- Konu Sahibi Morgenstern
-
Aslında üye olmasam da aylardır takip ediyordum baktım ki dayanışmamız mükemmel yardım edin biricik ablalarım kardeşlerim
Ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.Nişanlanmayı düşündüğüm erkek arkadaşımla 5,5 yıllık bir birlikteliğimiz var.Annem de babam da üniv. mezunu.. erkek arkadaşım biz tanıştığımızda üniversiteden yeni terkti.şimdi onca şey paylaştık.bu süre zarfında üniv. okuyamadı ve şimdi lise mezunu görünüyor. Eğitim farkı annem babamlar için çok önemli. Sakın beni yargılamayın kardeşlerim ama annem babam rıza etmeden evlenemem. bana göre böyle yapılmış bir evlilikte mutluluk daim olmaz. şimdi "ya tamam ya devam" denilecek nokta. O, 27 yaşında olduğu için bu üzüntüm telaşım birazda.
ne yapayım canlar,yardım edin bu kardeşinize, çok değerli tecrübelerinize ihtiyacım var
sevgi çift taraflı emek ister.üniversite kazanmış.dişini sıkıp bitirseydi.ben böylelerine keyif düşkünü diye bakıyorum.sıkıya gelmek zorundayız gelmek zorundalar.sıkışınca üniversiteyi,sıkışınca işi,sıkışınca eşi,sıkışınca da çocuğu mu bırakıcaz.o emek vermiyosa senin verdiğin emeğe konacaksa neresi sevgi bunun?erkek dünyası kendini toparlamalı.
katılıyorum sanaaannenle babanın okumuş olması ekstra bir çaba gerektirmiş ve onların hayatlarını değiştirmiş anladığım kadarıyla.sen de bu sebepten dolayı onlara ayrı bir saygı duyuyorsun.en çok önemsedikleri kriter,damat adayında olmadığı için endişeli olmaları çok normal.
Ilişkinin temeline dönecek olursak,sen 15.5 yaşında iken kendinden 6 yaş büyük birisi ile arkadaşlık etmeye başlamışsın.kusura bakma ama baştan yanlışmış.ileriki yaşlarda 6 yaş fark normal olabilir ama lisede iken bu fark çok fazla.üstelik ta o zamandan okulu bırakmış arkadaşın.belki sen daha küçük olduğun için,o sana aşmış,herşeyi görmüş bitirmiş,bilgili biri gibi gelmiştir,etkilenmişsindir.ama şimdi farkı kapatmışsın ve hatta öne geçiyorsun,sen de farkındasın.
5.5 yıl,ailenin sözüyle silinemeyecek kadar çok fazla bağlılık getirmiş,belki gurur meselesi yapmışsın.ama şu da var ki 15.5 yaşında sana uygun olduğunu sandığın bir kişi,örneğin 25 yaşına gelince artık uygun olmayabilir.hayata bakışın ve kriterlerin elbette değişiyor.çoğu kişinin lise aşkı saçmadır,o yıllarda en büyük aşk gibi gelir sonradan nesine aşık olmuşum diye anlatılır.
çok seviyorsan yürütebilirsin ama seninki sevgi mi bağlılık mı önce ona karar ver.evlilikte sevginin yanında saygının da çok önemli olduğunu unutma lütfen.
aöf'ye başvuracağız ama olursa olur olmazsa ayrılacak mıyız diye soruyor bana annemle meseleyi açık açık konuştum. diyor ki; yarın öbür gün birilerine tanıştırırken biz de sen de utanabilirsin dedi. aslında benim içinde sorundu ama yıllar içinde telafi edilmedi.ve bu süre zarfında çok iş değiştirdi.şu anki işi de çok sağlam bir iş değil ama taşı sıksa suyunu çıkaracak bir insan.sabrederim sabretmesine de... çok şey gidiyor haliyle,saçlarımdan 2 tel beyaz çıktı bugünannemle babam parasal güce de önem vermiyor...bi bu işte.çünkü onlar çok zor şartlarda büyümüş annem kardeşleri içinde tek okuyabilen...babam 11 kardeşin içinde 3 okuyabilenden biri...
işte devlet memuru onlar ve mevkiiye önem veriyorlar.Ekonomik anlamdan sorun çıkarıp çıkarmayacağı aşikar ama yükseliyorum yüksek lisans fln yapıcam.o zaman olacaksa sorun olacak.
benim düşündüğüm; ileride bu durum onun psikolojisini bozarsa o zaman nasıl altından kalkacağım? Sen benden daha çok kazanıyorsun mevkiin daha yüksek şöyle böyle...benim de durumum belli değil ama...
diplomasi mi yok?sizin ailenize bu yuzden mi uygun degil?sizi rezil mi edecek? kosarak uzaklas o zaman
cunku bu sizin icin degil erkek arkadasin icin hayirli olacak!
ha karakteri iyi degilse bilemem
ama sadece diplamasi olmadigi icin boyle olacaksa yazik derim.
duvarinda birsuru diplamasi olup da insanliktan uzak olan ne yaratiklar var.
bu mu kriter?
