Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Etrafımda kitap yüklü merkepler görüyorum zaman zaman. Eski eş de zeki ve eğitimli idi . Ben ondan daha aşağıda idim egitim olarak ama ben de yılların öğretmeniyim . Örneğin matematik bilmiyorum diye aşağıladigi çok oldu. Ablamın eşi desen fen lisesi ve Ege üniversitesi mezunu mühendis o da çok aşağılayıcı davranışlarda bulunuyor. Zaten ülkemizde üniversite egitimi nedir ki ? Eğitim ailede olur , kendini yetiştirmekle , okumakla , araştırmakla , gezmek ve görmekle olur . Açıkçası ben tahsile ehemmiyet vermiyorum . Hayat üniversitesi bitirmiş olsun yeter . Kimsenin ağzına bakarak karar vermesin

Herkesin bir deneyimi var sanırım olumsuzluk yaşayanlarda var mutlu olanlarda

Evet bazen biz hissettirmesekte erkek alınabiliyor bir de o var

Cidden yani ben artık kürek çekmekten bıktım. Namusluysa, gözü dışarda değilse, hoşlanıyorsam da tamam diyecek kıvama geldim artık
Aman senin evlenmeye niyetin yok hep bahane şu sitede evlenmesini istediğim tek üyesin herhalde. Dört dörtlük bulaman, dört üçlük bulursan takkeni göğe at, dört ikilik eh de gitsin, dört birlik dehle gitsin derdi bir büyüğüm

Bir orta okul lise öğrencisi değilsiniz ki evliliği ve eğitimi yürütebilecek yaş ve olgunluktasınız. Gerçekten sevdiğinz istediğiniz biri varsa ertelemeyin derim . Sorunuza gelince karşınızdakinin ve sizin karakterinize bağlı. Karşınızdaki kişi bu açığı kapatabilecek becerideyse sorun olmaz ama değilse maalesef sorun olur o sizin gözünüze siz onun gözüne batabilme durumları olabilir

Ben doktora yapmış makina mühendisiyim. Eski eşim çok iyi bir üniversitenin hukuk bölümü mezunu avukat.Egitim kariyer acısından denktik amaaaaa adam değildi! Karakter önemli diyorum gerisi hikaye.

Eğitimden kast edilen de önemli burada bence. Yaşadığımız ülkede üniversite mezunu olmak bir ayrıcalık değil ki.

Üniversite mezunu bir insanın kültür seviyesi ile lise mezunu birinin kültürü gayet de denk olabilir diye düşünüyorum. Buna kaliteli okullarda eğitim alıp kendini gerçekten geliştiren azınlığı katmamak gerek tabii.

Kendi babamdan ve abimden örnek vermek isterim bu konuyla ilgili. Babam ilkokul mezunu abim de kariyer sahibi bir mühendis.

Babam köyde doğmuş, çevresinde düzgün eğitimli insan görmemiş bir adam. Bunlara rağmen içinde doğduğu şartları asla kabullenmemiş. Aklınıza gelebilecek her işi deneyimlemiş, yurtdışında bile yaşayacak imkanı oluşturmuş kendine. Oturup konuşsanız hayat tecrübesi bakımından size oldukça şeyler katar. Bazen benim çayımı o getirir, meyve soyar ya da ne bileyim erkek arkadaşlarımdan bile konuşur. Bir kez olsun cinsiyetimden dolayı ikinci planda hissettirdiği yoktur beni.
Baba tarafından akrabalarımda ise bizim dışımızda bir tane bile açık insan yok. Herkes baskıyla çocuklarını kapatır, evlendikleri kadını hizmetçileri gibi görürler. Ne babamı ne bizi severler zaten.

Abime gelirsek eğitimli olmasına rağmen kocaman bir çocuk gibidir. Kendisiyle düzgün bir iletişim kurmak mümkün olmaz. Sohbeti sığ ve fikirleri yobazdır. Benim kıyafetime karışmaya çalıştığı çok vardır mesela, neyse ki babamın korkusundan kendisine laf düşmez pek. Hayatımda bir kez bile bir bardağı alıp bulaşık makinesine yerleştirdiğini gördüğümü hatırlamam. Evlenirse kadın için üzülürüm gerçekten. Çekilecek çile değil yani.

Kısacası demek istediğim özellikle ülkemizde eğitim kimseyi çok farklı bir noktaya taşımıyor bence. Babam gibi insanlar nadirdir ama abimden çokça bulabilirsiniz.

Benim karşılaştıklarımda sizin dediğiniz gibiler. Önüme taş koyacak türden. Ders çalışsan gözüne batacak şu iş kaldı diyecek gibi...

