- 23 Ağustos 2012
- 51.770
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.977
- 898
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Aslinda ebru gundes cok da siritmiyor listede. Bir zamanlar kocasi marsi almayacak miydi? Gerci ebrunun kulvari daha cok elon musk gibi ama
Aslinda ilkokul mezunu veya prof.Cokta farketmiyor karsidaki insan degilse...Bir de eski zaman erkekleri daha mi iyiydi ne?? Yani babam ce annem cok kavga ederdi..Ikisi de hatali olurdu cogu zaman..Birgün ciddi bir kavga ettiler babam evi terk etti..Giderken maas kartini birakmisti hatirliyorum..Yani mukemmel bir es mukemmel baba degildi ama zannetmiyorum ki annemi ve bizi evden kovsun..Günümüz erkekleri daha bencil ve eslerini ve evliliklerini pekte sahiplenmiyorlar gibi..Ben bu ülkede son cümlelerinizi dusunen bir erkekle karşılasmadim
Biri vardı benden hoşlandığını ve gorusmek istedigini dile getirdi, senden beni tanıman icin bir şans istiyorum dedi
Tamam bu şansı ben ikimize de veriyorum belki yakindan taniyinca senin de hosuna gitmeyen seyler olur dedim. Neyse ilk gorusmede hemen ailen beni kabul eder mi dedi! Yani adama ben anlatıyorum "önce biz bi anlaşalım aileler sonra" diye. Şimdi 38 yasinda olan bu kişiyle yeniden karşılassak hala aynı yerinde sayiyordur eminim. Ha aciktan uni okumus senle ayni seviyedeyim diye boburlenir kesin. Ama benim örgünde aldigim egitimin kalitesi mühendislik duzeyindeydi (muhendislik fakültesindeki hocalardan ders aldik çünkü). Ya da hayatta kalma becerisi, insanlarla iletisim kurma ya da farkli kültür seviyelerinden insanlarla hasir nesir olma durumlari da üniversitenin bana kattiklaridir. Bir Amerikaliyla tesadüfen karsilasip bir memurla ikisi arasinda kopru olup tercumanlik da yapmıştım kütüphanede :)
Yani olay sadece okumak degil, o okulun sana ne kattığı. Diploma bir kagittan ibaret ama ben ona baktığımda emegimi, cektigim sıkıntıları ve o diplomayi alabilmek icin neler yaşadığımı hatırlıyorum.
Genel itibariyle bakildiginda erkekler "aileme uygun kiz bulayim" kafasındalar. Vizyonları bu kadar.
Gercekten hem kendini yetiştirmiş hem okumus gezmis öğrenmiş erkek yok mu illa ki var ama bence cok az
O yüzden ben denkligi savunurum ama sadece egitimde değil, aile yapısında da benzerlikler olmali ki esler orta yolda buluşabilsin (memleket ve kültür farkı bana göre daha aşılabilir seyler)
Iste evin duzeni kadinin gorevi ise tek basina, o zaman egitimli ya da ilkokul.mezunu cok farketmiyor. Çünkü erkek de zaten bunun bilincinde olarak evleniyor yani o erkegin de egitimi tamamen diplomadan ibaret oluyor, hayata bakış ayni neticede.
Mesela annem ilkokul mezunu babam üniversite. Annem kitap okur, gayet iyi ingilizcesi vardir, pratik zekalidir, bilgi ve kulturuyle nice üniversite mezununu cebinden cikarir. Ha tabii ki okul okumus insandan farki ya da eksigi vardir ama babam hep bize "ben disarida calistiysam annenizde evde çalıştı, sizi yetistirdi" derdi. Senin paran benim param olmazdi herseyde "biz" olayi vardi. Bu bence erkegin hayata bakisiyla alakali. Çünkü erkek kadını ne kadar mutlu eder, destekler ve onurlandirirsa kadin da o denli ilerleyebiliyor.
Bir arkadasim.var yuksek lisans okuyordu esi de muhendis, sırf esi ego yapmasın diye tez asamasinda okulu birakti! Esi de kizi hep kisitlardi giderken haber verecek benden izin alacaksin diye. Bildiğiniz saygısız hödüklerden. Bu hanim kizimiz da aman kocacim kizmasin modundaydi. Kizin kendini gelistirmesini hic desteklemedi. O da hic okumamis gibi oturdu evde ev hanimi olarak hayatına devam ediyor ama evlenmeden önce kimse bana karisamaz diye naralar atıyordu!
