Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Çalışan kadınların çalışmayan kadınları hakir gördüğü aşikardır.. Yakın bir arkadaşım var mesela evde hiç yemek yapmaz ütü yapmaz eşi kendi yapar yemeği hep dışardan söylerler.. Abartmıyorum gerçekten daima dılardan söylerler.. Çocuk asla istemiyorum der eşi istediği halde.. Neden yemek yapmıyorsun ben çalılırken akşamdan yemeğimi hazırlayıp rahat edersim derim.. Yok ben çalışıyorum bir de yemekle uğraşamam der.. İşte öyle.. Ben sizi tenzih ediyorum gerçekten.. Ama çalışan kadının kendini çalışmayan kadından üstün gördüğü bir gerçek..[/QUOTE ne ıyımıs o arkadas:)calısıyorum temızlık utu yemek cocuk bakımı hersey bende ama hıc gocunmıyorum valla yaparken rv hanımlıgıda zor ıs valla calosmamon tek sebebı yarın bıgun ayrılık olursa cocugumu ve kendımı kımseye mıhtac etmemek

Erkek olsam ben de çalışmayan kadınla evlenmek istemem ve bunun parayla hiçbir alakası yok. İnsan sadece para için çalışmıyor. Aynı şekilde para için de evlenmemeli. Bir sürü artısı var çalışma hayatının içinde olmanın. Ama şunu da belirteyim 3 kuruş paraya insana insan muamelesi yapılmayan yerlerde haftanın 6 günü büyük stres altında çalışmayı da kimse hak etmiyor.

Calismayan kadin gucsuzdur calidan guclu zart zurt bunlar sacma cok calisan kadin gordum pasif cahil kendini yetistirememis bunlar farkli seyler..

Annem ilkokul mezunu bir ev kadini. Ama babam maasini oldugu gibi anneme veriyor ve butun butceyi o yonetiyor. Babama sormadan alir her seyi. Hatta babama danismadan eve laminant yaptirdi, pvc pencere taktirdi, hazir mutfak aldi. Dediginiz gibi calismakla veya okumakla alakasi yok. Burada universite mezunu hanimlari az mi gorduk maas kartini kocasina verip bir corap icin bile dil dokenleri.

Ben nasıl çalışan bir eş istersem karşıdakinin de bunu istemesi gayet normalken bu neden tartışma konusu oldu ki? Ekonomik düzeyini yükseltmek daha rahat bir yasam biçimini tercih eden insan çalışır, gerek görmeyen insan da çalışmaz. Yok hor görülüyoruz yok çalışanlar şöyle böyle diye eleştiri yapmak, bir aşağılık kompleksine girmek neden? Madem mutlu mesutsunuz burada neyin kanitlamasini yapmaya çalışıyosunuz?

Annem ilkokul mezunu bir ev kadini. Ama babam maasini oldugu gibi anneme veriyor ve butun butceyi o yonetiyor. Babama sormadan alir her seyi. Hatta babama danismadan eve laminant yaptirdi, pvc pencere taktirdi, hazir mutfak aldi. Dediginiz gibi calismakla veya okumakla alakasi yok. Burada universite mezunu hanimlari az mi gorduk maas kartini kocasina verip bir corap icin bile dil dokenleri.
Bir çorap için dil dökenleri kısmı biraz manidar olmuş sanki :KK49: Yanlış anlamayın hoşuma gitti . Daha bir hafta once bu konuyu okuyunca aklıma o uye geldi.

Ne kadar saçma bir kıyas yaptığınızın farkında mısınız? Herkes öyle mi yAni? Adam sevmiş almış ilkokul mezunu diye görgüsüz balık kokan iki kelimeyi bir araya getiremeyen mi oluyor? Pes yani ancak bu kadar ayrıştırılır. Adam belki kadının ahlakını çok sevdi, belki onu geliştirdi, belki çok güzeldi, kusura bakmayın da sözleriniz kıskançlıktan başka bir şey kokmuyor. Ayıp.
Burada tonlarca ilkokul mezunu kadın var. Belki de bir doktorla avukatla evliler, sırf mezuniyetleri sebebiyle başka bir kadını yeremezsiniz. Kimse doktor oldu diye yüce, ilkokul mezunu oldu diye de balık kokan cahil olmuyor!
Merak ettim anneniz ne mezunuydu acaba? Benim annem ilkokul mezunuydu babam da memur, bir güne bir gün annemin balık koktuğunu, cahillik yaptığını, bizleri kötü eğittiğini görmedim. Ki balık koksa ne olur ben o kokuya kurban olurum! Babamın da annemin fotoğraflarını millete gösterip namussuzluk yaptığını görmedim, namus şeref rütbeden daha önemli emin olun! Bakın siz kendi ağzınızla söylemişsiniz, adam doktor olmuş ama namussuzluk has safhada ki karısını teşhir edip p.....klik yapıyor!
Ve işin ilginç tarafı siz de bunu normal buluyor savunuyorsunuz ve hepsinin de öyle olduğunu sanıyorsunuz! Bu dünyada namuslu insanlar da var emin olun!
Ayıp!

