Eğitim kurumlarında bile dedikodu:((

benim kafama bir şey takıldı.Devlette öğretmen olduğunızı düşünüyorum.mesela böyle kişisel bir durumunuzu neden 15 tatilde halletmediniz. öğretmenlik uzun süre tatilleri olan bir meslek.o çocuklara da yazık bir hafta ciddi bir kayıp.

siz bu raporu çok stres yapmışsınız. bu bile tedavinize zarar verir.

keşke 15 tatil de ya da yazın yapsaydınız.daha yeni sömestr bitti. yaza da bişey kalmadı yani.kafanız rahat olurdu.

sanki zamanlama herkesi mağdur etmiş.sizi bile

Aman kafana takma inşallahhh sonucun olumlu olur şimdilik önemli olan o.
Bu arada ben de öğretmenim dedikodu yapar arada küfrederim

Pardon akıl edemedim tabi, sizce adetim 15 tatile denk gelmediği için olabilir mi acaba?(adetin 2. Günü başlanıyor tedaviye) ayrıca yumurta rezervimde ciddi azalma var,1. Dönem çocuklar okuma yazmadan geri kalmasın diye tedaviye başlayamadim,bu dönem erteleyecegim bir durumum yok,yaza daha 3-4 ay var yaşımda geçiyor yeterli bu aciklamalar

Canım stres en büyük düşman biliyorsun. Tedavine odaklan olacağına inan. Tez vakitte pozitif haberini alacağız inş

Insanız hepimiz sonuçta belki siz olsanız sizde sorun edecektiniz . Sorduklarında keyfi olmadığını mecbur kaldığınızı söyleyin .
Devlet mi özel kurum mu bu arada ?

Maalesef bazı insanlar raporlu kişileri sahtekar sanıyor çünkü herkesi kendilerinden biliyorlar...
Hastalık yüzünden almış olabileceğinizi düşünmezler. Öyle olsa bile çıkarına dokundu mu canavar olurlar kendi evlerini ısıtmak için dünyayı yakacak kadar bencildirler çünkü. Sizin yasal hakkınız hiç geri adım atmayın.
Ayrıca gerçek yüzlerini görmüş oldunuz bir de bu var.

Insanız hepimiz sonuçta belki siz olsanız sizde sorun edecektiniz . Sorduklarında keyfi olmadığını mecbur kaldığınızı söyleyin .
Devlet mi özel kurum mu bu arada ?
Devlette çalışıyorum,ben teklif etmedim öğrencilerimin dağıtılmasını,üstelik benim onlardan zaten 3-4 öğrencim fazla bunu bile sorun yapıp şikayet etmedim okulda,yabancı uyruklu öğrenciler de hepsinin iki katı üstelik,okulda yeni olduğum için seçip seçip bana vermişler,ben sürekli ilgilenirken onlar bir hafta sadece 3 taneyle ilgilenemiyorlarsa diyecek sözüm yok.

Polemiğe girmeyin . Bebek tedavisi de demeyin . Mecbur kaldım aldım zaten yasal hakkım kimseye açıklama yapmak zorunda Değilim deyin . Ki öyle de zaten

Tabi hanımefendi..
Gezmek uğruna devamsızlık yapan öğrenciler, karneye bir hafta kala okulu kendine erkenden
tatil eden veliler varken öğretmenler her daim çocukları düşünmelidir.
Evlilikmiş, sağlıkmış, çocukmuş.
Mümkünse hiç doğurmayalım falan dimi..

Sırf kadın öğretmenim diye yanlış anlamayın sizin doğum izni falan oluyor çocuğumu erkek
öğretmenin sınıfına alacağım diyen veli de gördüm. Ortada hamilelik bile yokken..

Bir arkadaş kadın doğum önünde beklerken bir velisi ile karşılaşmıştı.
Kadın aa hocam yoksa hamile misiniz?
Aman bizimkileri mezun et de öyle düşün demişti..

Eee artık bu kadar bencilliğe delirdim.
Tabi tabi sizin çocuklarınıza göre evlenir çocuklarınızın mezuniyetini hesaplar çocuk yaparız.
Öğretmenin özel hayatı yok zaten değil mi diye terslemiştim artık.

