- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
kimse size hırslanmıyorki işte sorun eleştirileri böyle algılamanız. siz mutlu olsanız da mutsuz olsanızda kaba tabirle bize giren çıkan yok. siz diyosunuzki evet herşeyin farkındayım bu durumdan rahatsızım ama ben buyumBen bu dipten öyle yada böyle çıkıcam. Ayrılalı beş ay oldu henüz. Hala şok şaşkınlık üzüntü özlem hazımsızlık kin öfke nefret yaşıyorum ama geçecek biliyorum. Kendimle alakalı konularla baş etmeye de çalışırım zamanla. Zaman gelir gerçekten artık takmam bile belki.. Ama şimdi durumum bu. Acımı yaşayayım isteğim bundan kaynaklanıyor çünkü daha atlatabilmiş sindşrebilmiş değilim. Yorumlarınızı anlıyorum üzülmeyeyim yırtık olayım istiyorsunuz. Ben dizi karakteri kitap kahramanı değilim, sadece sıradan bir kadınım. İstediğiniz gibi kolay atlatamıyorum diye neden hırslanıyorsunuz bana karşı anlamıyorum. Bu yüzden etrafımda kimseyle bir şeyimi paylaşmıyorum işte. Varsın "domuz gibi bu mügede" desinler. Varsın boşanmak kıcımda olmamıs gibi sansınlar. Daha iyi..
biz niye isteyelim amazon kadını olmanı filan.
çok hoşsun müge:))
ne yaparsan kendine.
büyüklerin klasik lafıdır.
buraya da yakıştı hani...
bdv ye konu açıyorsan diye başlayıp devam ettirmeye de gerek yok.
sen aslında sadece yazmak ve sessizce okunmak istiyorsun sanırım.
henüz ben çözemedim de.
ha bu arada acımak ve üzülmek kavramı çoğunlukla iç içe geçer günlük kullanımda.
bunu hepimiz biliyoruz.
yoksa hiç kimse hasta ve acizlere bakarak kendini mutlu et diyecek kadar aymaz değil sevgili müge.
böyle sapıkça ve sakil bir öneri yapılabileceğini düşünmen düşündürücü..
Kızlar yazdıklarınızı tek tek okudum ama herkese tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayın o yüzden genel bir cevap vereceğim.
Hepinize tek tek tşk ederim, her zaman yanımdasınız
Evet ben rahat büyüdüm ve şımartıldım. Ailemin biricik kızı oldum çoğu zaman. Annem & babam prenses modunda büyüttüler genelde beni. Diyorum ya kimse bana okulunu bitir işini eline al ve öyle evlen demedi.Ben okurken bile iş kaygısı gütmeyen gezip tozan bir ailenin maaşını bir ayda sırf gezmeye yemeye ve kıyafete harcayan bir tip oldum. Ailem kızsa söylense de yine de bu ehliyeti onlar verdi. Evlenirken ya bi dur iş bul filan demedi kimse. Ben para biriktirmeyi bilmem mesela, öyle çok kimsenin kahrını çekmemişimdir, evlendikten sora gördüm hayatın zorluklarını daha çok, bana göre evlendikten sora büyüdüm, size göre hala küçük bir kız çocuğu modunda olabilirim.
Ailem beni böyle şımartırken bir yandanda aşırı başarılar bekledi benden evet tembelim tembel oldum ama kimse çalışmıyorum diye beni çalışmaya da teşvik etmedi?
Boşanınca şok yaşadılar ve maalesef her zaman yanımda olan ailem öyle yanımda olmadı. Her gün laf yiyorum annemden, babam daha merhametli ama yeri gelsin o da acımıyor. Belki başkası duysa o lafları umrunda olmaz ama ben kaldıramıyorum.
İstediğiniz gibi bir amazon kadını değilim yani. Ben korkudan kaydıraktan kaymayan bir kız çocuğuydum. Annesinin yanında put gibi oturan yaramazlık yapmayan sessiz sakin olan ve giderken uyuyakalan kucaklarda taşınan kızdım.
