Eğitim,İşsizlik ve Endişe,Korku dolu hayat !!!!

GokceWhitfield

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
35
0
36
İstanbul
bu sene üniversiteye geçicem istanbuldayım hukuk istiyordum ama olmuyor iktisatı tutturabileceğimi düşünüyorum hukuk dışında istediğim bir bölümdü ama o kadar endişeliyim ki ilerde iş bulma konusunda biraz araştırıyorum okuyorum mezunların söylediklerini moralim sıfıra iniyor herkes işsiz herkesss kendimi güvende hissetmiyorum nolcak biz gençlerin hali böylee

canım herkes mezun herkes işsiz demişsin ya şimdiden bunları düşünüp olumsuzluğa kapılma.
diğer mezunlardan öne geçmek için kendini kalifiye etmen gerekecek.
onların arasından sıyrılmak için kendini geliştireceksin.
artılarını ne kadar çoğaltırsan iş bulman kolaylaşacak.
mesela iki dili harika konuşur hale getir kendini.
bilgisayarı mesleki programları üst düzeyde kullanacak seviyeye gel.
mesleki kurs seminer vs. gibi düzenlemelere katıl.
zannetmiyorum ki işsiz kalasın.

Son düzenleme:
evet haklısın işsizlik vss bunlar var fakat ben görüyorum ki işsizlikle birlikte iş beğenememe de varr örneğin mezun oluyor genç yok ben bilmem kaç yıllık ünv mezunuyum bu iştemi çalışıcam bu paraylamı çalışıcam deyip işi beğenmiyor. Ben 2. öğretimn de okudum işletme mezunuyum hatta okurken parası için değil yol paramı bile karşılamayan bir işte çalıştım 3 yıl boyunca mezun olalı 4 yıl oldu ve şu an piyasa şartlarının üzerinde şartlarda çalışıyorum maddi ve manevi olarak...Demen o ki alınan diploma bazen yetmiyor tecrübe gerekiyo o da zamanla oluşuyor...Umarım kolayca kurarsınız hayatınızı ... ama en azından ilk zamanlarda çok beklentiye girmeyin ki hayal kırıklığı yaşamayın,

sen hukukçular halinden memnun mu sanıyorsun:44: çok ama çok az bir kısmı tatmin oldu meslekte

hangi bölümden mezun olunursa olunsun insanda çalışma g.tü yoksa iş bulamaz,herşeye kulp takar..en iyi üniden mezun olupta kapışılan nadirdir..herkesin dediği gibi iş haytaında tecrübe şart..fırsatınız olursa hem çalışın hem okuyun..çalışma hayatına nereden olursa olsun birşekilde giriş yapın...zamanla tecrübe edindikçe mezun olduktan sonra kendi mesleğinizle ilgili iş hayatına atılmanız çok daha kolay olacaktır..

Öğrenciyken çalışma hayatına atılman kesinlikle lehine olacaktır.
Ne mezunu olursan ol, artık hem istihdam azaldı hem de çalışma
şartları ağır. Çalışarak şartlara alışmanın yanında kazanacağın tecrübe
senin 1-0 önde olmanı sağlayacak mezun olduğunda. Tecrübe
en iyi okuldan bile etkili, kendi şirketimden biliyorum. Mezun olunan
okulu kriter olarak bile almıyorlar. Sadece bir eleme unsuru oluyor.

her birinizin söylediklerine ayrı ayrı katılıyorum ben de bunları düşünüyorum umudumu kaybetmemek adına ama yine de bir korku oluyor işte bir de şu sonuçları beklemek insanı ciddi anlamda bunalıma sürüklüyor sınav bitince yapacağımı hayal ettiğim şeylerin hiç birini yapamadım çünkü aklım fikrim sınav sonucunda.hayat gerçekten çok zor deli gibi çabalamak gerekiyor sağolun önerileriniz ve yorumlarınız için

iktisat ve işletme mezunu cok var piyasada evet iş konusunda biraz sıkıntı çekebilirsin şuan ama sen daha okula baslamamıssın bile hele bir oku 4 yıl sonra neler olur neler degısır kafanı bunlarla yorma sımdı

Aynen öyle.

