Eğitim farkı, annem ve babam için çok önemli

Bence aileler bu konuları çok abartıyorlar.Sonuçta önemli olan sensin, sen onu insanlarla tanıştırırken utanıyormusun?Sanmıyorum.Elbette ki iş sahibi olması gerekli.Bu konuda ailene hak veriyorum.Ayrıca sosyal anlamda kendini geliştirmiş olması da önemli ilerideki yaşamın ve başarın.Eğitimin konusunda seni destekliyorsa,bilgiye önem veriyorsa onun modern,anlayışlı ve en azından kişisel gelişime önem verdiğine dair bir fikir elde edebilirsin.İyi düşün taşın bence bu konuyu açıkçası ailelerin dedikleri bize mantıklı şeyler gelmese de çoğu zaman doğru kararlar verdiklerini görüyorum.
(Benim erkek arkadaşım yüksek lisans yapmış diye annem de bana zorla yaptıracak sanırım.Onun arkadaşlarınla tanıştığında onlar anlatırken sen benim elim armut mu tuttu diyeceksin diyor.İlginçç işte:))

Bence hiç düşünmeyin, ayrılın.Yarın birgün açıköğretimde bir dersten kalır malır aileniz rezil olur ele güne karşı.Ailenin akademik kariyeri lekelenir.

Son düzenleme:
kimi insan var okumayıp cahil cahil kalır, kimi insan var kendini geliştirmek için okula ihtiyac duymaz, kimiside okur, ama 3-5 mat fizik sorusu cözmekle adam olunamayacağını anlayamaz, diploması var ya, küçük dağları o yarattı :)
anlaşılan seninki okumasada kendini geliştirmiş ki aranızda 5 senedir kültürel açıdan, düşünce acısından bi kopukluk bi ucurum olmamış. üzgünüm ama ailen de biraz 3. gruba dahil, evet canım ailenn diploması var, mükemmeller, en üstün onlar.
sevgilin madem zamannda üniversite kazanabilmiş -iyi veya kötü-, demekki cok kötü durumda, aklı bişey almayan bi insan değil. şimdi açık öğretime girememekten mi korkuyo? sanki biraz da o istemiyomuş gbi geliyo bana. aranızdaki engeli kaldırmak için oldugunu düşünüp yapar bence hiç isteği olmasa da

tecrübelere ihtiyacım var demişsin
bizzat kendim yaşadım bunlar gerçek aşk için engel değildir
zor şeyler yaşanmadı değil ama
biz aştık ve sözlüyüz şu an darısı başına sakin ol ve çabala

SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM.
BENDE MEMUR BİR AİLENİN KIZIYIM VE SENLE YAŞITIM..ÇOK önem veriyorlar ama bazı zamanlarda haklılıar .ama senin durumun çok farklı erkek arkadaşını tanıştır ve onlarda tanısın yoksa başa çıkman zor.

canım tüm yorumları okuyamadım ama diyecek bi kaç şeyim var senin durumuna. şu anda sevgilinle aranızda hiç bi problem olmayabilir bu konuda, eğitim dert değil gibi gözükebilir. ama ailen eğer bu kadar önem veriosa evlendiğinizde eşin hep ezik hissedecektir. bu ezikliğini de başka şekillerde çıkarmasından korkarım ben. genelde aldatma şeklinde cerayan edebiliyor bu tip şeyler.

üniv. mezunu psikolog bi tanıdığımız vardı. eşiyle liseden beri beraberlermiş, kız üni. bitirince evlendiler ama çocuk kuyumcu olduğu için zenginde tabi, okumamış üniversiteyi. aldatmalar, dayak her şeyi yaşadı kız. o büyük aşktan bi de çocukları olmasına rağmen boşandılar. beş yıl aradan sonra tekrar evlenmişler, adam pavyonlarda yiyerek iflas ettirdiği kuyumcu dükkanı yerine bu sefer başka birinin yanında işçi olarak işe girmiş. yaşadıklarından ders almış ve sonunda yine kavuştular ama çok sıkıntılı bi hayat ve ömür boyu güvensizlik yaşayacaklar.

aöf konusunda ısrarcı ol derim ben canım.

Bence hiç düşünmeyin, ayrılın.Yarın birgün açıköğretimde bir dersten kalır malır aileniz rezil olur ele güne karşı.Ailenin akademik kariyeri lekelenir.

bakın önemli olan annemin babamın akademik kariyer yapmış olması değil.Gerçekten ikisi de memur ve bunları okuyarak kazanmışlar.herkes krizden kırıldı,ama bizim sabit bir gelirimiz vardı ve biz çok şükür etkilenmedik diyorlar.babamda tanınmış bir insan olduğundan takıntılık yapar ve benden ziyade onun kalbinde yara açılır ve birdaha kolay kolay onarılmaz öyle değil mi?