Küçük yerdeyiz ve okuduğum bölüm kötü bi bölüm. Benim iş ayırtetmeyip garsonluk kasiyerlik filanda olsa yapmam lazım. Ama buna asla izin vermezler nasıl olsun? Bilmemkimin kızı kasiyerlik mi yapıyo yani hemde boşanmış gelmiş? Büyük şehirde yaşamıyoruz.. bunlar dezavantajım. İş bulamamak ve kafama göre davranamamak...
Bana diyosunuz ya melankoli seviyorsun. Hayır sevmiyorum. Siz benim geyik yapan eğlenceli kahkaha atan hallerimi biliyor musunuz? Ben ünideyken ortamın aranan kızıydım çünkü müge gülerdi eglenmesini bilirdi ve tartışsamda kırılsam da kötü seyler yasasamda en azından yoluma bakabılıyordum. Şimdi yapamıyorum. Şuan için yapamıyorum en azından. Çünkü kapana kısılmış kalmış gibiyim.İşlere başvuruyorum bir şeylere niyet ediyorum deniyorum filan filan olmadıkça ve ğstüste geldikçe dibe çöküyorum. Bayılmıyorum kendini jiletleyen müslüm baba fanı gibi takılmaya. Ama içimdeki hüzün bu.
Terapiye başladım. Terapi ne zaman işe yarar bilmiyorum. Yardım alıyorum ve yapabileceğim şeyleri yapıyorum. Yine de her sabah uyandığımda keşke böyle olmasaydı diyorum.
Ben hastalara, çocuklara acımıyorum. Acımak benım ıcın kötü bir kelime.Acınmak ancak pisliklere yakışır. Ben onlara üzülüyorum, dua ediyorum hatta elimden gelen yardım varsa ediyorum. Elbetteki benden kötü durumda olan insanlar var ama bu durum beni teselli etmiyor.
Aaa müge bak o da boynuzu yemiş ve cocuklu, hadi kalk göbek at, senin cocugun yok dıyemıyorum. Cocugum olsa belkı daha amazon kadını olurdum belkı sebeplerım olurdu umutlarım olurdu. Hastanelki bir hastanın yaşama umudu ve savasma sebebi var. Sende savaş bi seyler için diyorsunuz ama ben dunya barısı hasta cocuklar yada english home daki bir takım ıcın savasacak gucu bulamıyorum ıcımde. Bapayım?Almışlar sankı ıcımden.
Evet şımarığım ve eleştirilmeyi aevmiyorum. Eleştiriye bayılan varmı? Ama beni eleştiri kamçılamaz, sen bana egoist şımarık güçsüzsün dedin diye ben kalkıp hayır öyle değilim demem evet belki öyleyimdir der oturur ağlarım.
Belki bir gün yazarım bir kitap ve siz okursunuz :)
Siz okusanız yeter zaten.
Bu arada ben çokkere yazdım ama gene yazıcam.
Tüm günümü tv karşısında esra erol izleyerek geçirmiyorum. Melankoli yapmıyorum, bunu bi bilin.
