Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Aslinda ebru gundes cok da siritmiyor listede. Bir zamanlar kocasi marsi almayacak miydi? Gerci ebrunun kulvari daha cok elon musk gibi ama

Öyle tabi yeni Rıza Sarraf - eski Reza Zarrab kaçakçılık parasıyla Mars'ı satın alıcakmış. Herif bu azimle Elon Musk'a ortak olurdu yakalanmasaydı

Gecenlerde bir konuda uyenin biri sey yazmisti Aslinda ilkokul mezunu veya prof.Cokta farketmiyor karsidaki insan degilse...Bir de eski zaman erkekleri daha mi iyiydi ne?? Yani babam ce annem cok kavga ederdi..Ikisi de hatali olurdu cogu zaman..Birgün ciddi bir kavga ettiler babam evi terk etti..Giderken maas kartini birakmisti hatirliyorum..Yani mukemmel bir es mukemmel baba degildi ama zannetmiyorum ki annemi ve bizi evden kovsun..Günümüz erkekleri daha bencil ve eslerini ve evliliklerini pekte sahiplenmiyorlar gibi..

Fatma girik ile ebru gündesi ayni kefeye koyamayiz bencede..Fatma girik turk sineması icin emek vermis bir sanatci..Yılanların öcü gibi muhteşem bir filmde muthis oynamis..Simdi de bildigim kadariyla mutevazi bir hayat yaşıyor..Ebru gundes gibi yalida oturmak icin birilerine yanasmiyor!! Ali agaoglunu saymiyorum bile korkunc birsey zaten...

Arada uçurum yoksa ufak farklar sorun değil bence. Doktora ile lisans mezunları arasında sorun olmaz gibi geliyor.

Ama türk erkeklerinin belli bir kısmı çok kompleksli oluyor. Geliri veya eğitim düzeyi düşükse bunu kendince sorun edip alakasız yerlerden sorun çıkarıyor. Çevremizde örneklerini görüyoruz.

Ben abarttığını düşünüyorum. Yine kendimden yola çıkarak doktoralı dişhekimiyim. Kendi kliniğimi işletiyorum. Kendimce başarılı çalışkan kısmen vizyon sahibiyim diyebilirim. Eşimle hiç sorun yaşamadık. Sadece ben değil benim gibi olan hiç bir kadın arkadaşım da bu yüzden sorun yaşamadı. Aileye hizmete gelince ben kv çok severim anne kız gibiyiz. Eşim gitmek istemese ben gitmek isterim ki pandemi öncesine kadar haftada 1 giderdik. Gittiğimde sofra kurulması kaldırılması bulaşık yıkama yada çay demleme işlerine yardım ederdim. Benim için bunlar hizmet değil kendi annemin evinde de yaptığım şeyler. Emin ol başarılı kadınları taşıyan erkekler var. Karamsar olma

Erkeklerde oldugu gibi egitimli kadinlar da egitimli olmuyor her zaman aslinda. Bence bu yuzden hala o adamlar 50 yil onceki kafadalar cunku o kafada kadin bulabiliyorlar hala.

Tanidigim bir kadin okudugu kolejle, okulla acayip övünür her firsatta dile getirir hemde ama calismiyor. Kaynanasinin ust katinda lise mezunu eşinin kazandigi asgari ucretle geciniyor, kayinpederden para bekliyorlar. Kp in durumu iyi, kp sayesinde rahat yasiyor sayilirlar.

Sorsan ben kocamla hiç sorun yasamiyorum der, yasamaz tabi.

Güzel örnekleri okumak ne güzel, valla kötü örnekleri tanımaktan baygınlık geçirdim ... konu sahibesi için abimizin tarafından uygun bekar erkek var mı acep

Asagilik kompleksi. Lafla peynir gemisi yuruseydi vay halimizeydi.
İşyerimde ilkokul mezunu işçiler var. Bubam beni oğutsaydıııı neler yapardım neleer cok akıllıyım burdaki doktorlar ne yapıyor ki bu halimle bile onlardan iyi teşhis koyarım Prof adamımm profff diye işkembeden sallıyorlar. Tabii bizim yanımızda konuşamıyorlar, bilen bilir covidin yayılma hızı hastanedeki dedikodunun yayılma hızından daha düşüktür.

Bu konuda bir anım geldi
Eski is yerimde erkeklerle ic ice çalışıyordum
Bir gün abim gibi sevdigim saydigim bir is arkadaşım, "eskiden kadinlar daha vefakar/cefakardi" demisti. Ben de "eskiden erkekler de daha vefakar cefakardi simdiki erkekler karim calissin, eve para getirsin tek maasla idare edemiyorum diyor ha cocuk dogursun ama ise ara vermesin arti evde de dort dortluk ev hanimi olsun istiyor" dedim adam sadece siz de haklisiniz diyebildi ortam sus pus daha da kimse yorum yapamadi
Dedem cok kusermis ama küs olup konusmadigi halde sehpaya para birakip gidermis anneannem anlatti bunu da. Simdi kkda da cok var etrafimda da görüyorum, "calisan benim para benim, sen benim parami yiyorsun " diyen erkekler türedi. Ha bu ev hanimlari da anneleri gibi evi cekip çevirmeli ama calismamalari yine de batiyor.
Siz kendi muayenehanesi olan birisiniz yani doktora yapsaniz da yapmasaniz da cok farketmiyor bakıldığında (tabii kültür ve bilgi olarak demiyorum yanlış anlamayin illa ki size katkisi vardir) esiniz de bunu ego yapacak biri degildir.
Ama genel anlamda toplumumuzdaki erkeklerin cogunda vizyon yok bana göre