Evet durumumuz aynıymış.ama ayrıl diye yazanlar var.ayrılırsak diploma yok diye ayrılmış görünecek.başka, sebepler olsa da olmasa da görülmeyecek...

haklısın ablacım bundan sonra savaşıcam artık.umarım güzel haberleri ve gelişmeleri buradan paylaşabilirim sizlerle...bir de komik gelebilir ama Allah bana ceza verecekmiş gibi geliyor bak sana bu kadar sadık zor gününde yanında olan bir insan çıktı karşına bulmuşta bunuyorsun gibi...içten içe bir korku işte...ne zor değil mi korkularla yaşamak??

eğer yıllardır yanında mutluysan ve gerçekten seviyosan arkasında olmalısın.
ben öyle yaptım savaştım çözüm açıköğretimde bulundu. ben öğretmenim bir de
siz de aşarsınız umarım

Son düzenleme:
23 yaşımda evlilik yaptım. Lise mezunuyum ve lise mezunu bir memur ile evliyim. Annem hemşire, babam öğretmen..emekliler tabi. Eşimin ailesi okumamış, küçük bir yerde yaşayan kendi yağıyla kavrulan insanlar. Sevgi-aşk...gerçekleri göre göre, bile bile, inadına yaptırtıyor insana kafasındakini. Sevda'yı asla yabana atmıyorum ancak; evliliğin getirdiklerini yaşamaya başladıktan sonra sevgi yıpranıyor, sevgi olayları çözmeye yetmiyor, yetemiyor. Zira Türkiye'de yaşıyoruz. Bizim evlilik kurumumuz kadın ve erkeğin sülaleleriyle top yekün yapılan bir kurum. Ailelerin birbirine uygun olmaları, meğer bizim birbirimize uymamızdan çok daha mühim imiş. İki tarafın ailesinin de, tarafları onaylaması çok önemli bana göre. Burada sorun var ise, bu hep sorun olacak demektir. Bu da çiftleri çok yıpratıyor. Pozisyonumuz bu noktada aynı. İstemediler; dinlemedim, evlendim. Çok zor dönemlerim oldu, olacaktır da...Akla hayale gelmeyecek öyle çok şey problem oluyor ki inanamazsınız! Çok acı çektim, üzüldüm, ağladım, sağlığımdan oldum...Seçimi kendiniz yaptığınız için, söylenenlere kulak asmadığınız için...kimseye sıkıntınızı da anlatamıyorsunuz. Çünkü cevap hazırdır zaten, 'biz sana demiştik'. Bunun ötesinde sevgimiz de dağ gibi ayakta çok şükür. Onun hatırına gemimiz yürüyor. Bende durum bu. Siz mantıklı, ileriyi görebilen bir bayansınız anladığım kadarıyla. Şimdi düşünüyorum çoğu zaman, 2. bir şansım olsaydı gene eşimle evlenirmiydim diye...Çok rahatlıkla evet evlenirdim diyorum. Fakat, bugünkü koşullardan çok daha farklı şartlar altında yapardım bu evliliği. İsteklerim olurdu, yerine getirmez ise ASLA-ASLA evlenmezdim. Çünkü insanı.. güvendiği, inandığı şeyleri görememek çok incitiyor. Siz şimdi o dönemdesiniz ve çok iyi düşünüp taşınmalısınız. Yolunuz açık olsun.

siz daha aşmamışsınız ki.il çocuğunuz doğduktan birkaç ay sonra bir daha yazın lütfen.o zaman da fikriniz aynıysa ancak o zaman tamamdır.

lilyum Allah bi ömür mesut etsin...çok doğru yazmışsın...peki 2. bi şans verilseydi geriye dönseydin o bahsettiğin istekler şartlar ne olurdu?
not:belki biraz özel oldu ama tecrübeli olduğun için hangi şartlarda evlenmeyi kabul edeceğini merak ettim gerçekten...

şuan ki genç kızların yaptıkları evlilik böyle erkeğin ailesi hep ön planda ve kopyası bunada dikkat etmek gerek

ailen bence yanlış düşünüyor çünkü ne arkadaşlarım oldu üniversite mezunu süper bölümlerden mezun hemde hiç bi karakterleri yok tu ne arkadaşlarım oldu lise mezunu ama kalbi tertemiz ekmeğini taştan çıkaran namuslu insanlar... yani diyeceğim şu eğitim farkından bunların olması yanlış...