kimse size hırslanmıyorki işte sorun eleştirileri böyle algılamanız. siz mutlu olsanız da mutsuz olsanızda kaba tabirle bize giren çıkan yok. siz diyosunuzki evet herşeyin farkındayım bu durumdan rahatsızım ama ben buyum
ben öyle bir uslupla söylemedim sizin yazdığınız gibi bir uslupla söylense üzülürüm tabiki.kimse mükemmel değil ve bende sizi şahsen tanımıyorum burdan okuduğım kadarıyla çıkarımlarda bulun iyi yazanda kötü yazanda bu şekilde çıkatımda bulunuyor. ben şahsi fikrim sizin durumunuzda ah vah çok tatlışın mügiş yerine şöyle bi eksiğinizi konularınızdan ötürü gmrebiliyorum kendinizle ilgili bunu aşarsanız başaracağınız düşünüyorum tarzında kendimce daha işe yarar olduğunu düşündüğüm bi yorum yaptım zaten ister dikkate alırsınız ister almazsınızBen senın uzgun oldugun ve dertleştiğin bir konuna gelip " Yeter ama artık çok şımarıksın büyü ama artık egoist şey" minvalinde yorumlar yapsam, ne hissedersin? Ben derdimi paylaşıyorum yahu. Atomu parçalamıyoruz ki? Böyle yazıları nasıl algılayayım sen söyle ve bu sorunlu algımı düzeltelim beraber
Merhaba oje, hoşgeldin :)Merhaba Müge.. İlk defa yazıyorum sana, çünkü neler hissettiğini az çok anlayabileceğimi düşünüyorum.. Senle kendim arasında bir bağ kurdum diyebilirim hatta.. Ben de şımarık büyütüldüm, ailem maddi olarak ihtiyaçlarımı karşıladı etti sağolsunlar. Geçenlerde başıma bir üzüntü geldi ve yataktan çıkamadım. Kendimi güçlü diye nitelerim, ama Achilles'in sadece topuğundan vurulunca yere yıkılması gibi, her insanın bir zaafı var.. Velhasıl benim de var, senin de.. Ve sen zaafından darbe aldın Müge.. Bak 5 ay daha taze.. Ama yapabilirsin.. İyi bir bölüm bitirmedim demişsin, ama benim aklıma birkaç fikir geldi:
- Öncelikle bu sıkıntılarına dair olabilir, hayata bakışın olabilir, herhangi bir konuda yazıp dergilere göndermelisin. Yazı dilin çok güzel, bunun sana kısa vadede bir getirisi olmaz maddi olarak. Ama adın biraz bilinirse, kitap yazarsın, yazdıklarını derler yayınlarsın. Birkaç yazarla tanışabilirsin. Bunu ufaktan yapıp birkaç şey karalayan kişiler tanıdım. Neden olmasın?
- Dil konusuna nasıl bakarsın, dil biliyor musun ya da sever misin bilemem, ama güzel bir dil kursuna yazılabilirsin. İlerde kariyerine destek olabilir. Dil öğrenmek insana çok iyi geliyor kafa dağıtıyor. Sadece dil değil, bununla birlikte kültür de öğreniyorsun ve zihnin yeni şeylerle meşgul olursa daha iyi hissedersin.
- Maddi olarak destek al ailenden, durumunu anlat, ben iyi değilim de, ve bir yurtdışı seyahati yap. Biraz Avrupada gez gel... Uzaklara gitmek, farklı insanlar görmek, eminim çok iyi gelecek.. Kafan dağılacak.. Belki sana yeni ilhamlar fısıldayacak bu zaman geleceğin hakkında..
Bunlar kısa vadede modunu değiştirecek şeyler.. Ailen seni küçükken pamuklara sardıysa ve şu an böylelerse, eminim ki bu üzüntüden. Ama desteklerini almaya çalış ve onlardan uzaklaşma. Eminim yine elinden tutucaklar, ve eskisi gibi neşeli olacaksın Müge. Dualarım seninle.
bdv bu.:)) O zaman neden böyle şeyler duyuyorum udevamlı? Şımarıksın, egoistsin, korkaksın,şusun busun.. Demekki öyle olmam sinir bozucu. Demekki amazon kadını olsaydım bunları yaşamazdım. demekki amazon kadını olayım??
