Efkargecesi

Bir de zaman zaman bu depresif haller tekrarlanir depresyon tedavisinde. Iyiyim dersiniz hoop ufacik bisey alasagi eder bu yuzden kesinlikle profesyonel destek lazim.

mugehatun ne var ki destek alman gerektigini kabul etsen herseyi kendi haline birakmasan

Umarım bu karamsar ruh halinden bir an önce çıkar

Müge sen acı çekme bağımlısı olmuşsun.
Acı çekmek için yorumluyorsun olayları
atanan kuzenin sevinci bile sana bu şekilde dönüyorsA, müthiş bir güvensizlik, sevgisizlik var.
Kendine güven kendini sev biraz yoksa hayat tamda senin anlattigin gibi bomb.k

Müge'nin doktor sevgilisi vardı ne oldu onunla devam etmediler mi ?
Hayatında biri varken daha iyiydi çünkü bu kız

Efkarlıyım başım duman
Sitemim var ey koca çınar
Zor günümde nicesini andım ..
Muhabbet yetmezmiş bilmedim !
Dün bugün dedim gönlüm avuttum
Yarın yetmezmiş bilmedim !
Dert bir yandan
Sevda bir yandan ..
Derman yetmezmiş bilmedim !
Sitem ne çare
Şu dünyanın haline kandım
Ben yalnızmışım bilmedim
Gönül için için yanar da
Sabır yetmezmiş bilmedim !
Sitem ne çare
Efkarlıyım başım duman
Sitemim var ey koca çınar

Dinlerken yazayım dedim
Kim dertsiz şu dünyada ..

Kusura bakma da ağır melankoliksin bence. Bir kaç konuna denk geldim de konuyu açanın sen olduğunu görünce okumamaya çalışıyorum çünkü göğsüme bi öküz oturuyo sayende. Ben de çok ağır depresyonlar atlattım, annem kronik depresyon hastasıydı ama senin gibisini görmedim. Bence kendine sormalısın ben beni ister miyim diye ve silkelenmelisin. Eskiden ben de melankolik bir tipdim acıklı filmler şarkıları da çok severdim sonraları bi şarkıyla değiştirdim her şeyi acıklı şarkı dahi dinlemiyorum şimdilerde. Tam anlamıyla hikayeni bilmiyorum elbet acılar yaşamışsın da yaşamışsın artık bi bitir bi yerlerde. Ohhh demeyim demeyim dedim ama tutamadım artık kendimi.

evet aynen katılıyorum.
acısını anlayabiliyoruz onda bir sorun yok.
tamam boşandı yuvası yıkıldı.
toparlanması zaman alacak.
ama mügenin hayatındaki tek sorunu boşanması değil ki.
boşanmak tabiri caizsse tuz biber oldu.
oysa geçmişinde de hayatla mücadelesi zayıf bir insan profili varmış.
kendi yazdıklarından çıkarımım :))salt benim yorumum değil.
"iş bulsam ne olacak ki üç günde sıkılırım" diyor.
sıkılmayacak işte.
sabredecek çalışacak didinecek.
ee bunlar olmadan hayattan katışıksız mutluluk vs .beklemek büyük yanılgı.
böyle diplerde gezer işte.
onlarda var bende niye yok der.
hayata bakışı ile genel bir sıkıntısı var.
yeri geliyor ama herşeyi boşanmaya endeksliyor.
bilemiyorum 28 yaşında kendini bu denli salarsa çok zorlanır.
acilen silkelenmesi lazım.
"boşandım depresyonayım bu da benim en doğal hakkım "psikolojisinden sıyrılması lazım.
inşallah kelimelere takılmaz da asıl demek istediğimi anlatabilmişimdir kendisine:))

Şu anlatimina bak mesela. Sen bir kitap yazmaya basla bence. Cok güzel yaziyorsun. Ben de yillardir issizim.

Hayır bir de aile yanında ve anladığım kadarıyla maddi sıkıntı da yok, boşanmasını başına kakan yok, benimki gibi " boşandın yüzümü eğdin elaleme" diye bir baba yok. E biraz da kendisini toparlaması lazım. Ben kendimi güçsüz hissederdim ama yok bu badireleri çok sağlam atlatmışım düşününce....

Savaşmak ve kuyruğu dik tutmak lazım yoksa hayatta kalmak çok zor.

