Eğitim farkı, annem ve babam için çok önemli

ben sadece konuyu okuyup mesaj yazmaya başladım ki az önce son mesajını okudum, ayrılmışsınız, üzüldüm ama bence doğrusu bu olmuş ben de ayrıldığınızı okumadan önce şunu yazmıştım:

şuan duruma ailen daha çok önem veriyor gibi aslında ama evlenip üzerinden bir süre geçtikten sonra, birbirinizden sıkıldığınız anlarda, şuan tahmin bile edemeyeceğin şekilde senin de çok fena bir şekilde gözüne batabilir bu durum. bir kere senin iş ve arkadaş çevren genel anlamda hep üniversite mezunlarından oluşucak, üniversite mezunu çiftlerin arasında o kendini zaman zaman rahatsız hissedebilir, sen ya da onlar hissetmese bile. onlarla olan aktivitelere burun kıvırabilir, sana en başlarda önemli gelmez, iyi tamam gitmeyiz dersin; ama sonra fark edersin ki çevrendeki arkadaşların azalmış, sorumlu ararsın, o, içten içe istemesen de suçlarsın. sonra eve gelirsin, yapılacak ev işleri var tabii, iyi dersin yaparsın, ama erkek işte eğitimli olsun olmasın genelde bu konuda pek yardımcı değildir, e sen işte yorgun argın gelip bunlarla uğraşırken o karnını kaşıya kaşıya televizyon izliyorsa, ilk evlendiğin sıralarda sana şirin gelebilir, ama sonra da kimin kahrını çekiyorum, kimseye maddi-manevi ihtiyacım yok, artık eskisi gibi şen şakrak da değiliz ki manevi olarak da ona ihtiyacım olsun diyebilirsin. üstelik manevi olarak ona ihtiyacın varsa bile, senin bulunduğun bazı duygusal özverilerde o bulunmayabilir. hani bu üniversite mezunu biriyle evliysen de geçerli tabii ama bu kimseye ihtiyacım yok tripleri bu tür bir evlilikte daha evel aklına gelebilir. hele bir de onun düzenli geliri yoksa, bütün her şeyi sen hallediyorsun, o faydasız oturuyor gibi gelebilir, o da kendini faydasız hissedebilir. yani bunlar büyük ihtimalle sana hiçbir zaman olmayacak gibi geliyor; ama gün gelir ikinizde önemsersiniz. yani bir o önemser, bir sen önemsersin, ikiniz de kendinizi suçlu hissedersiniz. hele sen iyice suçlu hissedersin tepeden bakıyormuş hissine kapılıp, ya da üniversite mezunu centilmen iş arkadaşlarının normalde fark etmeyeceğin bir miktar önde özelliklerini görüp.

ya kafanın iyice karışmasına neden olduysam özür dilerim, biraz negatifleri sıraladım ama bak babam 11 kardeşten 3 okuyabilenden biri demişsin, baban bu kadar zor şartta yırtıp çıkmış biri olarak onun okumama sebebi çok eften püften gelebilir onlara her ne kadar onun için zorlayıcı bir durum teşkil etmiş olsa da. bir de şimdi evlenirsiniz, düzgün gitmez, hep bir "ben demiştim." deme fırsatı olur annenin, babanın. senin için de emek vermiş, gitmiş okuduğun yere yerleşmiş, senden beklentileri de azımsanacak gibi değildir büyük ihtimalle, hiçbir şey yoksa 5.5 yılını vermiş çünkü. keşke bu kadar ciddiye binmeseymiş bence. eğer şuan "benim tüm ilerde çıkabilecek pürüzleri temizleyecek ya da görmezden gelecek gücüm var, biz birbirimizi her daim mutlu ederiz ve o benden bu emeği hak ediyor, bunu yapmama değecek kadar kaliteli bir insan, benim yerimde o olsa o da aynını yapardı." diyorsan, uğraş bu işi olacağı yoksa da oldur, ama diğer türlü üzgünüm ama değmeyebilir, yani umarım doğru bir karar verebilirsin ve umarım ikinizin de hakkında hayırlısı olur.