Ben bdv ye konu açarken bazen objektif bir bakış açısı kazanmak bazen sadece derdimi paylaşmak için açıyorum. Bazı yorumlar yazanın sadece kendini mutlu ettiği benide itin g.tune soktugu yorumlar oluyor. Sevmiyorum. Beni kk ailesi biliyor artık sevmiyorsan konuya gelip yorum yapma mesela, yapıyor işte benim iyiliğimi istediğinden filan değil, sırf uyuzluğuna. Bir kadın var onun yuzunden banlanmıştım bile gelmiş yine yorum yapmış, ben sana gaz verenlerden daha iyi yorum yapıyorum ama anlayana diye :)) yüzüme tükürene yarabbi şükür demeliyim yani.
Ki ben her zaman negatif değilimdir herkes gelir her istediğini yazar genelde zaten olumsuz yorum alıyorum. Hiç bir yorumu kaldıramayan bir tip değilim yani.
Onlara üzülmekte beni mutlu etmiyor işte onu demek istiyorum. Düşündürücü olan bir şey yok. Dünyada ne pislikler var o zaman ben kendimi toparlayayım gibi bir düşünce beni toparlamıyor demek istediğim bu
Merhaba oje, hoşgeldin :)
Şuan onunyapmaya çalışıyorum yani iletişimimi tamamen koparmamaya çalışıyorum. Yediğim tüm laflara ve yasadıgım olumsuzluklara ragmen. suan kardesım yurtdısında dil eğitimi için gitti ve ben yanına gelmesıne yakın gıdecegım o hazır ordayken. Bu süreçte tabi bide avrupaya gideyim diyemiyorum maalesef. Bu yazma konusunda ciddi ciddi çalışsam olur galiba, ciddi anlamda gaza geldim, bir şeyler karalarsam sana atayım ve oku olur mu :) Tşk ederim yorumun için. Tabsiyelerini dikkte alıcam
k bben öyle bir uslupla söylemedim sizin yazdığınız gibi bir uslupla söylense üzülürüm tabiki.kimse mükemmel değil ve bende sizi şahsen tanımıyorum burdan okuduğım kadarıyla çıkarımlarda bulun iyi yazanda kötü yazanda bu şekilde çıkatımda bulunuyor. ben şahsi fikrim sizin durumunuzda ah vah çok tatlışın mügiş yerine şöyle bi eksiğinizi konularınızdan ötürü gmrebiliyorum kendinizle ilgili bunu aşarsanız başaracağınız düşünüyorum tarzında kendimce daha işe yarar olduğunu düşündüğüm bi yorum yaptım zaten ister dikkate alırsınız ister almazsınız
bdv bu.
bin türlü hali var sevgili müge.:))
3 tane olumsuz eleştiri alıyorsan on tane sana samimiyetle destek olan yorum alıyorsun.
amazon kadını tanımı gerçek hayatla örtüşmediği için üzerinde konuşmaya bile değer görmüyorum.
kaldı ki sana yapılan öneriler amazon kadını minvalinde de değil.
burada algılama farklılığı yaşıyorsun.
ayrıca uzatıp saçma bi hal almasını istemem ama üzül ve mutlu ol da denilmiyor sevgili müge.
bilemiyorum cidden tam olarak ne çerçevede bir paylaşım yapmak istiyorsun.
okuyun ama canımı yakmayın beni eleştirmeyin diyorsun.
hani bunu bir annenden bir kardeşinden bekle de burası böyle be canım.
sen yazıyor hayatını yaşadıklarını aktarıyor ve sandığından daha da fazla ipucu veriyorsun kendin hakkında ve ona göre yorum alıyorsun.
bunu da taşıyabilmen lazım.
direk hakaret edilen bir yorum ben hiç görmedim.
ama şu var ki silkelenip kendine gelmen için yorumların içerikleri sertleşebiliyor.
ama sanırım bunu istemiyorsun.
