Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Bence insan konuşmasından, otırmasından ve kalkmasından kendini belli ediyor.. Birsürü üniversite mezunu öküzcükler tanıyorum mesela.. Ama eğitim seviyesi düşük iki lafı bi araya getiremeyen, mesaj atarken bile saçma sapan yazan insanlar da var.. Bunun yanı sıra lise mezunu olup gayet beyefendi ne yaptığının ne konuştuğunun farkında adamlarda var.. Benim eşim üniversiteden sınıf arkadaşım ama olmasaydı da illa da eğitim seviyesine bakmazdım diye düşünüyorum.. İnsan oturup konuşunca, yemek yerken falan anlıyor ya seviyeyi

ben eşimi 6 yıldır tanıyorum. 7 aylık evliyiz. ben doktora öğrencisiyim, eşim lise mezunu özelde çalışıyor.
örnek vermek gerekirse benim eşim kitap okumayı sevmiyor diye ben sorun etmiyorum o da çok film izler, başka yönden ufku genişler.
o da bende motivasyon düştüğünde, ya bu doktorayı bırakacağım dediğimde aksine beni çalışmam için destekliyor. mesela kafamda çok sorun var acaba kpssye mi yönelsem diye eşime sorarım bazen, eşim ne istiyorsan yap benim için senin mutlu olman önemli der.
birbirini anlayabilmek önemlidir diye düşünüyorum.
bu durumlarda sorun oluşmasının temel sebebi ya erkeğin kompleks yapması ya da kadının eşine yukardan bakması, eşini yeterli görmemesi. ikisi de olmadığı sürece herşey güzel olur

Şimdi her şey çok güzel olsa da zamanla bir şeyler batar . Her zaman güllük gülistanlık olmaz . Tabi sen ne kadar anlayışlısın eşin olacak kişi ne kadar kültürlü (okumakla kazanılan değil) ona bakmalısın . Bazı insanlar var ki Prof olmuş ama görgüsüzlükte üstüne yok bazı insanlarda okumamış olsalarda naiflikten ödün vermez. Okuma konusunda hayat herkese eşit davranmıyor maalesef onun için yargılamamak lazım

Eğer insanlar bunu normal kelime gibi kullanmazsa sorun olmuyor ama sürekli ben avukatım, ben doktorum diye konuşulunca olmuyor o evlilik.
Adam/kadın ego olayına giriyor.
Karşısındaki de bu kadar kaldıramıyor bu durumu.
Adam ilkokul mezunudur ama kendini öyle yetiştirmiştir ki her türlü açığını kapatmış dersin.
Bu ülke de ne diplomalı insanlar var konuşmasını bilmeyen.

Bence sorun değil, yeter ki aşk olsun içerisinde.

bence en önemlisi vizyon denkliği. insanda vizyon benim için en önemli kriter. eşimle benim en büyük bağımız, ortak hayaller kurabilmemiz, hayata benzer yerlerden bakabilmemiz. üniversite mezunu olmak artık çok kolay. sınav kağıdının üstüne oturan iyi-kötü bir yeri kazanıyor. o kadar çok üniversite var ki. artık parasını veren itüden, odtüden de mezun oluyor. böyle bir düzende lisans, doktora mezunu olmak çok büyük farklar yaratmıyor. tabiki çok iyiler hala var, ortalama kalite düştü ama bunu kabul etmek lazım.

benim eşim feminist biri. benden daha fazla hemde. iki abla, ataerkil bir anneyle büyümüş olmasına rağmen, işine gelen, onu avantajlı kılan sistemi reddedebilmiş. benim için mezun olduğu okuldan daha kıymetli birşey. bu kararı alabilmesi akıllı olmasından kaynaklı zaten. eğitim için önceden insana vizyon katan bir şey diyebiliyordum. artık bundan emin değilim.

Bence önemli. Ama illa yüksek lisans yüksek lisansla doktora doktorayla gibi bir uyum değil. Lisansı baz alırım ben. Lisans eğitimi şu sonradan açılan apartmandan bozma okullardan değilse bir kültür bir vizyon kazandırıyor bence. Lisans ve lisans üstü denktir. Ama ben lise ortaöğretimden mezun biriyle gelecek düşünmem. İstisnalar mutlaka vardır ama adı üstünde istisna. Siz de iyi bir üniversiteden mezun düzgün biriyle tanışırsanız şans verin.
MissCherryBlossom amma moral bozmuşsun yav. Tamam berbat tipler var ama her Türk erkeği de aileci değil. Düzgün adam da çok. İlla hepsi aileci değiller. Eşim ailesini sever, sayar. Ama önceliği çekirdek ailesidir.