Ah be Müge. Bir derinden ah çektirdin bana. Bu forumda senin yazdıkların etkiliyor beni en çok. Müge unutma her karanlık gecenin bir sabahı var. İnşallah o gece çok uzun sürmez ve sende sabaha kavuşursun

Bence sen bu bosanma olayini kendine bir kilif olarak kullaniyorsun.
Kendine bir hayat kuramayacak kadar tembelsin ve herseyi acina bagliyorsun.
Kendi sorumlulugunu bile almaktan korkuyorsun.
Burda cokca karsilastigimiz dayak yiyen aldatilan buna ragmen kocasi bosamazsa ondan vazgecemeyen kadin profilisin.Cunku buyumek isine gelmiyor.Kocan, kocan yoksa anan baban sana bakmali sana gore.
Normal bir insana onerecegim sey bir is bulup kendi evine cikmasi ve hayatini yasamasi olur.Mantikli olani budur...
Ama senin bu melankoliden cikmanin tek yolu tekrar evlenmen gibi duruyor.

valla daha önce de sneinle benzer şeyler yazdık sevgili M meredithgrey .
savaşmak ve kuyruğu dik tutmak zorunda.
ancak müge şu an duygusal olarak boşanma sürecinde.
ama ne kadar uzatırsa o kadar aleyhine.
bilmesi lazım.
biliyor gerçi de kabullenemiyor gibi.
maddi sıkıntı içinde olsa durumu değişirmiydi acaba?
o zaman ne bileyim tırnaklarını geçirirdi hayata sanırım.
illa iyi kötü bir işe tutunur,tek derdi hayatta kalmak olurdu.
böyle kendine acımakla ah la vah la geçirecek zamanı olmazdı belki de.
mugehatun demek istediklerimizi aktarabiliyoruz umarım.
ben de M meredithgrey gibi çok büyüğüm senden.
yazdıkarımız senin iyiliğin için.
genel olarak ne demek istiyoruz lütfen bunu bir düşün.

İşte bunu demek istiyorum ben de Müge pek hayat mücadelesi yaşamamış, hep birileri onu kollamış, babası sonra eşi olmuş hep maddi & manevi pış pışlayan. Bu yüzden şu an sudan çıkmış balık gibi dolaşıyor.

İşe girip sıkılma kısmına ise hiç girmek istemiyorum çünkü çalışmak beni hayata bağlayan tek motivasyon kaynağı. Bu yüzden bu kısımda kızdım Müge'ye. Ama elbette acısını yaşayacak aldatılmak, adamın evlenmesi, kadının hamile olması kolay şeyler değil. Ama ya senelerin geçmesini bekleyecek sürekli ev kızı işsiz, güçsüz meşgalesiz Müge olarak kalacak ya da kendisi için bir şeyler yapmaya başlayacak.

Kızlar yazdıklarınızı tek tek okudum ama herkese tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayın o yüzden genel bir cevap vereceğim.
Hepinize tek tek tşk ederim, her zaman yanımdasınız
Evet ben rahat büyüdüm ve şımartıldım. Ailemin biricik kızı oldum çoğu zaman. Annem & babam prenses modunda büyüttüler genelde beni. Diyorum ya kimse bana okulunu bitir işini eline al ve öyle evlen demedi.Ben okurken bile iş kaygısı gütmeyen gezip tozan bir ailenin maaşını bir ayda sırf gezmeye yemeye ve kıyafete harcayan bir tip oldum. Ailem kızsa söylense de yine de bu ehliyeti onlar verdi. Evlenirken ya bi dur iş bul filan demedi kimse. Ben para biriktirmeyi bilmem mesela, öyle çok kimsenin kahrını çekmemişimdir, evlendikten sora gördüm hayatın zorluklarını daha çok, bana göre evlendikten sora büyüdüm, size göre hala küçük bir kız çocuğu modunda olabilirim.
Ailem beni böyle şımartırken bir yandanda aşırı başarılar bekledi benden evet tembelim tembel oldum ama kimse çalışmıyorum diye beni çalışmaya da teşvik etmedi?
Boşanınca şok yaşadılar ve maalesef her zaman yanımda olan ailem öyle yanımda olmadı. Her gün laf yiyorum annemden, babam daha merhametli ama yeri gelsin o da acımıyor. Belki başkası duysa o lafları umrunda olmaz ama ben kaldıramıyorum.
İstediğiniz gibi bir amazon kadını değilim yani. Ben korkudan kaydıraktan kaymayan bir kız çocuğuydum. Annesinin yanında put gibi oturan yaramazlık yapmayan sessiz sakin olan ve giderken uyuyakalan kucaklarda taşınan kızdım.
Küçük yerdeyiz ve okuduğum bölüm kötü bi bölüm. Benim iş ayırtetmeyip garsonluk kasiyerlik filanda olsa yapmam lazım. Ama buna asla izin vermezler nasıl olsun? Bilmemkimin kızı kasiyerlik mi yapıyo yani hemde boşanmış gelmiş? Büyük şehirde yaşamıyoruz.. bunlar dezavantajım. İş bulamamak ve kafama göre davranamamak...
Bana diyosunuz ya melankoli seviyorsun. Hayır sevmiyorum. Siz benim geyik yapan eğlenceli kahkaha atan hallerimi biliyor musunuz? Ben ünideyken ortamın aranan kızıydım çünkü müge gülerdi eglenmesini bilirdi ve tartışsamda kırılsam da kötü seyler yasasamda en azından yoluma bakabılıyordum. Şimdi yapamıyorum. Şuan için yapamıyorum en azından. Çünkü kapana kısılmış kalmış gibiyim.İşlere başvuruyorum bir şeylere niyet ediyorum deniyorum filan filan olmadıkça ve ğstüste geldikçe dibe çöküyorum. Bayılmıyorum kendini jiletleyen müslüm baba fanı gibi takılmaya. Ama içimdeki hüzün bu.
Terapiye başladım. Terapi ne zaman işe yarar bilmiyorum. Yardım alıyorum ve yapabileceğim şeyleri yapıyorum. Yine de her sabah uyandığımda keşke böyle olmasaydı diyorum.
Ben hastalara, çocuklara acımıyorum. Acımak benım ıcın kötü bir kelime.Acınmak ancak pisliklere yakışır. Ben onlara üzülüyorum, dua ediyorum hatta elimden gelen yardım varsa ediyorum. Elbetteki benden kötü durumda olan insanlar var ama bu durum beni teselli etmiyor.
Aaa müge bak o da boynuzu yemiş ve cocuklu, hadi kalk göbek at, senin cocugun yok dıyemıyorum. Cocugum olsa belkı daha amazon kadını olurdum belkı sebeplerım olurdu umutlarım olurdu. Hastanelki bir hastanın yaşama umudu ve savasma sebebi var. Sende savaş bi seyler için diyorsunuz ama ben dunya barısı hasta cocuklar yada english home daki bir takım ıcın savasacak gucu bulamıyorum ıcımde. Bapayım?Almışlar sankı ıcımden.
Evet şımarığım ve eleştirilmeyi aevmiyorum. Eleştiriye bayılan varmı? Ama beni eleştiri kamçılamaz, sen bana egoist şımarık güçsüzsün dedin diye ben kalkıp hayır öyle değilim demem evet belki öyleyimdir der oturur ağlarım.
Belki bir gün yazarım bir kitap ve siz okursunuz :)
Siz okusanız yeter zaten.
Bu arada ben çokkere yazdım ama gene yazıcam.
Tüm günümü tv karşısında esra erol izleyerek geçirmiyorum. Melankoli yapmıyorum, bunu bi bilin.

