- Konu Sahibi Morgenstern
-
aöf'ye başvuracağız ama olursa olur olmazsa ayrılacak mıyız diye soruyor bana annemle meseleyi açık açık konuştum. diyor ki; yarın öbür gün birilerine tanıştırırken biz de sen de utanabilirsin dedi. aslında benim içinde sorundu ama yıllar içinde telafi edilmedi.ve bu süre zarfında çok iş değiştirdi.şu anki işi de çok sağlam bir iş değil ama taşı sıksa suyunu çıkaracak bir insan.sabrederim sabretmesine de... çok şey gidiyor haliyle,saçlarımdan 2 tel beyaz çıktı bugünannemle babam parasal güce de önem vermiyor...bi bu işte.çünkü onlar çok zor şartlarda büyümüş annem kardeşleri içinde tek okuyabilen...babam 11 kardeşin içinde 3 okuyabilenden biri...
işte devlet memuru onlar ve mevkiiye önem veriyorlar.Ekonomik anlamdan sorun çıkarıp çıkarmayacağı aşikar ama yükseliyorum yüksek lisans fln yapıcam.o zaman olacaksa sorun olacak.
benim düşündüğüm; ileride bu durum onun psikolojisini bozarsa o zaman nasıl altından kalkacağım? Sen benden daha çok kazanıyorsun mevkiin daha yüksek şöyle böyle...benim de durumum belli değil ama...
arkadaşım daha çok gençsin ve böyle telaşlara kapılmamalısın.
ailenin fikirleri tabiki çok önemli sende rızalarını alırsın yada alamazsın.
içinden nasıl geliyorsa öyle davranma yaşındasın.
biraz kendini rahat bırak ve yaşının gerektirdiği gibi içinden geleni yap.
sanırım erkek arkadaşına mahçup olmaktan çekiniyorsun verdiğin karar negatif olursa öyle değil mi?
biraz daha aydınlatırsan çok sevinirim.
bence ailenin düşünce tarzı çok yanlış, ne demek bizi utandırcaksın, inanamıyorum yani, bi insanın değerini, insanlığını diploma mı belirliyor.
ama dediğim gibi zaman çok değerli, bence bu çok sorun olur sizin aranızda, o yüzden bence zamanınızı boşa harcamadan ayrılın
ikinizde kendinize göre daha mutlu olacağınız partnerler bulabilirsiniz
tanıştığımızda 21 yaşındaydı o da çok emek verdi.ben yalnız kalmayayım diye okuduğum yere gelip yerleşti benim için...evet düşünmemem gereken bir yaştayım ve kendimi suçluyorum kendi kendime acı çektirdiğim için.aslında bende çok değiştim bu ilişki sırasında ama o 27 yaşında...ayrılsak bile telafi edebilir mi, bilmiyorum...aslında hiçbişey bilmiyorum...dua edin benim için canlar...sadece 1 tanecik dua
tabiki de diploma belirlemiyor.ama onların ddüşüncesine göre eğitim farkı insanlar arasında ciddi uçurumlara yol açar,erkeği pısırık yapar hatta erkek başka kadınlara bile yönelebilir vs vs... o diyor ki takip edip aöf'ye gireceğiz..bu iş olacak ..
aöf'ye başvuracağız ama olursa olur olmazsa ayrılacak mıyız diye soruyor bana annemle meseleyi açık açık konuştum. diyor ki; yarın öbür gün birilerine tanıştırırken biz de sen de utanabilirsin dedi. aslında benim içinde sorundu ama yıllar içinde telafi edilmedi.ve bu süre zarfında çok iş değiştirdi.şu anki işi de çok sağlam bir iş değil ama taşı sıksa suyunu çıkaracak bir insan.sabrederim sabretmesine de... çok şey gidiyor haliyle,saçlarımdan 2 tel beyaz çıktı bugünannemle babam parasal güce de önem vermiyor...bi bu işte.çünkü onlar çok zor şartlarda büyümüş annem kardeşleri içinde tek okuyabilen...babam 11 kardeşin içinde 3 okuyabilenden biri...
işte devlet memuru onlar ve mevkiiye önem veriyorlar.Ekonomik anlamdan sorun çıkarıp çıkarmayacağı aşikar ama yükseliyorum yüksek lisans fln yapıcam.o zaman olacaksa sorun olacak.
benim düşündüğüm; ileride bu durum onun psikolojisini bozarsa o zaman nasıl altından kalkacağım? Sen benden daha çok kazanıyorsun mevkiin daha yüksek şöyle böyle...benim de durumum belli değil ama...
ben mühendisim, sevdiğim kişi üniversite terk. başta benim ailem de çok karşı çıktı ama ben sevgim için çok mücadele ettim ve kazandım. yakında istemeye gelicekler inşallah. can yücel in şiirinin adı bu konuya en güzel cevap bence; "sevgi emek ister"...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?