Oh çok güzel olmuş tembellikte varmış gitsin kendi dengini bulsun o hiç bir çaba yok ama aşk var olmaz evlenseydin artık sürükli seni aşağılardı üniversiteyi okumuş bunu nasıl bilmiyorsun gibi.......bundan sonra sevdiğin yüksek okul okumuş ,vicdanlı,ahlaklı biri olması gerekir açıkcası çaba göstermeyen erkeklere acımıyorum hayat acımasız

@ema1 gerçekten ileride kopleks yapacaktı.iyi bir insan olduğunu biliyorum ama bu durum bizi yalnızlaştıracaktı.ben şahsen içime kapanırdım.eve gitmek bile ölüm gelirdi belki ki insanın evi mabedi gibidir huzur bulur mutlu anlar yaşar hep... aynı evin içinde de 2 yabancı olamam...:97:

dengini bulmanı istemende haklılarda sen ısrarla istiyosan ısrarları ii değil..evlendiğinde diplomayı boynunda taşıcak değil ya sürekli..ailende haklı işte yani ama nebileyim herşeyde diplomalarla olmuyo en baştada eğitim........................

Sevgilinle konuş ve dışardan okusun

aa bunu yeni okudum..son dediklerine sevindim..kendini salma yani..

Erkek arkadaşın ilkokul mezunu falan olsa tamam diyecem de o kadar da fark yokmuş ki be canım

bana da yardım eder misiniz? benzer bi sorunum var..birisi var ve lise mezunu yaşı da küçük....ben üniversite bitirdim aynı şekilde...ama durumum ters aileler baskı yapıyo...bilemiyorum ilk başta kapılıp gider ya sonra pişman olursam diyorum...işi de var...

Eğer istiyosan denemeye değer bence. Tam tersini düşün ya çok mutlu olacaksan da korkuların yüzünden bu fırsatı kaçırırsan..

benimde öyle bir sorunum var üniversitede okuyorum ve erkek arkadaşım lise mezunu annem çok karşı bu duruma ne yapıcam bilmiyorum çok dominanttır annem böyle her şey mükemmel olsun ister görüşleri bana göre yanlış ama o ailemize yakışan biri olsun diyor hep kendince bana bir kaç kez birilerini bulmuş tanıştırmak için hepside iyi yerlerden mezun olmuş varlıklı ailelerin çocukları benim erkek arkadasımda memur çocuğu ama deli gibi seviyoruz birbirimizi okul konusunda elimden geleni yaptım ama olmuyor bir türlü kazanamadı bizimkilerde üni mezunu aynı durumda sayılırız

Ailelerin bu isteklerini yargılamıyorum, özellikle büyüdükçe ne demek istediklerini anlıyorum..Küçükken sevginin herşeyi yenebileceğini düşünenlerdendim.. Fakat büyükdükçe, evliliğe yaklaştıkça hayatın o kadar kolay olmadığını görmeye başladım..Bizden çok sonrasını görmüş anne babalar ise bu konuda doğru olanı söylüyorlar..

Kadınlarda öğrenim farkı sorun olmuyor; fakat erkeklerde malesef ki oluyor.

Af çıkıyor sürekli, sürekli sınava girişler kolaylaşıyor, her yönden okumak eskisine oranla daha kolaylaştı..

Eğer sizi gerçekten isteseydi bu arada ki uzun mesafede ne yapar eder okulunu tamamlardı..

''Seni çok seviyorum, dağları delerim edasındalar erkekler'' ; fakat iş bu tür emeklere gelince sönüp kalıyorlar.. Oysa ki istenilen şey onun içinde faydalı..

Her neyse, ''emek, gerçek emek varsa ilişkilerde'' sevgi o zaman sevgidir..