Onun icin hic sans vermeyin derim. Esim ve ben ikimiz akademisyeniz. Bazen bana da istedigin baska bir bölüm varsa oku der (ekonomi bölümünden mezunum ben). Iki cocugumuz var bu arada. Sizin de mutlu olmanizi isteyen insan, hem egitiminizi hem kariyerinizi de destekler. Hani kendi egosu ve istekleri icin sizi engelleyecek insanla mutlu olmazsiniz zaten

Bu konu bence kişiden kişiye değişir. Eşim yüksek lisans yaptı ve doktoraya zaman ayıramadı. Çünkü işi çok yoğun ve yorucu . Ben de yüksek lisansa başladım ama bitiremedi çünkü hamile kaldım .
Kuzenim evlenmedi ve yıllardır sürekli okuyor . O da sürekli kendinin tanıştığı erkeklerden bir şekilde fazlası olduğunu düşünür . Bana göre okuyacak zamanı ve fırsatı vardı . İki insan görse bunalır , daralır . Hemen alışverişe gideceğim ben der , bir misafir gelince .
Bana acır kendince , zavallıcık iki çocukla perişan oluyorsun der . Çocuklarım çok terlerler . Ben de sürekli atlet değiştiririm.

Evlilik şirket birlikteliği değil. Yani eğitim seviyesi vs bence çok önemli değil . Karakteri oturmuş ,çalışkan , merhametli , şefkatli , sadık ve karşısındaki insana saygı duyan bir adam ilkokul mezunu bile olsa bence çok kıymetli olur .

Ayrıca (İstanbul için konuşuyorum ) neredeyse her semtin bir üniversitesi varken eğitimli olmak neye göre kime göre belirlenir ??? Sadece 2 binadan oluşan kampüsler var
Bir arkadaşım sırf öğrenci Akbil’i için yüksek lisans yapıyor

Eğitim farkı nedeniyle ahlak sahibi olan kimseyi sakin geri çevirmeyin. Hayat üniversitesi bitirmiş olsun daha iyi . Tahsil demek iyi bir inssn olacağı anlamına gelmiyor. Mayası iyi olsun

Aynı benim eski eş. Kavga ederdik, 1 kere çirkinsin demezdi. Ama aptalsın ağzından düşmezdi. Niye aptalım senin gibi üniversite sınavında full çekmedim diye mi? Analitik geometriden anlamıyorum diye mi? IQ testlerinde 145 yapamıyorum diye mi? Tamam kendi üstün zekalıydı ama bende aptal değilim. Atalarımız ne güzel özetlemiş. Eşeğe altın semer takmışlar, eşek yine eşek.

Aptala bile sen aptalsın denmez ki bu adamlar eşlerine bunu söylüyor. Böyle bir adam okusa ne yazar okumasa ne yazar . Şimdiki izdivacinizda mesut olduğunuzu okudum gercekten bahtiyar oldum. Umarım ve inşallah bana da nasip olur

Amin inşAllah boşanmış hanımların başlıklarına özellikle moral vermek amacıyla cevap yazıyorum. Ben Allah’ın ilahi adaletine inanıyorum ve insanların 2’ye ayrıldığını düşünüyorum. İyiler ve kötüler. İyiler en sonunda kazanıyor. Sizinde bundan sonraki hayatınızda hak ettiğiniz mutluluğa kavuşmanızı en kalbi hislerimle temenni ederim.

Aslında çoğunluk eğitim farkını kültürel denklik olarak düşünmüş. O noktadan bakınca tabi ki üniversite mezunu ya da kendini geliştirmiş biriyle sorun olmaz, aile kültürü ve karakter daha önemli. ama akademik kariyerde şöyle bir durum var, özellikle de üniversitede çalışmazken akademik kariyer yapıyorsanız iş yükünüz iki kat oluyor. Yani iki işte birden çalışıyor gibi oluyorsunuz. Bir de akademinin kendine has "ego" meseleleri, mobbingleri vs. işin içine girince işin yükü de artıyor. Bence erkeğin eğitimi desteklemesi bu açıdan önemli. İstediği kadar üniversite bitirmiş olsun, içi öküzse desteklemez. Dolayısıyla "sorun yaşıyorsan yapma yaaa" diye zeka dolu çözüm önerileri sunabilir. lisansüstü eğitimin cilvelerini bilen ya da partnerinin eğitim aşkına saygı duyabilecek düzeyde insan olmuş biri olursa nasıl güzel olur :)

eğer öyle bir durum olursa çok büyük sıkıntı artık üniversite öğrenci sayıları ve üniversitede kalanların sayılarına bakınca kadınlar çok ciddi önde sayı olarak. yani atıyorum her lisans mezunu kız lisans mezunu bir erkekle evlenemez yani mümkün değil günümüz şartlarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…