Annenle babanın okumuş olması ekstra bir çaba gerektirmiş ve onların hayatlarını değiştirmiş anladığım kadarıyla.Sen de bu sebepten dolayı onlara ayrı bir saygı duyuyorsun.En çok önemsedikleri kriter,damat adayında olmadığı için endişeli olmaları çok normal.
İlişkinin temeline dönecek olursak,sen 15.5 yaşında iken kendinden 6 yaş büyük birisi ile arkadaşlık etmeye başlamışsın.Kusura bakma ama baştan yanlışmış.İleriki yaşlarda 6 yaş fark normal olabilir ama lisede iken bu fark çok fazla.Üstelik ta o zamandan okulu bırakmış arkadaşın.Belki sen daha küçük olduğun için,o sana aşmış,herşeyi görmüş bitirmiş,bilgili biri gibi gelmiştir,etkilenmişsindir.Ama şimdi farkı kapatmışsın ve hatta öne geçiyorsun,sen de farkındasın.
5.5 yıl,ailenin sözüyle silinemeyecek kadar çok fazla bağlılık getirmiş,belki gurur meselesi yapmışsın.Ama şu da var ki 15.5 yaşında sana uygun olduğunu sandığın bir kişi,örneğin 25 yaşına gelince artık uygun olmayabilir.Hayata bakışın ve kriterlerin elbette değişiyor.Çoğu kişinin lise aşkı saçmadır,o yıllarda en büyük aşk gibi gelir sonradan nesine aşık olmuşum diye anlatılır.
Çok seviyorsan yürütebilirsin ama seninki sevgi mi bağlılık mı önce ona karar ver.Evlilikte sevginin yanında saygının da çok önemli olduğunu unutma lütfen.
ne zaman evlenmeyi düşünüyosunuz
eğer bu yılsa başka bişey dicem 2-3 yıl sonra başka bişi dicem
bu yılsa aileni ikna etmeye çalış 5 yıllık bi beraberlik var kolay kolay vazgeçilmez
ama 2-3 yıl varsa o gün geldiğinde düşün
cnm diplomaya bakma maddiyata bak. evinizi gecindirebilirse tamamdir. kimse burda kuru sogan edebiyati yapmasin ask karin doyurmuyor
Gerçekten aşk karın doyurmuyor ama bende pembe gözlüklerle hayata baktığımı söyleyemem.O yüzden sanırım biraz suların durulmasını bekleyeceğim.Evi geçindirebileceği gibi bir işi yok şu an o yüzden maddiyat meselesini de muhakeme edemiyorum.
canim bence ailene acmadan once meslek edinmeye baksin. en azindan 'diplomasi yok ama su su isi var su kadar da para biriktirdi' diyebilesin. ama meslek edinmeye yanasmiyorsa bosver gitsin.
bana diyor du ki: "annenlere nolur söle ben böyle böyleyim artık dayanamıyorum kafayı yemek üzereyim." bu süre zarfında uğraştıkta uğraştık.askere gitti abisiyle çalıştı şuydu buydu derken dikişler bir türlü tutmadı." işin beni zorlayan tarafıysa birikim yapmak ve bizi rahat rahat yaşatacak parayı kazanamak (ticaret yapmayı biliyor) onun için önemli.ve bana çok sadık...tuhaf değil mi, ama güven içinde hissediyorum kendimi.çünkü bence başka birinin varlığıyla savaşmak bir insan için en zor atlatılan şeylerden biri...
adam gibi adam sorumluluk sahib olur.çalışır.kazanmışsa okulunu bitirir.aile kuracaksa doğacak çocukları için çok çaba gösterir.
şu an evi arabası emekliliği+ 2 bireysel emekliliği olan iki erkek kardeşimi okutan ailem nasıl bu çocuklara ev yapsak diye kaygılanıyor.okutmalarına rağmen gelecekleri için kaygı duyuyorlar.siz de kızlara gaz verin sorumsuz insanlarlla evlensinlee.pess.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?