Sorun olmama ihtimali çok düşük, yani bizim toplumumuzda kodlarımız kadının önde olmasını neredeyse imkansız kılıyor.
Mümkün mü münkün, ama risk.
Doktoralı olan okumuş yobazlar da bol.
Kadını ikincil gören, evliliği hizmet sektörü gibi algılayan.
O da bi gerçek.
İnşallah aydın zihinli biri denk gelir, saçma sapan kompleksleri olan, ev işlerini değer yargısına dönüştürenler değil...

Vizyonu geniş biri olsun da diploması önemli değil. Bunu net söylüyorum. Ne diplomaları olup karısının eğitimini kompleks haline getiren adamlar biliyorum, erkeğin diploması olmadığı halde karısının kariyeri için önünü açan destek olan kişiler biliyorum.
Bunu anlamak için tanımak lazım.

Denklik tabiki onemli ama tek kriteriniz de egitimde denklik olmasin bence.Egitimden, paradan vs daha önemlisi bu devirde akil sagliginin yerinde olmasi diye düşünüyorum..Nice psikopatlar var ya da türlü türlü ruh hastaları. Bu tipler egitimle kendini kamufle ediyor toplum icinde..Egitimsixi zaten ses tonundan bile çözebiliyorum ama kendini saklayan ruh hastalarını çözemiyorum..Kadinlar da da var bu durum.Bakiyorum kadin kamuda müdür egitimi konumu yerinde Ancak biraz samimi olunca anliyorsun ki kadin hasta! Kontrol hastasi..Yani bu dedigim kadinla birak kocayi, cocugunun bile anlaşması imkansiz!!

Valla adam kompleksliyse 5 ünviersite bitirdiyse bile sorun yaratır. Öyle kişilerden uzak durun.... Kompleksli olmayan kendini yetiştirmiş lise mezunuyla bile evlenebilirsiniz. Sorun seviye değil olgunlukla alakalı

Ben de doktora öğrencisiyim.

Bana daha çok üniversite öncesi ve sonrası fark var gibi geliyor. O da eğitimden ziyade insanlar üniversitede daha bağımsız, kendi başlarına hayatta kalma vs yeteneklerini geliştirdikleri için diye düşünüyorum.

Ama konuştuğun konular biraz farklı oluyor tabi. Biraz daha esnek bir meslek olduğu için bizimkisi, sen gece 3te tez yazarken, karşındaki sabah 9da neden günaydın mesajı atamadığını yadırgayabiliyor vs işi işte bırakamamak...

Konuşularak çözülmeyecek şeyler değil bence.

Son düzenleme:
Bence önce kadınların şunu anlaması lazım, temizlik (ev işleri) kadının görevi değil. Ben staj yaparken bi ögretmen vardi lafta feminist filan. Hemcinslerine kotu davranir ama erkeklere farkli. Guya kendi ayaklarinin uzerinde durup calisip para kazaniyor vs. Hayatina giren erkekler de onu kisitlayan tipti ve buna musade ediyodu. Benim kiz kardesim de oyle hayatina girenler hep kisitlar. Sonra o ogretmen evlendi kocasi bi sey istese " tamam, hemen yapiyorum tatlim" modunda. Yani bu erkekler boyle olmuyor durup dururken bu davranislari kadinlar besliyor. Erkege gore sekillendiriyosunuz kendinizi. Oyle dusunen erkek kendine gore birini bulsun o zaman. Sonra evlenince herseyi kadindan bekliyolar.

Bence eğitimden ziyade tamamen kafa yapısı ile ilgili bir durum.
Dışarıdan çok modern görünen, eğitim seviyemiz denk olan, kendisi de büyük bir şehirde iyi bir okulda okumuş olan bir erkek arkadaşım vardı. Bırakın mezun olup kariyer sahibi olmayı, benim zamanında yaşantısı görece rahat gibi düşünülen bir semtte yasiyor olmama (okuluma yakın diye oradaydım), güzel sanatlar fakültesinde okuyor olmama vb. laf sokuyordu. Alttan alta imali konuşuyordu yani siz anlayin neleri ima ettiğini.
Bazı insanlara istediğiniz kadar eğitim verin, ailesi süper insanlar olsun vb. Fark etmiyor, düşünce yapısı neyse o değişmiyor.

Söyle de düşünebilirsiniz, hayatınızın bir noktasında işten çıkmak ve çalışmak istemeye de bilirsiniz. Karşınızdaki kişinin bunu da kabul edebilmesi gerekir. Bunu da kabul etmeyen bir sürü insan var. Eşleri çalışmadığı için, ya da kendi kafalarinda koydukları o standartlara uygun bir işte çalışmadığı için resmen kıyas yapan, utanan insanlar var.

Velhasıl, bütün iş kompleksli insanlardan uzak durmakta bitiyor bence, eğitim kompleksi almıyor

Hepsi ayni b... laciverti iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…