Eğitim farkı, annem ve babam için çok önemli

Morgenstern

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
109
0
46
İzmir
Aslında üye olmasam da aylardır takip ediyordum baktım ki dayanışmamız mükemmel yardım edin biricik ablalarım kardeşlerim

Ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.Nişanlanmayı düşündüğüm erkek arkadaşımla 5,5 yıllık bir birlikteliğimiz var.Annem de babam da üniv. mezunu.. erkek arkadaşım biz tanıştığımızda üniversiteden yeni terkti.şimdi onca şey paylaştık.bu süre zarfında üniv. okuyamadı ve şimdi lise mezunu görünüyor. Eğitim farkı annem babamlar için çok önemli. Sakın beni yargılamayın kardeşlerim ama annem babam rıza etmeden evlenemem. bana göre böyle yapılmış bir evlilikte mutluluk daim olmaz. şimdi "ya tamam ya devam" denilecek nokta. O, 27 yaşında olduğu için bu üzüntüm telaşım birazda.

ne yapayım canlar,yardım edin bu kardeşinize, çok değerli tecrübelerinize ihtiyacım var

bu öğrenim farkı aranızda mental ya da kültürel ya da ekonomik bi uçuruma neden oldu mu?
sanımıyorum
o halde neden 5 yıl emek verdiğin ve sadece diploması olmadığı için sevdiğin bi insandan vazgeçiyosun
bana çok mantıksız geldi şahsen
ayrıca 27 yaşındaymış, AÖF falan okusa... ya canım kusura bakmada annele baban damat sahibi olacak personel değil

Son düzenleme:
arkadaşım daha çok gençsin ve böyle telaşlara kapılmamalısın.
ailenin fikirleri tabiki çok önemli sende rızalarını alırsın yada alamazsın.
içinden nasıl geliyorsa öyle davranma yaşındasın.
biraz kendini rahat bırak ve yaşının gerektirdiği gibi içinden geleni yap.
sanırım erkek arkadaşına mahçup olmaktan çekiniyorsun verdiğin karar negatif olursa öyle değil mi?
biraz daha aydınlatırsan çok sevinirim.

aöf'ye başvuracağız ama olursa olur olmazsa ayrılacak mıyız diye soruyor bana annemle meseleyi açık açık konuştum. diyor ki; yarın öbür gün birilerine tanıştırırken biz de sen de utanabilirsin dedi. aslında benim içinde sorundu ama yıllar içinde telafi edilmedi.ve bu süre zarfında çok iş değiştirdi.şu anki işi de çok sağlam bir iş değil ama taşı sıksa suyunu çıkaracak bir insan.sabrederim sabretmesine de... çok şey gidiyor haliyle,saçlarımdan 2 tel beyaz çıktı bugün annemle babam parasal güce de önem vermiyor...bi bu işte.çünkü onlar çok zor şartlarda büyümüş annem kardeşleri içinde tek okuyabilen...babam 11 kardeşin içinde 3 okuyabilenden biri...

işte devlet memuru onlar ve mevkiiye önem veriyorlar.Ekonomik anlamdan sorun çıkarıp çıkarmayacağı aşikar ama yükseliyorum yüksek lisans fln yapıcam.o zaman olacaksa sorun olacak.
benim düşündüğüm; ileride bu durum onun psikolojisini bozarsa o zaman nasıl altından kalkacağım? Sen benden daha çok kazanıyorsun mevkiin daha yüksek şöyle böyle...benim de durumum belli değil ama...

bu olaylara genel değil kendi özelinde bakmak lazım tabii
benim senden aldığım enerji, (yani bundan emin değilsin, buraya konu açıyosun falan, yani çok muğlaksın bu konuda) aile yapında göz önüne alınınca, bence vakit kaybetmeden ayrılmalısın.
çünkü bu sizin çok sorun olacağa benziyor evlendikten sonra, ben sorun etmem desende edeceksin, belkide eşine bu konuda sıkıntı vereceksin, ne gerek var...
bana göre gereksiz olan ama size göre yaşayacağınızı tahmin ettiğim acılara hiç gerek yok, o yüzden ayrılın bence

bence ailenin düşünce tarzı çok yanlış, ne demek bizi utandırcaksın, inanamıyorum yani, bi insanın değerini, insanlığını diploma mı belirliyor.
ama dediğim gibi zaman çok değerli, bence bu çok sorun olur sizin aranızda, o yüzden bence zamanınızı boşa harcamadan ayrılın
ikinizde kendinize göre daha mutlu olacağınız partnerler bulabilirsiniz