Not: sizin üzerinizden böyle konuşan herkesedir mesajım.
Bunları ben yapmıyorum ki yapan erkekler var. Bana neden kizdin anlamadım, ayrıca annem de babam da ilkokul mezunu.
Birde ben neyi kiskaniyorum Allah aşkına bi soylesene

Son düzenleme:
Çalışmıyorum. Çalışıp çalışmama kararı bana aittir. Eşim, eğitim ve kariyer olarak benden çok daha yukarıda, denk değiliz yani.
"Kariyerli adam şununla evlenmez, yok evlendiyse kesin ezmek içindir, kesin aldatıyordur o da mı yok kesin adam okumuş cahildir." :D İlla bir kulp bulmak isteyen bulur. İçiniz öyle soğuyorsa...
Onun dışında isteyen çalışan tercih eder, isteyen çalışmayan.

Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
ben şanslı gruptaytım. eşimin işi dolayısı ile.
ben calışmak istemedigimi söylediğimde cok da mutlu oldu.
ama hayat şartları zor oldugu için erkeklerde yanlarına destek istiyor ve haklılarda.
tek başına bir evi, idaree ertmek gercketen güç. ayrıca kadının da kendine ait parası olması, eve destek vermesi, ev ve yaşam şartlarının daha iyileştirilmesi kimseye zarar vermez.

Yerinde tespit :)

+1

Evli olmadığım için olası hayatım için yorum yapmak istedim. Hayatımda biri yok olsa dahi bir işim olmadan evlenemem gibi.Maalesef sebebi su an maddi sebepler. Karşı taraf bu konuda ne düşünür tâbi bilemem de; yok çalışmayan evlenmesin yok evlenen çalışmasın gibi düşünceleri saçma buluyorum. Kimin ne yaşayacağı hiç belli olmaz.

ŞU ortamda şu şartlarda erkeğin çalışan eş istemesini çok olağan buluyorum erkek olsam bende biraz daha rahat bir hayat yaşamak ve eşime de yaşatmak için çalışan bir kadın isterdim diye düşünüyorum

Ben evliyim bi mesleğim var ama çalışmıyorum ev hanımıyım. Çalışıp çalışmayacağıma da ben karar veririm(maddi durumumuz iyi olduğu sürece) ki durumumuz iyi çok şükür. Ben bir bayanım ve hassasım hem ev işlerini yapıp hem dışarda çalışmakta zorlanırım. hoş çalışsam eşim ev işlerinde destek olur ama erkek sonuç olarak nereye kadar olcak. Erkekler güçlüdür dışarda çalışır evde bacaklarını uzatıp dinlenir kadınlar naiftir dışarda çalışır evde de çalışır. Yok ya öyle bir dünya yok.

Eşimle ortaokuldan beri tanışıyoruz. O zaman o evleneceğim insan sensin derdi de saçmalama şimdi daha küçüksün neler neler değişir derdim. Lisede tekrar buldu beni ve hiç bırakmadı. Üniversite kazanacağımızda belli değildi,çalışacağımızda. Evlendik iki sene sonra atandım,öğretmenim. O da polis oldu. Evlendiğimizde tüm arkdaşlarım atandı ben atanamadım onca senenin emeği boşa gidecek diye söylenir ağlardım. Eşim her zaman ben sana çalış demiyorum,sıkma canını bişeye mi ihtiyacın var ne istiyosan söyle alıyım derdi. Öyle de yaptı. Ben her bebek istediğimde bi yandan da kpss çalışıyodum ben şimdi istemiyorum,sen bi atan öyle senin hakkına giremem. Sonra çocuk olur keşke zamanında çalışsaydım da atansaydım ye üzülürsün dedi bana çocuğu erteletti. Şükür geçen sene atandım,iki ay sonra da hamile kaldım. Şimdi de kızım var ve ücretsiz izindeyim. İkinci dönem başlayım dedim önce sen bilirsin dedi,sonra da kızımla ilgilen boşver deyip gidip ücretsiz iznimi o yazdırdı. Ben ondan razıyım bu konuda çok düşüncelidir,Allah da ondan razı olsun. Bu düşündüğümü de aynen bu şekilde kaç kere yüzüne söyledim.
Maaşa gelince küçük bi ilçedeyiz çok dışarı çıkma imkanımız yok,bende çok alışveriş tutkunu değilimdir ihtiyacım olanı alırım. Maaşım yatar yatmaz eşimin hesabına gönderirim birikim yaparız. Tatilimizi falanda esirgemez. Ben birşey alacaksam şu daha uygun derim,o üçün beşin lafını yapma daha iyisini al der. Çok şükür anlayışlıdır eşim.

