Efkargecesi

Insanın karşısına her an güzel bir kapı açılabilir. Ama siz bukadar umutsuz iken o kapıyı farkedemezsiniz. Bırakın birilerini mutlu etme derdini. Birilerinin önüne başarı dolu bir hikaye koymayı. Küçük iş yapan bir sürü mutlu insan var. O küçük işlerden büyük yerlere gelen insanlar var. Bir çoğu da sizin gibi çaresiz hissetmistir emin olun. Bir gun bir arkadaşım vardı sizin gibi. O bana imreniyor du. Bak üniversite okudun ben yapamadım. Evlendin çocuğun bile var sebeplerin var mutlu olmak için deri. Sonra karşısına biri çıktı ama mutsuzluğa öyle teslimdi ki resmen ittim onu o kişiye. Şimdi evli çocuk düşünüyor. Hayal ettiğinden çok daha iyi imkanları var hatta benle mukayese bile edilemez. İşinden nefret ediyordu artık ve karşısına yeni bir sektör çıktı çekindi yine beceremem diye yine ittim verdim gazı bu konuda iyiyim galiba. Şimdi işi de çok rahat.

Seni itecek yureklendirecek birileri olmayabilir ama umutsuzluk kuyusundan cikarsan kendin de birçok yol bulabilirsin. Bıak başkalarının senle gurur duymasını. Hayatını tek başına sürdürebilecek duruma gelemeye bak ilk olarak. Sonra yukselt çıtanı. Uzun olur zahmetli olur ama sağlam olur. Bir yerden başla. Gittiğin kurstan keyif almıyorsan senin kalemin olmayabilir. Ne istediğine karar ver. Çıtanı yüksek tut ama hayalperest olma.

Birgün burayı oku ve vay be ne caresizdim şimdi allaha çok şükür ayaklarım üzerinde duruyorum dem herşeyden önce sağlıklı olman yeter. Bu bile şükür sebebi. Elimizde olanlarla başlamak gerek sukretmeye.

Yaşadığım tüm hayal kırıklıklarına hayatıma giren tüm kötü insanlara rağmen" sağlığım yerinde olsun ben hepsiyle başaçıkarım evelallah" diyerek yoluma devam ediyorum..
Size tavsiyem şu;
Evlilik adına kötü bir tecrübe yaşayıp baba evine dönmeniz hayatın sonu değil..
Çok şanslısınızki çocuğunuz yok.
Şayet çocuk olsaydı hayatınız çok daha zor olacak kendinize bile itiraf edemediğiniz bu durumu ona hiç itiraf edemeyecek çok daha zor bir hayatın içinde çırpınıyor olacaktınız..

Bir arkadaşım var...Evlendi ayrıldı..Her gün kendine dert arıyor hatta dertleriyle mutlu.Full time melankoli.
Kilolu.Kilo vermek istıyor ama habire yiyor..Spor yapmak istıyor ama yapamıyor.
Yaşam sevinci yok.Zar zor bir sevgili yaptı adamı boğuyor adam kaçıyor..2gün mutlu 10 gün ağlıyor..
Gel gelelim "az yiyim biraz spor yapayım " demiyor..Sağlıklı olduğuna sevinemiyor..
Onada hep aynısı söylüyorum.Çocuğun yok sorumluluğun sadece kendine. hayata godozlama dalın abi olay budur..
Silkelen lütfen silken.
Sabak kalk kocaman bir geril ve "haydi başlıyorsun" de..

O neydi gız.

Annenlerin yanında kalmak sana iyi gelmiyor.Baban mükemmelliyetçi birisimi?

Seni kötümü hissettiriyorlar.Eğer öyleyse oradan uzaklaşıp kendine ayrı bir ev açmak olsun amacın.İşe gir, işine yarayacak kurslara git.O evden çık markettte kasiyerlik olsun başka bir şey olsun bir yerden başla

Evlenmek kadar ayrılmakta normal.Sen o şerefsize tekmeyi basarak doğru olanı yaptın.

Onlar onursuz utanmaz bir şekilde kahkahalar atarken sen diplerde salya sümük kendini kahrediyorsun.Adilmi bu.Bi kendine gel silkelen lütfen.Dünyanın kaç bucak olduğunu herkese göster

Hep müge nin başlıklarını görüyorum ve içeriği tahmin edebiliyorum.