Son düzenleme:

tanıştığımızda 21 yaşındaydı o da çok emek verdi.ben yalnız kalmayayım diye okuduğum yere gelip yerleşti benim için...evet düşünmemem gereken bir yaştayım ve kendimi suçluyorum kendi kendime acı çektirdiğim için.aslında bende çok değiştim bu ilişki sırasında ama o 27 yaşında...ayrılsak bile telafi edebilir mi, bilmiyorum...aslında hiçbişey bilmiyorum...dua edin benim için canlar...sadece 1 tanecik dua

tabiki de diploma belirlemiyor.ama onların ddüşüncesine göre eğitim farkı insanlar arasında ciddi uçurumlara yol açar,erkeği pısırık yapar hatta erkek başka kadınlara bile yönelebilir vs vs... o diyor ki takip edip aöf'ye gireceğiz..bu iş olacak ..

Herşeyi akışına bırakmalısın.
Kendini üzerek bir çıkış yolu bulamazsın.
Gidişat sana neyi uygun görüyorsa onu kabul et kalbinin sesini dinle yada mantığını kullan!
Hepsi senin elinde..

valla canım bu bahsettiğin durum kadından kadına, erkekten erkeğe değişkenlik arz eden bi durum
herkesin ilişkisinde böyle olmaz
dedim ya kendi özelinde bakmak lazım ilişkilere genel değil
ama dediğin gibi sizin ilişkinizde çok sorun olacak, üzüldüğünün farkındayım ama sende biliyorsun yani cevabı
genelde bu tarz düşünen insanlarıda AÖF tatmin etmeyecektir zaten, yani AÖF okusa ne okumasa ne

Aman şu erkekler, açık olan kadını kapamak isterler,kaynanası ile oturmak istemeyeni otuttururlar liseli olupta üniversiteli kıza aşık olurlar diyeceğim davul dengi ,dengine çalar olacak iş değil benim kızımda ilkokul mezununla evlenmek istese herhalde o adam kesin seni aç bırakacak derim akrabaların çocukları üniver. Mezunu halen iş arıyor aşkta bitiyor çıplak gerçeklerle başbaşa kalıyorsun !

1.af çıktı sanıyorum.devam edip bitirebilir.
2.açıköğretimden okuyabilir.memur olur.güzel maaş ta alır.

bunları yapmazsa sürekli iş değiştirirse bir dikiş tutturamazsa çok inişli çıkışlı bir gelir tablonuz olur ve ekonomik sıkıntılar aile düzenini bozuyor ne yazıkki.işi bıraktığı dönemlerde sıkıntı çekersiniz.ev araba gibi şeyler için taksite girme imkanınız olmaz.çünkü kesin bir bütçeniz olmaz.

sevgi önemli birşeydir.aşkta.ama insanın taaa içini görmek evlilik sürecinden önce mümkün olmuyor.bence bir insanın sevgisi için nekadar çaba gösterdiği neleri feda ettiği çok önemlidir.çalışıp diplomasını alırsa 10 puan derim.canını dişine takıp güvenli iyi bir iş bulursa 10 puan derim.ama bunları yapmayıp aylak aylak gezip sağda solda piyasa yapıyorsa ondan koca da baba da olmaz derim.çünkü her ikisi de sağlam bir karakter ve çalışma azmi gerektirir.umarım dikkate alırsınız.5 sene sonra neler yazacağınızı tahmin edebiliyorum çünkü