Ya bu okadar can sıkıcı kötü bir yorum ki benim için, inş sen yazarken mutlu ve tatmin olmuşsundur. En azından birimizin mutlu olması gerek dimi..

Ben bu dipten öyle yada böyle çıkıcam. Ayrılalı beş ay oldu henüz. Hala şok şaşkınlık üzüntü özlem hazımsızlık kin öfke nefret yaşıyorum ama geçecek biliyorum. Kendimle alakalı konularla baş etmeye de çalışırım zamanla. Zaman gelir gerçekten artık takmam bile belki.. Ama şimdi durumum bu. Acımı yaşayayım isteğim bundan kaynaklanıyor çünkü daha atlatabilmiş sindşrebilmiş değilim. Yorumlarınızı anlıyorum üzülmeyeyim yırtık olayım istiyorsunuz. Ben dizi karakteri kitap kahramanı değilim, sadece sıradan bir kadınım. İstediğiniz gibi kolay atlatamıyorum diye neden hırslanıyorsunuz bana karşı anlamıyorum. Bu yüzden etrafımda kimseyle bir şeyimi paylaşmıyorum işte. Varsın "domuz gibi bu mügede" desinler. Varsın boşanmak kıcımda olmamıs gibi sansınlar. Daha iyi..

biz niye isteyelim amazon kadını olmanı filan.
çok hoşsun müge:))
ne yaparsan kendine.
büyüklerin klasik lafıdır.
buraya da yakıştı hani...
bdv ye konu açıyorsan diye başlayıp devam ettirmeye de gerek yok.
sen aslında sadece yazmak ve sessizce okunmak istiyorsun sanırım.
henüz ben çözemedim de.
ha bu arada acımak ve üzülmek kavramı çoğunlukla iç içe geçer günlük kullanımda.
bunu hepimiz biliyoruz.
yoksa hiç kimse hasta ve acizlere bakarak kendini mutlu et diyecek kadar aymaz değil sevgili müge.
böyle sapıkça ve sakil bir öneri yapılabileceğini düşünmen düşündürücü..

Selam Mugecik. Benim diger arkadaslar gibi sana verecek tavsiyem yok. Cunku cok benzer seyler yasadim ve seni olumsuz etkilemek istemem ama tam 3 sene maalesef uzulerek soyluyorum bu sekilde gecti. Cok sukur su an o gunler geride kaldi ama maalesef kendi cabalarimla degil, dis faktorlerin kendiliginden degismesi sonrasi duzeldim. Umarim senin durumun farkli olur ve daha cabuk atlatirsin ama kendi kabiliyetinle ama dis faktorlerin degismesiyle. Yalniz kurslara gitmekle cok iyi yapiyorsun. Tam toparlanana kadar kurslar sana biraz olsun can katar. Mutlaka devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…