Üniversiteden nasıl faydalandigin da önemli tabiki. Ancak ben iş hayatına hazırlık olarak görüyorum daha çok, bir çok anlamda öyle. Okula gitmeden aynı verim alınır mı? Alınır elbette ama ciddi bir çaba ister, doğal bir süreç oluşturmak çok zor.
Evet türk erkeklerinin çoğunluğu vizyonsuz bu bir gerçek. En eğitimlisi bile söz konusu evlilik olunca bir anda dedelerine dönüşüyor işte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede
Kendini tanırsan, ne istediğini bilirsen ona göre bir ilişki içinde olmak daha kolay olur. Tabi kendimizi sevelim ama abartmayalım. Kadın olsun erkek olsun bazıları her yerde özellikle mesleğini vurguluyor, okulunu vurguluyor, ağzını yuvarlayarak konuşuyor falan "evde nasıldır lan bu!" diyorum ister istemez
Denklik önemli ama titre de değil de daha çok hayattan ne anladığımız da bir denklik önemli. Ben bazen saçma sapan bir konuda verilen detaylara hasta oluyorum mesela. Nerden merak etmiş öğrenmiş diyorum, bir hayranlık oluşuyor. Işine hakim insanlarda da bu oluyor tabi de, salata yerken mısırın tarihçesinin anlatılması daha bi hoş geliyor
Eski çalıştığım yere bakan büyük bir cadde vardı. Kaldırımlara taş bank konulmuş ve her bankta ünlü düşünürlerin isimleri yazıyordu. Neredeyse bütün ofis o banklarda oturmuşuzdur, bir gün kahve molasinda, sayalım dedim kimler var ve inanılmaz bir şey oldu; kimse banklarda ki isimleri fark etmemiş. Ay o kadar üzüldüm ki neden bilmiyorum ama bana çok koydu, bir anda gözümden düştüler, gözleri güzel bir kız vardı ve artık o kadar güzel gelmedi bana gözleri, esprilerini beğendiğim arkadaşın hiç bir şakasına gülemedim.
Yani aşkta böyle biraz değil mi? Neyine aşık oluruz karşımızdakinin? Bunun cevabı bizi bize anlatabilir, belki sandığımız kişi bile değiliz.

Özellikle konu kadinin bekareti olunca ikiyüzlü davranir bizim erkekler..Sivasli ayseden bekaret beklerler ama ukraynali olesyanin seks tecrübesi icin ona koşarlar

Ben bir karizmasina iki zekasina aşık olurum :) eger yakisikli cekici bulup da iki kelimeyi bir araya getiremediğini farkedersem aninda sogurum :)
Simdi ben kamuda olduğum icin cevrem de memur haliyle. Iclerinde mühendis/yuksek muhendis olanlar da var ama hepsi eve gidince esinin yaptığı yemegin önüne gelmesini bekler, esinin utulemesini bekler gomlegini. Diyeceksiniz ki ev hayatını nereden biliyorsun, konusma tarzindan yaptigi muhabbetten belli oluyor. Yeni biri basladi bizde, daha yuz yuze tanisamadik ben evden calistigim.icin. Adam 40 yasinda muhendis. Telefonda öyle konuşuyor ki sanirsin cok bilgili ama değil, tamamen imaj :) bana benim yaptığım işle ilgili (meslegim harici evden yapilacak isleri yapiyorum) akil veriyor o şöyle yapilir diye :) tabii duzeyini gördüm. Daha ilk günden ben bu isi yapmam havalarindaymis arkadastan duyduğuma göre. Bu adam bekar ve bu kafayla zor evlenir gibime geldi. Tabii nasip kısmet ama sırf mühendis diye kendini yuksek gösteren biri cok belli. Eski is yerinde de vardi böyle bir tip, iki lafindan biri ben muhendisim sen degilsindi. Bir gün eee nolmus muhendissen isini ben yapiyorum cok biliyorsan gel yap dedim o gunden sonra sesi cikmadi ben insanlar sordugunda memurum diyorum hic uni. mezunuyum da şu isleri yapıyorum demiyorum çünkü beni ben yapan mesleğim ya da işim degil, karakterim.
O dede neden yabancilara çıkmıyor soyleyeyim, bizim toplumdaki bazi erkekler el iyisidir, yani disari karsi cok anlayisli, empatik tiplerken kendi yakinlarina acimasiz ve hoşgörüsuzdur. Nasil biz erkeklere atip.tutuyorsak simdi burada :) onlar da bize yani bu toplumun kadınlarına olumsuz yorum yapip yabancıları daha kiymetli görüyorlar

işte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede

"Turk kadiniyla beraber olursam şunlari şunlari beklerim ama yabanciysa beklemem cunku onlarin kulturu öyle veya değil" diyen biri vardi.
Bu kadar basit aslinda o kadinlarin kulturu öyle, kabul etmezlerse o kadin onunla birlikte olmaz zaten. Mecbur ya kabul edecek ya gidecek.

Ama Türk kadininda öyle genel bir duruş yok o yuzden oluyor.

"Turk kadiniyla beraber olursam şunlari şunlari beklerim ama yabanciysa beklemem cunku onlarin kulturu öyle veya değil" diyen biri vardi.

Var tabi kulaklarımla duydum ... üniversitedeyken tanıdığım bir keko "bekaret önemli bakire olmayan biriyle evlenmem" diyordu. Sonra dediler, ki hani Rus kızla evlenirdin? Keko da dedi ki ama onların kültüründe öyle bir şey yok

dumur, dumur, dumur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…