Müge etrafında sen kendini iyi hisset diye kendini paralayan bunca insan var mı? Ben burayı çok seviyorum. İnsanlar düştüğüm yerde omuz veriyorlar. Kulak ver onlara. Atlatacaksın. Atlat artık.

Bence müge ye toplanıp dalalım

Yazdkılarım okudukça okutuyor kitap yazmalısın diyen arkadaşa katiliyorum

Sabah sabah içim cız etti zor imtihanlar inşallah Allah gönlüne bir ferahlık verir ama acı süreniz kısaltmaya bak hep kaybettiklerimizi düşündüğümüz için kazanacaklarimizi görmüyoruz umarım kısa sürede toparlanirsin

mugehatun konularınızı hep misafir kullanıcı olarak okuyordum, ya Bi üye olsam şunu şunu desem diyordum, üye oldum ama hiç birşey yazamıyorum. Bedensel olarak olmasak da burda yüzlerce kadın sizinle gönül bağı kurduk,

Ben böyle durumlar da şunu derim; madem hayat Bi tiyatro canımı sıkan insanlara bir daha rol vermeyecem, rolünü oynadı gitti beceremedi hak etmedi bende rol yazmam o zaman

Mügecim ünv sınavına hazırlansana? Hem severek yapabileceğin hem de kolay atanılabilen bir alan seç kendine. Herşeye yeniden başlamak için geç değil. Al sana hayat gailesi. Gerisi de gelip meslek sahibi oldun mu tadından yinmez. Hadi canım kalk bir silkelen. Kendine bakıp ağlamaktansa yapılacak reçetelerin var senin..

Müge tamam ağla dertlen içindeki zehiri at ama birazda somut şeylerden gitmek lazım.

Artık önüne bakman lazım.Boşanan ne ilk ne de son kadın olacaksın.

Ya işe gir ya da üniversiteye kpssye bir sınava hazırlan.

Boş boş durarak evde kocamı bekleyeceksin?

Senin en büyük sorunun ailen özellikle de annen gibi geliyor bana.

Derdi seni hemen evlendirmek gibi.Laf sokarak, işte çalışmanı engelleyerek,görücü ayarlayarak yanlış yapıyor.

Neden laf sokuyorlar? Ayrılmamanı herşeyi sineye çekmeni mi bekliyorlardı. Dertleri ne anlamadım yani.

Orada evli adamın koynuna giren sen değilsin, aldatan sen değilsin ,seni niye suçluyorlar?O adi adam sen olmasanda başkası olsada yine aldatacaktı .Sütü bozuk erkeğe denk gelmişsin.

Kk ailesi olarak seninle gurur duyuyoruz.Bahaneler uydurmadın yok çalışmıyorum bilmem ne demedin.Kolay yolu seçmedin.

İkincisi çalışmanı niye istemiyorlar?Beğenmedikleri işler neler?Hangi işi yapmanı bekliyorlar?

Yok biz sana bakıyoruz paraya falan ihtiyacın yok diyorlarsa da ben para için değil kafamı dağıtmak için işe girmek istiyorum de.

Hem onlara ne.Kaç yaşında yetişkin bayansın.Asgari ücretli olsun bir işe gir.

Son düzenleme:
Ben konu ozelinde yazmayacagim.
Zor seyler yasamissiniz fakat bazi insanlar melankolik takilmayi sever ve bundan mutlu olurlar. Siz mutlu degilseniz iyi bir psikolojik destege ve gerekirse destek ilaclara ihtiyaciniz var diye dusunuyorum.
Yani su an hayatta ki amaclarinizdan biri olan isi buldugunuzda bile "ne olacak ki uc gunde ondan da sikilirim" diyorsaniz hayatta kendi adiniza istediginiz hicbir sey yoksa problem var.
Ben boyle iyiyim diyorsaniz tamam ama kendinizden, su an ki dusunme aginizdan ve hicbiseyden mutlu olamayacaginizi dusunmekten rahatsizsaniz, destek alin.
Burda herkes vah muge cok zor seyler yasamissin, ah canim beni cok duygulandiriyorsunlar sana bisey katmaz.
Ben zamaninda cok psikolojik desgek aldim iyi ki almisim bu yuzden rahatlikla oneriyorum dia kapinin dis mandali olarak degil. Ilac kullanimindan da cekinmeyin. Sadece gerektiginde kullanila bu tarz ilaclar saglikli dusunemeyen ve hic objektif bakamayan beyninizi sadece normalde olan kivamina getiriyor. Yani daha cozum ureten ve herseye karamsar bakmayan bir beyin. Yani ilac degil yine siz koyuyorsunuz hayatinizi yoluna.
Bir de ezik olmayin hele de ayni evde laf sokmalar vs siz annenizi uzun, ustesinden nasil gelirsiniz bilmem ama hep alttan alan ve uzulen sen olmak zorunda degilsin
Umarim en kisa surede bu asiri melankolik ruh halinizden sikilir ve adimlar atarsiniz kendi iyiliginiz icin