Kendileri çatır çatır doğurur kendi çocukları için uygun zaman mı diye bile düşünmez..
Ayıptır yahu!

Beni onaylandığıniz için değil,hissettiklerim ancak bu kadar güzel ifade edilebilir diye alkışlıyorum sizi.

Bana açık açık hocam gencsiniz yarın öbür gün çocuk yaparsınız bizim çocuklar ne olacak diyen velilerim de oldu hem de yüzüme yüzüme utanmadan,ve aynen çoğu benden küçük ve 2-3 çocukları var.Hatta geçen bir öğrencim"öğretmenim annem diyorki öğretmeninizin çocuğu olsa sizi bırakır "doğru mu öğretmenim diye sordu çocuk, Allah sahidim tek yalanım yok,hatta o kadar kötü hissettim ki çocuk dua da eder olmasın diye dusundum

Bu dedikodunun mesleği olmuyor malesef. Öğretmen de bunu yaparsa şeklindeki ifadeleri anlamsız buldum.
Rapor evet çok hoş karşılanmıyor, ekstra yük binmiş oluyor diğer öğretmenlere ama sizin çooook geçerli bir nedeniniz var.
Şuan bunu düşünmeyin. 1 gün alsanız yine konuşulacak ( öğretmenim , kendimden biliyorum :)

İnşallah dolu dolu Doğum izni almak nasip eder Rabbim.

Kesinlikle katılıyorum.

Tabiki öğretmenler robot değiller,hepimiz yeri geliyor idarecilerimiz hakkında ya da veliler,çocuklar hakkında konuşuyoruz ama prensip gereği başka bir öğretmen arkadaşım için uluorta öğretmenler odasında hiç konuşmadım ve konuşulmasını da uygun bulmuyorum,kendi aralarında konusulsun sorun degil.

Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Oncelikle insallah Allah gönlünuze göre verir insallah.
Dedikodunun egitim kurumunda olmasi vs mesele degil.
Insanin oldugu her yerde var bu.
Cenaze evine gidiyorsun biraz sakin geciyor ilk gun, ertesi gun yine basliyor insanlar su geldi bu gelmedi vs diye.
Ogretmenlikle dedikoduyu bagdastirmak hos degil.
Rapor yasal bir hak ve siz de bu hakkinizi kullanmissiniz.kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz.

Aynen öyle ben de öğretmenim tedavi görüyorum bayan sayısı az mecburen izin alıp gittiğim oluyor pek anlatmak istemesem de sorup duruyorlar sıkıldım laf anlatmaktan daha belli değil haftaya diyorum o hafta noldu diye yine soruyorlar işimiz zor

Eğitim kurumlarında dedikodu gerçekten fazla bayanlar kafa kafaya verip konuşuyor durmadan meraklı da çok laf arayan teneffüsler dedikoduyla geçiyor hele küçük yerse herkes birbirini tanıyor

Merhabalar ...
Öncelikle Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin

Şu sıralar fazlasıyla takıldığım ve şahit olduğum mesele “dedikodu”...

İnsanların başka insanlar hakkında bu kadar rahat konuşabilmesini ,hayatları hakkında bu kadar RAHAT yorum yapabiliyor olmasına şaşıyoyorm ..Bu hakkı nerden buluyorlar acaba ..sonra da hiç konuşmamış gibi canım cicim.

Sizin hakkınızda 3,5 öğrenci için konuştukları mevzuyu keşke kendileri içinde bu kadar hassas düşünüp davransalar ..

Şu yorumlarda bizde yapıyoruz ,arada oluyor diyen arkadaşlar kabul edemiyorum ...

Yüzün yetiyorsa çık karşısına söyle ..yoksa o yokken ona ,Fatma yokken Fatma’ya geçiremezsinnnnnn..

Başka konuşacak konu bulamayan basit insanların vakit geçirme şekli

Biliyorum seni canım çünkü sıkıntımız aynı(yumurta rezerv azlığı) burda bile neden yazı beklemedin diye yazan olmuş ogretmeniz tatilimiz çok ya,sen de biliyorsun rezerv azalınca zamanda tüketiyor acele etmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…