üzgünüm ama bdv ye konu açmak pek iyi bir tercih değil bu açıdan.
evet fazla hassas davranıyorsun.Haklısın açıyosan katlanacaksın, bu böyle. Kimse aynı bakış açısında duygusal durumda karakterde değil. Kimse beni hoş görmek zorundada değil. Bunların farkındayım. Ben eleştiri sevmesemde eleştiriye açığımdır sonuçta eleştirilmemek diye bişey yok. Ama kötü niyetli eleştiriyle iyi niyetlisi ayırtediliyor. Toparlanayım diye sert yorum yaparsın amenna ama yazdım diyede gelip beni itin g.tune sokmasın kimse. Kocasına kızmışsa benden çıkartmasın mesela. Belkide fazla hassas davranıyorumdur bilemiyorum. Zaten destek oldugu ıcın guzel yorum fazla oldugu ıcın yazıyorum buraya bana ıyı geldıgı ıcın yoksa neden açayım.. neyse aman.
konuş konuş aynı terane :)
özgüven sorunu var gibi? öyle olmasaydı adamı süründürür boşanmazdıMüge bu konuda ki ilk yorumum acını madem yaşıyorsun
hakkını ver şeklinde oldu. Yadırgamıyorum.
Yani baktığın zaman anlamıyor değilim seni.
Fakat diğer arkadaşlar da anlamıyor değil.
Yani sert yazmaları seni silkelemek istemelerinden kaynaklanıyor.
Sen diyorsun ki beni bu şekilde silkelemeyin
Hoşuma gitmiyor..
Diyorsun ya melankolik falan değilim ama yazdıklarından
öyle anlaşılıyorsun. Anlatan sensin sonuçta.
Anlayan biz..
Şimdi acı çekmek, üzülmek falan evet olması normal
Ama senin açtığın konularda acı çekmekten ziyade
Kendine acıma duygusu var.
Sadece boşanma sürecinle ilgili de değil bu.
Evliliğin devam ederken de hemen hemen buna yakın
Şeyler karalamışsın buralarda.
2 mayıs da açtığın konuyla şuan açtıgın konu arasında hiç bir fark yok. O zaman evliydin şuan değilsin ama müge aynı müge.
Resme bütün olarak bakarsan
İnsanların sana neden kızdıklarını biraz da olsa anlarsın.
Yoksa daha yeni boşandım tabi ki böyle olacağım değil mevzu.
Emin ol herkesin ortak temennisi iyi olman yönünde.
Art niyet kesinlikle yok.
özgüven sorunu var gibi? öyle olmasaydı adamı süründürür boşanmazdı
evet fazla hassas davranıyorsun.
kendinle ilgili uzunnn uzun yazıyor ama eleştiri almak istemiyorsun.
açıkcası sen tanınan sevilen bir üye olduğun için torpil bile geçiliyor sana:))
hiiç öyle seni gömen filan yok yorumlarda.
ha sert yorum var kabul.
ama bu da silkenlen toparlan diyedir.
yoksa senin sandığın gibi kocamla atıştım şu müge de hırsımı çıkarayım diye değil.
sen de gömme bu kadar yahu sana yorum yapanları:))
şahsen ben de alınıcam az kaldı
ve evet bdv ye yazıyorsan pamuklara sarılmayacağını bilmelisin.
cidden çok kalite yorumlar ve tespitler de aldın.
bunları es geçmen üzücü
Müge hemen hepsini okudum yorumların.Senin kötülüğün için yazan hiçkimse yoktu.Sadece silkelen ağlamayı bırak kendin için birşeyler yap diye çırpınıyordu insanlar.
Hayat bazen kendimizdeki eksiklikleri görelim, kendimize gelelim diye öyle bir tokat atarki sarsılırız.Sen şimdiye kadar pamuklara sarılı olduğun için daha çok sarsıldın.
Belkide bu olanlar senin için iyi bir fırsattır.Kendi ayakları üzerinde durabilmen ve içindeki güçlü Mügeyi çıkartman için.Ailenle yine iyi ol ama herşeyi onlardan bekleme.Yada eşin olacak kişiden.Gerçek hayatın içine karışmalısın
Mevlananın nohut hikayesindeki gibi pişmek için önce yanmak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?