Bence sizin örnek uc ornekİşte onu da genelleyemeyiz ki.
Yukarı çıkmak da, aşağı çekmek de yine kişilik özelliği.
Fatma girik ile ebru gündesi ayni kefeye koyamayiz bencede..Fatma girik turk sineması icin emek vermis bir sanatci..Yılanların öcü gibi muhteşem bir filmde muthis oynamis..Simdi de bildigim kadariyla mutevazi bir hayat yaşıyor..Ebru gundes gibi yalida oturmak icin birilerine yanasmiyor!! Ali agaoglunu saymiyorum bileYani şu listede tek geçer akçe Sakıp Sabancı. Fatma Girik'in de filmlerini severim .Gerisi boş beleşten de öte, topluma hiçbir konuda örnek olamayacak tipler. 2.grupla 1.grubun zaten hiçbir alakası yok, 2. grubun bizim toplumla ayrıca alakası yok. Zuckie'ye de Bill Gates'e de yazık adamları Ebru Gündeşle aynı kefeye koyan insan evlatları yaşıyor bu dünyada
Ben abarttığını düşünüyorum. Yine kendimden yola çıkarak doktoralı dişhekimiyim. Kendi kliniğimi işletiyorum. Kendimce başarılı çalışkan kısmen vizyon sahibiyim diyebilirim. Eşimle hiç sorun yaşamadık. Sadece ben değil benim gibi olan hiç bir kadın arkadaşım da bu yüzden sorun yaşamadı. Aileye hizmete gelince ben kv çok severim anne kız gibiyiz. Eşim gitmek istemese ben gitmek isterim ki pandemi öncesine kadar haftada 1 giderdik. Gittiğimde sofra kurulması kaldırılması bulaşık yıkama yada çay demleme işlerine yardım ederdim. Benim için bunlar hizmet değil kendi annemin evinde de yaptığım şeyler. Emin ol başarılı kadınları taşıyan erkekler var. Karamsar olmaDediğim gibi eğitimli erkekler de aslında eğitimli değil, sadece ellerinde yüksek öğrenim diploması var. Adamla konuşsam kafası 50yıl önceki babasıyla aynı kafada kadın yemek yapsın, çocuk baksın, anneme hizmet etsin ... Önceki sayfalarda da bir yorumda yazılmış, Türk kadınları sosyal ve kültürel olarak çağ atladı, meslek sahibi, girişimci, eğitimli pekçok kadın var. Ancak Türk erkeklerinin kafası değişime ayak uyduramadı, az bir miktar ilerledi ama o kadar. Hala kadın-erkek eşitliği kafası yok, ona gelinceye kadar kadınların da insan evladı olduğunun bilincinde erkek yok, yok yani.
Ben gerçekten vizyoner, eğitimli, basarili bir kadını bir Türk erkeğinin gerçekten isteyeceğine inanmıyorum. Hatta bu kadın benim aileme uyum sağlayamaz, hizmet etmez acrt curt diyip kaçınacağını düşünüyorum. Asyalı erkekler Türkü, Çinlisi, Hinti şusu busu genelde böyle. Eğitimli kadınlar Avrupalı erkeklere yönelmeli bence, bizimkiler taşıyamıyor, ne yapacağını bilmiyor.
Dediğim gibi eğitimli erkekler de aslında eğitimli değil, sadece ellerinde yüksek öğrenim diploması var. Adamla konuşsam kafası 50yıl önceki babasıyla aynı kafada kadın yemek yapsın, çocuk baksın, anneme hizmet etsin ... Önceki sayfalarda da bir yorumda yazılmış, Türk kadınları sosyal ve kültürel olarak çağ atladı, meslek sahibi, girişimci, eğitimli pekçok kadın var. Ancak Türk erkeklerinin kafası değişime ayak uyduramadı, az bir miktar ilerledi ama o kadar. Hala kadın-erkek eşitliği kafası yok, ona gelinceye kadar kadınların da insan evladı olduğunun bilincinde erkek yok, yok yani.