Eğitimli diplomalı erkek yada kadınların gözü dışarı kaymıyormuymuş ? saçma Ne eğitimsiz insanlar var ama kendini yetiştirmiş karakterli düzgün . Ne diplomalı insanlar var ama becerisi kabiliyeti bitek diplomasında karaktersiz kalpsiz vicdansız çakal dolu... Boşuna dememişler eşeğe altın semer vursanda genede eşektir . Benim üniversiteli tanıdığım vardı annesi ve babasıda oldukca tahsıllı kariyerli insanlar dı fakat bu kız ilk okul mezunu biriyle beraberdi ailesi istemedi karşı çıkdı ama ne yapıp edip ikna ettiler şuan evliler 1 yıldan fazla oldu ve bikaç hafta önce bebekleri oldu Çokda mutlular.

okumuş ama kişilik olarak 5 para etmeyen biriyse diploma o kadar önemli olurmu sizce? bir kağıt parçası kişilikten daha önemli olamaz diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Hayret yani okuyanı yerden yere vurmak,okumuş ama kişilik sahibi insanda var! Ne zamandan beri okumamış insanlar yüce görülüyor, sadece çekememezlik diyorum ben!

Hayret yani okuyanı yerden yere vurmak,okumuş ama kişilik sahibi insanda var! Ne zamandan beri okumamış insanlar yüce görülüyor, sadece çekememezlik diyorum ben!

okuyanı yerden yere vurmak değil sadece etiket kişiliğin önüne geçtiği için üzülüyorum ben. ki bende üniversite mezunuyum neden cekememzlık ve yerden yere vusmus gbi algılandıkı anlayamadım

arkadaşım bence kadın erkekten üstün vasıflara sahip olduğunda erkek kendini küçük görüyor ve her zaman olay çıkarıyor bazı kadınlarda üstün olduğu için eşini ezmeye çalışıyor yani kesinlikle karakterle ilgili ama bence erkek her zmaneşinden üstün olmalıki kuruntu yapmasın çok örnekler var kısacası çok seviyorsan ilerde keşke dememen için evlenmeni tavsiye ederim..

arkadaşlar teşekkürler ... belki de sorundan ziyade dünyaya bakış açısı önemli olan...yani öğrenim sevileyeleri sorun değil ama kişinin dünyaya bakışı önemli olan...bazı insan ilkokul mezunudur ama vizyonu geniştir lafım yok..ama yüzde kaç insanda bulunur bu bilemiyorum.tersi de söz konusu...ama ne bileyim benim hayalimdeki insan hayata eleştirel gözle bakabilmeli..ben ona her anlamda olmasa da bilgisine kültürüne zekasına hayran olmalıyım...ve elbette adam gibi adamlığına...korkum da burada başlıyor .. son madde öğrenim dışı bir konu..karakter en önemli şey ve en iyi okullarda bile verilmez kabul..ama şu var mesela ben inanılmaz kitap okurum..ingilizce öğrenmeye çalışıyoru mhala..diceksiniz ee? ingilizce benim hobim...aslında işimde filan öyle aman aman işe yaramaz...ama ingilizce dökümanları okumak isterim..çünkü bilgi açlığım var...istiyorum ki o insanda da bunun karşılığını bulabileyim...evlenmiş olmak için evlenmek de istemiyorum..gerçekten sevmek hayran kalmak hayatımın merkezine almak istiyorum...çünkü hayatımda bunu hiç yaşamadım...sevdiğim ve beni seven biriyle olmadım...haliyle korkuyorum ya bu duyguyu yaşayamazsam diye...zaman beni beklemiyor maalesef

ortaokuldan beri süre gelen cok sevdğim herseyimi paylaştığım çocukluk arkadaşımla bile aradan gecen 15 yıl sonra anlaşamadığımı farkettim..muhabbetler hayata bakış açısı,olaylar karşısında verilen tepkiler hersey o kadar farklılaştiki..bi arkadaş olarak bu kadar ucurum açıyorsa çiftler arasında nasıl bir etki yaratır hiç düşünemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…