bence iyi bi iş bulsan... sana çok iyi gelir. bazen çalışıyo olmama lanet ediyorum ama insanın hayatına düzne getiriyor, beynin, meşgul ediyor, başka şeylere odaklanmana yarıyor. sana şu an gereken bu bence.

ayrıca hiç bişey için geç değil. yeniden başlayabilirsin her zaman.

boşanmak da hayattaki ne büyük başarısızlık değil. evlenir ayrılırsın, ne var bunda.

sağlığın yerindeyse herşeyin üstesinden gelirsin kendine zaman tanımıyorsun

acınacak halde değiller mi sen bu hayatta gerçek acıları tatmamışın canım o nedenle bir silkelende kendine gel, öncelikle işine dört elle sarıl ta ki daha iyisini bulana kadar ailenle olmuyor mu ufakta olsa senin olan bir eve çık ve yalnız yaşa karışanın edenin olmaz, geçmişe takılacağına bugününü doya doya yaşa zevk almadığın kurslara spora para ve zaman harcayacağına zevk aldığın uğraşlarla meşgul ol, zaman buldukça ufak tatillere git emin ol hava değişimi iyi gelir....
çocuğum yok diyede üzülme şu anki halinle bir çocuğa annelik yapamazdın zaten baksana kendini yerlere atmışın....
yoğun bakımlara kritik hastaların olduğu hastane servislerine bir git, insanlar gerçek acıyı çekiyor, ölümle savaşıyor, dışarda bekleyenlerin elinden birşey gelmiyor işte asıl çaresizlik bu acınacak durumda olmak bu, senin yapabileceğin çok şey var yoksa zaman akıp gidecek sen yerinde sayarken birde bakacaksın ki musalla taşında soguk ve cansız bedenin yatıyor ama sen boş bir hayat yaşamışın , yaşayabilceklerini yaşamadan...
bilmem anlatabil dim mi ?

Bıseyler yazmayı denesen ??? cok basarılısın bu knuda duygularını yazıyla okuyanlars oyle bır gecırıyrsun kı knussan bu kadar etkıleyemezsın

Müge senin yaralarını yine sarabilirsin.
Kendini toparlamaktan başka çaren var mı?
Bu şekilde olmak sana ne kazandırıyor hiçbirşey.
Sen çok değerlisin.
Toparlan hayata gülümsemeye çalış.
Bir süre sonra eski haline dönüceksin.
O adamı unut gitsin yazınca kolay biliyorum ama unut.
Kendine eziyet etme.

acınacak halde değiller mi?
çok şaşırdım cidden bu yorumuna.
sebebini de merak ettim açıkcası.
bir de üzgünüm ama müge hayatla hiç mücade etmemişssin etmiyorsun da.
hiçbir şey için yeterince çabalamadığını kendin de itiraf etmişssin.
bu şekilde kendi kendine nasıl düzelecek hayatın?

o şiiiri dinleme sakın dinleme
hatta ibrahim sadiriden komple uzak dur :)
cok fena cok
derdi olmayan insanı surunduruo

Birine acımak ya da onun acısına bakıp "Neyse ki bunları yaşamıyorum" demek iyi bir şey değildir.Aksine kimse kimseye acımadan elinden gelen ne varsa yardım etse daha iyi olur, başkasının acısının yoğunluğuna bakarak hale şükretmek ruhsuzluktur.
Kanser bir insanın,hele ki çocuğun başına gelmesini istemeyeceğimiz bir şey ama onlara acımak da onların istediği bir şey olsun sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…