Ben gerçekten vizyoner, eğitimli, basarili bir kadını bir Türk erkeğinin gerçekten isteyeceğine inanmıyorum. Hatta bu kadın benim aileme uyum sağlayamaz, hizmet etmez acrt curt diyip kaçınacağını düşünüyorum. Asyalı erkekler Türkü, Çinlisi, Hinti şusu busu genelde böyle. Eğitimli kadınlar Avrupalı erkeklere yönelmeli bence, bizimkiler taşıyamıyor, ne yapacağını bilmiyor.
Ben abarttığını düşünüyorum. Yine kendimden yola çıkarak doktoralı dişhekimiyim. Kendi kliniğimi işletiyorum. Kendimce başarılı çalışkan kısmen vizyon sahibiyim diyebilirim. Eşimle hiç sorun yaşamadık. Sadece ben değil benim gibi olan hiç bir kadın arkadaşım da bu yüzden sorun yaşamadı. Aileye hizmete gelince ben kv çok severim anne kız gibiyiz. Eşim gitmek istemese ben gitmek isterim ki pandemi öncesine kadar haftada 1 giderdik. Gittiğimde sofra kurulması kaldırılması bulaşık yıkama yada çay demleme işlerine yardım ederdim. Benim için bunlar hizmet değil kendi annemin evinde de yaptığım şeyler. Emin ol başarılı kadınları taşıyan erkekler var. Karamsar olma
İşyerimde ilkokul mezunu işçiler var. Bubam beni oğutsaydıııı neler yapardım neleer cok akıllıyım burdaki doktorlar ne yapıyor ki bu halimle bile onlardan iyi teşhis koyarım Prof adamımm profff diye işkembeden sallıyorlar. Tabii bizim yanımızda konuşamıyorlar, bilen bilir covidin yayılma hızı hastanedeki dedikodunun yayılma hızından daha düşüktür.Asagilik kompleksi. Lafla peynir gemisi yuruseydi vay halimizeydi.
Bu konuda bir anım geldiGecenlerde bir konuda uyenin biri sey yazmisti
Aslinda ilkokul mezunu veya prof.Cokta farketmiyor karsidaki insan degilse...Bir de eski zaman erkekleri daha mi iyiydi ne?? Yani babam ce annem cok kavga ederdi..Ikisi de hatali olurdu cogu zaman..Birgün ciddi bir kavga ettiler babam evi terk etti..Giderken maas kartini birakmisti hatirliyorum..Yani mukemmel bir es mukemmel baba degildi ama zannetmiyorum ki annemi ve bizi evden kovsun..Günümüz erkekleri daha bencil ve eslerini ve evliliklerini pekte sahiplenmiyorlar gibi..
Siz kendi muayenehanesi olan birisiniz yani doktora yapsaniz da yapmasaniz da cok farketmiyor bakıldığında (tabii kültür ve bilgi olarak demiyorum yanlış anlamayin illa ki size katkisi vardir) esiniz de bunu ego yapacak biri degildir.Ben abarttığını düşünüyorum. Yine kendimden yola çıkarak doktoralı dişhekimiyim. Kendi kliniğimi işletiyorum. Kendimce başarılı çalışkan kısmen vizyon sahibiyim diyebilirim. Eşimle hiç sorun yaşamadık. Sadece ben değil benim gibi olan hiç bir kadın arkadaşım da bu yüzden sorun yaşamadı. Aileye hizmete gelince ben kv çok severim anne kız gibiyiz. Eşim gitmek istemese ben gitmek isterim ki pandemi öncesine kadar haftada 1 giderdik. Gittiğimde sofra kurulması kaldırılması bulaşık yıkama yada çay demleme işlerine yardım ederdim. Benim için bunlar hizmet değil kendi annemin evinde de yaptığım şeyler. Emin ol başarılı kadınları taşıyan erkekler var. Karamsar olma
Üniversiteden nasıl faydalandigin da önemli tabiki. Ancak ben iş hayatına hazırlık olarak görüyorum daha çok, bir çok anlamda öyle. Okula gitmeden aynı verim alınır mı? Alınır elbette ama ciddi bir çaba ister, doğal bir süreç oluşturmak çok zor.Ben bu ülkede son cümlelerinizi dusunen bir erkekle karşılasmadim
Biri vardı benden hoşlandığını ve gorusmek istedigini dile getirdi, senden beni tanıman icin bir şans istiyorum dedi
Tamam bu şansı ben ikimize de veriyorum belki yakindan taniyinca senin de hosuna gitmeyen seyler olur dedim. Neyse ilk gorusmede hemen ailen beni kabul eder mi dedi! Yani adama ben anlatıyorum "önce biz bi anlaşalım aileler sonra" diye. Şimdi 38 yasinda olan bu kişiyle yeniden karşılassak hala aynı yerinde sayiyordur eminim. Ha aciktan uni okumus senle ayni seviyedeyim diye boburlenir kesin. Ama benim örgünde aldigim egitimin kalitesi mühendislik duzeyindeydi (muhendislik fakültesindeki hocalardan ders aldik çünkü). Ya da hayatta kalma becerisi, insanlarla iletisim kurma ya da farkli kültür seviyelerinden insanlarla hasir nesir olma durumlari da üniversitenin bana kattiklaridir. Bir Amerikaliyla tesadüfen karsilasip bir memurla ikisi arasinda kopru olup tercumanlik da yapmıştım kütüphanede :)
Yani olay sadece okumak degil, o okulun sana ne kattığı. Diploma bir kagittan ibaret ama ben ona baktığımda emegimi, cektigim sıkıntıları ve o diplomayi alabilmek icin neler yaşadığımı hatırlıyorum.