Valla çalışmayı her kadının kıçı yemiyor. İşin özeti bu
Size göre çalışmak sadece para karşılığı oluyor demek.
Bütün gün çocuk bakmak, yemek yapmak, ütü yapmak,çocuğunun derslerine yardım etmek,okula götürüp getirmek,evi temizlemek,bulaşık yıkamak,gece herkes yattıktan sonra evi şöyle bi toparlayıp yatmak sizin için bişe ifade etmeyebilir bi anne bunları evlatları için 7/24 yapar asla karşılık beklemez.

Sevgi yeterlidir bunun için ve siz aslaaaa bu kadınları bu üslupla yargılayamazsınız.

Size göre çalışmak sadece para karşılığı oluyor demek.
Bütün gün çocuk bakmak, yemek yapmak, ütü yapmak,çocuğunun derslerine yardım etmek,okula götürüp getirmek,evi temizlemek,bulaşık yıkamak,gece herkes yattıktan sonra evi şöyle bi toparlayıp yatmak sizin için bişe ifade etmeyebilir bi anne bunları evlatları için 7/24 yapar asla karşılık beklemez.

Sevgi yeterlidir bunun için ve siz aslaaaa bu kadınları bu üslupla yargılayamazsınız.
O dediklerinin hepsini bende yapıyorum. Sen gelip yapmadigina ve benimde iki çocuğum olduğuna,evimin misafiri eksik olmadığına, evim her daim temiz olduguna, utusuz kıyafet giymedigimize Gore birileri bunları hallediyor demek ki. Çocuklarımı okula da götürüp getiriyorum, bulasiklarımi da yikiyorum. yaptığın işleri abartmana gerek yok. Bir evde ne yapılır bizde biliyoruz, çadırda yasamadigimiza Gore. Tam da dediğim gibi çalışmak her kadının harcı değildir. tam tersine benim için sadece para değil, sosyal ortamım, kendim için birşeyler yaptığım yer.
Senin yazdığını okuyanda sanki hem evde hem işte çalışan sensin zanneder. Anne Karşılık beklemezmis. Ben cocuklarimdan Öğün başına para alıyorum. mesela bugün yikadim borçları ikiye katlandı.

Konu çalışan çalışmayan savaşına dönmüş ama bence karısının çalışmasını isteyen erkeğin bunu ne icin istediği çok önemli

Ben öğretmenim bazi erkekler ve erkek aileleri özellikle öğretmen gelin arıyorlar neden eve para getirsin eve önceden gelsin temizliği yemeği halletsin üç saat anam çocuğa baksın sonra kadin gelir bakıcı masrafı olmaz
Yani adam resmen kendine para verecek hizmetçi arıyor
Ben biraz yorulsam soylensem sen ne is yapıyorsun ki deyip küçük gorecek resmen
Ben böylelerine hep bsg diyorum

Ama kadının çalışmasını çocuklarına daha rahat hayat saglayabilmek özgüveni yüksek eğitimli bir kadınla evlenmek için istiyorsa durum cok farklı

Kısacası anaya babaya para göndermek için karısını zorla çalıştıran adamla çalışan özgüvenli bir kadınla evlenmek isteyen adamla dünya kadar fark var

Ne kadar boş bi çaba içinde bazı hanımlar isteyen çalışır istemeyen çalışmaz bu hayatta herkesin bi işi var hakaret etmekle doğru olduğunuza inanacaksanız buyrun devam edin.

Tercih meselesi , saygı şart.

Eşim çalışıp çalışmamama hicbirsey demedi. Şuan çalışıyorum. Çıksam işten gene birşey demez. Dediğini anlıyorum ama. Bi tanıdık doğum yaptı. Eşi para istediği için hiç izin alamadan işe başladı zavallı kadın
En önemlisi bu seni minicik bebeginden sirf para hırsı için ayırmak isteyecek çalışmana baskı yapacak adam bulmamak

Back
X