Seni çok iyi anlıyorum, ve malesef duydukların da hayatın gerçekleri. İktisadi ve İdari Bilimler o kadar çok mezun veriyor ki, ülke çapında bu fakülte mezunlarıyla kaynıyoruz. Ben de bunlardan biriyim, iktisat değil ama bölümüm. Başlamadan önce çok işsizlik hikayeleri duyuyordum, korkuyordum. Mezun oldum ve gördüm ki gerçek. Ben yüksek lisans yapıyorum, arkadaşlarımın çoğu KPSS'ye hazırlandı, bir çoğu umutsuz. İş arayanlar meslekle alakalı olmayan işlerle uğraşıyorlar. Çağrı Merkezi'nde çalışan, bankada veznede çalışan...

Olayın can alıcı noktası şurası : YARIŞ ÇOK BÜYÜK.

1-İyi bir not ortalaması ile mezun olmalısın. 3.50 üzeri. Bu da ciddi bir çalışma gerektiriyor. Baştan sıkı tutman gerekiyor anlayacağın. Yanlış arkadaşlar edinmemen gerekiyor. Dersten alıkoyan arkadaş düşman başına:)

2-İngilizceyi çok akıcı bir şekilde konuşacaksın. Yanına bir dil daha ekleyeceksin.

3-Alanın ile ilgili ek eğitimler seminerler alacaksın.

4-Girişken olacaksın.

5-Okurken her yaz staj yapmak için uğraşacaksın. ( Bizim okulda zorunlu değildi, staj bulmak hiç kolay değildi, ve ben zorlamadığıma pişmanım)

6-İstekli olacaksın. Okuduğun bölümden zevk alacaksın.

YA DA: AKRABALARIN ÇEVRESİ KUVVETLİ OLACAK, TANIDIK YARDIMI İLE HİÇ BİRŞEY BİLMESEN DE İŞE GİRECEKSİN :) Bu da hayatın diğer gerçeği. Ve ne yazık ki beni çok üzüyor.

NOT: Arkadaşım geçen yıl avukatlık ruhsatını aldı, iş bulduğuna duacı, ve ofisi sevmese de, daha iyi bir yer bulacağına inanmadığından, çıkmayı göze alamıyor bile.

Kendini geliştirebildiğin kadar geliştirirsen, şansın bir hayli yüksek olur.

İstanbul Üni, İktisad mezunu 3 arkadaşım da işsiz, ama kafalarına vuruyorlar, ne bir dil öğrendik, ne notları yüksek tuttuk diye sayacakları bitmez...

yaşınız kaç ne iş yapıyosunuz siz acaba öğrenebilirmiyim

doğru tespit iktisat işletme her yıl binlerce mezun veriyor bu mezunlar belki dünyaya yeter ama çok azı çalıştığı işten aldığı ücretten tatmin oluyorlar onu bırakın asgari ücretle çalışan çok mühendis var kendini geliştirmekte önemli birazcıkta şans tabi 4 sene var önünde ne olacağını bilemessin

Artık neredeyse her bölüm mezunlarının sonu sınava bakıyor.Benim teyzemde iktisat mezunuydu.Uzun süre işsizlik sorunu çekti.Muhasebecilik yaptı.En sonunda azim yaptı sıkı bi çalışma sonucu mali müşavirlik sınavına girdi,Stajını yaptı önce,tekrar sınavlara girdi,kazandı belgesini aldı.Şimdi mali müşavir ve çok memnun.Tüm bunlar mezun olduktan 5 yıl içinde gerçekleşti.
Azmin ve hırsın varsa,yönünü biliyorsan eğer bi şekilde iyi bişeyler basarabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi ki azim edip başarmış örnekler var önümüzde onlar da olmasa yanmışız umutsuzluktan ölürdük.....
hele bir belli olsun başlasın okulum bütün tavsiylerinizi uygulayacağım çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…