- Konu Sahibi tabularasaa
-
Bence insan konuşmasından, otırmasından ve kalkmasından kendini belli ediyor.. Birsürü üniversite mezunu öküzcükler tanıyorum mesela.. Ama eğitim seviyesi düşük iki lafı bi araya getiremeyen, mesaj atarken bile saçma sapan yazan insanlar da var.. Bunun yanı sıra lise mezunu olup gayet beyefendi ne yaptığının ne konuştuğunun farkında adamlarda var.. Benim eşim üniversiteden sınıf arkadaşım ama olmasaydı da illa da eğitim seviyesine bakmazdım diye düşünüyorum.. İnsan oturup konuşunca, yemek yerken falan anlıyor ya seviyeyiDoktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Şimdi her şey çok güzel olsa da zamanla bir şeyler batar . Her zaman güllük gülistanlık olmaz . Tabi sen ne kadar anlayışlısın eşin olacak kişi ne kadar kültürlü (okumakla kazanılan değil) ona bakmalısın . Bazı insanlar var ki Prof olmuş ama görgüsüzlükte üstüne yok bazı insanlarda okumamış olsalarda naiflikten ödün vermez. Okuma konusunda hayat herkese eşit davranmıyor maalesef onun için yargılamamak lazımDoktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Denklik tabiki onemli ama tek kriteriniz de egitimde denklik olmasin bence.Egitimden, paradan vs daha önemlisi bu devirde akil sagliginin yerinde olmasi diye düşünüyorum..Nice psikopatlar var ya da türlü türlü ruh hastaları. Bu tipler egitimle kendini kamufle ediyor toplum icinde..Egitimsixi zaten ses tonundan bile çözebiliyorum ama kendini saklayan ruh hastalarını çözemiyorum..Kadinlar da da var bu durum.Bakiyorum kadin kamuda müdür egitimi konumu yerinde Ancak biraz samimi olunca anliyorsun ki kadin hasta! Kontrol hastasi..Yani bu dedigim kadinla birak kocayi, cocugunun bile anlaşması imkansiz!!Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Hepsi ayni b... laciverti isteBence eğitimden ziyade tamamen kafa yapısı ile ilgili bir durum.
Dışarıdan çok modern görünen, eğitim seviyemiz denk olan, kendisi de büyük bir şehirde iyi bir okulda okumuş olan bir erkek arkadaşım vardı. Bırakın mezun olup kariyer sahibi olmayı, benim zamanında yaşantısı görece rahat gibi düşünülen bir semtte yasiyor olmama (okuluma yakın diye oradaydım), güzel sanatlar fakültesinde okuyor olmama vb. laf sokuyordu. Alttan alta imali konuşuyordu yani siz anlayin neleri ima ettiğini.
Bazı insanlara istediğiniz kadar eğitim verin, ailesi süper insanlar olsun vb. Fark etmiyor, düşünce yapısı neyse o değişmiyor.
Söyle de düşünebilirsiniz, hayatınızın bir noktasında işten çıkmak ve çalışmak istemeye de bilirsiniz. Karşınızdaki kişinin bunu da kabul edebilmesi gerekir. Bunu da kabul etmeyen bir sürü insan var. Eşleri çalışmadığı için, ya da kendi kafalarinda koydukları o standartlara uygun bir işte çalışmadığı için resmen kıyas yapan, utanan insanlar var.
Velhasıl, bütün iş kompleksli insanlardan uzak durmakta bitiyor bence, eğitim kompleksi almıyor
Lisans mezunu olmasıeğitim denkliğinden kastınız sadece ünv mezunu olması mı yoksa karşınızdakinin de doktora yapması gerekir mi sizin için ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?