şimdi benim çevremde var mesela, erkek lise mezunu polistir, kadın üni. mezunu öğretmen ya da erkek esnaf kadın akademisyen, işin ilginç tarafı eşimin işi gereği çok çiftlerden birinin akademisyen olduğu aile tanıdım mesela bi tanesinde kadın ilkokul mezunu adam doçent, çokta mutlulardı
ama onlar için sorun olmadı diye kimse için sorun olmucak değil
belli ki sizin için çok sorun olcak, yaşında daha 21, anladığım kadarıyla senin için çok fedakarlık yapmış çok emek vermiş, ayrıl demek kolay ama ayrılmak çok zor olacaktır eminim

ama benim kişisel fikrim aranızda kültürel sosyal bi fark oluşmadıysa, kesinlike öğrenim farkı için 5 yıllık bi ilişkiyi, seni seven senin için bunca fedakarlık yapmış bi adamı yabana atmamalısın

iş mevzuna gelince, artık ben iş konusun, kişinin çalışkanlığına ve birazda şansa bağlı olduğunu düşünüyorum, o kadar çok üni. mezunu işsiz varki mesela

etraftan soran olursa üniversite mezunu dersiniz.ne olacak diplomasını görmek isteyecek değiller ya.
ayrıca üniversiteye belli bir süre de olsa gitmiş biri sonuçta.fazla bir seviye farkı oluşacağını sanmam.

Son düzenleme:
canım bence eğitime bu kadar takılma tamam senı de anlıyorum ama ne unıversıte mezunu bayan veya erkekler var ama ınsanlıktan bı haberler senı sevıyor mu hep sevecek mı ınsanoğlu bu bellı olmaz ne zengın dersın 1 gun ıcınde fakırlesır ne fakıler olur bı gun ıcınde zengınleşir ama önemlı olan ınsan olmak su hayatta.Ekmeğini taştan bile cıkarmaya çalışan bı erkek karısına ve cocuklarına her sekılde bakar.

ben de bu durum yüzünden ayrildim. sadece kagit parcasi olarak görmemek lazim diplomayi...aramizda iletisim zorlugu oldu egitim farki yüzünden. arica hic belli etmemeye calisiyordu ama cok komplekse girdi eski sözlüm. ona göre ben ondan-hemde eepey- bi yüksekte idim.cok zor alistim...bu konuy acmicaz dedik ama hep yine yine sorun etti..kackez söledim sorun etme diye ama bi benim sölememle olmyuor, zamanla hazmedemedigini anladim! yinede evlilik baska, bekarken hele bu gibi bi sey sorun oluyorsa, evlenince iyce göze batar. bu sey yüzünden bosanan cok. ayrica senin erkek arkinin de dogrusürüst isi yokmus, benimki de öyle idi. hatta bana göstermelik olsun diye öylesine bi ise girmis. okulumu bitirdim diye de yalan sölemisti. aslinda ortaokul mezunu...ben ise uni mezunu. ilk basta cok zor geldi bana ayrilmak ama simdi düsünüyorum da, iyi ki annemle babami dinlemissim. ne kadar iyi yaptim...

kisacasi, herkez kendi dengine göre birini bulmali, bulmassa ask dönemi gecince siddetli gecimsizlik baslar. sen ondan üstünsün- o degil ve bu dengeyi kurmak icin yani senin üzerinde olmak icin siddete bile basvurabilir. ben en cok bunun yüzünden korktum. simdilik asik, sakin iyi anlasiyoz ama...sorun ediyordu ve ileride böyle olucana eminim. üstünlük taslamak icin hatta basörtüsü takcan kapancan bile dedi!

Son düzenleme:
ne zaman evlenmeyi düşünüyosunuz
eğer bu yılsa başka bişey dicem 2-3 yıl sonra başka bişi dicem
bu yılsa aileni ikna etmeye çalış 5 yıllık bi beraberlik var kolay kolay vazgeçilmez
ama 2-3 yıl varsa o gün geldiğinde düşün

ben mühendisim, sevdiğim kişi üniversite terk. başta benim ailem de çok karşı çıktı ama ben sevgim için çok mücadele ettim ve kazandım. yakında istemeye gelicekler inşallah. can yücel in şiirinin adı bu konuya en güzel cevap bence; "sevgi emek ister"...

sevgi çift taraflı emek ister.üniversite kazanmış.dişini sıkıp bitirseydi.ben böylelerine keyif düşkünü diye bakıyorum.sıkıya gelmek zorundayız gelmek zorundalar.sıkışınca üniversiteyi,sıkışınca işi,sıkışınca eşi,sıkışınca da çocuğu mu bırakıcaz.o emek vermiyosa senin verdiğin emeğe konacaksa neresi sevgi bunun?erkek dünyası kendini toparlamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…