Eğitim kurumlarında bile dedikodu:((

Konumda da yazdigim gibi aldigim hormon ilaclari,tup bebek surecinin zaten kendi basina stresli bir surec olmasindan dolayi takiyorum belkide,yoksa cok umursayan birisi degilimdir aslinda.

Aminnn aminnn hepimizin gonlune gore versin Rabbim.
Emeklerimiz karsiliksiz kalmasin.

Masallah saglikla buyutun bebisinizi hayirli,salih bir evlat olsun insallah.
Hergun meryem suresi okuyorum,umudumu kaybetmiyorum tabiki ama kendimi cok kaptirmakta istemiyorum,rabbim ol dedikten sonra kaliteli kalitesiz fark etmiyor sonucta

Hayırdır bir sıkıntısı mı var acaba, bir rahatsızlığı mı var, yakınını mı kaybetti diye düşüneceklerine evde otururken biz niye üç tane daha öğrenciyle ilgileniyoruz diye düşünmeleri ne kadar fena! Bence hiç açıklama yapmak zorunda değilsiniz bunları düşünüp de strese girmeyin boş yere. Umarım tedavi başarıyla sonuçlanır, duymazdan gelin böyle dedikoduları bu süreçte.

Ben de öğretmenim , öğretmenler çok dedikodu yapar.Yapmayanı da dışlarlar.Geneli böyle.Bir de dedikodusunu yaptıkları insanların diğer teneffüste yüzüne gülebilecek kadar da midesiz olanları da var.Maalesef...

Alt tarafı beş gün fazladan üç öğrenci... Sanki çift vardiya çalışmış haspalar:) rahatsızdım deyin geçin

kimseye derdinizi anlatmak zorunda değilsiniz. ayrıca rapor alınmaz, verilir. Doktor vermiş kullanmışsınız. Çekemeyen anten taksın bi zahmet..
birine söylersiniz kulaktan kulağa yayılır. bence kimseye yaymayın bu sizin özeliniz

bende eğitimciyim gerekli bir durum olmus ve raporlusunuz. olay bitmiştir kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsiniz ayrica bayanların es cocuk alışveriş muhabbetlerine okulda katilmiyorum o muhabbetlerin devami kiskanclik dedikodu ve olumsuz bir cok seye gidiyor. Gerginligin olmadigi eglenceli kisilerle tenefusu gecirip eve gelirim. hayatiniza mudahale ettirmeyin anlatmayin tavsiyem budur.
gereken sıkıntılar ya a başka şeyler için tipiklerde sanal takılırım biter

hiçbir açıklama yapmak zorunda değilsin. sorarlarsa geçiştirebilirsin. "geldim işte arkadaşlar üzülmeyin daha fazla" dersin.

onlar senin yalnızca iş arkadaşın ve sen her şeyi kuralına göre ve izinli bir şekilde yapmışsın kimseye açıklama veya özür borcun yok

asla ama asla mahcup olup açıklama yapmaya çalışma boş ver gitsin.

Tesekkur ederim kizlar,kendimi cok daha iyi hissediyorum,soranlara detaya girmeden kadinsal bazi durunlardan dolayi ufak bir operasyon geirdigimi soyliycem ozel oldugu icin fazla kurcalamazlar sanirim.

3 öğrencinin nesi fazla gelmiş 1 hafta için anlamadım? Öğretmen değilim ondan sanırım.

Diyeceğiniz tek şey şu; "öyle gerekiyordu"
Bu kadar..
Üstlerine vazife olmayan şeylere karışmamaları gerektiğini gösteren en net cevap bu olur.. Ne baskı kurarlarsa kursunlar umursamayın..

Merhaba meslektaşım aynı süreçten ben de geçtim .okulun ilk günü yumurta toplama işlemi olduğu için gelememiştim.Sonrasında transfer sonrası (ekim ayında)1 hafta rapor aldım .çevremdekilere ve idareye de kistim vardı onu aldırdım dedim .bence de söylememelisin söylersen sadece çevredekilerin merak duygularını tatmin etmiş olursun.İnşallah tutar kucağına sağlıklı bir şekilde alırsın stres yapıp kafana takma bu süreci dinlenerek geçir Allah yardımcın olsun

Zaten benim onlardan 3 ogrencim fazla,hepsinin 20 ogrencisi var,ve sorunlu ogrencilerde bana verilmis(okula yeni geldigim icin sanirim) bundan dolayi sanirim zorlaniyorlar,dediguniz gibi umursamamam gerek.
Cok tesekkur ederim,burdaki mesajlari okuyunca kendiimi cok daha iyi hissediyorum,hepiniz sagolun iyiki varsiniz.

Tüp bebek utanılacak bir durum değil saklanacak bir durum da değil,herkesten önce kendinize bunu yapmayın...
Eğitim kurumlarındaki dedikodu hiç bir yerde yok,tecrübeyle sabit...Sizin ki ise kimin ne konuştuğunun ya da ne düşündüğünün de önemli olmayacağı bir konu....

Geçmiş olsun.
İnşallah hayırlısıyla güzel sonuçlar alırsınız.
Ben olsam açıklama da yapmazdım,işbaşı yaptığımda geçmiş olsun diyenlere teşekkür ederdim.

Konuyu neresinden okuyup anliyorsunuzda boyle bir yorum yapiyorsunuz acaba,neden utanayim,utanilacak bir durum olsa gidip tedavi olmam,aileme bile anlatmadigim (tutmassa uzulmesinler ve ben kendimi daha fazla baski altinda hissetmeyeyim) bir durumu neden okulumda sadece selamlastigim ve teneffuste gordugum insanlar bilsinler ve onlara neden aciklama yapayim,utanilacak bir durum varsa o da yasini basini almis egitimli ogretmen arkadaslarimin arkamdan konusmalari.

Geçen hafta da bize dağıttılar. 3 sınıfız . 30 öğrenci ikiye paylaştırıldı . Hergün başka öğrenci geliyor. 3 kişi oturuyoruz.
Sınıfa gelmeseler yokluklarını farketmemem. Ama sorumlulukları bende .
Öğretmenler odasında da bir iki patavatsız söylenmiş. Ses çıkarmayanlar hak vermiş demek değil.
Ben de susuyorum . Ya o konuşanlara bir şey söylersen bir ton laf işitiyorsun . Yine de kabul ettiremiyorsun . Hep kendileri haklı.
Size lafı getiren üzüleceğinizi bile bile niye getiriyor . Onun adı da koğuculuk.
Bazen gıybetten bile kötüdür .

neden bu kadar kastınız ki????
siz zorunlu bir sebepten rapor almışınız, bu da kimseyi ilgilendirmez, müdürün yaptığı tuhaf geldi hepsini bölmek yerine keşke sınıfa bir öğretmen görevlendirse imiş....
biri sorarsa rahatsızdım de geç... ayrıca dedikodu heryerde var işte,evde,sokakta .. vs.. bu kadar takma yani kafana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…