- 13 Kasım 2018
- 1.898
- 1.823
- 63
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Size bisey söyliyimmi eğitim farklı asla sorun yaratmaz önemli olan sizinle aynı fikirlere sahip olup olmadığıdır ha bide şu varki kendi kültürünüzde olmalı kesinlikle kültür farkı olan biriyle birlikte olmayın asla anlaşamazsınız tecrübeyle sabitDoktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Erkeğin eğitim durumu yüksek olursa fazla sorun olmuyor ama kadınını herzaman sorundur bunu bir tehtid olarak algılıyorlar gibi geliyor mesleği olan kadın daha güçlü daha emin oluyor buda onları korkutuyorDoktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Bazı örneklere baktım ama istisna onlar
Türkiye de zaten üniversite okumak da marifet değil heryere açılmış önüne gelen gidiyor ama olay o değil.
Az çok insan içine karışmış erkek kendini daha çok torpuluyor mesela kadın erkek ilişkilerinde daha yontulmuş oluyor
Aynı sınıfta ders göre göre nasıl davranilacagini öğreniyor.
Yoksa hiç okul yüzü görmemiş sadece lise terk adam askere gidip geliyor sonra bir iş yerinde çalışıyor çoğunluk erkek akşama kadar küfür elinde sigara
Ne acı ki toplumun çoğunluğu bu tip.
Yoksa üni mezunu erkek atom parcalamiyor ama az daha yontulmuş
Yoksa kafası yine kakafoni.
İstisna adamlara selamlar
Kesinlikle mesela benim babam okul yüzü görmemiş babası erkenden vefat etmişbir de erkeğin ailesindeki kadınların eğitim durumlarına da bakmak lazım bence. adam belki kendisi çok ilerleyememiştir eğitimde ama kızkardeşleri, kuzenleri falan eğitimlilerse gene bir nebze farklı oluyorlar.
malesef hayat şartları yüzünden kendisi okuyamayan ama kardeşlerinin eğitimi için çabalayanlar da var.
tabi bu da çok azınlıktan bir örnek..
Kesinlikle mesela benim babam okul yüzü görmemiş babası erkenden vefat etmiş
Köy sartlarini bırakmış erkenden şehre göç etmiş ve lise mezunu oldu sonra üni sınavlarına girdi neler neler yaptı
Görseniz on üni mezununa bin basar görgü kültür medeniyet
Ama bakıyorum yeni nesile doktor olmuş misal hala kafası milattan öncede.
Komşu oğlu var doktor iki kere boşandı bir evhanimi aldı anlasamdi ikinci okumuş kadın aldı yine anlasamadi
Çünkü adamın kafası hizmet kafasi kadını ikinci sınıf yerine koyuyor.
Kesinlikle görgü başka birşeyo görgü medeniyet okulla hiç olmuyor zaten. kafasını kullanan yontuluyor. çoğu erkek kendisinin eğitiimi daha iyi bile olsa eşinin ilerlemesini istemiyor
biraz yetiştirilme tarzları ile de alakalı sanırım. sizin babanız gibi örnekler daha çok olsa keşke..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?