir işe girsem nolacak? Eminim üç günde ondanda sıkılırım ben.
"Uçurumun kenarındayım hızır, bir gamzelik rüzgar yetecek, ha itti beni ha itecek" diyor ya şair. Öyleyim. Sanki bir uçurumun kenarındayım...
Bana diyorsunuz ki bakma onlara. Nereye bakayım? B.mbok olan hayatıma mı? Yaşamak için kalmayan enerjime mi.. Kuzeninin atanmasına bile içten dolu dolu sevinemeyen bir Müge ye mi bakayım?
Sanki benim bütün mutluluklarım onlara yüklenmiş.
Yine bir efkar gecesindeyim. Benim yerime de sigaraları yakarsanız ne mutlu olurum. Zira bu evde rahat rahat sigara bile içemiyorum....
Ben içimi döküyorum, kendime yazıyorum, bir gün dönüp bu yazıları okuyup neler çekmişim be diyeceğim. Sizlerde sabredip okuduysanız, mıncırdım çok.
"Beni özleyince bir nehir yatağını bulsun, kor düşsün dağlarına, ceylanlar suya insin,sesime bakıpta ağlıyorum sanma, seni özleyince böyle olsun birazda, canım aldın can evimden vurdun ya sende, küstüm sana faydası yok geri dönsende...Sende vefasız çıktın, sende hayırsız çıktın, sende vicdansız çıktın, adın batsın.."
Ah şu şiirler...!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?