Genel itibariyle bakildiginda erkekler "aileme uygun kiz bulayim" kafasındalar. Vizyonları bu kadar.
Gercekten hem kendini yetiştirmiş hem okumus gezmis öğrenmiş erkek yok mu illa ki var ama bence cok az
O yüzden ben denkligi savunurum ama sadece egitimde değil, aile yapısında da benzerlikler olmali ki esler orta yolda buluşabilsin (memleket ve kültür farkı bana göre daha aşılabilir seyler)
Iste evin duzeni kadinin gorevi ise tek basina, o zaman egitimli ya da ilkokul.mezunu cok farketmiyor. Çünkü erkek de zaten bunun bilincinde olarak evleniyor yani o erkegin de egitimi tamamen diplomadan ibaret oluyor, hayata bakış ayni neticede.
Mesela annem ilkokul mezunu babam üniversite. Annem kitap okur, gayet iyi ingilizcesi vardir, pratik zekalidir, bilgi ve kulturuyle nice üniversite mezununu cebinden cikarir. Ha tabii ki okul okumus insandan farki ya da eksigi vardir ama babam hep bize "ben disarida calistiysam annenizde evde çalıştı, sizi yetistirdi" derdi. Senin paran benim param olmazdi herseyde "biz" olayi vardi. Bu bence erkegin hayata bakisiyla alakali. Çünkü erkek kadını ne kadar mutlu eder, destekler ve onurlandirirsa kadin da o denli ilerleyebiliyor.
Bir arkadasim.var yuksek lisans okuyordu esi de muhendis, sırf esi ego yapmasın diye tez asamasinda okulu birakti! Esi de kizi hep kisitlardi giderken haber verecek benden izin alacaksin diye. Bildiğiniz saygısız hödüklerden. Bu hanim kizimiz da aman kocacim kizmasin modundaydi. Kizin kendini gelistirmesini hic desteklemedi. O da hic okumamis gibi oturdu evde ev hanimi olarak hayatına devam ediyor ama evlenmeden önce kimse bana karisamaz diye naralar atıyordu!
Özellikle konu kadinin bekareti olunca ikiyüzlü davranir bizim erkekler..Sivasli ayseden bekaret beklerler ama ukraynali olesyanin seks tecrübesi icin ona koşarlarÜniversiteden nasıl faydalandigin da önemli tabiki. Ancak ben iş hayatına hazırlık olarak görüyorum daha çok, bir çok anlamda öyle. Okula gitmeden aynı verim alınır mı? Alınır elbette ama ciddi bir çaba ister, doğal bir süreç oluşturmak çok zor.