Sevgilim ticaret ile uğraşıyor demişsin sanırım eğer okumaz ise ailesi ile ortak işe kalkışacaktır babalar oğulları bırakmaz ortak işten hayır gelmez ticaret işini ben meslek olarak görmüyorum çok arkadaşlarımız iflaz etti halen bağkura borçları var ödeyemediler ve eve haciz geldi yani çile bülbülüm çile esnafın durumu berbat ama düzenli geliri olanın hali başka ticareti bana kimse meslek diye yutturmasın ,alım gücü düşük insanların herkes bir büyük borcun içine girmiştir

Merhaba....o istekler ne olurdu? Erkeklerimiz genelde ailesine, annesine çok düşkün...Evlenmeden önce bunu hissetsen dahi, yanlış anlaşılmamak için, saygı gereği tavrını net koyamıyorsun. En başından çok açık şekilde kayınvalide-kayınpeder hakkında ne bekliyosam söylerdim. Hayatımıza karışmamaları için gereken neyse yapacaksın..derdim. Yapmadığın zaman ben devreye girer ve ipleri koparım-bilesin..derdim. Kişiliklerimizi daha iyi tanıyabilmak adına, daha fazla beraber vakit geçirirdim. Ortak yönlerimizi, ortak olmayan yönlerimizi iyice görmeye çalışır; hangileri ile başedip edemeyeceğimi çokça düşünürdüm. Sonra uzun uzun bunları tartışırdım. Beraber yapmaktan keyif aldığınz şeyler evlilikte çok mühim...bunları iyice anlamadan asla evlenmezdim. İki aileyi sık sık biraraya getirmeye gayret ederdim, ki uyumlarını görebileyim.. Özellikle kayınvalide ile çok açık ve net konuşmalar yapardım iyice anlaşılmam için...Nişanlılık, flört dönemi çok önemliymiş, bu süreyi 'evet şimdi tamam' diyene kadar uzatırdım. Listem daha uzar gider... tüm bunları ve yazmadıklarımı kabul ediyorsan varım, etmiyorsan yokum derdim evleneciğim kişiye, eşime. Sevgi her kapıyı açar, sevgi var ise herşey gerçekleşir, gerçekleştirilir. Mutlak tamam diyecektir seviyorsa; hayır diyorsa eğer sevmiyor demektir. Evliliğin içindeyken bu saydıklarımı gerçekleştirmek imkansız demiyorum ama oldukça güç oluyor, zaman alıyor, uğraştırıyor...Konunun özeti şu aslında; AÇIK NET VE ANLAŞILIR OLMAK, HERŞEYİ AÇIK AÇIK EN BAŞTA VE HERKESE ANLATMAK...Sevgiler

isterse ilkokul mezunu olsun 5 yılımı gecirmisim onemi varmı ailenede kabul ettireceksin seviyorsa mucadele edicen onlarda madem unv mazunu kendini yetistirmis insanlardır karsıdakine bir sans verip tanımanın dogru olacagınıda zaten bilirler...

çok teşekkür ederim
gerçekten faydalı bi yazı oldu,yüreğinize sağlık...

merhaba tekrardan hepinize arkadaşlar.uzun bir zaman geçti ve biz konuyu enine boyuna tartıştık. Sadece eğitim değildi.Uzun ilişkilerin kaderi ve çıkmazı diyebileceğim "alışkanlık" da bizim ilişkimize çöreklenmişti.Bu yüzden o da ben de çok rahat davranıyorduk. ister istemez saygı yaralanıyor. velahasılı bana hak verdi bu düşünceler için. Ben bu zamana kadar uyardığım halde zamanını boşa geçirdiğini ve bu süre zarfında kendisiyle ilgili hiçbir şeyi geliştirmediğini söyledi bana. Sonuç olarak 14.02.2011'de ayrıldık. ayrılığın soğuk hissi yok üzerimde huzurluyduk ikimizde.Zaman zaman kötüleşiyorum.o benden daha çok çünkü vicdan azabı çekiyor. onu özlüyorum ama kendimi daha çok. dinleneceğim...hiç bencil olmadım ama zamanın aleyhime işlemesine izin veremem.çaba verdim ama karşımdaki istemedikçe ne yaptırabilirim ki...artık yalın denklemler kuracağım karmaşayı istemiyorum Okunacak birsürü kitap gidilecek, izlenecek birsürü film, öğrenilecek birsürü bilgi ve alınacak birsürü eğitim var...gidilecek birsürü yer var.benim kendime de biraz zaman ayırmaya ihtiyacım var. Dedik ki; kaderde varsa, birgün zaten olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…