Evet türk erkeklerinin çoğunluğu vizyonsuz bu bir gerçek. En eğitimlisi bile söz konusu evlilik olunca bir anda dedelerine dönüşüyorişte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede
Kendini tanırsan, ne istediğini bilirsen ona göre bir ilişki içinde olmak daha kolay olur. Tabi kendimizi sevelim ama abartmayalım. Kadın olsun erkek olsun bazıları her yerde özellikle mesleğini vurguluyor, okulunu vurguluyor, ağzını yuvarlayarak konuşuyor falan "evde nasıldır lan bu!" diyorum ister istemez
Denklik önemli ama titre de değil de daha çok hayattan ne anladığımız da bir denklik önemli. Ben bazen saçma sapan bir konuda verilen detaylara hasta oluyorum mesela. Nerden merak etmiş öğrenmiş diyorum, bir hayranlık oluşuyor. Işine hakim insanlarda da bu oluyor tabi de, salata yerken mısırın tarihçesinin anlatılması daha bi hoş geliyor
Eski çalıştığım yere bakan büyük bir cadde vardı. Kaldırımlara taş bank konulmuş ve her bankta ünlü düşünürlerin isimleri yazıyordu. Neredeyse bütün ofis o banklarda oturmuşuzdur, bir gün kahve molasinda, sayalım dedim kimler var ve inanılmaz bir şey oldu; kimse banklarda ki isimleri fark etmemiş. Ay o kadar üzüldüm kineden bilmiyorum ama bana çok koydu, bir anda gözümden düştüler, gözleri güzel bir kız vardı ve artık o kadar güzel gelmedi bana gözleri, esprilerini beğendiğim arkadaşın hiç bir şakasına gülemedim.
Yani aşkta böyle biraz değil mi? Neyine aşık oluruz karşımızdakinin? Bunun cevabı bizi bize anlatabilir, belki sandığımız kişi bile değiliz.
Nasil kuralsiz bir cumle kurmusum bu arada yavÖzellikle konu kadinin bekareti olunca ikiyüzlü davranir bizim erkekler..Sivasli ayseden bekaret beklerler ama ukraynali olesyanin seks tecrübesi icin ona koşarlar
Ben bir karizmasina iki zekasina aşık olurum :) eger yakisikli cekici bulup da iki kelimeyi bir araya getiremediğini farkedersem aninda sogurum :)Üniversiteden nasıl faydalandigin da önemli tabiki. Ancak ben iş hayatına hazırlık olarak görüyorum daha çok, bir çok anlamda öyle. Okula gitmeden aynı verim alınır mı? Alınır elbette ama ciddi bir çaba ister, doğal bir süreç oluşturmak çok zor.
Evet türk erkeklerinin çoğunluğu vizyonsuz bu bir gerçek. En eğitimlisi bile söz konusu evlilik olunca bir anda dedelerine dönüşüyorişte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede
Kendini tanırsan, ne istediğini bilirsen ona göre bir ilişki içinde olmak daha kolay olur. Tabi kendimizi sevelim ama abartmayalım. Kadın olsun erkek olsun bazıları her yerde özellikle mesleğini vurguluyor, okulunu vurguluyor, ağzını yuvarlayarak konuşuyor falan "evde nasıldır lan bu!" diyorum ister istemez
Denklik önemli ama titre de değil de daha çok hayattan ne anladığımız da bir denklik önemli. Ben bazen saçma sapan bir konuda verilen detaylara hasta oluyorum mesela. Nerden merak etmiş öğrenmiş diyorum, bir hayranlık oluşuyor. Işine hakim insanlarda da bu oluyor tabi de, salata yerken mısırın tarihçesinin anlatılması daha bi hoş geliyor
Eski çalıştığım yere bakan büyük bir cadde vardı. Kaldırımlara taş bank konulmuş ve her bankta ünlü düşünürlerin isimleri yazıyordu. Neredeyse bütün ofis o banklarda oturmuşuzdur, bir gün kahve molasinda, sayalım dedim kimler var ve inanılmaz bir şey oldu; kimse banklarda ki isimleri fark etmemiş. Ay o kadar üzüldüm kineden bilmiyorum ama bana çok koydu, bir anda gözümden düştüler, gözleri güzel bir kız vardı ve artık o kadar güzel gelmedi bana gözleri, esprilerini beğendiğim arkadaşın hiç bir şakasına gülemedim.
Yani aşkta böyle biraz değil mi? Neyine aşık oluruz karşımızdakinin? Bunun cevabı bizi bize anlatabilir, belki sandığımız kişi bile değiliz.
işte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede
"Turk kadiniyla beraber olursam şunlari şunlari beklerim ama yabanciysa beklemem cunku onlarin kulturu öyle veya değil" diyen biri vardi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?